BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 9 miesiąc temu #991488 przez jurada
Ja sie dowiem za jakiś tydzien jak zrobię usg bo z prywatnego wynikało ze Lenka jest o 5dni mlodsza. Bylam w 20t6d a ona wymiary miała na 20t1d a bylam pare dni pozniej ze skierowania to było 21t4d a ona wymiary miała na 22t5d wiec co aparat to inaczej...

Ale ja się tym ust nie sugeruje bo z D termin z om 04.09 z ust 20.08 a urodził sie 11.09 sam wybrał...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #991489 przez Sylwia-89
Właśnie przed chwilą uświadomiłam sobie, że nie wiem która jest która na fb i na forum. Myślałam, że Jurada to Agata L., a Me.ch, to Justyna G. A teraz to już nie wiem kto jest kim :laugh: Tylko Pesq, Kasandrę, Asiek i Basiek kojarzę ;)

9 lata 9 miesiąc temu #991490 przez Sylwia-89
No i oczywiście dziewczyny, które mają tutaj nick taki jak imię :)

9 lata 9 miesiąc temu #991492 przez jurada
Sylwia ja jestem Justyna ale nie G. :P

9 lata 9 miesiąc temu #991493 przez jurada
Czy Wy tez tak macie, ze pomyślicie sobie ze cos się dziecię nie rusza i nagle kopniak... Czy to tylko moje cudo czyta w moich myślach :)

9 lata 9 miesiąc temu #991494 przez Zazanna
O kurka ja też nie wiem kto jest kto na fejsie :D
Tzn. wiem Pesqa i Asieka :)

Zjadłam mniam :) Piesa też zjadła i też jej smakowało :)
A teraz ... (możecie krzyczeć) piję colę o.O
Coli nie piłam od 15 tygodnia, bo wtedy się napiłam i wylądowałam w szpitalu i się bałam, ze to przez nią... Ale taką miałam ochotę, a u mnie chłopaki kupują i taka z lodówki... i sobie nalałam szklankę :) Mam nadzieję, że nie zaszkodzi :)

9 lata 9 miesiąc temu #991495 przez Zazanna
Juradka mój też tak robi :)
Zwłaszcza w nocy jak się budzę i przestraszam, że nie tańczy :P

9 lata 9 miesiąc temu #991497 przez Zazanna
Coś się zachmurza, może będzie padać :)

9 lata 9 miesiąc temu #991498 przez jurada
Mnie czasem jak złapie chętka na cole to musze tu i teraz. Zazwyczaj mnie łapie w sklepie wiec kupuje puszeczkę coca coli zero ( zdrowszy wariant). Ostatnio to tu płaciłam a tu juz piłam aż kasjerka sie śmiała ze ochota ogromna.

9 lata 9 miesiąc temu #991500 przez jurada
Pamiętam jak na początku ciąży byliśmy w markecie na zakupach i tak mnie naszło na śledzie ze myślałam ze je otworzę w sklepie i zjem rękoma. A dojechaliśmy do domu, rzuciłam sie jak głupia zjadłam jeden filet taki w sosie koperkowym i dość. Potem mnie zemdliło. Jejku jak dobrze ze te mdlosci z 1trym nie trwają cala ciążę... To byla katorga! Ja myślałam ze z okna wyskoczę z tego powodu!

9 lata 9 miesiąc temu #991501 przez kasandra9

jurada napisał: Sylwia dzieki za deszczyk... To ja dmucham do kasandry :P

Jeszcze nic nie dotarło, więcej mocy musisz włożyć;) No i super z tymi ciuszkami się udało!:)

Byłam na zakupach, kupiłam Żel do mycia z Hipp i krem do twarzy i ciałka. No i sobie tusz oraz podkład, bo mi się kończy, a promo była;)
Na zakupy ubraniowe dla Agaci już nie miałam siły, jutro też jest dzień i przed szkołą rodzenia pójdę;)

Sylwia, zdawało mi się, że Ty po szkole rodz. pisałaś o jakichś papierach i że dajesz swojemu meżowi, żeby tym się zajął, myślałam, że coś więcej wiesz;) A może to faktycznie Kasia:) Któraś z Was mi się kojarzyła i myślałam, że dowiem się konkretów:P

Zupa wstawiona, ale pewnie już dziś nie będziemy jej jeść, bo zanim się zrobi... będą za to te burgery - Asiu, ja robię najczęściej z kurczakiem, choć można i z mięsa mielonego zrobić ;)

Ja przewijak mam, wydaje mi się, że dobrze mieć takie jedno miejsce, gdzie zawsze będzie dziecko przewijane:) no i tani był, bo chyba z 30zł. zapłaciłam:)

Zazanka, ja piję litry coli;) Co poradzę.... ;) w ogóle te cholerne napoje gazowane...nic nie poradzę ;) choć dziś pierwszy raz robię mrożoną herbatę! Coś mnie naszło:D

9 lata 9 miesiąc temu #991502 przez Zazanna
ooo to się cieszę, że nie tylko ja tak mam :)
T. zawsze na zakupach rzuca "super żart" zazwyczaj jak bierzemy kilka kilo mięsa albo np. warzyw w stylu "dla tej pani na miejscu" B) -to a pro po picia przy kasie ;)
A zm iesiąc temu jak wyszliśmy z tesco -znaczy zapłaciliśmy i dalej staliśmy przy kasie, bo grzebałam w wózku, to dogrzebałam i wyciągnęłam berlinki z serem w środku i radośnie sobie rozpakowałam jedną zagryzając grahamką, którą specjalnie w tym celu układałam "na górze" żeby mi nie zniknęła :D Wszyscy się gapili, ale jakos tak o tym nie pomyślałam, bo się śliniłam pół zakupów do tych parówek i tylko czekałam na finalizację ;)

9 lata 9 miesiąc temu #991504 przez jurada
Kasandra bo na razie chmury zostały nad warszawa... Ja z zaz musimy się ochłodzić... Do ciebie dotrą na wieczór.

Zaz widocznie ciężarówki tak maja ze musza tu i teraz...!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 9 miesiąc temu #991505 przez Sylwia-89
Kasandra, to pewnie Kasia, bo u nas takie papierkowe sprawy ja załatwiam, więc na pewno nie ja, ale też chętnie się dowiem :P

9 lata 9 miesiąc temu #991507 przez Zazanna

jurada napisał: Kasandra bo na razie chmury zostały nad warszawa... Ja z zaz musimy się ochłodzić... Do ciebie dotrą na wieczór.

Zaz widocznie ciężarówki tak maja ze musza tu i teraz...!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

O matko Juradka rozwaliłaś mnie :laugh: :laugh: :laugh: Biedny mąż :D

Co do napojów gazowanych to ja nie mam problemu, przed ciążą średnio lubilam i teraz też tylko czasem mi się chce :)
Za to herbaty sporo piję.. staram się robić słabą, no i bez cukru, bo inaczej to by nie miało racji bytu :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia