BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #976949 przez Kasia888
Tak racja i papierów do wypełnienia jest mnóstwo. I wynagrodzenie przypadające na jedną osobę nie może przekraczać 1922 netto na osobę. Do tego matka, która zgłosi się do lekarza później niż w 10tyg ciąży również nie otrzyma becikowego.
Masakra...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #976955 przez Zazanna
Ale becikowe nie jest teraz chyba dla wszystkich? Dobrze mówię? Tak mówiły dziewczyny w szpitalu..
Więc ja i tak nie dostanę. Nawet jako "samotna matka" -bo nie mamy przecież jeszcze ślubu i tak "za dużo" zarabiam ;)

A widzisz, bo ja właśnie czytałam tylko artykuł o takich co tak robią, ale to faktycznie chyba były raczej takie osoby typu "żeruję na socjalu, bo mogę" Faktycznie jeśli nic to nie zmienia w Waszym przypadku to lepiej abyś rodziła w komfortowych dla Ciebie warunkach i tam gdzie chcesz :)

Jurada to malutka jesteś :) Mi się zawsze marzyło aby być niziutką :) Choć żyrafą też nie jestem, ale wolałabym być mniejsza :)

9 lata 8 miesiąc temu #976958 przez me.ch
No Zazanna, tez wlasnie tak pomyslalam ;) zawsze to wygodniej 'u siebie' z mama pod reka w razie czego... dodatkowo mialam ostatnio przyjemnosc posluchac historii kolezanki ktora rodzila w uk i jakos mnie nie przekonalo (wiem ze wszedzie sa historie, ale wiadomo, kazdy slucha tego co mu pasuje;p )

a Ty ile masz wzrostu Zazanna, bo ja mam 168 i myslalam zawsze ze niska nie jestem....

9 lata 8 miesiąc temu #976965 przez asiekasiek
Ejjj coś macie do niskich osóbek :P ja mam 165cm tyle co Jurada :)

Ja lody też jadam i jak ktoś napisał najlepsze gałkowe Grycany :D
Też słyszałam że ciężko dostać te becikowe i nędzne 1000zł dostaje się ... śmiechu warte....

9 lata 8 miesiąc temu #976967 przez asiekasiek
a i mój bąbelek znów kręci się :) takie dziwne uczucie jak Asiulek pisała jakby rybka w brzuchu pływała... i od czasu do czasu mocniejsze uderzenie :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #976971 przez kasandra9
Co do becikowego - to jeszcze ciekawe jest to, że np. składając papiery o becikowe w 2015r. liczą się dochody z 2013r. :)))) Dla nas to akurat korzystne, bo mąż od 2013r. od września zaczął pracę na umowę, więc być może się załapiemy:)
165 i niskie:P? Ja mam 161cm:P Biję rekord:P a mój mąż 186cm:P

Zakupy zrobione, teraz podjadłam i Was podczytałam, spadam robić rolady:)

aaa, i dzwoniłam do lekarza, we wtorek o 18:30 mam USG:)

9 lata 8 miesiąc temu #976972 przez anisia27
Widze same sluby sie szykuja:D moj jest 9 maja i sukienke musze nowa szyc bo tamta kupilam na jesien, a tu niespodzianka i dziecko w drodze:D

9 lata 8 miesiąc temu #976973 przez asiekasiek
Kasandra przyszła Ci ta podusia z poofi z takiego pluszu ?? Takie zamawialas?? Bo w końcu znalazłam cos ale nie wiem czy takie jak ty kupić czy takie jak pesq ma z materialu...

9 lata 8 miesiąc temu #976975 przez Zazanna
Mam 170 xD Ale chciałabym mieć z 10 cm mniej -moja Mama jest właśnie 10 cm niższa i uważam, że to uper wzrost dla kobiety ;) Ja mam do tego szerokie ramiona i jak tylko ciut przytyje to od razu taka wieeelkkaaa jestem ;)

Dziewczyny zrobiłąm zdjęcia :D
Przepraszam za bałagan, ale przytachałam lustro z korytarza (bo tam za wysoko wisi) do sypialni żeby się udało :) -Ale już go nie mogę z powrotem powiesić hah :D

Przedstawiam Wam mój brzucho :

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 8 miesiąc temu #976978 przez Sylwia-89
No Zazanka, piękny brzuszek :woohoo:

Ja mam 162 cm wzrostu, więc też bez rewelacji. Jak to się mówi "z metra cięta" jestem :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #976979 przez pesq
Zazanka super brzuszek :). Ja też mam 161. Co dzis na obiadek? Ja mysle o rybie z beszamelem i brokulach :)

9 lata 8 miesiąc temu #976980 przez Sylwia-89
Pesq- mniam! :woohoo: Ja mam na dzisiaj kurczaczka w sosie z ziemniakami i buraczki do tego ;)

9 lata 8 miesiąc temu #976982 przez agatagama
aa to myślałam, że jestem najniższa z moim 162 ;P ja zawsze chciałam mieć tak z 5 cm więcej :) zawsze się chce to czego się nie ma :P
ja mam dziś paelle, ale gotową taką kupną mrożoną także dziś dzień "niezdrowy" ;P
Zazanna piękny brzucholek !!! i gdzie tam jest bałagan? ;)

9 lata 8 miesiąc temu #976984 przez pesq
Dziewczynki, ja wróce na moment do tematu wózkow. Ostatecznie po wielu naradach zdecydowaliśmy się chyba na ten o którym pisałam wcześniej (Asia wie o co chodzi bo się nim interesowala) tutaj link żeby przypomnieć - www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=6325 . Postanowiłam, że fotelik kupie atestowany oddzielnie. I tutaj pytanie do tych z Was, które tez nie kupują fotelika w zestawie z wózkiem - czy znacie jakieś dobre, atestowane foteliki w przyzwoitych cenach?

9 lata 8 miesiąc temu #976986 przez elcia89
hej dziewczyny ! jestem nowa na forum :)Mam 26lat ito moja druga ciaza- spodziewam sie drugiego chlopaka . Termin mam na 23 wrzesnia :) nie czytalam waszych postow bo jest tego naprawde duzo ...sa mamy ktore jeszcze pracuja na caly etat? ja mam prace 3 zmianowa i w poniedzialek mam rozmowe z lekarzem zakladowym chce przejsc na pol dnia bo jest mi za ciezko juz (b. boje sie tej rozmowy) u nas jest troszke inaczej mieszkamy w holandii :/

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia