BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #980090 przez Zazanna
Lidziun Kochana nie martw się, każdy ma gorsze dni kiedy mu się sprawy zwalają na głowę.. Może teraz macie ciężko, ale pomyśl sobie, że z każdym dniem jest lepiej :) I zobacz ile szczęście dajecie sobie razem i ile dają Wam dzieciaki :) Kiedyś będziecie mieli wielką chałupę a i tak będziecie siedzieli w jednym pokoju wszyscy razem -tylko po to by być ze sobą :) Głowa do góry :) A jeśli Cię to pocieszy to ja do 16 roku życia mieszkałam praktycznie w jednym pokoju z bratem i z Mamą i świetnie to wspominam i do tej pory spędzamy ze sobą ile wlezie, a jak ich nie ma obok, to tęsknię ;)

Jurada ja przytyłam już 6,7 kg :P W nic się nie mieszczę i obawiam się, że nawet jak schudnę po ciąży, to w spodnie nie będę chodzić, bo też mi się biodra mocno rozeszły :) I niestety zrobił mi się ogroooomnyyy celulit na udach (może i na pupie -nie wiem, bo się tam nie widzę :P), mam aż tak, że jak stoję, to na lewym udzie z przodu tak u góry robi mi się dołeczek -i wcale nie ściskam skóry -po prostu stoję :P Ale ja się tym nie przejmuję, wrócę do ćwiczeń i się doprowadzę do porządku, a jak mi coś tam zostanie, to kij z tym, ważne, że będę miała dzidziusia ! :woohoo:

Kasandra toś Ty w ogóle nie przytyła ! Ale fajnie! :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #980091 przez Zazanna
Pesq igłę i nitkę można kupić w kiosku :D Takie mini zestawy naprawcze -spokojnie Ci to wystarczy do zszycia leginsów :D
Ja też już moje szyłam.. ale nie dlatego, że poszły na szwie, tylko dlatego, że się przetarły na udach heh ;) Rosnę w siłę ;)

9 lata 8 miesiąc temu #980092 przez Kasia888
Cześć dziewczynki :cheer:
Zazanka ucz się, ucz nauka to potęgi klucz :P moja nauka stanęła w miejscu, gdyż moja promotorka od ponad pięciu tygodni sprawdza mi pracę i sprawdzić nie może :angry:
Ana nie przejmuj się może jest tak jak dziewczyny piszą, że dziecko jest inaczej ułożone, powiem Wam, że ja ostatnio też słabo czuje ruchy :unsure: , wczoraj było słabo, a na tym punkcie jestem strasznie przewrażliwiona. Kiedy Ana masz wizytę? Będziesz spokojniejsza.
Lidziun masz dużo na głowie, chandra minie.
Jurada jeśli chodzi o góry ubrań to mieszczę się w swoje, w spodnie nie wchodzę już żadne (nie zapiełabym się) w piątek wybieram się z siostrą na zakupy może kupię sobie parę ciążowych rzeczy, bo już naprawdę nie mam w czym chodzić. Od początku ciąży przytyłam 5,5 kilo, i brzuszek zaczyna być widoczny. Ostatnio jak stałam w kolejce po lody to Pani mówi "przepuścimy tą Panią, bo jest w ciąży, a nas już dużo" na co jej mąż żartobliwie "a ich dwoje :silly: "

9 lata 8 miesiąc temu #980093 przez pesq
Hahaha dzieki Zazana, nic tylko szukać kiosku :P ;) A tak swoja droga jutro jade do hm po lekarzu po nowe... I jutro mam obciazenie glukoza - boje sie tego, naczytałam się ze sie wymiotuje i mdleje.. Któras z Was już miała chyba Lidziun - idzie przezyc?

Kasia mnie nikt nie przepuszcza nigdzie i nie pozwalaja usiąśc w autobusie, gapią się tylko świniaki na ten mój brzuch :P :P

Aktualizacja brzucha (ktory nie wiem czemu próbuje wciagnac do zdjecia :P oczywiscie bezskutecznie:P)
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #980094 przez Kasia888
A i dodam, że mój mąż się rozchorował wczoraj miał wysoką gorączką i nic sobie z tego nie robił myślał, że samo przejdzie :unsure:
Także muszę się teraz zajmować sobą i dzidziusiem w brzuszku a do tego chorym mężem ;)

9 lata 8 miesiąc temu #980097 przez kasandra9
Pesq, ja ostatnio zestawy naprawcze widziałam nawet w biedronce:P nie wiem, czy to coś warte, ale na pewno chociaż leginsy da się zszyć;)
Ja 1,5kg to przytyłam w ciągu ostatnich 3 tygodni i brzuszek się uwidocznił. Dzidzi ma mi skąd podjadać, więc bardzo mnie to cieszy:) Ale wiecie...to różnie bywa, potem może przytyję 20 kg :P oby nieeeee:) wydaje mi się, że ramiona mi się trochę zwiększyły, nie wiem, jak piersi, bo mnie się wydaje, że nie, ale mąż mówi, że tak:)
Aaaaaaaaaaaa, Gagat głodny, idę robić śniadanko!!! i wczoraj nie miałam weny na odkurzanie, więc zaraz wskakuję na rurę:P

9 lata 8 miesiąc temu #980098 przez Kasia888
Pesq, ale to tylko jedna babka mnie przepuściła reszta stała i udawała, że nie słyszy :laugh:
Na obciążenie glukozą idę jakoś w ostatnim tygodniu maja. To męczące badanie też słyszałam o tym. Moja ginekolog poradziła mi, że jeśli nie będę mogła jej wypić (podobne ta glukoza jest obrzydliwa w smaku) to mogę sobie do niej wcisnąć cytryny. Także dziewczyny w razie czego weźcie ze sobą cytrynę :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu #980100 przez Zazanna
Oooo ja też teraz będę miała z glukozą :) Znaczy 27.05 dostanę skierowanie na to :)

Dziewczyny mój T. ma 16.05 urodziny, no i mam problem z prezentem ;/ On WSZYSTKO ma. A nawet jeśli nie ma, to i tak si okazuje, że jednak ma. Kwestia funduszy wygląda tak, że na co dzień jestem oszczędna, ale na gwiazdkę i urodziny staram się kupować "fajne" prezenty -znaczy mogą być ciut droższe. No i pytanie, macie jakikolwiek pomysł ?? Póki co wymyśliłam tylko to sklep.ochnik.com/etui-na-dokumenty-pl-216-99.html -no bo karty nosi w takiej obwolucie na dowód rejestracyjny, a portfela nie nosi, bo mu niewygodnie. Ale nie wiem czy to będzie trafione. Ogólnie interesuje się informatyką i samochodami -czyli w tej kwestii nic mu nie kupię, bo się na tym nie znam :/ No i spytanie nie wchodzi w grę, bo chcę mu zrobić niespodziankę, bo on zawsze zapomina o swoich urodzinach i planuję go obudzić śniadankiem z prezentem, zwłaszcza, że urodziny wypadają w sobotę :) Błagam, pomóżcie ! Dziś będę w Arkadii po dentyście, bo chcę kupić "pierwszy album chłopca" no i bym się rozejrzała :)

9 lata 8 miesiąc temu #980101 przez Kasia888
Pesq masz ładny brzuszek :laugh: . Też zaraz idę robić śniadano.
Powiem Wam, że ostatnio coś mnie naszło i powiedziałam swojej uczennicy, że jestem w ciąży i ona potem tak się rozczuliła, że nie mogła się na niczym skupić i jak to stwierdziła, że uwielbia wszystkie kobiety w ciąży. Także z informowaniem innych uczniów chyba się wstrzymam, żeby lekcji sobie nie rozwalać :laugh: Choć przypuszczam, że większość się domyśla już ;)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #980103 przez Agata28
Dzień dobry :)
Ale mi pomoglyscie z mebelkami :P kazda z was wskazała inny typ :blush:
Jurada ja jak na razie 3 kg na plusie i jeszcze mieszcze sie w swoje ubrania. Jedynie są niewygodne :unsure: dlatego wybieram spodnie ciazowe z h&m. Spodnice/sukienki mogę jeszcze zakładac :) znowu piersi mi urosly tak wiec czas na zakup nowego cyckonosza ;)
Mnie dzisiaj strasznie plecy bolą :( ledwo się ruszam

9 lata 8 miesiąc temu #980104 przez kasandra9
Kasiu, to u mnie nikt się tak nie wzruszył;) ale informowałam chyba już wszystkich - jednych później, innych wcześniej:) Niektórzy się już i tak domyślali, jak się okazywało:) tzn. mamusie bardziej niż uczniowie;)
Co do prezentu - ja to zawsze mam dylemat i nie umiem nic wybrać...lubię komuś coś kupować, ale nie znoszę takiej myśli, że ktoś ma jakieś święto, a ja właśnie muszę iść i coś kupić...wolę tak przy okazji:))))))))) mój będzie miał 10.06. i też już myślę, co tu kupić...

9 lata 8 miesiąc temu #980106 przez madzia.080288
Ja przytyłam już 6kg, ale nadal mieszcze się w swoje ubrania. Za to staniki wymieniałam 2 razy, z miseczki c mam teraz f. Mam nadzieje, że na tym się zakończy :-)

9 lata 8 miesiąc temu #980107 przez Kasia888
Zazanka kupić prezent dla faceta to masakra. Pamiętam jak raz zamówiłam swojemu po prostu zasilacz do komputera, bo narzekał, że jego słabo chodzi i mi pokazywał, które są dobre.Etui na dokumenty jest ładne, mó raz dostał portfel z tej limitowanej edycji w lidlu, co się wszyscy rzucali. Akurat mama znalazła jeden jeszcze męski i ja jej potem oddałam i zapakowałam jako prezent :P

9 lata 8 miesiąc temu #980108 przez pesq
Agata - mnie też plecy bola.. co dziwne nie codziennie, ale wieczorami ogolnie i ramiona (od lezenia na bokach - przyznaje, leze tez na prawym jak lewy nie wyrabia) i plecy na dole.. czasem robie jakies mikro cwiczenia ale nie pomaga..

Zazanka - ciezko podpowiedzec bo kazdy facet inny. Moj mial urodziny 1.05 i dostal mega profesjonalny moździerz oraz ksiazke :)

Boje sie tego obciazenia glukoza.. Przede wszystkim boje sie, ze zwróce to i tyle - po badaniu :/ albo ze zemdleje bo mam do tego tendencje..

9 lata 8 miesiąc temu #980109 przez Agata28
Etui na karty/dokumenty to bardzo dobry pomysl! Moj ma, nosi przy sobie cały czas B) wcześniej non stop szukal wszystkiego w kieszeniach, szafkach czesto wpadał w panikę, ze zgubił. Teraz wszystko jest w jednym miejscu! Jest to mniejsze niz portfel, wiec do kieszeni sie zmiesci :) nie kombinuj- kup etui ! B)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia