BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #979599 przez Scarlett86
Zaraz bedzie 23 tydzien :) strasznie szybko leci mi ta ciaza. Wiecie moze od ktorego tygodnia zaczyna sie 6 miesiac? Bo szukalam w internecie i roznie pisza. Tez dzisiaj myslalam o Me.ch :) a to zakup mojego meza :)

Załącznik nie został znaleziony

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #979602 przez basiek149
Scarlett86 wow...ale twój mąż zaszalał :) super! :) :) :)

w mojej książce "W oczekiwaniu na dziecko" piszą, że 6 miesiąc zaczyna się od 23tyg i trwa do 27 :)

9 lata 8 miesiąc temu #979603 przez basiek149
aj...zakochałam się w tym twoim pajacyku w paseczki...słodziutki jest :)

9 lata 8 miesiąc temu #979604 przez jurada
Jejku żeby mój chlop tak chcial zaszaleć! To by mnie chyba pierwsi raz w zyciu zaskoczył...

6 miesiąc od 23 tyg

9 lata 8 miesiąc temu #979605 przez Scarlett86
Dzieki dziewczyny :) czyli zaraz zaczynam 6 miesiac :) mi tez ten w paski najbardziej sie podoba :) w szoku bylam bo przyjechal do domu i od razu pojechalismy po dzieci do szkoly otworzyl bagarznik myslalam ze chce mi tort pokazac otworzylam worek a tam te rzeczy dla malenstwa :)

9 lata 8 miesiąc temu #979607 przez Zazanna
Jestem :D Przepraszam za opóźnienie, ale jeszcze się spotkałam z kolegą, bo mieszka tam obok centrum medycznego :)
Więc tak:
WSZYSTKO DOBRZE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Mały ma wszystko jak trzeba i gdzie trzeba, na 100% chłopak -przystojniak B) Lekarz super -całe badanie wszystko mi mówił co sprawdza, mały się nie chciał pokazać jak leżałam na plecach, więc mnie doktor położył na boku i wtedy było widać buźkę -a na bank nie było doktorowi wygodnie, bo musiał wyciągać rękę nade mną, więc to miłe i widziałam jak Bartuś macha rączką :) Mam wydrukowane czarno-białe zdjęcia, jedną płytę ze zdjęciami wszystkimi i kolorowymi i czarno-białymi i drugą z filmem z CAŁEGO badania -łącznie z moim głosem nagranym (m.in. jak mówię, że przystojny po mnie, a nie po tatusiu heh). Doktor odpowiedział na wszystkie miliard moich pytań i się nie niecierpliwił :) I popłakałam się po badaniu w łazience jak mi stres odpuścił :P
Acha i ma ciepły żel na brzuch -hahah -tak mnie to zdziwiło, że aż się na głos spytałam jakim cudem, bo gdzie nie pójdę to zimny :P
Mały waży 271 g <3
Aaaa i głowę trzyma tam, gdzie mnie zawsze łaskocze <3
A oto i Bartuś:

Lidziun super brzusio i ciuszki ! :)

Juradka ja mam skurcze w łydkach często
Basiek proszę mi się oszczędzać !!! A swoją drogą uwielbiam lalki.. :P No nic, będę się bawić dinozaurami ;)
Scarlet ale masz brzuuuuuuuszek :D I jakie ciuszki... <3
Mój T. skomentował film tak: "Zgłoś reklamację do lekarza, bo nie powiedział Ci jaki rozmiar stóp i jak ja mam teraz buty kupić ??" -z udawanym oburzeniem :woohoo: <3

Dziewczyny przepraszam, że dopiero teraz, ale nie mogłam się z netem połączyć, bo co wchodziłam żeby Wam napisać, że wszystko ok i napiszę dokładnie później, to mi wywalało internet "aplikacja internet została zatrzymana", no i odpuściłam i stwierdziłam, ze już napiszę na spokój z domu :)
I póki co zdj. tylko czarno białe, bo nie mam w laptopie wejścia na płyty i mi chłopaki muszą przegrać zdjęcia z płyty :)

9 lata 8 miesiąc temu #979609 przez Scarlett86
Zazanna gratuluje synusia, przystojniak :) my tu wytrzymac z ciekawosci nie moglysmy hahaha. To dobrze ze wszystko dobrze tylko sie cieszyc no i grono chlopakow nam sie powieksza :)

9 lata 8 miesiąc temu #979610 przez jurada
Zuzanka czyli warto isc... A ust miałaś przez brzuch??? Maly super! Taki człowieczek w tobie rośnie :)

9 lata 8 miesiąc temu #979612 przez Scarlett86
Super pamiatka te zdjecia no i film z Twoim glosem :) orientowalam sie ile to w uk kosztuje chodzilo mi ogolnie o scan 4D i chociaz zdjecie ale sporo wyszlo no i bede musiala sie zadowolic tymi co mam. Moj synek jaki grzeczny dzisiaj normalnie szok :) ostatnio mialam wrazenie ze prawie nie spi caly czas mnie kopal a dzisiaj chyba odsypia :)

9 lata 8 miesiąc temu #979613 przez Zazanna

Tak przez brzuch :) I ten żel co kładą na brzuch miał podgrzewany właśnie :P Juradka jak coś chcesz jeszcze wiedzieć dokładnie to pytaj, bo ja z tych emocji połowy nie pamiętam co miałam napisać :D

9 lata 8 miesiąc temu #979616 przez Lidziun

asiekasiek napisał: Asiulek faktycznie jak mi teraz wspominałaś o tym synku swoim to mi przypomniało się. kurcze tyle osób pisze że już zapomniałam :(

Lidziun pieluszki śliczne takie tetrowe są?? Tanio wyszło jak na allegro zamówiłaś ??

są tetrowe i flanelowe i tańsze niż w sklepach ja placilam za flanele w sklepie 6 zł na allegro są ok 4 zł i te białe tez tańsze i różne rozmiary i wzory, jest w czym wybierac

9 lata 8 miesiąc temu #979618 przez Lidziun
Zazanna cieszę sięrazem z toba, tym ze mmały zdrowy i ze jesteś zadowolonaz wizyty, a powiedz jeszcze ile to ttrwało pewnie z 15- 20 minut? Kurcze a ja dopiero w poniedz, jakoś dam rade, pisalam wczesniej ze będę tylko plukala te ubrania dziecięce, kupilam juz jelp do płukaniai tak zzrobię, bo nawet ładnieppachną wiec dla odswiezenia ale pieluchy to po prostu Smiersza i zastanawiał się czy nie wwrzucić ich najpierw do zwykłego proszku a w wakacje do dziecięcego, a swoja droga to ładny brzusio i ubrania ślicznej, moje powiem wam na żywo wyglądają o wiele lepiej niż na tych zdjeciach

9 lata 8 miesiąc temu #979620 przez Zazanna
Dzięki Lidziun :) Jak pytałam pani na recepcji to powiedziała, że około 20 minut -ja siedziałam prawie 30, bo miałam milion pytań :)
Na zdjęciach też wyglądają super, więc na żywo muszą być mega :)
Ja się też zaczynam w tej sytuacji rozglądać za ubrankami dla mojego przystojniaka :evil:

A no i zapomniałam powiedzieć, że oczywiście doktor posprawdzał wszystko, brzuszek, karczek, układ moczowy etc. Stópki pokazał abym się nie martwiła gdzie są i paluszki policzył na rączkach :) Mózg zmierzył, serducho pod każdym kątem, każdą komorę mi pokazał, mam nagrany dźwięk serduszka łaaaa :woohoo:

9 lata 8 miesiąc temu #979624 przez AgusiaKRK

asiulek_dolls napisał: AgusiaKRK gratuluje synka i trzymam kciuki!!! Wierze ze będzie dobrze bo znam ten oddział i naprawdę opieka jest najlepsza jaka tylko mogła się Twojemu synkowi trafić, super lekarze i położne no i ciocie do pomocy takie kochane, ciężko tak wychodzić do domu i zostawiać maluszka samego ale jak przygladnelam się z jaka troska i czułością opiekują się maluszkami i jak do nich mówią jak takie prawdziwe kochające ciocie to było mi trochę łatwiej bo wiedziałam ze nie leży tam taki sam samiusienki ze zawsze znajdzie się ktoś kto się nim zajmie z czułością, widać ze pracują tam ludzie z powołania, nawet przechodząc przez sale i mijając malucha przy którym akurat nie ma nikogo przystają na chwilke albo przynajmniej się do niego usmiechaja... nie dość ze kompetentni to jeszcze wspaniali ciepli ludzie!!

Dziękuję! Właśnie takie same mam odczucia i jestem szczęśliwa, że tak dobrze trafiliśmy :-) Nasz Junior na pewno więcej czasu spędzi na oddziale, ale codziennie go odwiedzamy i mamy nadzieję, że jak wyjdzie do domu to szybko zapomni szpital.

9 lata 8 miesiąc temu #979625 przez jurada
Aaaa jak tylko wpłynie mi kasa to idę....
Dawalas skierowanie tam czy nie???

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia