- Otrzymane podziękowania: 34
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ehh tak czytam i wszystkie prawie znacie plec a ja chyba sie nigdy nie dowiem....bo nikt nie chce mi powiedziec:/ za tydzien mam wizyte i pewnie znow w niewiedzy bede:(
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
dziewczyny, wlasnie, a Wam sie poki co sprawdzilo Wasze przeczucie co do plci? ja w sumie od poczatku myslalam ze to bedzie chlopiec i poki co wyglada na to ze sie zgadza
- elcia89
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- anisia27
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- darkdream89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- "Dziecko to uwidoczniona miłość"
- Otrzymane podziękowania: 2
Do kompletu akurat był fotelik maxi cosi (z fotelika akurat nie byłam zadowolona- Kubuś niesamowicie się pocił w nim jak było ciepło, teraz będę kupować najprawdopodobniej nowy-o ile fundusze pozwolą ) - więc byliśmy zadowoleni. Ma mnóstwo zalet jednak kilka wad też
Niesamowitą zaletą jest zawieszenie- nie ma szlaku na który byśmy wchodzili, a nie dali rady go zdobyć z tym wózkiem! Naprawdę-niesamowity komfort dla mamy i dziecka Stosunkowo duża gondola jest. Wszystko jest składane ładnie- do bagażnika się mieści (przy mniejszym aucie grałam z tym wózkiem w tetrisa )
Wada jest jedna-jest okrutnie ciężki. Jak mieszkałam na czwartym piętrze to musiałam się nieźle nakombinować żeby sama wyjść na spacer- w końcu wózek zamieszkał w bagażniku. Dostaliśmy spacerówkę-ale już wolałam naszą ciężką kobyłę-naprawdę była o wiele wygodniejsza.
Dokopałam się gdzieś do ruchów. W pierwszej ciąży poczułam ruchy w 15 tygodniu, teraz też. Znaczy się mam wrażenie, że nawet troszkę wcześniej ale już nie przesadzajmy. Z tym, że to wszystko przez moją "posturę". Mam 172 cm wzrostu i w tej chwili po przybraniu kilku kg ważę ich aż 58
elcia- kurczę, nie jestem specjalne przekonana do porodu w domu. Jakoś przy asyście lekarzy i położnych czułam się w miarę bezpieczna. Ale to może dlatego, że ja znowu Kubę rodziłam 18 godzin
A propos przeczuć- w obu ciążach mi się sprawdziły Przy Kubie nie miałam żadnych objawów praktycznie, a teraz Maleńka daje mi w kość jednak
Ta ciąża miała być w ogóle bliźniacza- w czwartym tygodniu na pierwszym usg były dwa jajeczka Ale później się jedno wchłonęło.
Ja zmykam po dziecię do przedszkola a później na spacerek
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Jejku, zmęczyłam się, ale to, co miałam dziś przygotować - już zrobione. Zmykam na korki, dziś 3h praktycznie pod rząd, a tak mi się nie chceeeeeeeeeeeeee.
Ale przed korkami - jadę do paczkomatu, bo mój strój kąpielowy przyszedł!!!!!!!!!!!:D:D Ciekawe, czy taki ładny w realu ))))))))
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Co do obiadu to ja miałam na śniadanie heh A teraz jem warzywa na patelnię włoskie z pyzami ziemniaczanymi, na deser będzie pomelo mniam :]
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Musiałam przeoczyć, wybaczkasandra9 napisał: Tak, imprezka, pisałam Wam, że jutro moje koleżanki z pracy wpadają w odwiedziny i przy okazji urodzin
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
od szwagierki odkupimy laktator mandeli ten --> www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/pumping/swing.html (najwyzej sprzedam jak sie okaze zbedny, a skoro oni juz maja i sprzedadza taniej to warto miec na wszelki wypadek chyba)
oraz baby bjorn hustawke dla malucha zamiast lezaczka bujaczka - oni twierdza ze przetestowali ze trzy inne przed tym jedynym, wiec zaufam im, a jak wyzje, najwyzej sie sprzeda;
dodatkowo maja tez nosidelko na sprzedaz, wiec skoro juz i tak szukalam to wezme od nich przynajmniej bedzie taniej, a pamietam ze wydawalo sie dosyc wygodne i maly sie w nim dobrze czul wiec chyba bedzie ok - a jak nie to znow na sprzedaz i tyle ;p
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marzy mi się aby pójść do sklepu i kupić wszystko już teraz natychmiast
Chyba będę musiała zostawiać kartę w domu i brać ze sobą ograniczoną gotówkę, bo inaczej to tego nie widzę Chciałabym już prać ciuszki i je prasować i układać w komódce... i szykować miejsce dla Maleństwa... I muszę czekać. Bo ani komódki nie mam ani nawet planu i dopiero za miesiąc -półtora będę wiedziała, czy się przeprowadzamy łeeee...... Już chcę
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tu jest ta lista na ubranka, moze komus sie przyda zeby wydrukowac i jak asiek pisala zeby nie kupic z wiele z jednego rozmiaru
uzylam rozmiarowki z neta i dodalam kiedy bedzie dany rozmiar tak na oko potrzebny zeby wiedziec jaka pogoda bedzie i nie nakupic cieplych na lato itp (liczac ze nasz ma sie urodzic na koniec wrzesnia)
w min oczywiscie wpisywac bede jakie jest niezbedne minimum a w stan ile czego juz jest po roznych prezentach i zakupach oraz spadkach
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
U mnie na Tel wciąż 14 i 4dni
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie na tel też
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hehe dzieki, po to wstawilam, enjoy