BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #979426 przez jurada
Zuzanka super! Tez mam fiola na punkcie sówek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #979429 przez glooria
przyszlam sie pozalic ....eh co za dzień

rano spoko tylko mala kłótnia z moim o glupi wozek i samolot ale dobra bylo minęło

przed wyjazdem do fryzjera poszlsm na siku i wpadł mi telefon do klopa nosz....
klelam ale dobra
poszlam córkę budxic bi mislam ja zawieść do mojej siostry żeby ja popilnowala jak ja bede u fryca
obudzilam i byla taka zaspana no ale ok mowie do mojego wez ja przytul bo jeszcze taka niemrawa a on ja zaskoszyl i ona w rykkkkk
tatus od siedmiu bolesci.....
z corka przy nodze pojechalam i co korek ...
dobra klne na wszystko ale oddalam corke ciotce i dalej do fryca spóźniona no bo jak
ale to nie wszystko...
wychodząc z nowa fryzurka i kolorkiem zaczyna lać a co ....
podchodze do auta a tam flak... tylko usiasc i ryczec
powolutku na flaku podjechalam do siostry zabralam emilke i do domh modląc sie aby nie zjechać alufelgi
dojecham na stacje a tam oczywiscie kolejka bo przecież w deszcz wszyscy pompuja kola...
za 5 trzecia napompowalam kolo modkac sie aby nie zeszło i spozniona pod szkołę po starsza córkę... na szczęście dopiero bramę otwierali

normalnie sądny dzień... a jeszcze nie spakowalam rodziny eh

9 lata 8 miesiąc temu #979431 przez AgusiaKRK

anisia27 napisał: Asiek ja chodze do medicover z pracy, a na genetyczne chodze do procreative :)

A rodzic hmm narazie przemawia do mnie ujastek, ale kuwrde caly Krakow trzeba przejechac :D

Polecam Ujastek. Leżałam tam na patologii ciąży i urodziłam, teraz synek jest na oddziale noworodków.Opieka bardzo dobra, mimo że nie miałam swojego lekarza ani położnej i od razu na miejscu bardzo dobry oddział neonatologiczny, w razie gdyby był potrzebny dziecku.

9 lata 8 miesiąc temu #979443 przez asiekasiek
właśnie też chciałabym na Ujastku. podobno nieźle teraz jest w Koperniku.

glooria to miałaś "fajny dzień tez taki czasem mam ze wszystko wali się ;)

9 lata 8 miesiąc temu #979445 przez Agata28
Glooria ojejku co za dzień :blink: dzisiaj bedzie lepiej! Miłego dnia wszystkim :)

9 lata 8 miesiąc temu #979446 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Byliśmy wczoraj na zakupach i kupiliśmy m.in. zgrzewkę mleka, no i rozpakowałam wszystkie zakupy, a napoje zostawiłam na podłodze w kuchni, bo się zmęczyłam i stwierdziłam, że poproszę T. aby schował. No i zapomniałam i wchodzę sobie dziś do kuchni i patrzę i szukam, bo wszędzie w kuchni i na korytarzu ścieżka "kartonikowa". No i paaaczzzęęę i czo wiiidzęęę??? "Mlećko !" -Karton jednego mleka ze zgrzewki ma zeżarty wierzch i do połowy (na długość ryjka) wypite mleczko -Piesałkę się poczęstował B)
A ja się zastanawiałam co ona nam tak grzecznie dała pospać do 6 ;)

Dziś mam USG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :woohoo: Już TYLKO kilka gooodziiinnn :D
Moja Mama mówi, że na bank wnuk będzie :D A ja jeszcze nie postanawiam na 100 % :D Mam nadzieję, że się pokaże <marzy>
W ogóle już chcę tam byyyyyyćććććć :D

9 lata 8 miesiąc temu #979448 przez asiekasiek
Zazanna nie dałaś mu pić to masz :D

a ja za tydzień idę chyba na dni otwarte do szpitala ujastek:) zobaczę co i jak. bo jednak o wiele więcej pozytywnych opinii jest o ujastku niż kopernika

9 lata 8 miesiąc temu #979451 przez Zazanna
Kurcze ja to się cieszę, że mam wybór szpitala już za sobą -przynajmniej jedno zmartwienie z głowy :)
Dziewczyny, a jak to jest z tym rodzeniem? Trzeba mieć jakieś skierowanie, czy jak? I kiedy się jedzie? W dniu terminu? Czy zawsze się czeka na "akcję" ?
I czy oni mnie przyjmą tam gdzie pojadę, czy muszę wcześniej zgłosić, że chcę konkretnie u nich? Zielona jestem...

9 lata 8 miesiąc temu #979452 przez asiekasiek
wiem ze na cesarke trzeba mieć skierowanie a tak to nie wiem:( tez jestem zielona:(

9 lata 8 miesiąc temu #979453 przez Zazanna
Asiek jak tak dalej pójdzie, to zanim się poorientujemy to porodzimy w domu :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu #979454 przez jurada
Zuzanka nie martw się, porodu na pewno nie przegapisz...

W dniu terminu zazwyczaj jedziesz do szpitala zrobić ktg jak ok to do domu i tak codziennie lub co dwa dni...
Jak zaczniesz miec bole to nie ma się co spieszyć bo odeślą cie do domu bo u pierwiastek trwa to dość długo. Wiec ja np. Pojechalam o 8.00 i odesłali mnie do domu a wróciłam o 17.00 jak mi odeszły wody. Najlepiej zadzwonic jak będziesz miała zamiar jechac bo byc może nie byc miejsc na porodówkach... Ja tak miałam ze fertnęło mi sie i przyjęli mnie jako ostatnia a dziewczyna po mnie została odesłana aż do Radomia karetka bo nie było miejsc w żadnym warszawskim szpitalu. Jakies boom porodowe bylo we wrześniu 2008r.

9 lata 8 miesiąc temu #979455 przez jurada
Zuzsnka ja zastanawiam się jeszcze nad św. Zofii na żelazne... Zobacz w necie jak tam pięknie. Porodówki wyglądają jak pokój a dom rodzenia to marzenie... Znajoma rodzila i chwali sobie bardzo...

9 lata 8 miesiąc temu #979461 przez Lidziun
ja akurat nie rodzilam w wawie, ale z amelka dostalam pierwsze skorcze o 9.30 rano, po 20 min odeszly mi wody ale ze byly takie bardziej zielonkawe to siostra powiedziala ze musze jechac (zielone sa wtedy gdy dziecko jak to mowia sie zdenerwuje i zrobi pierwsza kupke) wiec jak przezroczyste to ok mozna poczekac w domu az skorcze beda troche silniejsze a jak wody zielone to do szpitala urodzilam o 14.45, z olkiem bylo inaczej obudzily mnie skorcze o 3.30 nad ranem i w sumie czekalam az mi wody odejda ale tak sie nie stalo (przebijali mi pecherz plodowy na porodowce gdy juz bylo pelne rozwarcie i trzeba bylo przec- bardzo nieprzyjemne) ale w domu siedzialam dosc dlugo bo jak mialam skorcze co 3 min to powiedzialam siostrze ze juz pora jechac, urodzilam do o 7.25, oczywiscie moglam wczesniej ale byla zmiana personelu i od 6 do 7 rano babka nic nie robila bo jej sie nie chcialo, takze roznie to bylaniektore rodza 3-4 godz a inne po 12 czy 16

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #979464 przez pesq
Hej hej dziewczyneczki, ale dziś źle spałam! Normalnie nieprzytomna jestem, głowa boli jakaś zdenerwowana.. Wczoraj długo nie mogłam zasnąć "wymyślałam" problemy, w nocy śniło mi się że jakieś dziewczyny na koloniach mi dokuczały, eh :P. Teraz kanapka kawa i chyba zrobie pranie.

Co do porodu w szpitalu niestety nie wiem, bo u nas w mieście są 3 szpitale i 2 prywatne kliniki i wszyscy, ktorzy żyją jako tako rodzą raczej w klinikach (no przynajmniej z moich znajomych), bo szpitale 2 na 3 mają bardzo kiepską opinię, a i w tym trzecim podobno bez koperty nawet nie przyjeżdżaj.. także my wolimy ten 1000 zł zapłacic w kasie i mieć opiekę zapewnioną..

Grrrrrrr, tak sobie myślę, że skoro teraz już mnie boli głowa po tak sobie przespanej nocy to co będzie jak urodzę? Ciągły ból głowy? :/

9 lata 8 miesiąc temu #979465 przez asiekasiek
Pesq u nas w jednym też tak jest bez znajomości i bez kasy w łapę nie urodzisz fajnie...
jak dasz kasę to poród wywołają i na umówioną godzinę przyjeżdżasz a tak to męczysz się. a mnie też od kilku dni jak wstanę boli głowa :( jeszcze taki dzień nic się nie chce a syf w domu że wszystko klei się. A w ogóle doła mam zamiast cieszyć się :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia