BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #977855 przez kasandra9
Pesq, ja miałam podobnie, ale powiedziałabym, że tak od ponad tygodnia mam apetyt, więc na pewno i Tobie wróci! Ja miałam najgorzej coś wymyślić, zrobić albo wybrać, czy zjem to czy tamto. Potrafiłam np. dzwonić do męża i pytać: co mam zjeść i mówił to i to, więc jadłam. Tak się bałam o święta pamiętam, ale ustaliliśmy przed śniadaniem, że zjem to i to....takie coś mi pomagało:) Ja też szczupła nie jestem, od kilku dni ważę się codziennie i nie zauważyłam wzrostu wagi:) Mam +0,5kg, -0,5kg i tak cały czas:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #977856 przez asiekasiek
Dziewczyny aż tak taniej jest w Primarku?? ehhh to może i ja się z mężem wybiorę :P
Kupowałam zawsze przez allegro rzeczy z tego sklepu i opłacało się w sumie. To może pojadę też.

Kasandra a wy autokarem jedziecie do drezna i ile płacicie??? jaki koszt pobytu tam ??

Mnie boli gradło i tak osłabiona jestem:( wczorj płukałam czosnkiem gardło i mnie suszy cały dzień :(

9 lata 8 miesiąc temu #977864 przez Zazanna
Hej Wam :)

Agusia będzi dobrze, jesteśmy z Tobą! :kiss:

Basiek super, że wróciłaś i super, że wszystko świetnie poszło :)

Ja mam dziś kolejny dzień zgonu. Wczoraj T. mi kupił wapno w syropie dla dzieci i ciut mniej boli mnie głowa, ale ogólnie czuję się jak wypluta. No po prostu tragicznie. Z nosa leci, oczy łzawią bez przerwy i tak łoo
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
-przepraszam za wyrażenie :blush:

Wracam do leżenia, miłego dnia Kochane :)

9 lata 8 miesiąc temu #977866 przez Kasia888
Kasandra super, że jedziecie nad morze też myślałam o wyjeździe, ostatecznie zamiast nad morze pojedziemy na mazury do rodziny męża, ale to pewnie jakoś w połowie maja :) .
Pesq czasem wstręt do jedzenia pozostaje, ja nadal nie mogę patrzeć na surowe mięso, jak przygotowuję posiłek to proszę męża o jego pokrojenie. Sam widok wywołuje odruch wymiotny :unsure:

9 lata 8 miesiąc temu #977868 przez jurada
Hej ja po wizycie. Usg mam 11 maja...

9 lata 8 miesiąc temu #977873 przez kasandra9
Jurada, i jak wizyta? Wszystko ok??

Kasiu, zazdroszczę, że nie musicie "urlopować" tylko jedziecie do rodziców i już urlop macie;) Oby tylko pogoda w miarę dopisała, żeby nie lało;)
Ostatnio byliśmy nad morzem w sierpniu, mąż miał druty w stopie i gips (taką szynę z gipsu) i o kulach (miał w lipcu wypadek), więc ciekawie było:) Teraz jedziemy "we trójkę":) Także zawsze "coś" i trzeba uważać:) Już nie mogę się doczekać rybki świeżo smażonej w smażalni niedaleko portu we Władku, mmm:) A po drodze do Władysławowa zatrzymamy się w piątek w Sopocie i tam spędzimy kilka godzin:)

asiekasiek napisał: Dziewczyny aż tak taniej jest w Primarku?? ehhh to może i ja się z mężem wybiorę :P
Kupowałam zawsze przez allegro rzeczy z tego sklepu i opłacało się w sumie. To może pojadę też.

Kasandra a wy autokarem jedziecie do drezna i ile płacicie??? jaki koszt pobytu tam ??

Mnie boli gradło i tak osłabiona jestem:( wczorj płukałam czosnkiem gardło i mnie suszy cały dzień :(

Bardzo się opłaca, nawet bez wyprzedaży. Zaczną się dopiero pod koniec czerwca, ale boję się troszkę, bo jednak już zaawansowana będę, że sama podróż będzie wielkim wyzwaniem. :) Na allegro też sporo rzeczy widziałam, ceny wiadomo - ciut droższe, ale wybór mniejszy:) Jest dużo takich wielopaków, 7-paki bodów po 10E, pajacyki, skarpetki, itp. Koleżanka kupowała siostrze w grudniu to chyba za 200 zł. obkupiła nieźle jej Maluszka (który właśnie w tym tyg. się urodził. Pisałam Wam o tym, że ma problem z nerką).
My jedziemy samochodem:) Najprawdopodobniej pojedzie z nami siostra męża, może ze swoim mężem albo moja koleżanka. A jeśli sami, to pojedziemy czerwoną strzałą na gaz;) No i żeby się za bardzo nie zmęczyć, to chyba jakiś nocleg we Wrocławiu ogarniemy, dlatego o tym dłuższym weekendzie pomyślałam:) zobaczymy:) Czasem to wiecie..można planować itp., a życie figle płata, dlatego niby się nastawiam, ale gdzieś w głowie mi siedzi, że różnie może być. Jednak jeśli by się udało, byłoby super:)

9 lata 8 miesiąc temu #977876 przez anisia27
Agusia, gratuluje! Trzymam za Ciebie kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze ! Trzeba być tylko dobrej myśli! :)

Dziewczyny jak tam u Was mija dzień? tez taki słoneczny jak u mnie? :laugh: Pojutrze mam wizyte, może w końcu dowiem się o płci :woohoo: Po tym, że same chłopaki się szykują, miałam sen, że u mnie też będzie haha :D zobaczymy ! :)

9 lata 8 miesiąc temu #977883 przez jurada
Tak. Wszystko ok. Choc mam lekarza idiotę bo mówi do mnie" ruchów jeszcze pani nie czuje bo za wcześnie" a ja na to ze czuje i to juz bardzo dobrze a najbardziej to wieczorami a on ze dopiero po 20 tygodniu góra 22 powinnam czuć. A ja sie wkurzyłam i mowie A to ja jestem w ciąży czy pan doktor...? No i zamknął japę! Dobrze ze na razie zwolnienia mi wystawia choc musze nieźle nakłamać ;-) pod koniec jak mnie juz totalnie wkurzy pójdę prywatnie... Ja chce juz 11 maj!!!!!

9 lata 8 miesiąc temu #977884 przez anisia27
haha nieźle! Bo Pan doktor wie co to znaczy być w ciąży- pewnie nie raz był w tym stanie :D

9 lata 8 miesiąc temu #977900 przez kasandra9
Zrobiłam naleśniki...zawsze najbardziej lubiłam z powidłami śliwkowymi mojej mamy...teraz za mało słodkie:/ no to mówię...może z nutellą - za słodkie:/ i weź tu spróbuj dogodzić Gagatkowi....:))))))))

9 lata 8 miesiąc temu #977901 przez me.ch
A ja bym coś zjadła, ale nie wiem co. Też mam ostatnio tak jak Wy, na nic się nie mogę skusić a co otworze lodówke to nic mi się nie podoba.......

9 lata 8 miesiąc temu #977902 przez me.ch
Jurada, co za baran z tego lekarza naprawdę..... No ale cóż, może rzeczywiście juzbyl w ciąży i wie lepiej;)

9 lata 8 miesiąc temu #977903 przez pesq
Ja jem 2 loda... raz taki glutek :P wodny co sie wygina, teraz kaktus.. Taka to dieta ciezarnej :silly: :silly: O 18 dentysta, jutro rano gin - zrobie ten mocz, trzymajcie kciuki!

9 lata 8 miesiąc temu #977904 przez kasandra9
Ooo, loda wodnego to chyba i ja bym zjadła! Te naleśniki mnie nie zadowoliły..a taką miałam ochotę!:)
Położyłam się po nich na lewym boku, żeby sprawdzić, czy coś faktycznie działa...no i bulgotanie było:) Także to muszą być te ruchy tak odczuwalne:)
Odwołałam dziś korki, jedne przełożyłam na czwartek...jakaś taka jestem nadal rozmemłana a może się podświadomie stresuję tym USG? Już tylko 3h i będę spokojna:) mąż zapewne zdąży wrócić i pojedziemy razem, super!:) A w ogóle zastanawiałam się czy widać, że jestem w ciąży, czy ludzie wiedzą...no i wychodzi na to, że tak, bo jak odwoływałam te korki (akurat tej mamie jeszcze nie mówiłam, że jestem w ciąży) to napisałam, że mam usg itp., to odpisała, że podejrzewała;) Czyli musiała zauważyć. Mam nadzieję, że to tylko brzuszek, a nie, że straszę, hahahaha:D A dziś zauważyłam, że mam na twarzy jakieś syfy...taką drobną kaszkę jakby na czole i policzkach, szczególnie blisko nosa....a nigdy nie miałam problemu z krostkami, trądzikami...zatem............ It's a girl.... It must be a girl :)
Jutro jadę z koleżanką do koleżanki na Bemowo i w końcu zobaczę i poznam Adasia ur. 5 marca:))))

9 lata 8 miesiąc temu #977905 przez basiek149
a ja właśnie wróciłam od dentysty...wczoraj za usunięcie ropy i włożenie leku pani skasowała 50zł a wizyta trwała max 5min, dziś za samo włożenie tego samego leku też 50zł plus musiałam jakiś płyn do płukania kupić za nie całe 30zł. i jutro znowu muszę tam iść po ten lek i znowu 50zł w plecy...;/ uwielbiam takie wydatki.
jeden plus, że ten lek jakoś pomaga bo mnie nie boli i nie muszę się faszerować tabletkami. niech jeszcze t opuchlizna zejdzie i może jakoś zapomnę o tej wydanej kasie na dentystę...;/

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia