- Otrzymane podziękowania: 313
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Masaż sutków, jako sposób na wywołanie porodu
Stymulowanie brodawek sutkowych powoduje naturalne wydzielanie się oksytocyny, dzięki czemu możesz wywołać akcję porodową. Metoda ma większą szansę na powodzenie, jeśli twoja macica przed ciążą reagowała silnie na pieszczoty piersi. Jeżeli masz ochotę na wieczór pełen pieszczot lub znajdziesz w sobie determinację żeby kilka razy dziennie po kilkanaście minut masować brodawki – spróbuj. Bywa bolesne.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Kurde, myślałam, że dziś chłodniej, a tu 26 na termometrze i chyba parno:/
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
I odkryłam rozstęoy na udach... lenistwo się pokłoniło Bo uda smarowałam co któryś raz -tak 2-3 razy w tygodniu..
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Ajjj, Zazanko, czemu się nie sparowałaś? Ja codziennie...pewnie ze 2x powinnam, no ale robię to rano (lub w poludnie jak dziś) i uda, tyłek, brzuch, cycki i ramiona:P Już prawie drugie opakowanie Elancylu kończę Moja kol. smarowała tylko brzuch, bo wydawało jej się, że piersi jej nie rosną, no i też dorobiła się na jednej - potem sobie pluła, że czemu nie smarowała:)
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
trzymaj się mocno miałam Ci napisać żebys poszła do Maka nafaszerować się żarciem śmietnikowym ale nawet tego nie możesz
Kassndra burgery domowe mniam mniam ... ale ja nie wiem jak się robi... z czego te burgery z mięsa mielonego>??
Jejku jak moja Mała urządziła sobie imprezkę w brzuchu co do jedzenia nie zdrowego, to mam nadzieję, że po porodzie będę nie lubieć słodyczy jak przed ciążą...i tylko to mnie gubi... tak to zjem ziemniaka kotleta ale nie jakoś kopiato czy jak
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Załącznik nie został znaleziony
Przytulanka
I ja z dzis. Troche niewyraźne ale czego oczekiwać od 7latka
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
A moje prezenty juz przyjechaly, wprawdzie nie wszystko, wiec zakladam ze niektore beda jutro moze.... ale zawsze cos bo chociaz h&m dotarl wiec sa male ubranka Zamowilam na 56 bo stwierdzilam ze w obecnej sytuacji jednak cos mniejszego sie przyda, a nie zamierzam raczej szalec z jakimis wczesniakowymi takimi na 50 albo i mniej bo mysle ze i tak nie wiadomo jak duzy wyjdzie ani kiedy, no ale wczesniej glownie na 62 kupowalam, wiec dokupilam na 56 zeby bylo cos mniejszego w razie czego... wiadomo troche za duze jest ok ale zeby sie Kornel przez rekawek nie wyturlal z tych ciuchow
Zaz, swoja droga, te wieloryby by Ci do koncepcji pasowaly:)
zamowilam tez stanik do karmienia takze mam teraz dwa, wiecej nie kupuje bo nie wiadomo jak bedzie z tym karmieniem ani z rozmiarem:
W prezentach przyjechal tez reczniczek dla Kornelka wzielam taki wiekszy, co mozna go zapiac na karku i potem od razu do piersi przytulic i okryc, otulic recznikiem
dodatkowo, zamowilismy maly niebieski kosz na pranie dla Kornela, bo na poczatek bedziemy prac osobno a potem bedzie do niego do pokoju ale to nie cykalam fotki, zwykly zwyczajny taki siateczkowy stojacy i cisnieniomierz bo moj maz bardzo chcial zebysmy mieli heheh cisnienie juz zmierzylam oczywiscie
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pesq ja wypiłam lampkę wina czerwonego wytrawnego na weselu ale całej butelki nie obaliłabym bo przecież opiłabym się heh od czasu do czasu podkradnę mężowie łyka piwa i tyle... a podobno lampkę wina czerwonego wina wytrawnego powinno się pić od czasu do czasu
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
ja nie mam gdzie ubran popranych od malej trzymac :/ trza zamawiac komode chyba....
Antek spi....wstal dzis o 5 :/ znowu pani z przedszkola mowila ze niegrzeczny byl juz nie wiem jak mu mam tlumaczyc ......zmierzly...polozylam go spac .....i spi jak susel
ja tez z ztym zdrowym zarciem na bakier .....czasami cole nawet wypije
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Ja też nie lubię ruszać pępka, mój mąż o tym wie i jak chce mi dokuczyć to właśnie wykorzystuje moją słabość. Teraz jak zrobił się wystający, to w ogóle. Bardzo mi się rozciągnął, mam nadzieję, że nigdy się nie kończy, bo to jeszcze 3 miesiące jak tak będzie wychodził i wychodził, to aż się boję pomyśleć
Co do masowania sutków podczas porodu, to jakoś nie mam przekonania. Takie mi się to wręcz zboczone wydaje
Edit. A co myślicie o lewatywie przed porodem? Jak zapatrują się na to mamy, które mają już dzieciaczki?