BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #976661 przez jurada
Jakim usg bo nie wiem do czego sie odnieść

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #976668 przez AgusiaKRK
Jurada, o dwa tygodnie za mały, dlatego jest to w tej chwili podejrzenie hipotrofii. Jeśli będzie więcej, trzy tygodnie, to będzie potwierdzona, ale już od 1.5 miesiąca utrzymują się dwa wiec stawiam na to że dziecko jest drobne i tyle, po mamie ;-)

Kasandra, szpital to nie jest koniec świata, tutaj maluch jest pod stałą opieką i mama może być spokojniejsza. Tylko ja byłam kompletnie nieprzygotowana, nie miałam nawet koszuli nocnej :-P teraz wiem, że lepiej miść przygotowanie wcześnie a nie dopiero na poród. Na szczęście zawsze ktoś może dowieźć rzeczy.

9 lata 8 miesiąc temu #976678 przez jurada
Doczytalam... Ja tez myślałam czy nie pójść wczesniej na usg właśnie żeby poznać plec ale nie idę. Poczekam do połówkowego... Z synem dowiedziałam w 24tc. A kasa która bym wydala na usg przeznaczę na cos dla maluszka :)

9 lata 8 miesiąc temu #976680 przez jurada
Mi lekarz mówił ze 2 tyg różnicy wg om a usg to norma...

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #976681 przez sabina
hej
zazanna ale lozysko przodujace???

juranda ja sie wlasnei waham czy isc w pl czy nie ile takie usg bd mnie kosztowac? orientujecie sie pewnie

kasandra ja tez mam stresa .....i w dodatku nie mamy samochodu ....wiec jesli cos bedzie sie dzialo to taxi lub ....karetka :/ a to naprawde ogromny szpital inne zwyczaje wiec ja to juz w ogole schizuje przed porodem i przed wszystkim

ej a ja nic jeszcze nie czuje a to moje drugie dziecko powinnam sie martwic?i w ogole nie przytylam nic od tygodnia ponad......:(

9 lata 8 miesiąc temu #976685 przez Zazanna
Sabina tak, ale jest napisane, że zagrożenie łożyskiem przodującym, a nie że już jest.. No i nie wiem co mam z tym robić, bo mi nikt nie wytłumaczył i nie powiedział i czym się różni zagrożenie od już posiadanego i w ogóle..

Ja też nie przytyłam.. Cały czas mi się utrzymuje 73,9 od półtora tygodnia.. No ale od początku ciąży mam 5,1 -to dużo :)

9 lata 8 miesiąc temu #976687 przez jurada
W warszawie ok 150zl takie zwykle usg a 3-4D 250zl.

9 lata 8 miesiąc temu #976689 przez pesq
Czesc dziewczyny,

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja od tygodnia czułam jakby bulgotki a od wczoraj jakoś prawie nie. :( :( Ah. :(

Kasandra - mysle zebys poczekała, ale rob jak chcesz - sama jestem niecierpliwa a usg mam dopiero 5 maja :(

9 lata 8 miesiąc temu #976690 przez sabina
zazanka no miec przodujace lozyskoto nieciekawie a zagrozenie ....hm ciekawe....moze zapytaj gina kiedy masz nast termin?

150 zl to nie az tak duzo zoabacze jak wyjde z kasa w pl w sumie jak wroce to mam od razu tutaj polowkowe wiec sama nie wiem

9 lata 8 miesiąc temu #976692 przez Zazanna
No właśnie dopiero 27 :(
Próbowałam się zapisać wcześniej ale nie ma terminów :(
Myślicie, że jakbym zadzwoniła to byłaby szansa aby mnie wcisnęli w kolejkę?

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #976696 przez kasandra9
Nie wiem...bolał mnie ten brzuch tydz. temu i się trochę martwię, czy na pewno wsio ok no i chcielibyśmy wiedzieć, czy to Agatka czy Karolek może jednak:)))
A połówkowe 12 lub 19 maja (jeszcze się nie zapisałam, ale tak kazała przyjść:))

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #976707 przez pesq
O Kasandra Agatka :) też jakbym miała dziewczynke to by była Agatka :)

Zazanka ja nie mam pojecia co to jest te przedujące, ale na pewno bym gdzies poleciała do lekarza sie uspokoić! Jak nie tego to innego.

9 lata 8 miesiąc temu #976710 przez Zazanna
Nie mam co latać, tak czy siak muszę leżeć, leżeć i leżeć... nuuuuudy. No nic w razie czego jadę do szpitala i już.

Pewnie niepotrzebnie panikuje jak zwykle :)

9 lata 8 miesiąc temu #976711 przez Lidziun
przodujace lozysko chyba nie jest zagrozeniem dla dziecka ale na pewno konczy sie cesarskim cieciem, bo w normalnej ciazy wychodzi najpierw dziecko a potem lozysko a jak jest przodujace to przy porodzie naturalnym jest zagrozeniem zycia dla dziecka ja we wtorek ide na usg z nfz a od razu po majowce ide na 3d/4d, byla z ta dwojka wiec teraz nie zrobie wyjatku

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #976717 przez kasandra9
Czuję, że po bagietce na śniadanie uroooosłam:)

Pesq, Agatka, bo to Gagatek!:P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia