BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #979950 przez Sylwia-89
Juz po badaniach :) Na szczęście wszystko w najlepszym porządku:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #979958 przez jurada

asiekasiek napisał: Jurada a ty kiedy idziesz do ginekologa?? kiedy poznasz płeć dziecka? :(

Idę w poniedziałek 11maja na USG ale jak wpłyną mi pieniążki za zwolnienie w tym tygodniu to pójdę tam gdzie zazanna i lidziun na 3D. Mam nadzieję, że tak się stanie. I że poznam płeć w końcu.

12 maja mam badania z glukoza. Mam nadzieję, że dam radę.

14 maja wizyta u ginekologa.

A ty juz znasz płeć?

9 lata 8 miesiąc temu #979959 przez Kasia888
Cześć dziewczynki :cheer: .
Lidziun super, że po badaniach wszystko okej.
Zazanka masz talent, podziwiam, że Ci się chce coś szyć ;)
Asiek ten kocyk jest super, patrzyłam jeszcze tutaj allegro.pl/kocyk-minky-75x100cm-letnia-k...iej-i5276928306.html ale te które Ty znalazłaś wydają mi się fajniejsze i od razu gotowe zestawy kolorystyczne, ach te sówki :woohoo:
Basiek myślę, że pozytywka nad łóżeczkiem jest bardzo ważna, bo jak maluch wstaje to nie widzi tylko sufitu tylko kolorowe pluszaki, do tego jakaś melodyjka. To może go rozwijać i uspokajać.

9 lata 8 miesiąc temu #979966 przez asiekasiek
Na ostatnich badaniach lekarz powiedział, że dziewczynka, no ale różnie to bywa. We czwartek mam wizytę i zobaczę czy dalej dziewczynka :D
No to fajnie już za niedługo będzie wiadomo kto u Ciebie siedzi w brzuszku :)

Ja raczej kupię karuzele dla dziecka, żeby coś kolorowego miało nad główką ;)

Kasia też patrzyłam na te kocyki w wersji takiej kolorystycznej, ale te kociaki mnie urzekły, bo ja mam takiego kocura czarnego żywego :P

9 lata 8 miesiąc temu #979974 przez Lidziun
tez patrzylam na te kocyki oczywiscie ja nie polecam czerwonego, przewaznie wszystko czerwone co mialam farbowalo, ale oczywiscie w przypadku tego kocyka tak byc nie musi a poza tym ja mam tyle kocykow po dzieciach ze juz sama nie wiem gdzie je wkladac, co do serca mojego malego to jest taka nawet jezeli ma teraz jakas wade, to nic sie nie da z tym zrobic bo dziecko ma male szanse na przezycie, pozostaje nam czekac, ale ja czuje ze wszystko jest ok

9 lata 8 miesiąc temu #979975 przez Lidziun
polecam wam stronke, maja tam piekne sukienki (ja nawet slubna tam wybralam) i oczywiscie tez inne rzeczy
pieknamama.pl/

9 lata 8 miesiąc temu #979976 przez asiekasiek
Ja zakupiłam sobie koszule w końcu do porodu. Kupiłam dwie jak na razie a chyba 3 są potrzebne, jedna na poród żeby jak coś to wyrzucić. Może mama ma jakąś, a jak nie to kupię jakąś już tanią.

Lidziun to w końcu Twoje dziecko ma wadę serca czy nie?? Bo szukałam coś w postach i nic w sumie takiego nie pisałaś, jedynie że wszystko w porządku... a będzie dobrze :)
nie pocieszyłaś mnie co do koloru czerwonego ;) ale i tak zaryzykuje jak coś to zareklamuje jak mi po praniu zafarbuje. :evil:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #979977 przez kasandra9
Hej dziewczynki;) Ja dziś jakaś taka zmulona jestem, nie wiem, czy muszę "odpocząć" po odpoczynku majówkowym czy co...wstałam, pisałam nawet na forum, po czym koło 12 znów fik do łóżka i z pół godziny spałam, aż mąż mnie telefonem obudził;) Miałam się nie kąpać dziś, ale pomyślałam, że mi to pomoże, ale niestety na niedługo pomogło...teraz wróciłam po korkach, jedne jednak zostawiłam w środę po lekarzu (najwyżej odwołam), bo dziś nie mam już weny na więcej....zrobiłam pranie, idę zaraz powiesić i odgrzewam zupkę od mamy;) niedługo mąż wróci, odbiorę go i lecimy po jakieś zakupy do Łomianek. Może pozwoli coś kupić dla maluszka:P

PS. naprawdę baaaaardzo ładne te sukienki!!!

9 lata 8 miesiąc temu #979978 przez agatagama
dzień dobry mamusie :)
miałam dziś usg a więc chwalę się, ze wszystko w porządeczku :D Maluszek pomachał mi rączką, poskakał troszkę i pokazał co ma między nóżkami :) potwierdza się chłopczyk :D waży już 300 g :) następne usg mam 21 maja (połówkowe). Mam nadzieję, ze szybciutko zleci :)
Lidziun najważniejsze, że teraz na badaniach wszytsko jest dobrze, może rzeczywiście sprzęt wtedy zawiódł i niepotrzebnie się stresowałaś...
cieszę się, ze u Was też wszystko dobrze z Malcami :)
Kasandra odpoczywaj,może akurat masz gorszy dzień :)

9 lata 8 miesiąc temu #979981 przez madzia.080288
Hej Dziewczyny. Jestem tu nowa. Jestem w 2 ciąży. Teraz spodziewam się dziewczynki:-) termin porodu mam na 29.09. Z moim szczęściem pewnie urodzę po terminie :-)

9 lata 8 miesiąc temu #979985 przez Agata28
Lidziun też ostatnio zamówiłam pare rzeczy przez tą stronkę. Dwie sukienki, bluzkę i koszulę do karmienia :-) czekają na mnie u rodziców w Polsce. Mama zachwycona jakością! :laugh:

Ja właśnie przygotowuję obiadokolację: ziemniaczki, kalafior z bułką tartą i piersi z kurczaka :P

Cudny ten kocyk w koty :whistle:

9 lata 8 miesiąc temu #979988 przez Lidziun

asiekasiek napisał: Lidziun to w końcu Twoje dziecko ma wadę serca czy nie?? Bo szukałam coś w postach i nic w sumie takiego nie pisałaś, jedynie że wszystko w porządku... a będzie dobrze :)
. :evil:

wady serca nie ma przynajmniej widocznej, wszystko est w jak najlepszym porzadku

9 lata 8 miesiąc temu #979989 przez Lidziun

9 lata 8 miesiąc temu #979990 przez pesq
Hej Madzia :)

Gratuluje dziewczyny że wszystko dobrze po usg.

Zazanka czy przyszly Ci juz ramki ? Pokaz jak wygladaja, bo jestem ciekawa i zastanawiam sie czy sobie do czegoś nie zamówić takich tylko większych..

9 lata 8 miesiąc temu #980042 przez Zazanna
Lidziun super sukienka :)

Madzia witaj w naszym gronie :)

Pesq no właśnie jeszcze nie przyszły :/ Dziś się dopiero wczytałam, że wysyłka nie jest z dnia na dzień, no i majówka była, więc czekam... :/

Dziewczyny a oto i moja spódnica :) Koszt: 16 zł, w sklepie dla ciężarówek taki model to około 120 zł :) Ale jestem dumna ! :D
Przepraszam za różne odcienie, ale to kwestia tego, że mi się oświetlenie zmieniało w ciągu dnia i powychodziło na każdym inaczej :)

Załącznik nie został znaleziony

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia