BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #991527 przez Zazanna
Dziewczyny od kiedy się używa śliniaczków? :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #991528 przez jurada
No jest jest... W biedrze widziałam

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 6 miesiąc temu #991529 przez Zazanna
Musi być dobre ;)

Kurka ciągnie mnie na dole "tam" :(

9 lata 6 miesiąc temu #991531 przez melisamienta

Sylwia-89 napisał: Właśnie przed chwilą uświadomiłam sobie, że nie wiem która jest która na fb i na forum. Myślałam, że Jurada to Agata L., a Me.ch, to Justyna G. A teraz to już nie wiem kto jest kim :laugh: Tylko Pesq, Kasandrę, Asiek i Basiek kojarzę ;)

Ja jestem Justyna G. :laugh:

9 lata 6 miesiąc temu #991533 przez kasandra9
Jemyyy:) i mrożona herbatka:)

9 lata 6 miesiąc temu #991536 przez basiek149
hej.
co za dzień... :angry: w ogóle wstałam lewą noga i chyba od tego się zaczęło :P
w nocy przeszła u nas straszna burza, ale naprawdę jeszcze takiej nie widziałam. non stop się błyskało - istna disco burza tak jasno było :) grzmiało też konkretnie, lało... sąsiadowi zalało piwnicę, nam na szczęście żadnych szkód ta pogoda nie wyrządziła. oczywiście trzeba było zamknąć okno to w domu taka duchota, że nie szło zasnąć, tylko się człowiek umęczył i upocił.
Mój T. na tarasie zawsze zostawia takie robocze spodnie bo to od smaru ubrudzone i w ogóle, tak więc dzisiaj miał niespodziankę :) bo nawet nie zdążył ich wczoraj wciągnąć do domu i "troszkę" mu zmokły. do tego powiedział, że w tych spodniach miał w kieszeni 20zł... yh... wiem, że to nie majątek ale kurcze zawsze coś można było za to kupić.
No i jak wstałam rano tak nie specjalnie miałam humor, jeszcze przyszedł rachunek za prąd. Później weszłam tu na forum, przeczytałam co napisałyście, zaczęłam sama pisać a tu pyk... i komp się wyłączył bo prądu nie ma... no kij... odczekałam trochę, w końcu prąd się pojawił, włączyłam kompa, znowu was podczytałam (bo dzisiaj piszecie w takim tempie, że ledwo można nadążyć :) ), zaczęłam znowu pisać i znowu pyk.... :angry: w tym momencie już się trochę zirytowałam i pomimo, że byłam sama w domu wymcknęło mi się głośne "nosz kur**a"... i to na tyle głośne, że aż mój mąż będący koło domu mnie usłyszał i przybiegł bo nie wiedział co się stało :p a że my mamy wszystko na prąd bo i płytę grzewczą i nawet wodę mamy podgrzewaną na prąd tak więc nie mogłam sobie ani obiadu zrobić ani umyć włosów ani nawet głupiego prania włączyć...
tak więc poszłam się położyć, troszkę ochłonęłam i po raz trzeci próbowałam tu do was zajrzeć. zrobiłam sobie obiadek, komp się włączył, podchodzę, czytam i ... :angry: :angry: :angry: szlak by dzisiaj trafił ten cholerny prąd!!! nie wiem czy jakaś awaria była w pobliżu i naprawiali czy co tu się dzisiaj dzieje...
tak więc piszę dziś do was dziewczynki po raz czwarty.... :) i mam nadzieję, że w końcu wrzucę tą wiadomość na forum :)

9 lata 6 miesiąc temu #991540 przez basiek149
to teraz tylko tak na szybcika odpiszę to co pamiętam...
co do masowania się po brzuszku to też słyszałam, że to jest niewskazane i przyspiesza skurcze. nawet jak byłam w szpitalu na tym zabiegu to leżała ze mną dziewczyna w 26tyg wtedy była i ciągle się smyrała po tym brzuszku. aż w końcu zobaczyła to jedna z pielęgniarek i dostała zje**, że ma tak nie robić :blink:

a jeśli chodzi o masowanie sutków to z kolei taka moja koleżanka miała termin porodu jakoś na świąt Bożego Narodzenia. i za cholerę nie chciała świąt spędzić w szpitalu. i usłyszała od kogoś, że właśnie takie masowanie przyspiesza akcję porodową. tak więc zaczęła działać. i jeszcze tego samego dnia trafiła na porodówkę i zgodnie z jej założeniem święta spędziła już w domu z córeczką ... :P

9 lata 6 miesiąc temu #991542 przez Kasia888
Boże dziewczyny miałam koszmarne te usg, co wypłakałam i się nastresowałam to moje :( :( :(
Na usg wyszło, że Jasiowi serduszko bije za szybko bo aż 190 a norma jest do 150.
Popłakałam się po wyjściu z gabinetu, potem dostałam skierowanie na ktg.
Czekałam tam i czekałam.
Doktor mnie przyjęła, powiedziała, że źle wyglądam kazała mi wypić 0,75 litra wody, zjeść i dopiero wrócić.
Ktg na szczęście nie wykazało większych zmian tylko raz podskoczyło do 160.
Babka mnie opieprzyła powiedziała, że serducho podskoczyło, bo jestem przegrzana i odwodniona oraz że powinnam pić przynajmniej 3litry wody dziennie.
W piątek mam się zgłosić na powtórkę ktg... :unsure: :dry:

9 lata 6 miesiąc temu #991544 przez Kasia888
Ciśnienie mam za wysokie bo 140/90 mam teraz mierzyć codziennie.
Jak przekroczy 140 to mam zgłosić się na izbę przyjęć.
Normalnie piszę tu i płaczę :( :( .

9 lata 6 miesiąc temu #991545 przez Kasia888
Mam też trochę za mało wód płodowych.
I to też z tego odwodnienia :( :( :(

9 lata 6 miesiąc temu #991547 przez basiek149
Kasia spokojnie :*:*:* biedna nasza, cię nastraszyli....:*
uspokój się, pij tą wodę według zaleceń lekarza i przede wszystkim spokój. nerwy jeszcze nikomu nie pomogły.
włącz sobie jakąś ładną muzyczkę, nalej wody do szklaneczki i powolutku się uspokój.
będzie dobrze kochana, tylko spokojnie :*:)

9 lata 6 miesiąc temu #991549 przez pesq
Wiecie co, to co my sie naprzeżywamy w tych ciażach to nasze.. Jak nie szyjki to wody, pierdolca można dostać... Co druga już coś przeszła... Zawsze chciałam mieć duzo dzieci, teraz jak jedno urodzę to finito - 35 tygodni stresu...

Kasia ile masz tych wód? Powiedziała Ci? Pij i odpoczywaj - naprawdę pij dużo.. ja wypijam do 5-6 litrów dziennie i mam w drugą stronę - wód przy granicy górnej... A picia nie ogranicze bo musze przy cukrzycy dużo pić...

Jutro ide powtarzać badanie tsh i mocz czy nie ma białka - gin mi wczoraj kazał.

Zaz też mnie ciągnie na dole :( Byłam w biedronce i się wystałam w kolejkach dziady jeszcze to pani reklamóweczki nie wziela to pan ma tylko pomidorka i sie wpier.olił przede mna ah szkoda gadać. A od jutra nie ma ciepłej wody (o co chodzi z ta woda ciepla ze u tylu osob zabieraja? ) ide sie kąpać i serial.

9 lata 6 miesiąc temu #991550 przez basiek149

Wiecie co, to co my sie naprzeżywamy w tych ciażach to nasze.. Jak nie szyjki to wody, pierdolca można dostać... Co druga już coś przeszła... Zawsze chciałam mieć duzo dzieci, teraz jak jedno urodzę to finito - 35 tygodni stresu...

ogólnie masz rację ale strasznie rozbawił mnie tekst, że pierdolca można dostać :D
ale mam nadzieję, że po tych tygodniach stresu w końcu nasze maleństwa nam to wszystko wynagrodzą :)

a tak z innej bajki... w sobotę moja mama poszła do sklepu i kupiła mi big milka. a wiecie, że w tych lodach jest ta promocja, że można wygrać kolejnego. no i tak się stało, że patrzę a na patyczku napisane, że wygrałam :woohoo: więc się ucieszyłam, jeszcze sprawdziłam na opakowaniu, że promocja do końca września jest więc super. w poniedziałek mama poszła wymienić, wraca i mówi, że pani jej nie wymieniła bo na patyczku było napisane, że promocja do 2014r :blink: fakt, że wcześniej tego nie zauważyłam bo tylko przeczytałam, że wygrałam... :whistle: ale kurcze to czemu na opakowaniu była inna data a na patyczku też inna... :blink: oszukali mnie...a ciężarnych się nie oszukuje! zwłaszcza w kwestii jedzenia :D

9 lata 6 miesiąc temu #991553 przez melisamienta

Kasia888 napisał: Ciśnienie mam za wysokie bo 140/90 mam teraz mierzyć codziennie.
Jak przekroczy 140 to mam zgłosić się na izbę przyjęć.
Normalnie piszę tu i płaczę :( :( .

Kasia wiem jaki to stres z ciśnieniem. Ja mam od początku ciąży i muszę kontrolować 3 razy dziennie.

9 lata 6 miesiąc temu #991554 przez melisamienta
Dziewczyny a laktator kupujecie już czy jak będzie potrzebny ??

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia