BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #980148 przez basiek149
hej hej :)

nie mam coś dzisiaj mocy, niby się wyspałam a i tak jestem bez życia. dzisiaj mam wizytę u gin ale jakoś mnie to nie rusza, zawsze odliczałam godziny do wyjazdu, do wizyty a dzisiaj nic... chyba się jeszcze położę spać na troszkę to może wróci mi energia i coś z tego dnia dzisiaj będzie.

Zazanna - myślę, że dobrze trafisz z tym prezentem. ja też mężowi kupuję prezent tylko na gwiazdkę i na urodziny ale wtedy właśnie wolę zainwestować w dobrą rzecz. ja wybierając prezent lubię kupować coś co jest praktyczne i mu się przyda. i jeszcze nie było tak, że coś co mu kupiłam leży nie używane więc bardzo mnie to cieszy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #980150 przez pesq
O Matulo Kasandra, gdzie takie cudeńko kupilas, w jakim sklepie?

9 lata 8 miesiąc temu #980152 przez Kasia888
Nono działeczka to jest to :cheer: działka należy do moich rodziców, ale wiadomo to z nimi się jeździ i nie ma problemu ;)
Już sobie mój tata wyobraża jak będzie wnuka uczył kosić trawę itp. :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #980153 przez Kasia888
Kasandra super kiecka :laugh: właśnie na marywilską wybieram się w piątek z siostrą. Dla mnie w tych sieciówkach jest za drogo przez neta też wolę nie ryzykowac jeśli chodzić o spodnie, leginsy, tym bardziej że potrzebuje ciuchów na parę miesięcy: leginsów, spodenek ciążowych, sukienki, może spódnicy i tyle :)

9 lata 8 miesiąc temu #980158 przez kasandra9
Basiu, masz widocznie jak ja wczoraj - i taki sen w południe mi trochę pomógł, więc kładź się:)

Pesq - pisałam właśnie, że na Marywilskiej:) nie jesteś z Wawy, więc pewnie się nie orientujesz;) To takie hale targowe - kiedyś w Wawie był tzw."stadion", a że już go nie ma, bo jest narodowy, to kupcy się poprzenosili w różne miejsca, centra takie i to chyba takie największe;) Ale ja tam lubię jeździć, bo można się dość tanio obkupić u Chińczyków, ale są też stoiska z polskimi droższymi ubraniami, sukienkami na każdą okazję, butami (kiedyś nawet nie wiedziałam, że jest tyle polskich fajnych firm - wolę kupić takie skórzane niż jakieś byle co Lasockiego w ccc, bo 2x się nadziałam na taką "sÓper skUrę";)
Tą tunikę i jeszcze jedną (taka a'la dresowa) kupiłam naprawdę za grosze, a piorą się i noszą bdb;) Dla mnie też w sieciówkach się tak obkupić (a lubię kupować ciuchy niestety:)) to też trochę za drogo, raczej mnie interesują te z wieszaków Sale;) Też bym się wybrała na Marywilską, bo ost. chyba w marcu byłam, ale póki co się wstrzymuję przed tym Primarkiem, ale nie wiem, czy na pewno wytrzymam:P

9 lata 8 miesiąc temu #980161 przez Scarlett86
20 tydzien (chyba)

Załącznik nie został znaleziony

23 tydzien

9 lata 8 miesiąc temu #980165 przez me.ch
Hej dziewczęta, My juz po polowkowym, powiedzieli ze wszystko jest ok:) no i potwierdzili chlopca:)

Ale powiem szczerze polski lekarz nadal przekonuje mnie bardzie... Przynajmniej jak doktor robi usg to sprawdza też tetno itp i jakoś tak więcej tłumaczy... A ta pani technik od scanow tak niby powiedziała ale nie za wiele, a żeby dostać jedno(!) zdjęcie to jeszxze musiałam sobie je kupić....... I tak jeszcze chyba pójdę do mojego pl gina przed lotem czerwcowym się upewnić. A ci powiedzieli ze juz więcej scanow nie będzie, czyli tylko dwa na całą ciążę.

Scarlett, nie wiem jak Ty to znosisz , ale dla mnie to jest zdecydowanie za mało!

No nic, wracam do pracy, jutro wolne wreszcie :) miałam mieć wolny poniedziałek ale tak wyszło ze środe mam w zamian..

Też mam jakiś taki słaby dzień dziś szczerze mówiąc, Zmęczona jestem i jakaś taka niemrawa... Jeszcze tylko parę godzin...:)

9 lata 8 miesiąc temu #980168 przez Scarlett86
Me.ch gratuluje chlopca :) Dla mnie to tez malo i nawet ostatnio sie zastanawialam, a co bedzie jak zaczne rodzic a nie mam pojecia przecierz jak dziecko sie ulozy. Czy zdazy sie odwrocic? Dla mnie szokiem bylo to ze kobieta w ciazy nie widzi sie z ginekologiem i te wizyty z midwife sa tak rzadko.

9 lata 8 miesiąc temu #980175 przez pesq
Jeny dziewczyny, ja nie wiem.. Ja na kazdej wizycie mam przykladany chociaz na chwile aparat do usg do brzucha zeby tetno uslyszec i zobaczyc co tam u bejbiaka - oszalałabym inaczej... Poza tym ginekolog na telefon.. Oczywiscie wszystko prywatnie, zeby nie bylo.. Ale coś czuje ze pare lat i u nas tez z ginekologiem bedziemy sie widziec raz na cala ciaze albo i wcale..

Zrobilam pierwsze pranie ubranek dla malucha! Ale sie nazbierało! Co ciekawe... Wiekszosc lumpeksów kupione troche przeze mnie, troche przez mame, troche przez siostre :). Pokaze Wam pozniej jakies najfajniejsze ide rozwiesic

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #980177 przez Sylwia-89
Hej :)

Me.ch, masakra z tymi zagranicznymi lekarzami. Ja jak byłam wczoraj to sprawdzał wszystko co mógł (tak mi powiedział). Główkę, jakieś przepływy, serduszko, nawet patrzyła czy nie ma rozszczepu wargi i w ogóle ogrom innych rzeczy o których ja nie mam pojęcia, a i zdjęcie dostałam mimo, że na NFZ byłam :) Dużo cierpliwości musisz mieć, chociaż wiem jak to jest z tą cierpliwością :lol: No i gratuluję synka :)

Scarlet, super brzuszek :woohoo: taki ładny, okrąglutki :)

Jeśli chodzi o ubrania, to też lubię chodzić na różnego typu targi :) A co do ccc, to rzeczywiście beznadziejne te pseudo skóry. Kupiłam tam raz buty "skórzane" na zimę i jakieś przebarwienia powychodziły mimo, że stosowałam ich SPECJALNYCH impregnatów, do tego zamek mi się połamał i w ogóle ciężko tam z reklamacją, bo zawsze mają jakąś wymówkę żeby nie przyjąć :angry:

Pesq, ja też zamierzam się wybrać w tym tygodniu poszperać w lumpeksach :woohoo: Mam nadzieję, że coś znajdę ciekawego :)
Podziękowania: Scarlett86

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #980183 przez Kasia888
Mech super, czyli płeć potwierdzona ;) Scarlet brzuch masz już mega duży :cheer:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 8 miesiąc temu #980185 przez Sylwia-89
Ja mam na tylnej i dosyć wcześnie czułam bąbelki :) Lekarz mówił mi właśnie, że ma znaczenie to w którym miejscu jest łożysko i jeśli jest z przodu, to ruchy mogą być odczuwalne później. Widzisz Kasia jak się ładnie wszystko poukładało :) Najważniejsze, że już czujesz bąbelka :)

9 lata 8 miesiąc temu #980188 przez kasandra9
Ja właśnie zajrzałam w opis USG z 21.04. i mam "lokalizacja łożyska: ściana przednia", więc pewnie dlatego u mnie też tak różnie z tymi ruchami;)

9 lata 8 miesiąc temu #980191 przez Scarlett86
O kurde a ja nie wiem jak ja mam :blink: Brzuch rosnie z reszta ja cala rosne :laugh: moj synek powiedzial mama ale Ty jestes gruba, codziennie wieksza :laugh:
Ciezko jest mi wykonywac normalne rzeczy mycie garow, bo daleko stoje od zlewu i zaraz plecy bola, ciezko z lozka wstac. Butow to juz niedlugo sama nie ubiore :huh: a przypomnialo mi sie jak bylam w kwietniu na polowkowym scanie to za zdjecie tez musialam zaplacic. U midwife bylam w marcu chyba a kolejna wizyta w 28 tygodniu czyli w czerwcu :blink:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #980194 przez Agata28
Me.ch widze, ze wszystko wygląda podobnie jak w Holandii :P chociaz my mamy zaplanowane jeszcze jedno usg. Beda w sumie 3 na całą ciąże, i tez wizyty tylko o położnej.
Dla mnie tez jest to za mało i w Polsce robię sobie w przyszłym tygodniu dodatkowo :-)
co do łożyska to nie mam pojęcia :(

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia