BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #976881 przez Sylwia-89
My nie robimy wesela tylko przyjęcie dla ok. 40 osób, ale mimo wszystko jest trochę biegania przy tym :)
A co do posiłków, to fajnie ze masz dla kogo przygotować. Ja siedzę sama w domu i gotuję tylko dla siebie, bo mój narzeczony je obiady w pracy... A chetnie ugotowałabym do kogoś ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #976884 przez kasandra9
Mnie interesowały ślubu i wesela do mojego:P I potem fajnie było iść po swoim na jakieś tak zupełnie na luzie i jako małżeństwo;) Zaś teraz temat ślubów...cóż, minął;) Mojego męża siostra wychodzi za mąż 9 maja ;) i póki co interesuje mnie, co ja na siebie założę...żeby jakoś wyglądać, hahaha:D W ogóle w tym roku mamy sporo wesel, ale na pewno na wszystkie się nie wybierzemy ze względu na mój stan...ale jeszcze się zobaczy;) Ale mnie akurat przygotowania kręciły, fajnie było, to prawdziwy test dla pary naszym zdaniem;) Wspólnie takie coś zorganizować i nie zwariować;)))))))))))

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #976885 przez Zazanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziewczyny wcale nie przytyłam dużo :( Tylko jakaś się taka galaretowata zrobiłam... Mięśnie mi znikły, udka się trzęsą, jak je napinam, to nie widać mięśniaa... a biceps mi zmalał heh ;) Oj będę miała co nadrabiać po porodzie :)

Dla porównania:

29.01.2015 (około 6 tygodnia) - 16.04.2015 (16 tydzień)
Waga 68,8 - 73,6
Szyja 35 - 36,5
Biceps 30 - 29
Biust 96 - 101
Talia 75 - 83
Brzuch 95 (zastanawiałam się wtedy dlaczego nie spada, choć ciągle go ćwiczę) - 101
Kości biodrowe 97 - 101
Biodra 103 - 105
Udo 60 - 62
Łydka 37 - 38

Dzisiejsze mierzenie sponsoruje liczba 101 B)

9 lata 8 miesiąc temu #976888 przez me.ch
Ja wręcz uwielbiam organizować taki rzeczy wiec dla mnie okres narzeczenstwa oprócz oczywiście radości z miłości to był jeden wielki projekt Wesele :) a ze wesele w pl a my w uk to było co załatwiać. Z tajniaka nawet zaczęłam troszkę organizacje zanim mój luby się oficjalnie oświadczył (bo tak wyszło ze w sumie o tym rozmawialiśmy sporo a u nas długo na sake w sobotę się czeka zwłaszcza jeśli chodzi o konkretne miejsce wiec zarezerwowana sale mieliśmy już w maju a mój P dopiero w październiku oficjalnie poprosił mnie o reke- chciał żeby było choć trochę z zaskoczenia i plan mu się powiódł:).

Teraz znów mnie cieszy organizacja pod Kornelka, zwłaszcza ze poniekąd znowu trzeba zorganizować się w dwóch krajach, tu żeby wszystko było na powrót gotowe no i w pl bo tam też trochę posiedzieć z maluchem nam przyjdzie:)

Idę coś zjeść, dziś trochę dłużej pospalam i teraz znów wielki mały głód;)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #976889 przez kasandra9
Sylwia, u mnie z tym gotowaniem podobnie;) Tyle, że mąż nie je w pracy, ale jest kierowcą i różnie jeździ, więc w sumie nigdy do końca nie wiem, kiedy będzie i czy akurat mam coś robić do jedzenia czy nie ;) Praktycznie cały czas sama jestem, bo najczęściej praca późno wieczorem, choć czasem i o 18 albo np. do południa jest w domu, więc z posiłków do śniadania lub kolacje jemy razem czasami;) I weź tu wymyśl coś innego niż kanapki;)))))))

Me.Ch. - ja też traktuję to w kategorii projektów;) Projekt wesele, projekt mieszkanie, projekt dziecko, itd. ;)) I w koło muszę mieć nowy:D:D:D Co ja wymyślę, jak będzie Maleństwo;)?? Choć akurat to niekończący się projekt:)))))))))))) No i najbliższy projekt po urodzeniu to będą Chrzciny:) W sumie już zaplanowane, że będą w Boże Narodzenie;)))

9 lata 8 miesiąc temu #976890 przez jurada
Co da kawy to ja pije nescafe rozpuszczalna z 2 lyzeczek :angry: Mleko i 3 slodziki, bo cukru nie używam juz od 4 lat :)

9 lata 8 miesiąc temu #976891 przez Sylwia-89
Zazanna, widzę, ze Ty konkretnie podchodzisz do swojej sylwetki ;) Ja ważę się tylko u ginekologa co miesiąc i to by było na tyle ;) I tak zawsze jest na plus :blush:

9 lata 8 miesiąc temu #976894 przez jurada
Kasandra kto to Sylwia??? Mech???
Moja waga z rana to 73kg a w 8 tc bylo 65,6 czyli 7,4 na plusie... Aaaa przestaje jeść! Wy tu piszecie ze 3 kilo 4 przyrosłyście a ja!!! Masakra :-\ to przez to ze nie pale i sie oszczedzam:P

9 lata 8 miesiąc temu #976896 przez jurada
Juz wiem kto to Sylwia... To Sylwia 89 hahaha ale wstyd! Jezu czy wy tez macie problem z koncentacja? I pamięcią??? Ja cos położę a za 5 minut tego szukam.

9 lata 8 miesiąc temu #976900 przez Sylwia-89
Jurada, ja też jestem zakręcona ostatnio i w ogóle cos mi nie wychodzi gotowanie czasami. Zabrałam się za robienie pierogów z mięsem, ciasto wyszlo jak opona, wiec wyrzucilam. Wymyśliłam, ze zrobię naleśniki cos ala krokiety z mięsem, no i naleśniki też nie wyszły :blush: Bylam tak zla na siebie, ze szok. No ale czasami nie da się inaczej :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu #976902 przez Zazanna
Jurada nie martw się, ja też wszystko gubię i zapominam i w ogóle :D

Do wagi to tam średnio poważnie, ale akurat w styczniu od nowego roku przeszłam na dietę żeby zacząć dobrze nowy rok, więc miałam zapisane :D I teraz czegoś szukałam i mi wpadł cm w ręce i mówię łoooooo ciekawe ile brzusio urósł :D

Idę jakieś śniadanko ogarnąć, bo już mi kiszki marsza grają :D

9 lata 8 miesiąc temu #976903 przez pesq
Hej dziewczyny :)

Zazanka gratuluje podejścia - ja nie mam zapału nawet baterii kupić do wagi :P :P .

Jurada - ja to samo, mi brakuje czasem słów.. coś mówie i nie wiem co :P

Pokażę Wam dziś moje śniadanie.

Smoothie melon + pomarańcza + truskawka, kanapeczki jak widać. W sumie jestem na siebie zła bo zjadłam szynkę parmeńską, wiem że się nie powinno, ale po prostu nie mogłam się powstrzymać! Teraz będę się zamartwiać, eh :( .
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #976906 przez me.ch
Jurada, u mnie podobnie - koncentracja spadla o 100% az sie boje co to bedzie jak za tydzien do pracy pojde.... naprawde wolalabym nie isc, jakos tak po 6 tyg nie wiem jak mi pojdzie z wbiciem sie w rytm a tym bardziej ze to jest pelen etat 9-18 codziennie z godzina na lunch w srodku, wiec bedzie dluuuuuuugo, ja juz po 19 to moglabym isc do lozka gdyby nie to ze jeszcze jest jasno i pomyslec ze to przy siedzeniu w domu caly dzien.... co dopiero po calym dniu w biurze...aaaaaaaaa) no ale tylko na 10 tygodni (do konca czerwca), z tygodniowa przerwa na wesele kuzynki w polsce na pocz czerwca.

Czy ktoras z Was w ogole jeszcze pracuje? Czy juz na zwolnieniu wszystkie?

Echh... Pesq, ale smoothie, tez bym sobie wypila taki..... u mnie sok z pomaranczy i herbatka:) tymczasem na smakolyki ulubione ale zakazane moj sposob - nie kupowac. Czego oczy nie widza tego sercu nie zal :) powiedz meżowi ze ma parmenska zjesc na kolacje i pokusa z glowy :)

a co do wagi, to ja sie staram z rana raz na jakis czas sprawdzic tak zeby sie nagle nie okazalo ze sie zdziwie jak pojde na wizyte a tu nagle +10 znienacka...

U nas sie zrobilo bardzo ladnie, wczoraj taki upal jak latem normalnie ;) no moze prawie ;)

Powiedzcie, a co z lodami? bo ze wzgledu na jajka takich "domowych" nie zalecaja, czyli zakladam ze takie na galki itp czy wloskie to nie jesc. a myslicie ze takie kupne sklepowe typu magnum czy tam z kubelka to mozna?

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #976907 przez kasandra9
Piękne kanapeczki, ja też takie sobie zajadam:) Zawsze lubiłam takie kolorowe, palce lizać! ;) Dziś kupię świeżą wędlinkę, a warzywa jutro na targu:) Mam ost. ochotę na pomidorki, takie czerwone i pachnące...mogłabym je same jeść! Tak myślę, że może czegoś, co w nich zawarte mi brakuje i dlatego;)))
Co do lodów..ja jem;) Pisałam Wam, że Big Milk Cookie z malinami to u mnie hit;)

9 lata 8 miesiąc temu #976909 przez jurada
Ja tam jak mnie najdzie to jem lody takie ze sklepu. Włoskie tez...
Ja jestem na zwolnieniu od 6 Tc.
Mech a ty z pl jestes? Znaczy mieszkasz w pl?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia