- Otrzymane podziękowania: 182
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Idę sobie zrobić
Asiek może w końcu Ty mnie przekonasz do jedzenia jajek , bo póki co jakoś mnie nie ciągnie. Może jak rodzice zaczną jeździć na działkę i przywozić takie świeżusie ze wsi to się skusze . Te sklepowe w większości nie przypominają prawdziwych jajek.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Zaliczyłyśmy drugi spacerek Farta póki co mamy, bo się chmurzy, a jak wyszłyśmy, to akurat było słoneczko
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Jeśli chodzi o kosmetyki dla dzieci itd., to siostra mojego narzeczonego musiała myć malucha wodą z lekkim mydełkiem, bo od wszystkich chusteczek nawilżających dostawał uczulenia. Z tego co pamiętam, to zaraz po urodzeniu stosowała u niego balsam Mustela a potem zwykłą oliwkę Bambino. A co do kosmetyków Johnsons Baby, to chyba najbardziej uczulają. Lekarka powiedziała, żeby nie stosować ich przez przynajmniej rok, a potem zobaczyć czy dalej uczulają. Na początku ciąży kupiłam sobie oliwkę lawendową do natłuszczania i nawet mi wyszły takie drobne swędzące krostki po niej... Jest taki wybór tych kosmetyków i niby wszystkie z atestami a i tak trzeba mieć oczy szeroko otwarte przy zakupie
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
jurada napisał: Tak samo do sutków uzywalam bodajże bephanten... Mój zbawca:P
tak mnie ten tez pomogl, dostalam w szpitalu z olkiem probke, tylko zważajcie na nazwe lepszy jest krem nie masc
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Narobię Wam smaka
Przygotowuję karkówkę, którą zrobię na domowym grillu, do tego będą pieczone ćwiartki ziemniaków w przyprawach i pomidorek z cebulką na ostro
Może sobie kupię do tego piwko bezalkoholowe A jakby nie padało to moglibyśmy zjeść na balkonie -prawie jak prawdziwy grill
Zaraz idę marynować mięsko <3 Z tymże to będzie właściwie na kolację dopiero na przyjazd Mamy
Ale mi to bez różnicy, bo ostatnio jadam w dziwacznych kolejnościach
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
tymczasem, a propos masci i kremow na odparzenia, wysypki i sutki - znalazlam takie wideo na youtube (wiarygodne lub nie ,jak kto woli, babeczka mowi z wlasnego doswiadczenia wiec u niej dzialalo, u wszystkich oczywiscie nie musi). Niektorych moze to obrzydzac, ale wydaje sie (przynajmniej dla mnie) warte sprobowania - przynajmniej w niektorych punktach co myslicie o tym?
* 8 uses for breast milk *
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mięsko zamarynowane, naczynia zmyte, czas chwilkę odpocząć
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Witam nowe mamusie dużo terminów na ten 23 września ciekawe kto się wpasuje? mi się udało z pierwszym dzieckiem idealnie
Co do piersi,po karmieniu już nie są takie piękne jak przed ciążą, niestety, ja jestem załamana, nie dość,że teraz mam większe niż przed ciążą,małe rozstępy,które smarowałam bio-oil, i kupowałam staniki,nawet konsultowałam się z panią ze sklepu. Lubię markę Esotiq, ale mały mają wybór w większych rozmiarach trzeba coś droższego chyba poszukać już mówiłam do męża,że po drugim dziecku chcę iść do dr Szczyta, na poprawę biustu, żadne silikony,ale,żeby nie były takie obwisłe bez stanika, ja mam niecałe 25 lat(dopiero we wrześniu skończę ) więc niech zaczyna zbierać hajs haha( na razie mnie nie stać,ale bym chciała kiedyś poprawić sobie biust)
Z kosmetykami to my od urodzenia, oilatum dłuższy czas,nivea próbowałam ale bez szału, teraz zamówiłam mydło aleppo, i nie wiem jak je w sumie użyć do kąpieli dla Tomka, i masło Shea-smaruję już parę dni i jestem zadowolona,
Lęcę ogarniać dom, jak zwykle w piątki. Już zrobiłam taki pasztet :http://zdrovekarmelove.blogspot.com/2015/01/pasztet-z-selera-z-suszonymi-pomidorami.html
Synek go lubi
No to pa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja jem drugie śniadanie -To samo co rano
Coś mnie już dziś kilka razy tak zakuło w brzuchu -dość mocno, aż wzięłam nospę, bo oczywiście zawał :/ Nie miałam kłuć ani żadnych bóli, więc nie jestem przyzwyczajona
- elcia89
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jak Cię kuje jak uciskasz, to nie uciskaj, widać nie trzeba tam dotykać