BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #977211 przez Kasia888
Mam ochotę na makaron z serem.
Idę sobie zrobić :P
Asiek może w końcu Ty mnie przekonasz do jedzenia jajek :silly: , bo póki co jakoś mnie nie ciągnie. Może jak rodzice zaczną jeździć na działkę i przywozić takie świeżusie ze wsi to się skusze :P . Te sklepowe w większości nie przypominają prawdziwych jajek.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #977216 przez Zazanna
Bepanthenem smarowałam tatuaż i to też był mój zbawca..

Zaliczyłyśmy drugi spacerek :) Farta póki co mamy, bo się chmurzy, a jak wyszłyśmy, to akurat było słoneczko :)

9 lata 8 miesiąc temu #977217 przez Sylwia-89
Hej :)
Jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci itd., to siostra mojego narzeczonego musiała myć malucha wodą z lekkim mydełkiem, bo od wszystkich chusteczek nawilżających dostawał uczulenia. Z tego co pamiętam, to zaraz po urodzeniu stosowała u niego balsam Mustela a potem zwykłą oliwkę Bambino. A co do kosmetyków Johnsons Baby, to chyba najbardziej uczulają. Lekarka powiedziała, żeby nie stosować ich przez przynajmniej rok, a potem zobaczyć czy dalej uczulają. Na początku ciąży kupiłam sobie oliwkę lawendową do natłuszczania i nawet mi wyszły takie drobne swędzące krostki po niej... Jest taki wybór tych kosmetyków i niby wszystkie z atestami a i tak trzeba mieć oczy szeroko otwarte przy zakupie

9 lata 8 miesiąc temu #977219 przez Lidziun

jurada napisał: Tak samo do sutków uzywalam bodajże bephanten... Mój zbawca:P

tak mnie ten tez pomogl, dostalam w szpitalu z olkiem probke, tylko zważajcie na nazwe lepszy jest krem nie masc

9 lata 8 miesiąc temu #977222 przez Zazanna
Co robicie na obiadek? :D

Narobię Wam smaka :evil:
Przygotowuję karkówkę, którą zrobię na domowym grillu, do tego będą pieczone ćwiartki ziemniaków w przyprawach i pomidorek z cebulką na ostro :woohoo:
Może sobie kupię do tego piwko bezalkoholowe :D A jakby nie padało to moglibyśmy zjeść na balkonie -prawie jak prawdziwy grill ;)

Zaraz idę marynować mięsko <3 Z tymże to będzie właściwie na kolację dopiero na przyjazd Mamy :)
Ale mi to bez różnicy, bo ostatnio jadam w dziwacznych kolejnościach ;)

9 lata 8 miesiąc temu #977227 przez me.ch
heh Zazanna, brzmi wysmienice ) my jutro na grilla do znajomych idziemy wiec juz sie nie moge doczekac tez :)

tymczasem, a propos masci i kremow na odparzenia, wysypki i sutki - znalazlam takie wideo na youtube (wiarygodne lub nie ,jak kto woli, babeczka mowi z wlasnego doswiadczenia wiec u niej dzialalo, u wszystkich oczywiscie nie musi). Niektorych moze to obrzydzac, ale wydaje sie (przynajmniej dla mnie) warte sprobowania - przynajmniej w niektorych punktach ;) co myslicie o tym?

* 8 uses for breast milk *

9 lata 8 miesiąc temu #977234 przez Zazanna
Mech ale Wam zazdroszczę.. też bym chciała na prawdziwego :)

Mięsko zamarynowane, naczynia zmyte, czas chwilkę odpocząć :)

9 lata 8 miesiąc temu #977238 przez Magdalena9t
Hejo, wróciła córka marnotrawna na chwilę chociaż, cały tydzień zabiegany, trochę stresu się najadłam,zamówiłam rowerek biegowy na urodziny synka i szedł mi ponad tydzień, ale już jest ;) urodziny w niedzielę i męża i synka,tak więc trochę roboty mam.

Witam nowe mamusie :) dużo terminów na ten 23 września :) ciekawe kto się wpasuje? :P mi się udało z pierwszym dzieckiem idealnie :laugh:

Co do piersi,po karmieniu już nie są takie piękne jak przed ciążą, niestety, ja jestem załamana, nie dość,że teraz mam większe niż przed ciążą,małe rozstępy,które smarowałam bio-oil, i kupowałam staniki,nawet konsultowałam się z panią ze sklepu. Lubię markę Esotiq, ale mały mają wybór w większych rozmiarach :dry: trzeba coś droższego chyba poszukać :S już mówiłam do męża,że po drugim dziecku chcę iść do dr Szczyta, na poprawę biustu, żadne silikony,ale,żeby nie były takie obwisłe bez stanika, ja mam niecałe 25 lat(dopiero we wrześniu skończę :P ) więc niech zaczyna zbierać hajs haha( na razie mnie nie stać,ale bym chciała kiedyś poprawić sobie biust)

Z kosmetykami to my od urodzenia, oilatum dłuższy czas,nivea próbowałam ale bez szału, teraz zamówiłam mydło aleppo, i nie wiem jak je w sumie użyć do kąpieli dla Tomka, i masło Shea-smaruję już parę dni i jestem zadowolona, ;)

Lęcę ogarniać dom, jak zwykle w piątki. Już zrobiłam taki pasztet :http://zdrovekarmelove.blogspot.com/2015/01/pasztet-z-selera-z-suszonymi-pomidorami.html
Synek go lubi ;)

No to pa :)

9 lata 8 miesiąc temu #977250 przez Zazanna
Magda ładne rzeczy czarujesz :) Pewnie pyszne :)

Ja jem drugie śniadanie :) -To samo co rano :)
Coś mnie już dziś kilka razy tak zakuło w brzuchu -dość mocno, aż wzięłam nospę, bo oczywiście zawał :/ Nie miałam kłuć ani żadnych bóli, więc nie jestem przyzwyczajona :)

9 lata 8 miesiąc temu #977254 przez elcia89
me.ch - jesli chodzi o ubranka to mi tez kazdy mowil zebym nie kupowala calkiem malych , a moj synek urodzil sie 48 cm i topil sie w ciuszkach na 56 wyslalam meza do sklepu z lista zakupow na 3 pary bodow i 3 spioszkow ( maly urodzil sie w czerwcu ) nie martw sie na zapas :)

9 lata 8 miesiąc temu #977262 przez jurada
Dziewczyny a kuje was czasem pępek aż tak ze bol idzie do pochwy???

9 lata 8 miesiąc temu #977264 przez Zazanna
Właśnie tak mnie zakuło ! Tylko około 2 cm od pępka w lewo i tak poszło do samego dołu -taka jakby hmm błyskawica -nie umiem określić

9 lata 8 miesiąc temu #977266 przez jurada
Mnie to kuje jak naciskam na pępek i wokoło niego tak promieniuje do pochwy i kluje... A maluch jak sie rusza aż mi brzuch drga. Moze to od tego... Leze teraz na lewym boku i czuje taki ciężar :/ jak nie minie przez pól godz to pojadę na ip bo wole dmuchać na zimne

9 lata 8 miesiąc temu #977267 przez jurada
Podobno kobieta czuje ze cos się dzieje niepokojocego. A ja nie czuje ze to cos złego... Mysle ze maluch fika i dlatego takie uczucie w końcu juz cos wazy.

9 lata 8 miesiąc temu #977269 przez Zazanna
Mamy tam teraz unerwione.. Ja też nie czuję nic złego, zwłaszcza, że jak mnie coś kuje, czy coś to wystarczy, że zmieniam pozycję i przechodzi, więc coś mi ewidentnie uciska :)
A jak Cię kuje jak uciskasz, to nie uciskaj, widać nie trzeba tam dotykać :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia