BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #979626 przez jurada
A ile zdjęć dostałaś??? W formie papierowej a ile na płytce?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #979630 przez Lidziun
jurada skierowania nie trzeba bo to prywatnie, faktycznie przypomnialo mi sie ze podnieca sie palcami, naprawde to swietny lekarz dlatego juz po raz trzeci do niego ide :laugh: , mam nadzieje ze u mnie tez bedzie wszystko ok, no na pewno bo ponad pol godz maly teraz dokazywal :P , co do wyprawki ja juz najchetniej teraz wszystko bym kupila wyprala i postawila lozeczko, ale trzeba czekac tymbardziej ze w wakacje maz remont chce robic, malowanie scian na szczescie bylo w zeszlym roku, teraz pozostaje cyklinowanie i lakierowanie podlogi i musimy jakas szafe zakupic albo zabudowac wneke aby sie ubrania pomiescily
pisalyscie wczesniej o pampersach, ja jednorazowe oczywiscie bede uzywala i powiem wam ze firmy pampers i dada sa prawie identyczne a dada tansze (z biedronki), wiem ze w szpitalu na pewno jednorazowe a potem jak kto woli, ale wiadomo latem jak jest balkon szybko schna ale zima to juz gorsza sprawa a wiadomo jak to maluchy tu sie obsikaja tu zwymiotuja i prania ciagle pelno, ja musze prac codziennie, bo tyle sie zbiera a niestety balkonu nie mam :(

9 lata 8 miesiąc temu #979632 przez asiulek_dolls
Zuzanna super wieści, ale masz miły początek długiego weekendu :)

Agusia no na pewno trochę dłużej go potrzymaja póki nie będą mieć pewności ze wszystko ok, wiem ze pewnie chcialabys mieć synusia juz w domku ale to w końcu dla jego zdrowia wiec przywykniesz do tych odwiedzin w szpitalu i wytrzymasz dzielnie ten czas :) szkoda tylko ze to jedyne 3godziny dziennie, pamiętam jak czekalam każdego dnia punkt 12 i będę wogla wejść na oddział, zawsze zjawialam się dużo wczesniej i ociagalam z wyjściem bo chciałam się na cieszyć każda minutą... i to mi zostało do dziś hahahaha niechętnie zostawiam z kims Kacperka a jeśli juz to uwijam się szybko i wracam do niego w pośpiechu... taka toze mnie matka-kwoka hahahaha :laugh:

Kochane moje dziecko jeszcze nie śpi wiecide go ululac i pora się pakować bo jutro rano wyjazd na majowke do rodzinki, miłego weekendu Wam życzę

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #979636 przez Agata28
wow Scarlett86 przepiekny brzuszek! Jaki już duży :kiss:

Zazanna super wieści i rzeczywiście przystojniak. Chyba też się skuszę na usg w 3d. W przyszlym tygoniu lecę na tydzień do Polski, mam nadzieje, że będą mieli jeszcze gdzieś wolne terminy. Taki film i zdjęcia to super pamiątka! :woohoo:

9 lata 8 miesiąc temu #979646 przez kasandra9
Gratulacje Zazanka, super, ze wszystko dobrze i masz taka pamiątkę:))) ja juz tez nie mogę się doczekać:) my właśnie ruszyliśmy i hop nad morze:))))

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #979647 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Jurada tak jak napisała Lidziun -na prywatne nie dajemy skierowania (dzięki temu będę miała drugie połówkowe u siebie 21.05 :evil: )
Zdjęć dostałam ponad 30, z tego 3 są kolorowe -2 buzi i jedno dolnych partii bobasowych -w sensie pupa B) Film trwa około 20 minut -cały czas jak było robione USG to był nagrywany film :) Powiedz tylko doktorowi aby głośniej mówił, bo np. nie słyszysz -bo na filmie doktor jest cichutko nagrany, bo on bardzo cicho mówi :P Na następnym u niego poproszę o to :)
W formie papierowej dostałam 3 zdjęcia ale tylko czarno-białe i oczywiście pełen opis badania wraz z tymi wszystkimi parametrami itd. :)
Kasandra, Asiulek miłych wyjazdów ! :)
My siedzimy w domku, będziemy oglądać filmy i jeść :D Dziś na obiad pstrąg... T. zrobi, bo mi ryby nie wychodzą, a jemu pyyyychaaaaa :woohoo:
Jakoś tak po tym badaniu cały czas szczęśliwa jestem :laugh:

Accchhhh i właśnie skończyliśmy 19 tygodni !!! :woohoo:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #979650 przez asiekasiek
Zazanna super ze wszystko dobrze :) podobny do mamy:D o zrobiłaś mi ochotę na pstraga :) a nie ma gdzie kupić ... mi też nie wychodzą ryby na mój mąż je przyzadza jak juz robimy:D

dziewczyny miłych wyjazdów na majowke :)

9 lata 8 miesiąc temu #979652 przez Kasia888
Zazanka super że wszystko dobrze i będziesz miała pamiątkę :) możesz już kupować niebieskie ciuszki

9 lata 8 miesiąc temu #979653 przez Zazanna
Lubię niebieski :D
Jak skończę moje sówki, to wezmę się za przeglądanie "okazji" -może na coś się załapię :)

Najgorsze, że nie umiem licytować- też to pisałyście, nigdy nie licytowałam i mnie to denerwuje, wolę kupić od razu, a tak to tracę czas, a i tak ktoś sobie ustawia program i wygrywa wggrrr

9 lata 8 miesiąc temu #979654 przez Kasia888
Lidziun super ciuszki, przesłodkie

9 lata 8 miesiąc temu #979655 przez Kasia888
Kurczę ucina mi posty jak piszę z komórki. Wolę z domu pisać ale jestem na działce i tylko komórką zostaje

9 lata 8 miesiąc temu #979671 przez agatagama
Dzien dobry weekendowo majowo:)
Zazanna no to Ci przystojniak :) gratulacje,.ze zdrowy przede wszystkim :) ciesze sie razem z Toba :)
Ktora nastepna ma prenatalne, bo nie wiem za kogo trzymac kciuki?:)?
Mnie tez bobas kopal najpierw tylko na dole, zaraz nad wzgorkiem, teraz kopie juz wyzej w brzuchu pod pepkiem :) to chyba zalezy jak sie tam powygina maluszek :)
Brzuszki rosna dalej widze, za niedlugo dogonimy Lidziun :)
Wczoraj mialam ostatni dzien w biurze, teraz tylko paca w domu, troszke smutno mi sie zrobilo, ciekawe jak to bedzie miec tyle czasu :)
No i wklejam swojego brzuszka :) 19 tydzien :)
Aaa i witam nowe mamusie serdecznie !!!!

9 lata 8 miesiąc temu #979677 przez basiek149
hej hej.
ale brzydki dzień... majóweczka, nie ma co...

jeszcze w nocy miałam taki okropny sen... śniło mi się, że byłam w szpitalu i podłączyli mi ktg i po chwili nie było sygnału. i zadzwoniłam po pielęgniarkę ta szukała tego dzidziusia w brzuszku, też nie mogła złapać. poszła po lekarza też szukał, szukał. i nagle mówi, że dziecko ma chore serduszko. i ja tak zaczęłam płakać, że aż ze łzami w oczach się obudziłam... :( i jak na złość dzisiaj Bąbelek mnie dzisiaj nie kopie i już w ogóle mam zły humor. wiem, że ruchy są jeszcze nie regularne ale mimo wszystko akurat w tej sytuacji mógłby dać mi znać, że jest ok. i chociaż jednego kopniaczka mamie dać.

i w ogóle jakiś fatalny humor dzisiaj mam, głowa mnie strasznie boli yh...;/ chyba zaraz wrócę do łóżka,może i ból głowy i zły humor jakoś przejdą.

a dla was dziewczynki życzę udanej majóweczki :* :) odpoczywajcie :)

9 lata 8 miesiąc temu #979693 przez asiekasiek
Basiek kurde okropny koszmar :( wszystko będzie dobrze!! A jak niepokoisz się to jedz na SOR bo okropny sen i jeszcze bąbla nie czujesz.... sama po czymś takim panikowałabym :( :( :(

9 lata 8 miesiąc temu #979694 przez Zazanna
Hello :)

Ale cisza :)
Agatka ja się nie mogę napatrzeć jakś Ty chudzinka, zawsze marzyłam aby właśnie tak wygladać w ciąży -że szczuplutka i tylko brzusio -bosko :)
Basiek kładź się i odpocznij kochana, nie ma co się męczyć :)

Chciałam się pochwalić sówkami -skończyłam :) Teraz już tylko czekam na ramki: allegro.pl/show_item.php?item=5245552704
i każda sówka będzie w ramce w swoim kolorze i będą wisiały nad łóżeczkiem -jeszcze nie wiem czy w równej linii, czy jakoś pokombinuję -ale to się dowiem jak już będę urządzać kącik dziecięcy :)

Tu w trakcie:

Załącznik nie został znaleziony

A tu skończone:

Załącznik nie został znaleziony

Co myślicie? Wiem, że trochę "nieidealne" ale przynajmniej prosto z serca dla mojego Maluszka :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia