BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 11 miesiąc temu #977561 przez jurada
Melisa te pieluszki z allegro masz? Bo właśnie tez się nad nimi zastanawiam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #977562 przez jurada
To juz kawal chlopa! Tak zastanawiam się ile cm może mieć mój maleństwo skoro twoje ma w 16tc 12cm... Rosną maluchy jak na drożdżach :)

9 lata 11 miesiąc temu #977574 przez kasandra9
Kolejny chłopiec u nas:) jejku, to tylko u mnie pewnie dziewczynka:P? Jaki już duży ten Twój synek! Dopiero nasze szkraby miały po 5-7cm, a teraz już 2x większe :))) Ciekawe, ile u mnie cm wybije we wtorek:) Nie mogę się doczekać!!

9 lata 11 miesiąc temu #977577 przez darkdream89
Dzień dobry. Przyszłam troszkę pomarudzic :) kolejna noc nie przespana :( za niedługo oszaleje chyba. Czy któraś z Was też ma problemy z bolacymi zebrami? Jak ewentualnie sobie z nimi radzicie? Moja Maleńka tez się wierci ostatnio tak ze aż czasami zaboli. Kurcze, jedno dziecko mnie kopie od środka, drugie normalnie w lozku. W trumnie się chyba dopiero wyspie :P Kurcze, ja mam polowkowe dopiero 5 maja- tez się nie mogę doczekać aż zobaczę moje Maleństwo :) wczoraj sama dzwoniłam do swojego lekarza bo od przedwczoraj tak mnie brzuch ciągnął, że nie umiałam się ruszać :( no i najprawdopodobniej moja kariera na studiach się skończyła :(

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #977578 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Darkdream dlaczego skończyła?
Na żeberka nie wiem co poradzić :(

A ja znów się obudziłam z potwornym bóle głowy i gardła :blink: Mam nadzieję, że tak jak wczoraj przjedzie
Ahh no i niedługo do tego dentysty na kontrolę jadę :) Trzymajcie kciuki żeby wszystko było idealnie, a jak nieidealnie to chociaż bezboleśnie ;)

9 lata 11 miesiąc temu #977579 przez Zazanna
Meliska ale Ci się przystojniak szykuje :D
Co tam jest dalej napisane na ubranku ? Bo się nie mogę doczytać :)
Tetra w sówki boska ! :woohoo:

9 lata 11 miesiąc temu #977581 przez darkdream89
Bo raczej na uczelni za często się już nie będę pojawiać, a niestety obecności na ćwiczeniach i laboratoriach są obowiązkowe. Z niektórymi wykładowcami może uda mi się to załatwić, ale na pewno nie ze wszystkimi.
Zazanna są różne opinie na ten temat ale w razie "W" raczej będziesz mogła dostac znieczulenie :) w każdym razie trzymam kciuki żebyś nie musiała :)

9 lata 11 miesiąc temu #977582 przez agatagama
dziewczyny ale miałam dzisiaj koszmar :((( płakałam przez sen, a potem nie umiałam zasnąć :( cały czas tłumaczyłam sobie, ze to tylko sen, ale nie umiałam pozbyć się tego strachu, smutku i żalu :((
śniło mi się, że byłam na połówkowych i na początku lekarz powiedział, że to jednak dziewczynka, ale potem.... okazało się, że będzie chora :( jakieś 3 twarze było widać, zrośnięte, no masakra!! aż dalej chce mi się płakać;/ i miałam zadecydować co zrobić, czy chcę takiego dzidziusia....nienawidzę takich snów ;(((( przepraszam, ze wam o tym piszę, ale nawet mężowi było mi głupio mówić o takich strasznych rzeczach, powiedziałam mu tylko, że miałam straszny koszmar :( no okropieństwo po prostu.
miłego dnia Wam życzę ! i sobie też szybkiego wymazania tego z pamięci ;/

9 lata 11 miesiąc temu #977583 przez jurada
Hej dziewczyny! Agatagama pewnie dużo myślisz o tym badaniu i dlatego tak ci się sni... Tez miałam taki realny sen ze obudziłam sie z płaczem i długo nie mogłam sie uspokoić. Zajmij się czymś i nie myśl tyle...

Ja jutro mam wizyte na 11.30. Pewnie dostane skierowanie na USG :) juz nie mogę się doczekać ;)

9 lata 11 miesiąc temu #977584 przez jurada
Zazanka no mi tez się podoba ta w sówki. I mam zamiar kupić taka sama pościel i ochraniacz na łóżeczko i przybornik:) oj juz nie mogę się doczekać aż bedzie to wszystko złożone i gotowe na malucha

9 lata 11 miesiąc temu #977586 przez Zazanna
Jurada ja się tak samo nie mogę doczekać :D Moze po połówkowym już coś kupię :)

Darkdream ja tez się rzadko pojawiam, mimo to liczę, że jak pójdę do "ćwiczeniowców" im podam im powód mojej nieobecności, to pozwolą mi zaliczać.. Nie chciałabym przerywać studiów w tej chwili.. :)

Agatka nie martw się.. po południu już nie bedziesz pamiętać :)
Kurcze myślałam, że tylko mi się śnią takie rzeczy.. i to zawsze też przed badaniami. Staraj się czymś zająć głowę :)

Zaraz się zbieram, a tu mi problem powstał, bo mi potwornie niedobrze :/ Czy to możliwe, że od alergii jest niedobrze?

9 lata 11 miesiąc temu #977590 przez jurada
Ja jak na razie mam po moim synku ubranko takie co po porodzie odrazu został ubrany. I jeden bodziak w sowy:) nie mogłam sie oprzeć... Ale to juz dawno kupiłam. Jeszcze w ciąży nie byłam :P

9 lata 11 miesiąc temu #977600 przez kasandra9
Okropny sen! Ja też raz miałam, że ze płacząc się obudziłam, ale na szczęście już nie pamiętam, co to było ;)
Wczoraj wieczorem się spłakałam przez tą moją pracę lic, głupia jestem, bo tylko dziecko niepotrzebnie denerwuję, ale jakoś mi się zebrało i pisałam z koleżanką na FB i beczałam. Mam nadzieję, że jakoś pójdzie...w końcu co dwie głowy to nie jedna!:P:P
Ja już po śniadanku, wykąpana, zaraz włosy prostuję i lecę wysłać paczkę, bo sprzedaliśmy drukarkę i kupiliśmy nową;)
Wczoraj szukałam tez noclegu, bo na majówkę chcemy jechać nad morze:P Czekam, aż odpiszą, czy mają coś wolnego:) Oby tylko pogoda była przyzwoita, żeby dało się pospacerować:) Muszę też zadzwonić i umówić się na USG połówkowe do doktor Nicole:) No a jutro też USG, mam nadzieję, że wszystko w porządku z dzidzi i dowiemy się, jaka płeć:)
W piątek rano urodził się synek siostry mojej koleżanki z pracy, mały niestety ma jedną nerkę chorą, jutro do Centrum Zdrowia Dziecka jadą. Już bodajże od genetycznego wiedzieli, że coś nie tak, no ale mimo wszystko nie fajnie:/

9 lata 11 miesiąc temu #977609 przez jurada
Oj to nie fajnie... Ja to w ogóle nie potrafię pojąć takich historii... Tak jak wczoraj oglądałam reportaż o hospicjum GAJUSZ i wolontariuszach tam pracujących i sie popłakałam... Bardzo chciałabym pracować w takim hospic. Ale weź sie człowieku nie przywiązuj do takich dzieciaczków...
I tak się zastanawiam dlaczego??? Dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe. Dlaczego te maluszki rodzą się tak ciężko chore??? Co one zawiniły na tym świecie??? I komu? Ledwo przyszły na swiat a juz maja wszystko przesadzone.... Ale się zezłościłam.... :-\
A najbardziej zastanawiające było to, gdzie są rodzice tych dzieci???

9 lata 11 miesiąc temu #977630 przez pesq
Hej - melisa super dzidziuś Agata - ja też mam straszne sny...

Ja mam wizytę pojutrze, zrobie znowu te badania moczu. Jutro tez mam dentyste i mimo tego, że rok temu miałam wszystkkie zeby robione już czuje, że bedzie kiepsko, tak strasznie mi się one sypią .... Zdarzało się i bez ciąży, że po roku 5 zębów zepsutych a co dopiero teraz :/ Eh. W ogóle też sie kiepsko czuje, w nocy ciagle wstaje sikać, bola mnie plecy, brzuch kłuje i jeszcze ta migrena...

:unsure: :unsure:

Ciążą się chyba nacieszę po porodzie ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia