BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #977069 przez Zazanna
Za każdym razem te z fajnejmamy mi się zacinają ;/ A one mi się podobają.... trudno, będę miał zacięty, u mnie jak przeładuję stronę to jest ok :) 16 t 6 d :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #977071 przez me.ch
bedziecie kupowac ubranka w rozmiarze 0 (newborn)? bo z tego co slysze to poki co wszystkim moim znajomym sie dzieci wieksze rodza, od razu 58cm itp wiec sie zastanawiam czy warto..... nastepne sa na 62 wiec nie duzo wiecej, ja tez mialam 58 z tego co wiem, maz podobnie.... ale co jesli bedzie 55 np i bede miala tylko rzeczy na 62? ale z drugiej strony one na poczatku super szybko rosna wiec chwila moment i beda juz dobre te wieksze....

co myslicie?
doswiadczone mamy a Wy jakie macie doswiadczenie pod tym wzgledem?

9 lata 8 miesiąc temu #977073 przez mysia5
Cześć kochane :)
Kurcze ile miałam czytania ... o rany :silly: i z tego wszystkiego zapomniałam co miałam napisać haha.
śliczne brzuszki macie :) U mnie Zazanka masz suwaczek 16 i 6 dni i na telefonie i na komputerze :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 8 miesiąc temu #977082 przez darkdream89
Jeśli chodzi o ubranka to miałam kilka sztuk w rozmiarze 56- ale na Kubusia pasowało bo On się malutki urodził, 50 cm i 2,680 kg. Z reszta pod koniec ciazy lezalam z podejrzeniem hipotrofii dlatego wiedzialam , ze jakims kolosem to On nie bedzie ;)Teraz tez kupie kilka sztuk na wszelki wypadek. W sumie tak dużej różnicy nie ma w rozmiarach i pewnie nic się nie stanie jak będą na 62 ale jakoś tak wole bardziej dopasowane :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 8 miesiąc temu #977088 przez me.ch
ja mam dzis dzien intensywnego szukania rzeczy dla dziecka w internecie..... :woohoo:

a co myslicie o tej niani? allegro.pl/philips-avent-elektroniczna-n...501-i5250149509.html

szwagierka miala tez avent, ale inny model i sobie chwali, ten wydaje sie w miare ok (jak dla mnie ktora sie na tym zupelnie nie zna) a i cena w porownaniu z innymi modelami jest znosna :)

9 lata 8 miesiąc temu #977089 przez me.ch
tak mysle wlasnie ze chyba kupie kilka rzeczy jakis tanszych na ten 56 a ten "glowny" zestaw bede kompletowac w 62 chyba jednak.... z tych malenkich i tak szybciutko wyrosnie, a za duze zawsze mozna podwinac czy cos... :)

9 lata 8 miesiąc temu #977096 przez jurada
Co do biustu to po karmieniu niestety ale tak jest jak pisze darkdream. Mi tez piersi sie teraz to podobają... A mężowi mojemu.... I to jak

9 lata 8 miesiąc temu #977099 przez anisia27
Mech ja chyba tez tak bede robic, rozmiar 62 jest chyba najbezpieczniejszy:D ale nie wiadomo jaki maluszek sie urodzi :)

9 lata 8 miesiąc temu #977105 przez Kasia888
Dziewczyny chyba poczułam to :silly: :silly: :silly: :silly:

Takie jakby cztery lekkie puknięcia jak leżałam.
Z całą pewnością bulgotanie to nie było :P

9 lata 8 miesiąc temu #977109 przez Kasia888
Mech Twoja lista jest super i pewnie masz rację skoro nie ma specjalnych profitów w UK to lepiej rodzić w rodzinnym kraju.
62 jest optymalny, ja się rozpędziłam, bo kilka ubranek kupiłam już wcześniej w rozmiarze 68 a jedno w 74 (bo akurat te z 74 było przecenione:P)

9 lata 8 miesiąc temu #977110 przez kasandra9
Pokazuję poduchę i kostium - jest suuuuuper, bardzo ładny, wygodny i dobrze leży:)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #977116 przez darkdream89
Poducha super! Właśnie o takiej myślę :) musze sie porzadnie za ro zabrac bo po wypadku niestety kręgosłup odmawia posluszenstwa :/
a wzorek na kostiumie super:)))
Kasia jak lezysz to latwiej poczuć Malucha ;) super uczucie, prawda? za niedługo będziemy leżeć i prosić dzieci żeby ściągnęły nogi z żeber :)
A jeszcze pytanie... bierzecie jakieś suplementy dla kobiet w ciąży? ja poprzednio brałam Falvit mama ale same tabletki były duże i miałam trudności w przełykaniu ich...

9 lata 8 miesiąc temu #977117 przez me.ch
Kasia, to super! :) widziszm wystarczylo ze przestalas sie martwic i od razu pomoglo :)

Kasandra, bardzo fajnie ten stroj wyglada, tak jak na necie a nie jak to czasami bywa zdjecie co innego a rzeczywistosc swoja droga.... ;) Milego plywania teraz zycze :)

ja bym juz bardzo chciala zaczac kupowac ubranka, ale jakos jeszcze sie powstrzymuje, narazie inne gadzety ogladam. Zaczelam juz kupowac, dzis np zestaw startowy butelek z aventu zamowilam i przegladalam nianie elektorniczne a dodatkowo ze szwagierka sie na nosidelko, laktator i lezaczek/hustawke umowilam wiec wlasciwie z tych mniejszych waznych rzeczy juz wiekszosc z glowy jak sie okazuje, jeszcze tylko z mezem nianie potwierdze. w lipcu lozeczko itp - rzeczy do pokoju a potem juz tylko ciuszki i zabawki ;) produktywnie mi dzis wyszlo, nie powiem.... .;)

9 lata 8 miesiąc temu #977121 przez Kasia888
Oj Mech chyba tak, przestałam o tym rozmyślać ;)
Darkdrem wcześniej też leżałam czekałam od dawna i nic, a dziś dałam sobie spokój, czytałam zwyczajnie książkę i raptem czuje coś tak dziwnego i jednocześnie niesamowitego :silly: :silly: :silly:

9 lata 8 miesiąc temu #977125 przez pesq
Przede wszystkim witam nowe dziewczyny :)

Kasia - widzisz! :) :) :) Super :) :)

Darkdream - ja nie biorę nic, bo źle się czułam po witaminach pregna + . Lekarz dał na próbe inne ale się ich boje. Staram się nadrabiać zdrowym jedzeniem.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia