BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #977492 przez pesq
Zazanka ja alergia juz konkret. Ratuje się woda morska do nosa i wapnem ale to pic na wodę. Co lekarz powiedział dam znać. Ale to dziwne źle wyniki z moczu a nic nie piecze i nie boli przy siusianiu... Miłej niedzieli.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #977493 przez anisia27
Hejka!
Kasandra super wozek! Podoba mi sie:))

Agatagama mnie niestety tez stoi w miejscu, nawet panikuje ze sie zmniejszy. :D ale male kopniaczki czuje juz na szczescie raz na dzien, bo wczesniej zdazalo sie raz na pare dni :woohoo:

Wczoraj nie potrzebnie dorwalam sie do termometru bo mam teraz zle mysli.....jak na poczatku bylo ponad 37 tak teraz ledwo 36 mam :O

9 lata 8 miesiąc temu #977497 przez anisia27
Albo ja mam cos zepsute, albo mi postow nie dodaje :(

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #977498 przez kasandra9
Dziewczyny, to ja chyba dziwna jestem, bo nie wiem, czy to ruchy czy nie, żadnych turbulencji ani ruchów jak dotknę brzucha nie czuje:) jakos sie nie martwię, bo wydaje mi sie, ze to dopiero przede mną:) jakiś taki "niespokojny brzuch" miewam czasami i szczególnie jak jestem glodna to wydaje mi sie, ze ktos tam jednak sie rusza jakos:)
pesq, wspolczuje, ze takie przygody:( kiedy idziesz do swojego lekarza?

9 lata 8 miesiąc temu #977499 przez anisia27
Co do alergii...ja sie niestety mecze, mam katar i zatkany nos caly rok:/ zawsze zazywalam sterydy...zeby normalnie funkcjonowac :( teraz to jest istny koszmar :(

9 lata 8 miesiąc temu #977507 przez Zazanna
Peqs mnie też nic nie piecze ani nie boli, a jak sprawdzałam wyniki to właśnie czytałam, że albo początek zapalenie układu moczowego albo nerki, pewnie zrobią na posiew czy coś w ten deseń i wtedy będzie wiadomo co i jak :)

Mój brzuszek też jakiś taki malutki eh.

Kurcze z tymi alergiai masakra. Podobno w ciązy albo się nasilają albo osłabiają, coś czuje że mi się nasilą, bo oczy mam całe załzawione :/
No nic. Dziś nie wstaję z łóżka. Niech się dzieje co chce.

Najgorsze, że jutro o 9 rano mam dentystę, więc muszę wyjść najpóźniej o 8 z domu, a co za tym idzie muszę wcześnie wstać i jak znam życie, to akurat jutro będzie mi się chciało spać ;)
Mam nadzieję, że nic mi się z ząbkami nie dzieje i że skończy się na przeglądzie :) Trochę się martwię, bo ostatni raz byłam ze dwa lata temu.. Niby nigdy nie miałam nawet najmniejszej dziurki, ale moja Mama też tak miała, a jak zaszła w ciążę, to jej się właśnie zęby posypały..

9 lata 8 miesiąc temu #977509 przez asiekasiek
Czesc

Kasandra fajny wózek :-)

Peaq ja tez miałam zle wyniki moczu bralam antybiotyk zrobilam posiew ale żadnej bakterii nie było i jak okazało się to bolal mnie jajnik.

Mnie moj babelek bombardowal mnie fajnie w piatek wieczorem a od tej pory to nie wiem...

Wspolczuje wam alergii :-(

9 lata 8 miesiąc temu #977513 przez Zazanna
Właśnie Asiek a oni Ci będą odklejać ten jajnik, czy on się sam odklei/odsunie?

Zjadłam śniadanko, jeden naleśnik z szynką, serem żółtym, ogórkiem małosolnym i ketchupem i drugi pół na pół z nutellą i powidłami śliwkowymi :) Mniam :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #977514 przez glooria
witam
przecztatalam wasze komentarze wszystkie i teraz juz mogę się wam przedstawić i przywitac
moj nick glooria a tak naprawdę mam na imię beata
jestem mama dwóch córeczek to moja czwarta ciaza
mieszkam w uk od ok 6 lat
pierwsza ciążę poronilam ok 11 tyg
druga zakonczyla sie w 35 tyg przez cc
w ostatni dzień urlopu w pl odeszly mi wody ok 3 rano a o 19.55 urodzila sie milenka 2300 i 48cm
trzecia ciaza tez w 35 tyg cc
ale tym razem nigdzie nie jezdzilam i urodzilam w uk Emilke 2850g 50 cm
jednak bylo duzo problemow i i dosc dlugo dochodzilam do siebie ale o tym później w każdym razie spędziłam w szpitalu 16 dni po porodzie i miałam szystkie możliwe komplikacje

teraz jestem w czwartej ciazy i ciągle nie wiem kto mieszka pod moim sercem termin mam na 11 pazdziernik jednak z miomi expresowymi porodami mysle ze powinnam wyrobic sie do konca września najwyzej będziecie dlugo czekac na mój porod

mam nadzieje ze jednak mnie przyjmiecie do wrześniowek

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #977515 przez glooria
dodam jeszcze ze zaczynam teraz w 15 tyg
a od 13 tyg czuje smyrki ktore z każdym dniem sa czestsze i wyraźniejsze to samo było z Emilka

9 lata 8 miesiąc temu #977516 przez Zazanna
Witaj Gloria :)

Gratuluję dzieciaczków :) W jakim wieku są dziewczynki? :) Rodziłaś w pl? A gdzie dokładnie? Może nam doradzisz w sprawie szpitali :)

Właśnie wczoraj rozmawiałam z koleżanką, której siostra rodziła 3 m-ce temu na Karowej i powiedziała abym w życiu tam nie szła. Przenosiła ciążę o 2 tygodnie, mimo, że wcześniej miała ustalone cc, bo mały był bardzo duży. Ale mimo ustalenia lekarz stwierdził, że poczekają i jeszcze rozmawiał z innym lekarzem,a on to slyszała i ten drugi lekarz mówił, że mały jest duży i może się udusić, a ten prowadzący, że "ale może się też nie udusić, czekamy". I koniec końców urodziła 2 tyg. po terminie, mały miał ponad 4,5 kg, i 64 cm -cm nie jestem pewna, bo nie wiem, czy dobrze zapamiętałam.. No w każdym razie już za tą "rozmowę" gdzie wiedzieli, że ona to słyszy, to powinno się ich zwolnić. Jak można coś takiego mówić :/ Biedna się stresu najadła jak głupia i tylko wymęczyła i ona i maluszek.. Na szczęście zdrowi oboje :)

9 lata 8 miesiąc temu #977517 przez Zazanna
Gloria jakim cudem jesteś w 16 tygodniu i masz na 11 października termin? Liczysz od miesiączki, czy od poczęcia? Ja mam 17 tydzień i termin na 25.09 :)
Ile już przytyłaś? :) Wstaw zdjęcie brzuszka :woohoo:

9 lata 8 miesiąc temu #977518 przez glooria
licze wg cyklu w skarbie mamy tam prowadzilam opserwacje cyklu i mam zalozona karte ciazy
dokladnie to mam 15 t i 2 dzien ale zaczelam 16 tak zawsze tlumaczono mi
moje coreczki maja 4 lata i 10 m i druga ma 17 mcy i urodze trzecie prawdopodobnie na jej drugie ur bo tak zadzkam w ciaze rowno dwa lata jak z emilka na początku lutego ujrzalam kreseczki

9 lata 8 miesiąc temu #977520 przez asiekasiek
Zazanna podobno ma sam się okleic od macicy jak ta wróci do normalnych rozmiarow.

glooria witaj. wg czego liczysz ?? bo wyszło skarbie....

9 lata 8 miesiąc temu #977521 przez glooria
Milena ur sie w pl ale jechalam do pierwszego lepszego szpitala bo bylam przerazona ze to juz a wieczorem mielismy wracac do uk a tu wody o 3 rano mi odeszly
nigdy wiecej w pl nigdy tak zle sie niw czułam
bylam przeazona a ciagle słyszałam szepty poloznych i pielegniarek to ta co nie ma lekarza albo do gina nie chodzila albo ta co nie ma kart ciazy
przeciez to nie byla moja wina ze wody zaczely sie saczyc a do lekarza chodzilam zadnej wizyty nie ominęłam ani usg
a karte mialam tylko po angielsku
dopiero jak pani doktor przyszla to nawrzeszczala na nie ale co sie nasluchalam to moje zreszta nawet jaj na drugi dzień byłam juz po cc to ciągle bylo cos sluchac w komentarzach
moja kuztnka rodzila rok po mnie w tym szpitalu i sobie zachwalala ale ja prowadzil ordynator wiec byla traktowana hak jajko zreszta sana jej mowilam żeby kilka razy do niefi poszla prywatnie to pewnie będzie inaczej
no coz .... jednak trzeba płacić żeby czuc sie ze jest sie w odpowiednich rekach

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia