BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #977341 przez jurada
Kassandra mój syn urodził sie 3 naczyniakami. Na szczęście na 2 na pupie a jeden na brzuszku.. Byly takie bordowe ale z wiekiem zaczęły jaśnieć i sprawa w tej chwili wygląda tak ze ich nie widac... Jedynie jak sie wykąpie w bardzo cieplej wodzie. Po roczku wyszedł mu na twarzy blisko oczka i noska. On ssal palec i sobie to rozdrapywał i postanowiliśmy mu usunąć bo zawsze krew sie z tego lała jak z kranu. I usunęliśmy... Teraz jest spokój... Zastanawiam się czasem czy by sie sam wchlonal jak inne...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #977342 przez Zazanna
Kasandra ja też tego nie lubię :laugh: I T. drażni się w ten sam sposób wrrrrr ;)

Jurada a co to są te naczyniaki?

9 lata 8 miesiąc temu #977347 przez me.ch
Chyba takie krwiaki na skórze, popękane naczynka krwionośne?

Mama mojego P ostatnio opowiadała ze on jak był mały to miał na buzi a potem się wchlonal i ani śladu, nawet na dawnych zdjęciach jak był mały nic nie ma!

9 lata 8 miesiąc temu #977348 przez me.ch
A w ogóle to dzień dobry:)

9 lata 8 miesiąc temu #977349 przez jurada
Jest to nowotwór lagodny układu krwionośnego. Brzmi okropnie...

9 lata 8 miesiąc temu #977352 przez Kasia888
Cześć dziewczyny :cheer:
Niezapowiedziana super, że znasz płeć, męska drużyna nam rośnie ;)
Kasandra też się wczoraj nasprzątałam, po prostu jakoś samo mnie tak naszło, co gorsza lubię odkurzać :P
Zazanka też bym chciała parkę, ale coś czuję, że mały tak mi da w kość, że zrobię sobie przerwę. Dla mnie dobra różnica między maluchami to tak 2-3 lata.
Jurada, dobrze, że usunęłaś moim zdaniem.
O pępku ja pisałam, robi się taki wystający, wcześniej był schowany.

Wczoraj byliśmy w pubie ze znajomymi i okazało się, że jedna z moich koleżanek jest w ciąży. Ha tak się ucieszyłam :P Mój maluch będzie miał kolegę lub koleżankę :silly:

9 lata 8 miesiąc temu #977353 przez pesq
Cześć kochane,
Wczoraj długi czas bolał mnie brzuch jak na okres, natomiast od wieczora z jednej strony brzucha mam intensywne bulgotki, z drugiej natomiast tak bardzo bardzo nisko kluje mnie momentami jakby kktoś szpile od środka wbijal :(:( miała któraś z Was cośttakiego? Boję się znowu :(

9 lata 8 miesiąc temu #977354 przez jurada
Ja mam tak bardzo często... Dzis w nocy np. Spać nie mogłam bo tak mnie kulo. Tylko ze mnie nie boli brzuch jak na okres

9 lata 8 miesiąc temu #977355 przez Kasia888
Co do ruchów, to od tamtego pamiętnego dnia to nie czułam nic ostatnio. Może lekkie puknięcie rano, ale nie tak intensywne jak te, których doznałam za pierwszym razem.
Postanawiłam się tym nie przejmować przynajmniej w tym momencie tak myślę, poza tym jeszcze cały dzień przede mną ;)

9 lata 8 miesiąc temu #977356 przez jurada
Mi sie wydaje ze skoro kazda ta zakuwa to to normalne i macica sie rozciąga...

9 lata 8 miesiąc temu #977357 przez jurada
Co do ruchów to ja czuje juz codziennie jak sie tylko położę...a wieczorami to juz istna gala boksu... Az się boje co będzie pozniej. pewnie będzie bolalooooo :P

9 lata 8 miesiąc temu #977358 przez Zazanna
Pesq kochana jak się denerwujesz tak mocno, to zadzwoń po prostu do szpitala i powiedz, że chcesz rozmawiać z doktorem, bo nie wiesz co masz robić.. i on Ci powie czy się martwić czy nie :) Mi też się to wydaje normalne, ale telefon nie zaszkodzi a Ty się uspokoisz :) W każdym razie ja bym zadzwoniła od razu :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 8 miesiąc temu #977359 przez pesq
Kasia, ja myślę że Ty może odczuwasz coś podobnego do niektórych z nas np do mnie ale inaczej na to reagujesz. Ja tez nie mam wyraźnychrruchów, coś się przeleje coś puknie coś zabulboni (cchociaż dziś rano bulboni dokładnie jeden bok co parę minut i sama nie wiem czy to te ruchy czy co)

Jurada ja ciągle bólów jak na okres nie mam, czasami, ale od wczoraj te klucie szpilka którego wcześniej nie czułam... Normalnie jakby jajnik miało urwać. Ehh

9 lata 8 miesiąc temu #977360 przez mysia5
Dzień dobry :)
Niezapowiedziana śliczny brzuszek !
Ale miałam koszmarna noc ... o rany, obudziłam się przed 3 oczywiście siusiu i od tej pory nie mogłam zasnąć, kręciłam się i wiercilam jak nie normalna :dry: do tego kluje mnie mocno w prawym boku, w nocy tez mi to doskwoeralo. Było mi ciepło, zimno ... wszytko co możliwe :/ i praktycznie 2,5 h się męczyłam żeby zasnąć. Zawsze tak ze mam ze jak juz mnie obudzi pęcherz to się mecze i mecze żeby zasnąć ale dziś to już była przesada :(
Dziś mamy iść na grilla :) ale jest zimno wiec nie wiem co z tego wyjdzie :/
Pesq kochana mnie też boli brzuch jak na okres.. ale nie wiem, chyba to nie jest nic bardzo złego :(?
Miłego dnia ! :)

9 lata 8 miesiąc temu #977361 przez Zazanna
Juradka zazdroszczę ! Ja wciąż nic... Niech już mnie Mały zacznie boksować nooooo :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia