BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #977738 przez asiekasiek
Hej dziewczynki :) Basiek witaj :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: w końcu wróciłaś do nas :kiss: :kiss: :kiss: dobrze że wszystko dobrze z wami:)

Mi przyszła poducha !! wyprałam poszewkę i właśnie się suszy i dzisiaj spię na niej :D

Moja maleńka coraz bardziej fika mika mi w brzuszku :D niech daje mi znać o sobie jak najwięcej!!

Ja do dentysty chodzę prywatnie za plombę białą i wizytę daje od 80-100zł, nie zamienię tej dentystki bo ciągle się pyta czy boli, czy dobrze czuję się itp. następną wizytę mam 29 kwietnia i też zrobię kamień piaskowanie i lakierowanie tak jak Zazanna.

Ja na połówkowe nie idę bo mój lekarz powiedział mi że jak chcę to mogę iść, ale on i tak wszystko mierzy i sprawdza więc nie widzi potrzeby. A ma aparaturę w 3D.

Lidzun gratulcję chłopaka!!:D Oj to moja dziewczyna będzie miała w kim wybierać w przyszłości :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #977742 przez ana23
Basia super ze tak szybko wróciłas.
Fajna stronke znalazłam www.dzieciecaszafa.com/

9 lata 8 miesiąc temu #977743 przez ana23

9 lata 8 miesiąc temu #977746 przez ana23

9 lata 8 miesiąc temu #977766 przez AgusiaKRK
Dziewczyny, moze mnie pamiętacie, czasem się u Was w wątku udzielałam choć termin miałam na lato. Chciałabym podzielić się z Wami wiadomością, że wczoraj w południe urodziłam maleńkiego synka przez cesarskie cięcie. Jest wcześniakiem i pozostanie w inkubatorze ale jesteśmy dobrej myśli. Proszę trzymajcie kciuki bo kolejne dni będą decydujące.

9 lata 8 miesiąc temu #977767 przez jurada
Agusia oczywiście ze pamiętamy...

Gratulacje...

Opisz jak możesz jak do tego doszlo.
Trzymam kciuki za Was ;) bbedzie dobrze....

9 lata 8 miesiąc temu #977773 przez AgusiaKRK
Stało się to tak że w wielki piatek trafiłam do szpitala z podejrzeniem hipotrofii, czyli dzidziuś za wolno rósł. Tutaj mnie leczyli i obserwowali i do końca zeszłego tygodnia wszystko wyglądało ok i byłam przekonana że w poniedziałek lub wtorek wyjdę do domu i wrócę dopiero latem żeby urodzić. Niestety wczoraj wyszedł niepokojący zapis ktg i od razu zrobili usg. Wyszło na nim, że dziecko wciąż rośnie za wolno, przepływy przez pepowine są coraz gorsze i mam bardzo mało wód. W związku z tym podjęto decyzję o natychmiastowym rozwiązaniu ciąży. Byłam przerażona ale gdyby nie to, dziecko umarłoby. Na stole operacyjnym okazało się że wody są już zielone a dodatkowo maluch okrecony pepowina. Teraz ma szansę, choć lekarze są ostrożni w rokowaniach. Pewne jest że gdyby nie błyskawiczne cięcie, nie miałby szans... A najlepsze że całą ciążę czułam się po prostu fantastycznie i nie miałam żadnych dolegliwości! Poza tym tylko że musiałam brać leki na tarczyce. Kompletnie nie spodziewałam się że coś takiego może się zdarzyć. Ale mocno wierzę że nasz synek da radę, sam oddycha, zaplakal. Czeka go wiele badań i kilka miesięcy w inkubatorze, ale wierzę ze będzie silny i wszystko nadrobi. Proszę trzymajcie mocno kciuki za niego.

9 lata 8 miesiąc temu #977777 przez asiekasiek
Agusia trzymaj się dobrze i dzidziuś też :kiss: :kiss: :kiss: nie mogę sobie wyobrazić przez co przechodzisz teraz :( ale będzie dobrze :kiss: :kiss: :kiss:
Gdzie rodziłaś bo chyba pisałaś o Siemieradzkim czy Ujastku coś kiedyś...

9 lata 8 miesiąc temu #977782 przez agatagama
Agusia trzymamy kciuki !!!! bardzo mocno!!! byłam z Tobą na bieżąco, bo trochę podczytywałam na Twoim miesiącu i kurcze przecież chyba nawet nie byłaś pewna płci, prawda? a teraz masz już synka ze sobą...
musi być dobrze!!! dbajcie o siebie i myślcie pozytywnie!!

9 lata 8 miesiąc temu #977785 przez Sylwia-89
Hej
Witam nowe mamusie ;)
Basiek, cieszę się, ze juz jesteś w domku :)

Agusia, trzymam kciuki za Twojego syneczka. Wierzę, ze będzie dobrze :) Jeśli Cię to pocieszy, to dodam, że znam kobietę, która na początku roku urodziła chłopca w 28 tygodniu ciąży. Maluch co prawda spędził ok. 2 miesięcy w inkubatorze, ale teraz jest już w domu i ma się dobrze. Jedynym warunkiem żeby wyszedł był zakup monitora oddechu. Teraz rośnie jak na drożdżach:) Z Twoim maluszkiem też będzie dobrze, zobaczysz. Dzieciaki są silne ;)

9 lata 8 miesiąc temu #977789 przez jurada
Pamiętam jak opisywalas ze jest mniejszy niż z tyg ciąży... Piszesz ze sam oddycha ze zaplakalal. To znaczy ze silny z niego facet... Bedzie dobrze. Ja urodziłam sie z ciąży 27 tygodniowej i zobacz jestem i żyje. Zdrowa, silna i duza... A to bylo 30 lat temu, wtedy dali rade to teraz na 100% dadzą

9 lata 8 miesiąc temu #977790 przez me.ch
Dzień dobry Dziewczyny,

Agusia, trzymamy kciuki razem z mężem! Zobaczysz, wszystko będzie ok:) malutki jest silny i da radę! Gratulujemy syneczka :)

9 lata 8 miesiąc temu #977799 przez kasandra9
Agusia, ja takze trzymam kciuki!!! Bedzie dobrze, Malutki da rade! Wspoczuje stresów, ale teraz juz trzeba byc dobrej myśli!

9 lata 8 miesiąc temu #977802 przez mysia5
Agusia ! Gratuluję synusia ;*
Trzymam mocno kciuki za Was. Będzie na pewno dobrze, malutki jest silny :) trzymaj się cieplutko kochana, bądźcie dzielni !
Buziaki ;****

9 lata 8 miesiąc temu #977815 przez AgusiaKRK
Dziękuję Kochane, ja bardzo mocno wierzę że mój maluszek jest silny i że da radę. Jestem w Ujastku, jest tutaj bardzo dobra opieka neonatologiczna wiec jest w dobrych rękach. Nie mam go niestety przy sobie, dopiero o 12.00 mogę iść zobaczyć bo tylko w przelocie mi go pokazali jak jeszcze leżałam na stole operacyjnym...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia