BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #976995 przez me.ch
hej elcia, witamy!

ja wlasnie wracam do pracy po zwolnieniu jeszcze na 10 tygodni od 24tego i bede miala pelen etat tez, do konca czerwca (potem ide na maternity juz). mam nadzieje ze jakos przetrwam... :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #976997 przez darkdream89
Witam Mamusie Wrześniowe!
Chciałabym i ja dołączyć do Waszego grona- termin według OM mam na 12 września, ale Maleńka (ponoć ma być dziewczynka) cały czas jest jakoś tydzień do przodu według norm :) . To już będzie druga ciąża na tym forum-pierwszą też przechodziłam razem z innymi mamusiami :) Postaram się może jakoś nadrobić zaległości- chciałam wiele wcześniej się dopisać ale mój niespełna czterolatek i dolegliwości ciążowe skutecznie mnie wstrzymywały :) Pozdrawiam serdecznie! :)

9 lata 8 miesiąc temu #976999 przez Zazanna
Witaj Elcia :)
Nie martw się rozmową, każda to przechodzi... i chyba żadna tego nie lubi... Będzie dobrze :)

Dziewczyny dziś jest jakieś święto wojskowe? :unsure: Byłam teraz z małą na spacerze i w parku żołnierz na żołnierzu.. a ja poza obiegiem łeeeeeeeee............ :evil:
Macie jakiś pomysł jak oduczyć piesałę aby nie zżerała WSZYSTKIEGO co napotka na drodze? Chciałabym uniknąć kagańca, ale jak tak dalej pójdzie to będę musiała jej kupić, bo się boję.. teraz tyle się słyszy, że jacyś za przeproszeniem jeb* idioci rzucają jedzenie z trutkami w parkach, a ta moja mała ruda miłość wszystko bierze do pyska.. i nie zawsze zdążam jej zabrać :( Nie mam już pomysłu :(

9 lata 8 miesiąc temu #977000 przez Zazanna
Witaj Darkdream :)
Dziś wysyp Nowicjuszek :D Zapraszamy, zapraszamy :D

Oooo Dziewczynka :D Mało mamy Dziewczynek w gronie :D Dark nie nadrabiaj wszystkiego, bo szkoda żyyycia ;) Za dużo bazgramy ;)

9 lata 8 miesiąc temu #977001 przez me.ch
Witaj Darkdream, Zazanna ma racje, za duzo czytania ;P

Zazannka u mojej suni swego czasu klaps przy kazdym "niestosownym posilku" plus zdecydowane "nie wolno" pomagal, w koncu sie nauczyla ;) no chyba ze jestes za bezstresowym wychowaniem piesaly ;)

9 lata 8 miesiąc temu #977003 przez me.ch
Zazanna, wg wikipedii Święto Wojsk Inżynieryjnych – Dzień Sapera :)

9 lata 8 miesiąc temu #977007 przez darkdream89
Dziękuję za ciepłe przyjęcie :)
Będę pytała w takim razie na bieżąco-czy któraś z Was korzysta z poduszki dla ciężarnych? Jest tego ogrom a muszę zainwestować w coś naprawdę dobrego :) Możecie coś polecić?
W ramach bezsennych nocy- które ostatnio mi się zdarzają przez kręgosłup może akurat sobie Was podczytam ;)

9 lata 8 miesiąc temu #977010 przez kasandra9
Rolady siedzą w piekarniku:) Ufff, padam, ile to roboty!!!! Ale ładnie wyglądają;))) Jeszcze zrobię farsz do muszelek, reszta jutro;) I jutro muszę jechać dokupić krzesła...bo mieliśmy kupić, ale w sumie 2 nam wystarczają...ale stwierdziłam, że to dobry moment, żeby w końcu jeszcze 2 były :)

Tak, poduchę Poofi mam, w wolnej chwili cyknę fotkę:) Wygodna i super się leży i śpi:)

9 lata 8 miesiąc temu #977014 przez darkdream89
Kasandra-ale narobiłaś smaka ;) ostatnio szczytem moich możliwości kulinarnych jest pomidorowa z rozgotowanym makaronem... czy któraś z Was też tak ma? umiejętność gotowania i pieczenia zanikła wraz z wejściem mniej więcej w trzeci miesiąc ciąży...

Aaaa... bo chamidło zapomniałam- Wy się pewnie wszystkie znacie to i ja coś napiszę o sobie. Kończę w tym roku 26 lat, pracowałam do sierpnia zeszłego roku- od tamtej pory jestem na zwolnieniu lekarskim po wypadku samochodowym. Syna już mam więc teraz będzie parka. Ta ciąża była nieplanowana, ale jak już się trafiła to jest bardzo chciana :) Jesteśmy z Chorzowa.
Z psami nie pomogę-ale mamy dwa koty w domu :)

9 lata 8 miesiąc temu #977016 przez me.ch
Darkdream i Elcia, wpiszcie sie w nasza tabelke - na pierwszej stronie (chyba drugi post) znajdziecie link to googledocs tam sa nasze dzieciowo-ciazowe dane :)

9 lata 8 miesiąc temu #977017 przez Sylwia-89
Witam nowe mamusie :)

Kasandra, jakaś imprezka się szykuje widzę ;) Same pyszności :woohoo:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #977019 przez darkdream89
me.ch Zrobione :)

edit: znaczy się miało być, błąd wyskakuje :(

9 lata 8 miesiąc temu #977021 przez elcia89
ja tez sie juz wpisalam i chyba jest ok ;) a takie pytanko jak mam wkleic te suwaczki bo sa same linki obrazka po wklejeniu i nie wiem o co chodzi :blush:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #977022 przez darkdream89
elcia- z reguły wyskakują dwa różne kody po utworzeniu suwaczka. Trzeba wybrać ten NIE HTML i to wkleić w podpis profilu;) powinien się zaczynać od [url=http ;)

9 lata 8 miesiąc temu #977023 przez me.ch
Wszystko dziala darkdream, elcia! przesunelam Was obydwie tylko w "czasie" bo jestesmy w kolejnosci terminami poustawiane (swoja droga 23 wrzesnia jest oblegany na maksa - 5 nas juz jest z tym terminem;P )

Elcia, suwaczki - kliknij na jakis ktory Ci sie podoba (albo jego styl) i wezmie Cie to do strony z ktorej pochodzi, tam mozesz utworzyc swoj i potem skopiowac kod i wklej w swoim profilu w podpisie :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia