BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #980271 przez asiekasiek
dzień dobry dziewczyny!!

kurcze kiedy te słońce będzie :(!?

glooria ja też nie wierzę w zabobony. ja tez zamierzam jeździć do końca, moje okna, itp nie dajmy się zwariować...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #980274 przez Zazanna
Heeej :)

Gloria a co to oznacza, że jednorożna? :)

Piję już kawkę :) Wczoraj "źle jadłam" :/ Mc donald, naleśniki z nutellą w domu, czekolada -i całą noc miałam problem z żołądkiem, 3 razy byłam w łazience i nic i dalej się męczę :/ Dziś będę jeść grzecznie -zrobię sałatkę z kurczakiem i będę się rehabilitować :) I postaram się jednak unikać takiego jedzenia jak wczoraj, bo mocno nieprzyjemnie się robi :/

Aaaa i zapomniałam -po ty odkamienianiu itd. bolą mnie wszystkie zęby :/ Czy piję zimne, czy gorące, czy nic nie piję to je czuję :/ Ponoć przechodzi to po dwóch-trzech dniach -liczę na to :)

A okna umył mi brat :D Ale mi lekarz zabronił, inaczej pewnie bym sama umyła :)

9 lata 8 miesiąc temu #980275 przez kasandra9
Czesc Wam:) jejku, ten nowy materac jest boski, od razu lóżko ładniej wygląda, bo ten jest taki wysoki:) o lezeniu i spaniu nie wspomnę:) czy ja będę sie w stanie podnieść???:))) mam dzis wizytę, troche się stresuje, bo nie odebralam tych wyników kwasów żółciowych, bo miałam do niej podejść, ale tak się wtedy zle czułam, ze cala srode prawie spalam i jeszcze nie miała auta. Tydzień później ona akurat rano przyjmowała wyjątkowo, wiec gdy przyszłam, to juz nikogo nie bylo. A potem stwierdziłam, ze i tak juz bez sensu, bo niedlugo wizyta... Boje się, ze nie da mi zwolnienia albo ze będzie cos gadać://
U mnie deszcz od rana:/
Jakas chyba jeszcze spiaca jestem, bo wylalam juz mleko a paczka szukalam w mikrofalówce:D wiec mąż mnie odprowadził do lozka:)))))

9 lata 8 miesiąc temu #980277 przez asiekasiek
Kasandra może chowasz paczki w mikrofali przed mężem ;)

ja jadę odwiezc autko do naprawy :( a wieczorem mam spotkanie u koleżanki z koleżankami :)

9 lata 8 miesiąc temu #980279 przez Zazanna
ooooooo zjadłabym pączka................... CHCĘ ! :ohmy: B)

9 lata 8 miesiąc temu #980280 przez agatagama
dzień dobry ;)
aż z ciekawości zerknęłam na wypis z usg jak tam moje łożysko, ale jest na tylnej, wysoko, także dobrze ;)
kasandra pączka w mikrofali? dobre :D
ja ostatnio też taka zamulona byłam rano i zamiast balsamem na rozstępy posmarowałam się wszędzie mleczkiem do demakijażu ;P i się wkurzyłam bo myślałam, że balsam mi się zepsuł, taki rzadki coś ;P
Zazanna też wczoraj miałam słodki i niezdrowy dzień ;P w sumie zdrowego zjadłam tylko płatki z mlekiem, jabłko i bułkę z serkiem śmietankowym;P reszta to kurczakburger, słodycze, lody, lody i lody ;P ta nadwrażliwość powinna Ci rzeczywiście przejść, ale znam to uczucie, bleee;/
u mnie też leje od rana, aż mnie kości bolą jak starą babcię ;P
pytałyście o glukozę, dla mnie tragedii nie było, jakoś przełknęłam, bardziej wkurzało mnie to, że nie mogę sobie po tym słodkim napić się wody, także ewentualnie wypłuczcie sobie usta zaraz po, bo ten posmak nie jest fajny... ale ogólnie ok, koleżanka też teraz była i też jakoś zniosła, także bądźcie dobrej myśli ;)
miłego dnia, pozdrówcie swoje wiercipiętki ;)

9 lata 8 miesiąc temu #980283 przez glooria
A wiec jednorozna to wada budowy macicy jedna strona jest złe wykształcona i są problemy z zajściem i donoszeniem ciąży. Jest wiele wad macicy np z przegroda z dwiema szyjkami dwukomorowa zobaczcie u dr Google zdjęcia. U mnie dochodziło do poronienia lub urodzenia wcześniaków no i ogólnie utrzymania ciąży

9 lata 8 miesiąc temu #980293 przez basiek149
Dzień dobry Dziewczynki :) :) :)

będę miała SYNKA :D :) :) :)

w końcu się dowiedziałam kto tam siedzi :) ogólnie wszystko ok, gin jest zadowolony z szyjki. fakt, że powiedziała, że to, że mam szew nie jest u mnie gwarancją, że wszystko będzie dobrze tylko zwiększa moje szanse. ale ogólnie jest bardzo zadowolony więc i ja również :) powiedział, że jeśli z takimi wynikami i z taką szyjką dotrwałam do 24tyg to wtedy będzie się cieszył :) więc jeszcze trochę nam zostało :)

mąż później zeskanuje mi zdjęcie z usg to wam pokaże mojego Kubusia, jak pięknie świecił pewna częścią ciała żeby udowodnić mamie, że jest chłopcem :) <3

ogólnie z wizyty nie pamiętam nic, dobrze, że był ze mną mąż bo ja bym nic nie wiedziała taka zakręcona byłam :) kolejną wizytę mam za 3tyg, nadal mam się bardzo oszczędzać, mogę sobie małe spacery wokół domu robić ale o zakupach nie ma mowy. no i jak wszystko będzie się dobrze układać do w 37tyg zdejmują mi szew.

9 lata 8 miesiąc temu #980300 przez agatagama
basiek no to gratulacje !! kolejny młody mężczyzna :D
to mamy już 12 chłopców i 6 dziewczynek, niezła rozbieżność :)) będą miały w kim Wasze panienki wybierać :D

9 lata 8 miesiąc temu #980302 przez Zazanna
Basiek super wieści ! :D
I kolejny chłopaczek ! <3 :woohoo: :woohoo: :woohoo:

A mnie dziś brzuch pobolewa i oczywiście już soę od rana zamartwiam wrrr.

I w ogóle deszczyk pada -ale ja lubię deszcz, jest moja ulubiona pogoda "książkowa" -ciepłe kakałko, kocyś i książka <3

9 lata 8 miesiąc temu #980303 przez Scarlett86
Czesc dziewczyny :laugh: U mnie tez kiepska pogoda od samego rana wieje i leje. Bylam zaprowadzic moich chlopakow do szkoly i strasznie zmoklam. Teraz siedze pod kocykiem z kawka w reku. Basiek gratuluje :laugh: :laugh: :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu #980307 przez Zazanna
Scarlet to ja podobnie, tyle, że z herbatką :)
Już pozmywałam, umyłam podłogę w salonie i się wykąpałam i oczywiście zasmarowałam balsamami :) Usmażyłam też kurczaka do sałatki :)
A teraz próbuję się zmusić do pójścia do sklepu po jakieś pieczywko do sałatki, bo wypadałoby zjeść śniadanko ahh... i chyba wejdę do cukierni po jakieś ciastko :woohoo: Oczywiście w ramach nie jedzenia słodyczy tonami, bo jak sama upiekę, to zjem tyle ile będzie heh ;)

9 lata 8 miesiąc temu #980308 przez kasandra9

agatagama napisał: basiek no to gratulacje !! kolejny młody mężczyzna :D
to mamy już 12 chłopców i 6 dziewczynek, niezła rozbieżność :)) będą miały w kim Wasze panienki wybierać :D

To Wasi panowie będą musieli zabiegać o nasze panienki:P

Haha, nieee, nie chowam pączków w mikrofali:D stoją na :D A co do wylewania mleka, to już nie pierwszy raz...zawsze mam pecha..raz całą ścianę zalałam:/
Pospałam jeszcze trochę, ale już wstałam, jem śniadanie i się muszę ogarnąć i mieszkanie poza sypialnią, którą wczoraj zrobiłam, bo o 12 mam korki. A tak mi się chce:/ sprawdza mi się ta teoria, że jeden tydzień mam mega dużo energii i latam, a drugi - muł. Teraz mam ten drugi przypadek:/ Najchętniej wciągnęłabym dresy i pod koc. W ogóle chyba mi wróciło to spanie i najchętniej bym leżała tylko..........jaaaaaaaaaaaaaa? szok po prostu..
Basiu, gratuluję chłopulka!:) Najważniejsze, że wszystko dobrze!

9 lata 8 miesiąc temu #980335 przez glooria
Gratuluje chłopca a ja dalej w niewiedzy żyje no cóż zaraz do uk wracam i może na polowkowym coś się dowiem ... Zreszta to i tak nic nie zmieni...

9 lata 8 miesiąc temu #980357 przez basiek149
Synek :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia