BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #979499 przez Sylwia-89
Basiek powiem Ci, że jak byłam na pierwszej wizycie u mojego lekarza, to on też pracował na Polnej, ale od jakiegoś czasu już nie pracuje niestety :( Szczerze mówiąc, tylko ze względu na niego wybrałabym ten szpital, bo nie słyszałam dobrych opinii. Dobrze, że Ty masz tam swojego ginekologa, zawsze łatwiej później będzie. Poza tym masz już jakieś doświadczenie, więc możesz ocenić jak tam jest. Ja ciągle się zastanawiam nad Lutycką i Św. Rodziny.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #979503 przez pesq
Agusia jak Twoj maluch? Jak u Was?
Podziękowania: AgusiaKRK

9 lata 8 miesiąc temu #979512 przez Agata28
Pesq a sprawdzałaś sobie ostatnio ciśnienie? Może ból głowy spowodowany jest niskim ciśnieniem. Tak jak u mnie, kawka pomaga :)

Ja właśnie wróciłam od endokrynologa. Wszystko w porzadku. Hormony ustabilizowane powolutku tsh maleje. Jak na razie, mogę zostać na tej samej dawce. Od kiedy jestem w ciąży tylko raz ją podnosiłam. ( Jeszcze wam nie pisałam, że jestem po tyroidektomii czyli operacji usunięcia tarczycy).

Ślub :woohoo: mieliśmy zaplanowany na 25-07, ale ze względu na ciąże przełożyliśmy imprezę weselną na przyszły rok :-) mimo tego, że wszystko już było załatwione: restauracja, fotograf, kamerzysta, tort a nawet suknia weselna zamówiona. Stwierdziłam, że skoro ma być to jedna z najważniejszych uroczystości w naszym życiu, to chcę byc w dobrej formie (przez pierwsze 3-mce nie czułam sie najlepiej). Bedę miała dobrą motywację po porodzie, żeby w 10 m-cy wrócic do wagi sprzed ciązy i wcisnąć sie w moją wymarzoną suknię ślubną, która czeka już na mnie w salonie B) :woohoo: . Na szczęscię bez problemów udało się wszystko przełożyć na przyszły rok.
Ślub cywilny mamy zaplanowany na koniec maja w Holandii, bradziej chodzi tutaj o formalności przed pojawieniem się dziecka na świecie :-) impreza będzie w przyszłym roku w Polsce :-) mam już super pomysły na sesję zdjęciową z malutką :kiss:

9 lata 8 miesiąc temu #979513 przez jurada
Agusia a tak w ogóle to jak tam ma się twój synek? Jak Ty się trzymasz z partnerem?
Podziękowania: AgusiaKRK

9 lata 8 miesiąc temu #979516 przez Sylwia-89
Agata, my też bierzemy cywilny, ale mimo wszystko jakieś przyjęcie chcemy wyprawić i w ogóle kupa załatwiania i biegania wokół tego. O kościelnym na razie nie myślimy, może kiedyś ;)

9 lata 8 miesiąc temu #979524 przez asiekasiek
Dzięki Aga za informacje. Ja też nie miałabym tam swojego lekarza bo tam kiedyś miał jakieś dyżury a teraz na kopernika a właśnie słyszałam że tam podejście personelu do kobiet nie jest za dobre, zero empatii... Właśnie jak tam synek??

9 lata 8 miesiąc temu #979525 przez Agata28
Sylwia-89 oj wiem ile załatwiania. Przerabiałam to wszystko w grudniu :) masz już sukienkę? Poproszę o zdjęcie!

9 lata 8 miesiąc temu #979526 przez basiek149
Sylwia-89 w pierwszej ciąży też miałam w planach Lutycką ale stało jak się stało i wylądowałam na Polnej. Na pewno też w drugiej ciąży ogromnym wsparciem i plusem jest to, że pracuje tam mój ginekolog. Po obchodzie przychodził do mnie pytał jak się czuję, wszystko mi tłumaczył, robił usg, dzień przed zabiegiem jak spanikowałam, że to już to też na spokojnie ze mną pogadał tak więc cieszę się, że wybór szpitala mam załatwiony. i cieszę się, że trafiłam na tak dobrego ginekologa :)

na pewno na Polnej wszystko nie jest idealne, panie kucharki są średnio miłe jak mają ci przynieść jedzenie bo ty nie możesz się ruszać. jedzenie takie sobie ale to jest szpital a nie hotel więc nie można mieć za wiele do życzenia. większość pielęgniarek bardzo fajnych, teraz bardzo cieszyły mnie studentki, które wiele pomagały. mam nadzieję, że z porodu również będę zadowolona :) ale to się okaże za kilka miesięcy :)

9 lata 8 miesiąc temu #979531 przez Sylwia-89

Agata28 napisał: Sylwia-89 oj wiem ile załatwiania. Przerabiałam to wszystko w grudniu :) masz już sukienkę? Poproszę o zdjęcie!

Jeszcze nie mam sukienki, bo boję się, że się nie wcisnę przed ślubem :) Na razie się rozglądam i myślę, że tak 2 tygodnie przed kupię z "zapasem", bo to już 7 miesiąc będzie, więc nie wiadomo jak wielki będę miała brzuch, no i... tyłek... :blush: Jak kupię, to wstawię zdjęcie ;)

9 lata 8 miesiąc temu #979540 przez Zazanna
Dziewczyny za 45 minut wychodzę z domuuu :D
Usiadłam teraz i brzucho łaskocze od środka <3 Mam nadzieję, że to Mały dodaje mi otuchy :)

A w ogóle to zabolał mnie brzuch z lewej strony na wysokości pępka, tak ze 3 razy, czy to możliwe, że mały mi coś tam ucisnął i zabolało? Czy raczej powinnam się martwić?

9 lata 8 miesiąc temu #979545 przez Sylwia-89
Zazanna, ale to był typowy ból czy raczej ukłucie? Mnie czasami kłuje koło pępka, ale to raczej od więzadeł. Poza tym czasami pobolewa mnie też podbrzusze, ale staram się nie panikować, bo mi lekarz powiedział, że to przez to rozciąganie macicy tak jest i niby gorzej jak są to bóle typowo miesiączkowe.... Chociaż i z tymi bólami nie do końca wiem, bo niektórzy lekarze mówią, że to normalne w czasie ciąży. Jak Cię coś niepokoi, to może zadzwoń i zapytaj lekarza, po co się martwić na zapas :)

9 lata 8 miesiąc temu #979546 przez jurada
Pewnie sie stresujesz i dlatego maly to czuje i daje znac żebyś sie nie denerwowala. Daj znac jak najszybciej jak tam?

9 lata 8 miesiąc temu #979551 przez AgusiaKRK

jurada napisał: Agusia a tak w ogóle to jak tam ma się twój synek? Jak Ty się trzymasz z partnerem?

Dobrze! Rośnie jak na drożdżach, waży "już" 1290 g, jest postęp :-) Tydzień temu był taki szczuplutki, teraz powoli nabiera ciałka. I patrzył dzis, otworzył oczka na dłużej, śliczne jak jagodki! Już się nie martwię tak bardzo jak na początku, myślę że wszystko idzie w dobrym kierunku. Dumny tatuś Frania spisał się wzorowo, był i jest dla mnie ogromnym wsparciem i źródłem optymizmu. Teraz szaleje z zakupami - zamówił już wózek i łóżeczko. Może dziś podjedziemy po resztę wyprawki. Musi być dobrze!

9 lata 8 miesiąc temu #979553 przez asiekasiek

AgusiaKRK napisał:

jurada napisał: Agusia a tak w ogóle to jak tam ma się twój synek? Jak Ty się trzymasz z partnerem?

Dobrze! Rośnie jak na drożdżach, waży "już" 1290 g, jest postęp :-) Tydzień temu był taki szczuplutki, teraz powoli nabiera ciałka. I patrzył dzis, otworzył oczka na dłużej, śliczne jak jagodki! Już się nie martwię tak bardzo jak na początku, myślę że wszystko idzie w dobrym kierunku. Dumny tatuś Frania spisał się wzorowo, był i jest dla mnie ogromnym wsparciem i źródłem optymizmu. Teraz szaleje z zakupami - zamówił już wózek i łóżeczko. Może dziś podjedziemy po resztę wyprawki. Musi być dobrze!

no to suuuper!! na pewno będzie dobrze :D

9 lata 8 miesiąc temu #979555 przez jurada
Agusia no to świetnie ze masz wsparcie. Super ze maly rośnie , nabiera ciałka. Widac w twoim poście taka radość i entuzjazm... Oby tak dalej :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia