- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
Załącznik nie został znaleziony
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

Kurka ciągnie mnie na dole "tam"

- melisamienta
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja jestem Justyna G.Sylwia-89 napisał: Właśnie przed chwilą uświadomiłam sobie, że nie wiem która jest która na fb i na forum. Myślałam, że Jurada to Agata L., a Me.ch, to Justyna G. A teraz to już nie wiem kto jest kim
Tylko Pesq, Kasandrę, Asiek i Basiek kojarzę

- kasandra9
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 189
- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 170
co za dzień...

w nocy przeszła u nas straszna burza, ale naprawdę jeszcze takiej nie widziałam. non stop się błyskało - istna disco burza tak jasno było

Mój T. na tarasie zawsze zostawia takie robocze spodnie bo to od smaru ubrudzone i w ogóle, tak więc dzisiaj miał niespodziankę

No i jak wstałam rano tak nie specjalnie miałam humor, jeszcze przyszedł rachunek za prąd. Później weszłam tu na forum, przeczytałam co napisałyście, zaczęłam sama pisać a tu pyk... i komp się wyłączył bo prądu nie ma... no kij... odczekałam trochę, w końcu prąd się pojawił, włączyłam kompa, znowu was podczytałam (bo dzisiaj piszecie w takim tempie, że ledwo można nadążyć

tak więc poszłam się położyć, troszkę ochłonęłam i po raz trzeci próbowałam tu do was zajrzeć. zrobiłam sobie obiadek, komp się włączył, podchodzę, czytam i ...

tak więc piszę dziś do was dziewczynki po raz czwarty....

- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
co do masowania się po brzuszku to też słyszałam, że to jest niewskazane i przyspiesza skurcze. nawet jak byłam w szpitalu na tym zabiegu to leżała ze mną dziewczyna w 26tyg wtedy była i ciągle się smyrała po tym brzuszku. aż w końcu zobaczyła to jedna z pielęgniarek i dostała zje**, że ma tak nie robić

a jeśli chodzi o masowanie sutków to z kolei taka moja koleżanka miała termin porodu jakoś na świąt Bożego Narodzenia. i za cholerę nie chciała świąt spędzić w szpitalu. i usłyszała od kogoś, że właśnie takie masowanie przyspiesza akcję porodową. tak więc zaczęła działać. i jeszcze tego samego dnia trafiła na porodówkę i zgodnie z jej założeniem święta spędziła już w domu z córeczką ...

- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 182

Na usg wyszło, że Jasiowi serduszko bije za szybko bo aż 190 a norma jest do 150.
Popłakałam się po wyjściu z gabinetu, potem dostałam skierowanie na ktg.
Czekałam tam i czekałam.
Doktor mnie przyjęła, powiedziała, że źle wyglądam kazała mi wypić 0,75 litra wody, zjeść i dopiero wrócić.
Ktg na szczęście nie wykazało większych zmian tylko raz podskoczyło do 160.
Babka mnie opieprzyła powiedziała, że serducho podskoczyło, bo jestem przegrzana i odwodniona oraz że powinnam pić przynajmniej 3litry wody dziennie.
W piątek mam się zgłosić na powtórkę ktg...

- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jak przekroczy 140 to mam zgłosić się na izbę przyjęć.
Normalnie piszę tu i płaczę

- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
uspokój się, pij tą wodę według zaleceń lekarza i przede wszystkim spokój. nerwy jeszcze nikomu nie pomogły.
włącz sobie jakąś ładną muzyczkę, nalej wody do szklaneczki i powolutku się uspokój.
będzie dobrze kochana, tylko spokojnie :*

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 313
Kasia ile masz tych wód? Powiedziała Ci? Pij i odpoczywaj - naprawdę pij dużo.. ja wypijam do 5-6 litrów dziennie i mam w drugą stronę - wód przy granicy górnej... A picia nie ogranicze bo musze przy cukrzycy dużo pić...
Jutro ide powtarzać badanie tsh i mocz czy nie ma białka - gin mi wczoraj kazał.
Zaz też mnie ciągnie na dole

- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ogólnie masz rację ale strasznie rozbawił mnie tekst, że pierdolca można dostaćWiecie co, to co my sie naprzeżywamy w tych ciażach to nasze.. Jak nie szyjki to wody, pierdolca można dostać... Co druga już coś przeszła... Zawsze chciałam mieć duzo dzieci, teraz jak jedno urodzę to finito - 35 tygodni stresu...

ale mam nadzieję, że po tych tygodniach stresu w końcu nasze maleństwa nam to wszystko wynagrodzą

a tak z innej bajki... w sobotę moja mama poszła do sklepu i kupiła mi big milka. a wiecie, że w tych lodach jest ta promocja, że można wygrać kolejnego. no i tak się stało, że patrzę a na patyczku napisane, że wygrałam

- melisamienta
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Kasia888 napisał: Ciśnienie mam za wysokie bo 140/90 mam teraz mierzyć codziennie.
Jak przekroczy 140 to mam zgłosić się na izbę przyjęć.
Normalnie piszę tu i płaczę![]()
.
Kasia wiem jaki to stres z ciśnieniem. Ja mam od początku ciąży i muszę kontrolować 3 razy dziennie.
- melisamienta
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-