- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczoraj próbowałam rozmawiać z brzuchem, ale jakoś mi nie wychodziło Może jak będę czuć kopniaki to będzie łatwiej..
Bo póki co trochę mu opowiadałam, no i zaczęłam temat, czy mu się spodoba na świecie, no i wlazłam na brak wojny i politykę i stwierdziłam, że nie będę mu psuć humoru już od brzucha i odpuściłam A jak Wy gadacie z brzuchem? Co mu mówicie? Mówicie tak po prostu mimochodem, czy np. jak siedzicie to mu coś opowiadacie? Pomóżcie, bo nie wiem jak robić i czy to w ogóle ma sens..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam wrażenie, że jak mi się mały kołysze w brzuchu w różne strony to mnie bardziej łapie.. masakra. Jeżdżę jak piesy -z głową za oknem prawie że
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
Zazanna Ładnie zaczęłaś rozmowę hehe powiem ci, że ja póki co mówię do brzuszka jak zazwyczaj poczuję kopniaczka, ewentualnie jak za długo nic nie czuję to wtedy mówię żeby chociaż raz mamę kopnął bo mama się martwi...
ale za to o dziwo w takich rozmówkach mój mąż jest genialny, no kocham go za to. jak go poznałam on w ogóle nie miał podejścia do dzieci. ale po narodzinach Hani tak się zmienił, nie do poznania. czasami jak koło niego stanę to od razu podnosi mi koszulkę, całuje i opowiada co będzie robił jak się już urodzi... że będą układać klocki, grać, naprawiać samochody (bez względu na to czy to chłopiec czy dziewczynka . i w ogóle to mówienia do brzuszka tak mu lekko wychodzi, że naprawdę mu tego zazdroszczę
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale coś mi się wydaje, że jak urodzę, to nie będę miała dziecka.. Póki co to w domu ja jestem "tyranem" i "terrorystą" i ja rozstawiam całe towarzystwo po kątach i pilnuję lekarzy, leków, ubrań, czy jedzenia -aby było pełnowartościowe etc. Póki co wszyscy słuchają się tylko mnie, więc coś czuję, że T. będzie tą "miękką stroną" -bo ja jestem bardziej zasadnicza i konsekwentna -ale z miłości oczywiście Po prostu uważam, że nie na wszystko można pozwalać, bo każdy potrzebuje zasad i pewnej dozy ograniczenia -oczywiście stosownie do wieku/gatunku etc..
Aaaa i żeby nie było -od siebie również wymaga tych samych rzeczy i staram się nie być hipokrytką -choć jak każdemu czasem mi się zdarza
Zmuście mnie do podniesienia się, bo ciągle bujam w obłokach o jutrze zamiast się zebrać i potuptać
Pesq co do badania to ja miałam dokładnie tą samą rozterkę co Ty, ale kurcze to jednak moje pierwsze dziecko i takie wyczekane i to będzie taka piękna pamiątka.. i wkleję potem zdjęcie do "mojej pierwszej książeczki" -ooo jeśli poznam jutro płeć tak pewnie to lecę kupić książeczkę !!!
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Załącznik nie został znaleziony
20 tydzień
Jejku za +/- 20 tygodni będę tulić do piersi moją kruszynke <3
Ale mnie naleciało na paprykarz...
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
witam nowa koleżankę
ja zaraz do fryzjera pozniej po corke do szkoły zajecia baletowe i pakowanie
jutro rano na lotnisko
i majówka w pl
mam nadzieję ze pogoda będzie w miarę
fajnie macie z tym usg ja mam jeszcze tylko dwa przed soba połówkowe i w 32tyg ze wzg na planowana cessrke
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jurada superrrrrr Mój się nie zmienia póki co Cały czas tyle samo cm, jak urośnie o 2-3 cm, to Wam pokażę
Asiulek napisz coś o tej kuzynce więcej -w jakim wieku, co lubi, może ma jakąś pasję? Może jakieś niespełnione mini marzenie z dzieciństwa? Ja lubię prezenty albo praktyczne albo mocno sentymentalne Dla przykładu: moja Mama kocha Anię z zielonego wzgórza i miała 4 części jak była młoda na własność i bardzo o nie dbała. A my z bratem jak byliśmy mali (je ledwo co zaczęłam chodzić) to jej porwaliśmy te książki w strzępy -taką zabawę sobie wymyśliliśmy. No i na zeszłą gwiazdkę Mama dostała cały komplet Ani w wydaniu, które jej zniszczyliśmy.. A nie było łatwo znaleźć tego wydania Oczywiście był płacz wzruszenia itd. Więc na Twoim miejscu ja bym poszła w taką stronę i kupiła coś co już zawsze będzie jej się kojarzyć z Tobą i czymś bardzo miłym
A tak w ogóle to wróciłyśmy od weterynarza, kropelki z antybiotykiem 5x dziennie, od razu ją pokropiłam na kleszcze itd. i pani jej zmierzyła temperaturę w (...) bo ma powiększone węzły chłonne -wzrok psa bezcenny Biedna dziubka, no ale przynajmniej wiem, że kropelki wystarczą i to nic poważnego I oczywiście kolejne 67 zł poszło się kiwać. Jeszcze za 2 tygodnie wścieklizna i mam nadzieję, że przez jakiś czas będzie spokój, bo chciałaby coś sobie kupić
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Zazanna jak pisze Twoje opisy to śmiać mi się chce wyobrazilam sobie ciebie jak jedziesz autem i masz głowę wywieszona i jeszcze do tego język zwisajacy ja czasem coś powiem ze mama kocha bardzo czy też inne różne bzdety jak kot wyskoczy mi na brzuch to mówię że będzie mogła raz odgryzc mu się za to jak wyjdzie z brzuszka itp. ale o wojnie i polityce nie przyszło by mi nawet do głowy
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja ostatnio 230 zl zostawiłam bo zlapal chorobę odkleszczowa -baabejszjoze.
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
też w tym roku zainwestowaliśmy mu w większą klatkę, a to się jakieś smakołyki mu kupuje, z to zwykłą karmę, sianko...pieniążki idą ale to jest mój pupilek
a co do zakupów no to tak mnie korci żeby coś Bąbelkowi kupić, zwłaszcza jak wypłata wpada na konto to już w ogóle ciężko mi się powstrzymać. ale nic, jeszcze z miesiąc muszę wytrwać. teraz mam uzbierane żeby ta kuchnię skończyć to jak mąż będzie miał chwilę wolnego to go wyślę do Ikei a w przyszłym miesiącu już kupię coś dla Bąbelka... zresztą, może do tego czasu dowiem się jaka płeć więc wytrwam
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa