BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu #980110 przez Agata28
Pesq wcześniej tez bolaly mnie tylko wieczorami, bylo do wytrzymania, ale dzisiaj i to jeszcze z rana to wielka przesada! Czuje sie jak 90 letnia babcia, oczywiście nie chce generalizowac, bo niektóre sa w lepszej kondycji niz my :silly: ale taki chodzik by mi sie dzisiaj przydal hehe :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #980113 przez kasandra9
Mój znowu nie mógłby mieć takiego etui, bo upilnowanie portfela, kluczy i jeszcze takiego etui z dokumentami - graniczy z cudem:)

Ja też mam problem z kręgosłupem - odcinkiem dolnym, jak się nachodzę albo sprzątam - to potem boli:) staram się leżeć na bokach, ale mam wrażenie, że już ucho mi się zrośnie niedługo lewe od leżenia na lewym boku, haha:D nieraz się budzę i mnie tak boooooooli:/

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #980118 przez Kasia888
Dziewczyny 15 wybieramy się na mazury i czytałam dużo artykułów i najbezpieczniejsza wydaje się dla dziecka podróż pociągiem. Tylko będę jeszcze musiała sobie zarezerwować miejsce w przedziale dla matek z dziećmi. Mam nadzieje, że to nie za późno aby wybrać się w podróż.
Kasandra a Ty jak się czułaś podczas jazdy nad morze? robiliście postoje? Ile Wam zajęła cała podróż?

Po prostu martwię się, jak już mówiłam pierwsze dziecko żony mojego brata ciotecznego udusiło się pępowiną i to się stało jak wróciła z wyjazdu koło 6 miesiąca. Do tej pory ciocia twierdzi, że to z powodu wyjazdu :( I ciocia jak usłyszała, że chcę jechać to stwierdziła, że nie powinnam nigdzie się wybierać.

9 lata 8 miesiąc temu #980120 przez Zazanna
Dzięki Dziewczyny :) No to kupię etui :)
Chyba jednak zbiorę się teraz i pojadę przed dentystą, będę miała z głowy :) Zwłaszcza, że teraz nie chce mi się uczyć :P Więc pouczę się jak wrócę ;)

A co do spania/leżenia, to ja 2/3 czasu na lewym boku i 1/3 na prawym -dość często się zmieniam :) Nie wytrzymuję tylko na lewym, bo mnie po prostu zaczyna boleć po jakimś czasie.. bark i szyja masakra

9 lata 8 miesiąc temu #980122 przez Scarlett86
Czesc Dziewczyny :laugh: Zaprowadzilam chlopakow do szkoly i teraz siedze sobie sama w domku.
Zazanna jakas Ty zdolna :cheer: Co do mebelkow to mi sie wszystkie podobaly ale najbardziej to chyba ten pierwszy kolorowy z Kubusiem.
Ja 27 maja mam jechac do szpitala na ta glukoze na 8 rano, i tez sie boje bo jak wstane i czegos od razu nie zjem to mnie strasznie mdli :sick:
Dzisiaj mialam koszmar snilo mi sie ze stracilam swoje malenstwo i po spaniu. Na szczescie czuje sie w miare dobrze a synus tak sie wierci ze brzuch mi podskakuje :) Lidziun sliczna bedziesz miala sukienke podziwiam Cie ze tyle ogarniasz ciaza, slub. Tak samo dziewczyny ktore jeszcze pracuja albo sie ucza ja to jestem strasznie roztrzepana i mam problem ze zwyklymi rzeczami. Slowa mi sie myla. Mieszkam w UK a mowilam wczoraj do meza ze jak bedzie wracal z pracy to zeby wjechal do biedronki na zakupy (a my tutaj biedronki nie mamy :huh: ) chodzilo mi o LIDL, a potem pytalam czy wjedzie jeszcze do Fordonu (a to w Bydgoszczy w PL) chcialam zapytac czy do swojego taty jeszcze pojedzie a mieszka w miescie obok ja nie wiem co mi sie dzieje ale to jest straszne :huh:

9 lata 8 miesiąc temu #980124 przez kasandra9
Kasiu, ja spędzam sporo czasu w samochodzie i nawet mi do głowy nie przyszło, że może to sprawić, że dziecko udusi się pępowiną. Myślę, że to naprawdę czysty przypadek...gdy dzieje się coś złego, ludzie zawsze pytają, jak to się stało i szukają wyjaśnień oraz przyczyny. Moja przyjaciółka (ta, która w styczniu urodziła synka ponad 4kg - dziś Dominik waży ok. 9kg i jest przecudowny) zaszła w ciążę na początku kwietnia i na przełomie lipca/sierpnia była na pielgrzymce autokarem - chyba ok. 2 tygodnie we Francji, Hiszpanii i nic się nie stało. My nad morze jechaliśmy normalnie, postoje tylko na siku (częściej niż zwykle, wiadomo), ale wyjechaliśmy z Nowego Dworu o 7 i o 11 byliśmy w Sopocie. I sporo jeździliśmy - Władek, Jastrzębia Góra, Puck - a nocleg mieliśmy w Chłapowie. No i w niedzielę wracaliśmy przez Ciechanów, więc nieco km nadrobiliśmy. Niedługo wybieramy się do Niemiec na zakupy do Primarka:) Prawdopodobnie do Drezna, ew. do Berlina, ale pisałam Wam, że koszt autostrad jest po prostu żenujący, więc pewnie na Dreźnie zostanie. Miało być w czerwcu, ale mam szkołę akurat w weekend ten długo na pocz. czerwca...potem tydzień później mamy wesele:/ i też mam zjazd.........w ogóle maj/czerwiec to 4 tygodnie zjazdów i już się martwię i wkurzam, jak to będzie z moimi nb....:/ niby mam cały czas zwolnienie, więc niech się wypchają, no ale i tak się martwię...W wakacje też chcemy gdzieś wyjechać (tzn. pewnie nd morze, bo to jednak bardzo zaawansowana ciążą, więc jakaś zagranica odpada, za rok pojedziemy z maluszkiem:P), tzn. w lipcu, bo w sierpniu to pewnie wieloryb będę:)
To wiadomo, indywidualna decyzja, trzeba na siebie uważać, ale jeśli wszystko przebiega dobrze, nic się nie dzieje, to uważam, że nie ma co przesadzać...jakby się myślało, że będzie źle, to człowiek z domu nie powinien się ruszać:P a i w domu można się uszkodzić:P przecież ja w lutym byłam w trasie z mężem w Rydze:P teraz też już mu gadam, żeby mnie gdzieś zabrał:) my lubimy jeździć, mama to zawsze mówi o mnie "powsinoga", więc nie wyobrażam sobie nie móc tego robić:)))))))))))))))))

9 lata 8 miesiąc temu #980126 przez Scarlett86
A co do tycia to no...9 kilo :ohmy:
Cala rosne :blush: nie objadam sie nie wiadomo jak ale po prostu czesto jem. Czasem po godzinie jestem juz glodna.
W 1 ciazy przytylam 25 kilo a miesiac po porodzie wazylam mniej niz przed ciaza w 2 ciazy 30 kilo i tez zgubilam wiec sie nie martwie tylko sie ciesze ze bede miala dziecko i strasznie nie moge sie doczekac :laugh:

9 lata 8 miesiąc temu #980128 przez kasandra9
Scarlett, to masz jak moja mama, ona też z bratem 30, ze mną 25;) i po porodzie w mig wróciła do swojej wagi, a nie odchudzała się ani nic:) po prostu przestała...żreć...jak to sama mówi;P

9 lata 8 miesiąc temu #980129 przez pesq
Kurcze, ja w sumie sie ciesze ze mam -0,5 od poczatkowej wagi (bo powtarzam sie - i tak waze o 10 kg za duzo) ale z drugiej strony ... Sama nie wiem..

Ja marze o morzu! Naprawde! Ale boje sie podrozowac bo jak Zazanka - piesek z glowa za oknem a i tak :sick: :sick: ...

Grr ogole wkurza mnie to, ze nie widac dlugo pierwszych postow na kolejnej stronie. A i wlasnie, snilo mi sie ktoregos razu ze nam forum usuneli i bardzo plakalam :P

9 lata 8 miesiąc temu #980132 przez kasandra9
Pesq, ja miałam podobnie...zaczęłam się obawiać, że wszystkie mniej lub więcej tyją, a ja dłuuuuuuuuugo ważyłam tyle samo:) to od razu i brzuszek wyskoczył i waga też 1,5kg, więc po prostu to różnie bywa i nie ma reguły;) moja koleżanka (roz. 38), bo ile waży, to nie wiem przytyła 5kg w całej ciąży! Koleżanki siostra - chyba 7 czy 8kg, za to inna koleżanka ze 20kg, więc nie ma zasady żadnej:)

9 lata 8 miesiąc temu #980135 przez Agata28
takie jeszcze znalazlam babyboo.pl/pl/p/Pokoj-Standard-brazowy-mis-/1101 :kiss: mamy jedną scianę zieloną i zielone plisy, ładnie komponowałyby się z tymi mebelkami :)

Oj nie straszcie tymi podróżami :-) ja planuje w lipcu do Polski wybrać się samochodem: 11 godzin! :blink: w czwartek lecę, ale to szybciutko 1g30 min :-)

9 lata 8 miesiąc temu #980138 przez pesq
Kasandra - ja marzę o tym, żeby przytyć do 9 kg bo tak jak mowie.. na zdjeciach tego nie widac, ale mam BMI 29 takze granica nadwagi/otylosci... Ciekawa jestem tylko czy naprawde jest to mozliwe, zeby przez drugie 20 tygodni przytyc do 9 kg.. ale skoro mowisz, ze kolezanka tak przytyla..

Agata jak nie masz choroby lokomocyjnej to tam pikuś ;)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #980144 przez kasandra9
będzie dobrze, nie martw się;) zdrowie maluszka jest najważniejsze! a z wagą i zrzucaniem kg.....ludzie już nie tyle kg potrafili schudnąć;) zakładam też, że przy dziecku będzie tyle do zrobienia, że na dogadzanie sobie nie będzie czasu;) ale to też takie niebezpieczeństwo - szybko zapchać się byle czym...;) wyjdzie w praniu;) wydaje mi się, że gdybyśmy też miały przytyć 30kg, to byśmy już teraz nieźle przybrały na wadze:) przecież w tydzień 15kg nie dojdzie, spokojnie;) ja tam się staram cieszyć ciążą, bo to naprawdę piękny czas:) teraz mam fazę, że chciałabym same takie bluzki podkreślające brzuszek nosić, a w sumie mam tylko jedną - tą w paski właśnie z HM;) a tak to raczej luźne tuniki, bo na początku takie sobie kupiłam 2;) ale tą -aż Wam fotkę z wczoraj pokażę - lubię najbardziej:) całe 35 czy 40zł na Marywilskiej:P

9 lata 8 miesiąc temu #980145 przez Kasia888
Kasandra dzięki pocieszyłaś mnie, najgorzej jak w rodzinie Ci coś doradzają przy okazji strasząc.
Ten krótki wyjazd planuje już od jakiegoś czasu, więc nie chciałabym z niego zrezygnować. Potem już poza działką to się raczej nigdzie nie wybiorę.
Agata rób sobie często przerwy tak długa podróż w trzecim trymestrze nie jest wskazana, ponieważ może grozić przedwczesnym porodem.

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #980147 przez kasandra9
Kasiu, ze mnie żaden specjalista, ale sama wiesz, że te podpowiedzi babć i cioć...moja mama też w szoku była, jak mówiłam, że idę włosy farbować do fryzjera. Moim zdaniem nie ma co przesadzać po prostu. Swoją drogą i tak codziennie dostarczamy dzieciaczkom tyle chemii z jedzenia, itd., że strach myśleć!:)

PS. działeczka.............hmmmmmmmmm, marzy mi się:) rozglądamy się za jakiś ogródkiem działkowym/działką rekreacyjną...choć kasy nie mamy, no ale...są kredyty;) mamy w najbliższym czasie pokręcić się po okolicach i może będą jakieś ogłoszenia, bo w necie nie za dużo ofert.......myślę sobie, że w lato bym jeździła i tam spędzała czas, grillowalibyśmy sobie...a za rok już można jakiś basenik rozstawić i spędzać całe dnie z maluszkiem na dworku a nie w bloku w naszych 40m2:)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia