BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #977127 przez me.ch
Darkdream, ja biore pregnacare 2, wczesniej mialam co innego ale ginka polecila mi na genetycznym kupic cos z omega3 wiec wybor padl na te.

Doswiadczone mamusie, a jaka firme polecacie jesli chodzi o kosmetyki dla dziecka? slyszalam ze im mniej kosmetykow tym lepiej, ale w czyms trzeba to dziecie wykapac np ;) macie jakies ulubione, sprawdzone czy raczej uzywalyscie roznych?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #977131 przez jurada
Ja biorę falvit mama. Kasia to na pewno to... A połóż sie na chwile na brzuch to dopiero poczujesz boksy

9 lata 8 miesiąc temu #977133 przez jurada
Zuzanka teraz juz widzę 16 i 6 dni... :P

9 lata 8 miesiąc temu #977134 przez asiekasiek
No to Kasia ucieszyłam się :D :) to za niedługo zaczniesz takie pływanie "rybki" odczuwać w łaskotanie wewnątrz brzucha ja tak mam jak mała widocznie nie śpi :D a takie kopnięcia delikatne od czasu do czasu :D :silly:

9 lata 8 miesiąc temu #977135 przez jurada
U mnie pamiętam ze j&j uczulał mi malego, dostawał krostek tak samo po sudocremie... Za to rewelacyjny okazał sie linomag ale nie krem tylko żel... Supeer rewealka!!!

9 lata 8 miesiąc temu #977159 przez Zazanna
Dzień dobry :)
Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego budzę się kiedy mogłabym spaaać??? :D

Piję kawkę i oglądam program o psach ;) W sumie fajny poranek :) No i już piątek, więc... bliżej do poniedziałku !!! :woohoo:
A dziś Mama przyjeżdża wieczorkiem do mnie :)

A wczoraj wieczorem jeszcze jak mój brat wrócił z pracy to poodkurzał mi w sypialni i pod łóżkiem i tak się wzięliśmy we dwójkę, że w godzinę posprzątaliśmy cały dom :) Z kimś jednak miliard razy szybciej, zwłaszcza od kiedy nie mogę nic nosić, a tak to mi młody podstawiał pod nos co potrzebowałam :) Od razu przyjemniej być w domku :)

Co do kosmetyków to ja się chcę ograniczyć do: chusteczek na wyjścia -w domu jednak będę stosować wodę i waciki, płynu do kąpieli takiego 2w1, sudocremu (lub czegoś w tym stylu) i oliwki? -i tu pytanie do doświadczonych mam :) Czy oliwka po kąpieli do całego ciała to dobry pomysł? Czy lepiej jakiś balsamik kupić? Czy używałyście specjalnych posypek? A bepathen? Podobno też jest świetny? :)

9 lata 8 miesiąc temu #977160 przez asiekasiek
Zuzanna ja od godziny nie śpię :P a moglabym spać :) za oknem słońce jest to tak inaczej zaczyna się dzień:)

zamówiłam sobie poduche poofi używana nie doczekam się kiedy przyjdzie!! taka sama jak kasandry poduszka ma być.

pościel juz zamówię wieczorem. a materac może faktycznie pojadę do etniczka do Krk i zobaczę od razu wózki i materace :)

9 lata 8 miesiąc temu #977161 przez Zazanna
Łooo Asiek to dużo planów :)
Ja póki co zaplanowałam pójście do warzywniaka po coś na śniadanko :D Zazdroszczę poduszki ahh, tez się muszę za to wziąć :]

Co masz na śniadanie? :D

9 lata 8 miesiąc temu #977162 przez asiekasiek
Zazanna oglądanie wózka itp to jest przyszłościowe zadanie :) na śniadanie mam ochotę na jajecznice na maselku ze szczypiorkiem bo widziałam ze urósł juz w ogródku:) w ogóle w ciąży to jadlabym i jadła jajka:)

9 lata 8 miesiąc temu #977163 przez asiekasiek
a Ty co tam będziesz robiła sobie ??

9 lata 8 miesiąc temu #977170 przez kasandra9
Ja tez się śpię, po 7 pobudka, bo przecież ktoś tu wielce głodny i matce pospać nie da, obiecałam jej, że też jej nie dam spać!!!!!!
Podusia Poofi super, mam nadzieję, że będzie w tak dobrym stanie jak moja:)))
Ja zajadam swoje wczorajsze wypieki, trzeba spróbować przed gośćmi:P Do tego pomidorek i orkiszowy chlebek z masełkiem;)
Zjem i pędzę na targ po warzywa! No i chyba po te krzesła będę musiała jechać...wczoraj wieczorem ostatkiem sił sprzątnęłam...tylko odkurzanie i umycie podłóg na dziś mi zostało ;)

9 lata 8 miesiąc temu #977171 przez me.ch
Hello dziewczęta,

My juz tez od jakiegoś czasu nie śpimy, narazie przekazałem banana i pomijam sokiem z pomarańczy, jakoś nie mam weny na śniadanie jeszcze :)

Zazanna, a propos tych kosmetyków - a nie będziesz używać żadnego płynu do kąpieli?
Ja się zgadzam ze im mniej kosmetyków tym lepiej i tez planuje ograniczenie tak jak Ty: waciki i wodę do przemywania pułki i tylko cos na odparzenia, oraz oliwka i to z grubsza wystarczy ale jeszcze do kąpieli coś planuje :)

9 lata 8 miesiąc temu #977172 przez Zazanna
Ja ma świeży chlebek pszenno-żytni z chrupiącą skórką aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, posmarowany almette z bazylią, na to chuda szyneczka, pomidor i ogóreczki małosolne :woohoo: Byłam z małą w parku przed chwilą i poszłam do warzywniaka i mam wszystko świeżutkie i takie pyszne, że nie mogę przestać jeść :D:D:D

A jak cudownie o tej porze w parku.. słoneczko.. ptaszki.. mała biegała jak szalona szczęśliwa, że pańcia wstała i się ruszyła B)

Kurcze od kilku dni mam tak, że jak wstaję to piję tą kawę, idę do toalety (to akurat super) i nie jestem głodna.. Śniadanie jem tak 1,5-2 godziny od pobudki.. Czy to bardzo niedobrze? No po prostu najadam się tą kawą :blink: A nie zrezygnuję z niej, bo rozwiązała mój największy życiowy problem B)

Kasandra wyślij trochę tych wypieków ;)

9 lata 8 miesiąc temu #977174 przez Zazanna
Mech do kąpieli napisałam: "płynu do kąpieli takiego 2w1" ;) W sensie nie chcę oddzielnie szamponu i płynu i jeszcze mydełka, tylko taki delikatny płyn jeden aby też zminimalizować te wszystkie chemie na początku :)

9 lata 8 miesiąc temu #977175 przez jurada
Hej ja też juz na nogach bo na 8.05 miałam mocz i morfologię :/
Co do oliwki to ja nie kupuje i nie zamierzam używać... Dla mnie to tylko przyciąga kurz do maluszka... Balsam jak najbardziej ale oliwki nieee :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia