BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #979807 przez Scarlett86
Dzien dobry :) U mnie dzis pogoda okropna. Zimno i leje :huh:
Przed wczoraj czulam sie strasznie, mialam dziwne bole brzucha na szczescie przeszly. Dzisiaj wstalam o 5 snilo mi sie ze skurczy dostalam i po spaniu :blink: Zjadlam sniadanko wstawilam pranie teraz wezme sie za ogarnianie siebie samej :laugh: Za nie dlugo wstaje reszta rodzinki :cheer:
Dzisiaj robimy sobie mala wycieczke na car boot mam nadzieje ze tam pogoda jest ladniejsza :) Milej niedzieli Wszystkim zycze :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #979808 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Scarlet car boot w sensie wyprzedaż? :)

Ja już chcę następną wypłatę, wczoraj widziałam cudne śpioszki w carrefourze <3 No i już bym chciała zacząc wszystko kupować :)

Dziewczyny, czy jeżeli rodzic jest wcześniakiem, to dziecko może mieć zwiększone tendencje do wcześniactwa? Przepraszam za takie pytanie ale właśnie mi przyszło to do głowy -a mój T. był wcześniakiem B)

9 lata 8 miesiąc temu #979812 przez kasandra9
Maszyna i szycie - super sprawa! Szkoda, ze ja nic takiego nie umiem, choc pewnie wszystkiego da sie nauczyć...:)
U nas wczoraj b.wietrznie bylo, ale sporo spacerowaliśmy, a ja jem jak szalona! Niby najedzona, ale zobaczyłam lody, wiec wchodzimy...potem koktajl...w efekcie zjadłam i wypilam wszystko:P szkoda, ze dzis wyjezdzamy:( a przede mną ciezki tydzien.

9 lata 8 miesiąc temu #979814 przez Zazanna
Kasandra dlaczego ciężki?

Biorę się za przerabianie stary chinosów na ciążowe -trzymajcie kciuki, bo do mistrza mi daleko :evil:
I na bank dziś nie skończę :P
Kasandra ja też nie umiem, zawsze szyłam w ręku -póki co opanowałam jeden podstawowy ścieg od wczoraj i nauczyłam się zmieniać górną nitkę :D Dolną musi mi T. jeszcze raz pokazać :) Natomiast jeśli chodzi o samo szycie to póki co wg mnie wykrajanie jest trudniejsze :P

9 lata 8 miesiąc temu #979819 przez asiekasiek
Zazanna szalejesz :D ale dobrze bo chociaż czymś zajmiesz się jak nie możesz dużo spacerować. Sama chciałabym mieć taki talent, ale nawet guzika nie umiem przyszyć do koszuli mój mąż przyszywa :P

O to wcześcianctwo nie pomogę Ci bo nie mam pojęcia...

U mnie dziś ładna pogoda, jedziemy zaraz na spacerek :D

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #979821 przez jurada
Scarlett po 20 tygodniu występują Skurcze Braxtona-Hicksa Wiec to pewnie to...

Zuzanka Glowa do góry ja jestem z ciąży 27 tyg i urodziłam syna w 41 tyg wiec to nie jest dziedziczne

9 lata 8 miesiąc temu #979832 przez Zazanna
Dzięki Jurada :)

Dziewczyny uszyłam ! Nie jest jeszcze idealnie, ale jak na pierwszy raz to jestem z siebie dumna !!! :D I już byłam w nich na spacerze :D

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 8 miesiąc temu #979836 przez AgusiaKRK
Dzień dobry! Dziś mam super dzień, pierwszy raz mogłam przytulić Frania!!! Pozwolili mi go kangurowac  Rośnie jak na drożdżach, ma już 1400 g, ale się cieszę! Nasz mały cukiereczek <3

9 lata 8 miesiąc temu #979841 przez pesq
Zazanka - super spodnie i masz już dużyy brzuszek! Taki jak ja mniej więcej. Ja mam jedne ciążowe dżinsy z ca i legginsy z hm ale mi się porwały na szwie a nitki i igły w domu nie mam :P

Agusia- super wieści!!!!!!! dawaj znać jak tam

Ogólnie miesiąc prawie bez samochodu dobija mnie to, jestem taka niemobilna.. albo majątek na taksówki albo :sick: w autobusie. Czekamy az teść kupi nowe auto, żeby stare odkupić od niego.

Tak poza tym zaczęłam się martwić, że dzidzia nie rusza się ciągle tylko raz - trzy razy dziennie ja czuje delikatnie. Dziś babcia mnie nastraszyła, że to źle :( :|

9 lata 8 miesiąc temu #979842 przez jurada
Zazanka suuuper spodnie :woohoo:
Tez bym cos poszyła ale maszyny brak.

Agusia to świetnie. Piekna chwila cie dzis spotkała... :)

9 lata 8 miesiąc temu #979843 przez Agata28
Czesc :-)
intensywny weekend :dry: , wczoraj od godziny 5 do 14.30 pracowałam. Jest mi coraz ciężej. W Holandii pracuje sie do 4 lub 6 tyg przed porodem. Ciezko mi jest to sobie wyobrazić, termin porodu mam na 16.09 a macierzyński zacznie mi sie 06.08. Dobrze, ze urlop mam zaplanowany od 20.07 tak wiec 3 tyg wcześniej bede mogla zaczac odpoczywać i przygotowywac sie do porodu ;)

Widze, ze grono kreatywnych mam sie powieksza! Super! zazanna fajnie ci wyszly te spodnie :cheer: i masz juz bardzo ladny brzuszek!

Co do ruchów to tez nie czuje regularnie, na to przyjdzie czas :-)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #979844 przez jurada
Pesq mój maluch tez dzis Malo aktywny... Rano się przywitał a tak to czuje jak leniwie próbuje wypchnąć nóżkę lub rączkę... Tak mi się skóra napina w jednym miejscu a jak dotykam to twarde jest po czym ucieka:)

Jak tam po majówce???
Objedzone grillem???

Zazanka ja bylam wczoraj w Auchan i ciuszki są piękne. Bodziaki po 6 zl ale kurna krótki rękaw, byly i z długim ale dla dziewczynek bardziej niż dla chłopców wiec nie kupiłam nic. Pojadę po usg :) aaaa nie mogę się doczekać kto tam mieszka

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 8 miesiąc temu #979845 przez pesq
Oj Jurada.. ja od 5-6 dni nawet nie mysle o grillu bo non stop jestem wzdęta aż boli brzuch i nie tylko brzuch jak siedzę... Koszmar po prostu.. A staram se jeść lekko.. teraz zjadłam 2 jabłka ugotowane i kanapke z serkiem i awokado i już znowu ledwo się ruszam.. Próbowałam kopru włoskiego, mięty, espumisan - zero efektów.. GRRRRRRRRRRR

9 lata 8 miesiąc temu #979846 przez jurada
Ja jak mam wzdęcia to śliwki jem... Suszone albo świeże. Odrazu pomaga

9 lata 8 miesiąc temu #979847 przez asiekasiek
Agata współczuje Ci, że tak długo trzeba tam pracować będąc w ciąży, w sumie w Polsce też trzeba tylko zwolnienia większość dziewczyn bierze.

Ja byłam z mężem i z pieskiem na spacerku, przyszliśmy zjedliśmy i oglądaliśmy film a ja usnęłam :blush: tak mi się dobrze spało :) etraz mąż poszedł rozpalać grilla zjemy po kiełbasce :D Pesq to dalej jest Ci nie dobrze ??

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia