BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #991555 przez Kasia888
Pesq 70mm powiedziała, że jestem przy dolnej granicy, ale co to znaczy jaka jest norma?
Nic więcej mi nie powiedziała.
Mały waży 1800, nie jest za mały?
Najgorsze jest to, że teraz moja matka uważa, że o siebie nie dbam :( może to i prawda... :( :(
Pesq ja już naprawdę nie mam sił, przez tą ciążę mam tyle stresów.
Jeszcze wyjdzie, że mam nadciśnienie po matce i dochodzi kolejny wydatek kupno ciśnieniomierza :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #991556 przez agatagama
hej,
Kasandra, to ja pisałam, że na szkole rodzenia dostałam ściągę i dałam mężowi ;)
niestety nie mam skanera, ale jutro postaram się zrobić dobre zdjęcie i je tu wkleić.
Kasia pij pij i jeszcze raz pij i oddychaj,musisz być spokojna, żeby ciśnienie Ci nie skakało, trzymaj się ciepło, nie zamartwiaj...

9 lata 6 miesiąc temu #991557 przez Zazanna
Basiek "zwłaszcza w kwestii jedzenia" rozłożyło mnie na łopatki ! Leżę i się śmieję :laugh: :laugh: :laugh:

Kasia pij dużo i postaraj się uspokoić... ale musiałaś mieć stres Biedaku :*

Ja miałam ciśnienie w poniedziałek 100 na 60 -i to przy tych upałach...

9 lata 6 miesiąc temu #991559 przez pesq
Melisa - ja kupuje bo będzie potrzebny tak czy inaczej.. :P To znaczy jeśli bede miala pokarm to bedzie potrzebny a jesli nie bede miala to bede musiala sie pobudzać zeby sie pojawil wiec tez bedzie potrzebny ... kupuje ten: www.apteka-melissa.pl/apteka/produkt/933...rt-12-201-1-szt.html

Kasia - norma od 5 do bodajże 20 chociaż slyszalam ze 25... widzisz ja mam 18 a Anisia 21.. A Meszka nasza 5,5... mi nikt nie kazal nic kontrolowac ale pierdziele, pojade za dwa tygodnie zobacze co sie dzieje. I ja tez mam dosc uwierz kochana... A Ty juz blizej niz dalej.

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #991560 przez pesq
Znaczy każda bliżej niż dalej ale Ty Kasiu wyjątkowo blisko :)

A mama niech tak nie mówi i nie myśli! Dbamy o siebie wszystkie jak mało kto! Pomyśl jak one (nasze mamy) "dbały o siebie" 30 lat temu...

9 lata 6 miesiąc temu #991562 przez kasandra9
Agatko, to jak możesz, to podeślij przy okazji;))
Kasiu, ale się wystresowałaś, współczuję!!!!!!!! No ale takie upały, wiadomo, że człowiekowi zdrowemu ciężko, a my brzucholiki to w ogóle ... wiadomo, że ciężko wytrzymać! Ale spokojnie, Basia ma rację, że stres nikomu nie pomógł!!!!!!! A pić musisz duuuuuuuuużo, ja niestety nie tylko wodę, ale staram się "tankować" cały czas...codziennie tylko po kilka butelek wyrzucamy. Także pij, nawet na siłę, nawet jak się nie chce. Dasz radę, już bardzo blisko:) A ciśnienie to może ze stresu..ja mam niskie/książkowe, więc zawsze ok, ale jeśli Ty masz tendencję do wyższego, to wszystko dziś mogło się przecież ułożyć, że Ci jeszcze skoczyło!:)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #991563 przez kasandra9
Pesq, ja też pewnie z Canpola kupię:) ale póki co jeszcze nie:) najchętniej to od kogoś bym odkupiła:)

Kasiu, a Twój mały ma wagę idealną:) masz skończony 31 tydz. parenting.pl/portal/31-tydzien-ciazy

9 lata 6 miesiąc temu #991564 przez pesq
Szybko Wam wrzucę pomysł na kolacje - moja dzisiejsza kolacja.

Omlet ze szpinakiem, mozarella, prazonym bekonem i slonecznikiem:

Na patelni prazymy bekon drobniutko pokrojony, zdejmujemy jak bedzie chrupał, prazymy też słonecznik i zdejmujemy, później podsmażamy czosnek i dodajemy pół dużego opakowania świeżego szpinaku (ja dałam z biedronki), dusimy krótką chwilę (żeby był jędrny), zdejmujemy. Robimy zwyczajny omlet, na środek wrzucamy szpinak + pestki + bekon i posypujemy mozzarellą. Składamy na pół i jemy.
Podziękowania: asiekasiek, kasandra9

9 lata 6 miesiąc temu #991565 przez Zazanna
O matko Pesqu jestem najedzona, a i tak mam teraz ślinotok :P

9 lata 6 miesiąc temu #991567 przez pesq
Jutro zrob albo kiedys bo serio pyszne.. Zaz zobacz jaki masz opis - mistrzyni słowa :D

9 lata 6 miesiąc temu #991569 przez kasandra9
Dziś już nie dźwignę, ale na pewno chętnie wypróbuję!!!
Ogarniam po swoich kulinarnych wyczynach, mąż już pojechał; także znów sesję na leżaczku na balkonie trzeba zaliczyć:) no i w końcuuuu zacznę pakować walizkę, bo wyjdzie na to, że jeszcze raz będzie trzeba prać te rzeczy:)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #991571 przez pesq
Kasandra Ty niedawno miałaś suwaczek taki jak ja a teraz coś podjechałaś do przodu :P Co tam kombinujesz ;) ;) ;) ? W ogole już dawno mialam coś stwierdzić a zapominam.. Kasandra patrz Agatka takie nietypowe dość imie jak na dzisiejsze imiona dzieci (tak uważam) a u nas na forum dwie są! Tylko Agatki nasze sie powtarzaja :)

9 lata 6 miesiąc temu #991573 przez Zazanna

pesq napisał: Jutro zrob albo kiedys bo serio pyszne.. Zaz zobacz jaki masz opis - mistrzyni słowa :D

O matko hahahhahahahha :laugh: :laugh: :laugh: Widać kto musiał leżeć kilka miesięcy :laugh: :laugh: :laugh:

Macie do pośmiania się:
matkapauka.blogspot.com/2015/01/a-niech-...os-ka-powie.html?m=1

-Choć jak urodzimy to (cytuję) "nie będzie nam do śmiechu" B)

9 lata 6 miesiąc temu #991574 przez Kasia888
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Dobrze Was mieć :kiss:
Idę się położyć, nadal chce mi się płakać, ale tak mam muszę to po prostu przejść :dry:
Już myślę o piątku, więc też może przez to :unsure:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #991576 przez kasandra9
Pesq, haha, nic nie kombinuję, tylko coś mi stał ten durny suwak!:) I wkurzał:P No ale już się tłumaczę: pierwszy suwaczek mam wg okresu, czyli od 13.12.14r. licząc;) A drugi mam wg planowanego terminu z USG, czyli 23.09.:) bo z okresu to 19.09. poród, tak mam napisane na opisie z USG genetycznego, ale moja mała młodsza :))))
A co do imienia, to masz rację:) Nawet ost. szukałam, jakie imiona są popularne i nigdzie nie było Agatek:) U nas dwie i jako jedyne u dziewczynek się powtarzają, bo u chłopców chyba dwóch Jaśków mamy:) No i mamusie - też mamy dwie Agatki;) No widzisz, u mnie przypadkiem wyszło, ale nadal jestem zakochana:) Podoba mi się nieskończona ilość zdrobnień:))) <3

Kasieńko, tak zrób, nic tak nerwów nie ukoi jak sen:*

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia