BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #979848 przez pesq
Asia - nie, od kiedy odstawiłam witaminy to jest okej.. niedobrze mi tylko po jeździe autobusem lub jako pasażer, bo choroba lokomocyjna zawsze nasila się ciąży

Teraz te wzdęcia - co do śliwek to chętnie dziś bym zjadla ale wszystko pozamykane, jutro na śniadanie kupie i zobaczymy bo masakra, ciężko nawet oddychać jak brzuch boli..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #979849 przez Agata28
Asiekasiek no niestety tutaj strasznie ciężko w domu zostać, ale co zrobić. Damy radę :-)

Może dzisiaj jakiś dzień leniuchowania, moja też mało aktywna. Kopniaczków nie było, jedynie takie wypychanie :-) Podczas ostatniego usg mała była już głowką do dołu, ciekawa jestem czy cały czas jest w takiej pozycji czy jeszcze zmienia. Ogólnie nie pisałam wam, ale strasznie boje sie porodu naturalnego i chciałabym mieć cesarkę. Śmiałam się, że mała już nie słucha mamy i gotowa do wyjsćia głowką do dołu od 20 tc :P tak więc pewnie zostanie poród naturalny :woohoo:

9 lata 8 miesiąc temu #979855 przez asiekasiek
Dziewczyny czy wam w ciąży zdarza się wolniej myśleć ;) mój mąż ciągle mówi, że co ja taka opóźniona jestem i że nie myślę:P heh w sumie też zauważyłam że trudniej przychodzi mi myślenie :D jak proawdzę samochód to strasznie rozkojarzona jestem :( i taka wystrachana jestem, mój mąż powiedział mi co się ze mną dzieje ... no cóż to chyba przez ciąże ... ?

Pesq ja mieszkam na wsi, i nie wyobrażam sobie życ bez samochodu, kiedy chce to jadę, gdzie chcę...

9 lata 8 miesiąc temu #979861 przez Scarlett86
Asiekasiek tez jestem strasznie rozkojarzona ide do kuchni i zaraz zapominam co chcialam :huh:
Bylam dzisiaj na tej wyprzedazy ale nic ciekawego nie bylo. Przed chwila pojechali od nas znajomi. Zrobilismy sobie pysznego grilla :cheer:
teraz bede wypoczywac :) Jurada wlasnie myslalam ze to te skurcze dzisiaj znowu to mialam nie wiem czy to ma tak byc?
w 2 pierwszych ciazach tego nie mialam, nie wiem :dry:

9 lata 8 miesiąc temu #979862 przez Lidziun
Hejka u mnie weekend strasznie leniwy i bardzo się służył, jutro mam USG na 10 mam nadzieje ze będziewszystko ok poza tym olek mi się znowu rozchorował ale powoli mi przechodzi, zazanna to ty masz chyba maszynę do szycia czy cos pokrecilam? W każdym bądź razie na allegro znalazłam materiał na poszewki dla dzieciaków może sobie kup i uszyjesz jakas pościel ? No dziewczyny u mnie kopniaki coraz częściej o stałych Porach przeważnie rano kolo6-7 potem 15 i 21 oczywiście coraz mocniejsze z każdym dnie, dostaje w pęcherz szczególnie jak jest pełny w kość ogonowa a najczęściej w okolice pępka bo tak wysoko mam juz macicę, ale co najważniejsze dzisiaj mały miał czkawka i leżąc na plecach zobaczyła jak rusza mi się brzuch jak podskakuje, kurcze ale się ucieszylam :)

9 lata 8 miesiąc temu #979864 przez jurada
Scarlett powiedz lekarzowi na wizycie

9 lata 8 miesiąc temu #979876 przez Zazanna
Dzień dobry :)

Tak Lidziun, to ja ;) Podrzucisz link do tej tkaniny co znalazłaś? :)
W ogóle muszę materiały pokupować, bo nic nie mam i wyciągam starocie i w ogóle :)
Może się dziś do lumpeksu przejdę i kupię jakąś zasłonę -widziałam na blogach, że dziewczyny tak robią i szyją z tego piękne ubrania :)
Dziś chyba spróbuję uszyć sobie spódnicę :)

Ale Wam zazdroszczę tych kopniaczków, u mnie poza łaskotkami cisza... czasem tylko brzuszek wystaje bardziej z jednej strony (tam gdzie jest główka), ale ja tego nie czuję

Asiek ja też tak mam ;) Wszystko zapominam i wszystko gubię :) U lekarza na recepcji wracam się pytać do jakiego gabinetu mam iść, bo zapominam zapamiętać itd. ;) T. się śmieje, że im większy brzuszek tym mniejszy móżdżek ;) I w ogóle łazi za mną i ciągle "przesuń się grubasku" etc. ;)

9 lata 8 miesiąc temu #979877 przez asiekasiek
Jeżeli chodzi o brzuch to też mnie boli coś ostatnio i taki twardy staje się. i tez czytałam ze mogą to być te skurcze kogoś tam.

oj to ciesze się ze nie ja tylko mam problem z myśleniem:)

ja juz w czwartek mam wizytę :) nie mogę doczekać się !!

9 lata 8 miesiąc temu #979878 przez Lidziun
Zazanna doczekać się swoich tez później to aż będziesz żałowała ze cie tak kopie:) ja jak chce męża zawołać czy amelke by poczuli to mały od razu przestaje kopać, niedługo wychodzenia i jade na USG, mam nadzieje ze nie okażessię dziewczynka, bo juz się przyzwyczaił am do chłopca tylko z imieniem mamy problem my z Amelia mówimy juz Bartek a maz Mikołaj no ale mamy jeszcze czas i pewnie dojdziemy do jakiegoś porozumienia, link podał ci za chwile jak do kompa dojde bo muszę się umyc

9 lata 8 miesiąc temu #979879 przez Lidziun
zazanna np taka allegro.pl/tkanina-dziecieca-material-na...100-i4893003500.html roznie wzory do wyboru, jest wiecej takich aukcji ale nie jestem pewna czy to sie oplaca w porownaniu z gotowa juz poszewka

9 lata 8 miesiąc temu #979880 przez jurada
Hej dziewczyny ...

Lidziun daj znac jak wyjdziesz od lekarza :) aaaa ja chce juz kase to tez zrobię.

9 lata 8 miesiąc temu #979882 przez me.ch
Dzień dobry Dziewczyny,

Ja mam jutro polowkowe i juz się nie mogę doczekać!!
Też mam takie dni że na c prawie nie czuję i wtedy zaczynam się martwić czy wszystko ok, ale tydzień temu słuchałam serduszka więc myślę że wszystko będzie dobrze :)

Żeby tylko do tej pracy nie trzeba było znów iść........ehhhhhhh

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #979883 przez kasandra9
Hej dziewczynki, wróciliśmy:) super bylo, mąż juz planuje, kiedy znow jedziemy:) chyba ten wyjazd byl bardziej potrzebny jemu niz mnie:) wlasnie pojechał do pracy, a ja zaraz sie podnoszę jeść! Po drodze wstąpiliśmy do rodziców, bo to tylko 20km dalej niz normalnie, przy okazji korek ominęliśmy:) mam pyszne pieczone mięsko od mamy, wiec bede zaraz szamać kanapke, a na to pomidor, bo od wczoraj rano mam nieustanna ochotę:) tak sie najadlam, ze boje się iść na wagę, ale pocieszam się, ze głównie ryby jedliśmy, wiec chociaz wskazane:) msz mnie pociesza, zre wcale tak dużo nie zjadłam, tylko ja mam takie poczucie, bo w końcu nie bylo blee na wszystko i ze mi nic nie pasuje i nie wiem, co bym zjadła, a na gotowanie nie mam weny:) no o i tez na dzis mamy obiad od mamy, wiec kolejny dzien wolny od gotowania haha:) poza tym byly tez lody i gofry...no ale tylko 2 i to na spółkę:P

A tydzień ciezki, bo chcialam cos na studia ogarnąć, szczególnie z praca, choc mnie nie będzie na zjeździe teraz, poza tym musze korki skumulowac w miare na dzis i jutro, bo jeszcze mam wizytę u lekarza co miesięczną w srode, a mialam niby jechać na uczelnie i pobawić się ta tablica interaktywna, byliby mi łatwiej pisac ta prace ...niby szczęście w nieszczęściu, ze samo oprogramowanie akurat do tej tablicy udalo mi sie scisgnsc na laptopa i mam go na 20 wejść, wiec mi to ułatwi życie, ale myslalam, ze w tamtym tyg uda mi sie poogarniac troche rzeczy, a jednak tez dużo latania mialam:/ no i od czw mnie juz nie ma, jadę to mize pomogę przed weselem, a sb-nd weselicho;)

Na zdjęciu moje dylematy majowkowe:)

9 lata 8 miesiąc temu #979886 przez asiekasiek
Kasandra w końcu mogłaś najeść się :) zazdroszczę wam że mogliście wyjechać i tak odpocząć od wszystkiego:)
Mech no ja wysiedzieć nie mogę już bym poszła do lekarza na badanie :P i chcę dowiedzieć się czy na pewno dziewczynka będzie, no ostatnio było że dziewczynka, ale tyle słyszy się, że później okazuje się kto inny, bo już miałam w kwietniu zamawiać pościel ale zamówię różowe sówki a tu chłopak okazę się :) a i kocyk minky chcę też od razu zamówić allegro.pl/komplet-kocyk-minky75x100-pod...ory-i5291645520.html kocury na białym tle czerwony z podusią, żeby do wózka było.

9 lata 8 miesiąc temu #979888 przez Sylwia-89
Hej :)
Zazanka, ale fajny pomysł na zabicie czasu znalazłaś. :)

Pesq mi pomaga rumianek jak jest bardzo źle.

W czwartek mialam wizytę i potwierdziło się, że będzie dziewczynka :woohoo:
Dzisiaj lecę na prenatalne 2 trymestru, mam nadzieję, ze wszystko będzie w porządku ;)

Kasandra, ale fajnie- majówka nad morzem. No i te gofry!!! Mi nigdzie tak nie smakują jak nad morzem :laugh:

Miłego, słonecznego dnia dziewczyny, bo u mnie od rana deszcz pada :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia