BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #978364 przez anisia27
widac po niej bylo niechec... od razu wypalila ze na polowkowym mi powie :/ a niby prywatnie chodze i mi mowi ze po 20 tyg bedzie dopiero widac hahaha

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #978365 przez kasandra9
Anisia, a właśnie połówkowego nie będziesz mieć przed ślubem? Wtedy nie musiałabyś chodzić...szczerze mówiąc, ja we wtorek też poszłam tylko po to, żeby wiedzieć i to prywatnie. Mimo że lekarz jest bardzo w porządku (2 raz u niego byłam i 2x na USG właśnie) to ogólnie nie był zadowolony, żeby robić badanie dla badania...a to z tą płcią trochę tak jest, bo przed nami zaraz połówkowe i że wcale co miesiąc USG nie trzeba;) W sumie spodobało mi się jego podejście, bo widać, że nie chodzi o kasę, a poza tym faktycznie sprawdził i serduszko i inne części i teraz jestem spokojna. Mnie też zależało wiedzieć przed 9 maja, bo męża siostra ma wesele i obstawiam, że też wszyscy będą dopytywać...;) W sumie jak u Pesq - może być różnie, niby już cieszymy się nie tyle na dziecko, co na dziewczynkę, ale jakoś gdyby się okazało w połowie maja, że chłopczyk , to płakać nie będziemy:) Pal je licho i te kilka ubranek babskich;) W sumie tylko te z wczoraj są dziewczęce, wiec tym bardziej;) A poza tym nawet jeśli pójdziesz, to może tak jak i u mnie..Gagatek głowę odwrócił, nóżki złączył, fuck pokazał i "oglądajcie se starzy, nic Wam nie pokażę!". :)))))) A nawet pod gabinetem pół cukierka zdążyłam zjeść, żeby miał ochotę brykać;)

9 lata 8 miesiąc temu #978367 przez anisia27
A swoje dziecko widzialam na usg genetycznym....tak to mi nie pokazuje nawet tylko mowi ze serduszko bije rusza sie jest ok:)) i 1000000 badan do wykonania ....

9 lata 8 miesiąc temu #978377 przez pesq
Dziewczymy dzis pierwszy raz zasłabłam w ciąży - krzątałam się po domu, usiadłam do kompa i nagle zaczeło mi sie wszystko -lzlewac w jedno - wstalłam to jak pijana - lezalam pol godziny na lewym nogi wyżej i zjadlam kawal czekolady dopiero wtedy przeszło.. uh straszne!

9 lata 8 miesiąc temu #978378 przez jurada
Pesq piękny brzusio... Uważaj na siebie!

9 lata 8 miesiąc temu #978385 przez jurada
Nawiedziłam dzis Second hand i kupilam bodziak i spodenki dla maluszka za 4 zl czyli 2zl za szt.

9 lata 8 miesiąc temu #978402 przez anisia27
Jurada powiedz mi czy Ty tez nie znasz plec maluszka? Bo mi jakos tak smutno:(

9 lata 8 miesiąc temu #978404 przez jurada
Nie znam jeszcze. 11 maja mam usg i dopiero się okaże o ile Male pokaze co ma miedzy nogami...

Wiesz ja dwa razy poroniłam ciążę i prawdę powiedziawszy jest mi teraz wszystko jedno kto to będzie... Ważne ze jest :) i ze sie udało :) syn chce chłopca, mąż tez, a ja co będzie to będzie oby zdrowe i oby sie szczęśliwie urodziło :)

9 lata 8 miesiąc temu #978405 przez jurada
Dziewczyny gdzie jesteście??? Heloooł!!!!

9 lata 8 miesiąc temu #978406 przez anisia27
Tez tak staram sie podchodzic, ale jednak ciekawosc mnie zzera:D ale chyba tez poczekam na polowkow :) tylko mam wrazenie ze nigdzie nie moge znalezc uniwersalnych ubranek :D a jak znajde to szare...najwyzej dla chopca kupie, lepie dziewczynke ubrac w niebieskie niz chlopaka w rozowe :D

9 lata 8 miesiąc temu #978407 przez jurada
No ciężko jest... Ale przeciez nie ma pospiechu co do kupna ciuszków... Ja dzis kupiłam a tak to czekam aż się dowiem.

9 lata 8 miesiąc temu #978412 przez Zazanna
Czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeść B)

ZNALAZŁAM WÓZEK !!! :laugh:

Dziewczyny jeździłam dziś trochę z Mamą, urząd, zakupy dla babci, no i zaparkowałyśmy żeby iść do urzędu i patrzymy, a tam "Bobas" -no to mówię "Chodź Mama pooglądamy B) " No i poszłyśmy :) I tam było duuużooo wózków :) No i jak się okazało żaden z tych co mi się podobały w necie na żywo mi się nie podobał...
Za to.. zakochałam się w tym: www.nextbaby.pl/pajero/3206-adamex-pajer...jny-2w1-lub-3w1.html
Za 3 w 1 w sklepie wychodzi 1600 ale dostaniemy zniżkę :)
Jest leciutki, duży i zwinny i wysoki dość i dużo miejsca dla dzidiziusia i śliczny i super się składa i w ogóle no ideał :D
Na bank będzie ten :) Kolor taka pepitka z szarościami no cudeńko :) I oczywiście wszystkie bajery ma typu torba z przewijaczkiem etc. No i polska firma :)

Załącznik nie został znaleziony

Pesq ale okrąglutki brzusio ! Super !!! :D

Aaaaa i byłyśmy na looodach w cukierni .... mniam pycha i najlepsze na świecie :) W ogóle to był/jest super dzień :)

9 lata 8 miesiąc temu #978413 przez pesq

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Okropny dzień, jeny!

9 lata 8 miesiąc temu #978414 przez basiek149
anisia27 ja też jeszcze z tych co wiedzą kto siedzi w brzuszku :) ale spokojnie...ja mam wizytę za 2 tygodnie może wtedy coś się dowiem :)

ja też chętnie już bym coś pokupowała, najchętniej łóżeczko, pościel i już bym zrobiła kącik Bąbelkowi i jejciu jaka sama radość z patrzenia n to by była :D ale jeszcze poczekam :)

dzisiaj gadałam z mamą i mówię, że jeszcze 20tygodni i będę szczęśliwa jak donoszę Bąbelka bo jak urodzi się w 37tygodniu to już dzidziuś może bezpiecznie przyjść na świat bo od tego momentu tylko mu waga rośnie do porodu. a tak to już ma wszystko pięknie wykształcone :)

9 lata 8 miesiąc temu #978415 przez pesq
Ale postanowiłam porelaksować moje dziecko muzyką chill out, myslicie że już slyszy?
Załączniki:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia