- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
A miałam jechać na targ po warzywa świeże, nie takie z supermarketu...ale nie wiem, bo zanim zjem i się zbiorę...ale tak czy siak muszę jakiegoś zakupa zrobić dziś. Będę gotować krupniczek...i nie wiem, co jeszcze zrobić...nie mam kompletnie weny na gotowanie, nawet nie wiem, co bym zjadła...:/
Sylwia, to faktycznie, w tej grupie (bo to chyba na FB) sporo tych rozpakunków przedwczesnych! Dobrze, że my się dzielnie trzymamy, choć Kornelek nas ciągle straszy, no ale jeszcze dzielnie się chłopak skrywa u Meszka:) Oby jak najdłużej!!!
Dobrze Zazanko, że już u Was lepiej;) też nie lubię się kłócić, choć z moim to nie ma kłótni, ew. ja niby krzyknę (wg niego:P), ale czasem jakieś kilka godzin - ma ze dwa dni milczenia (poza cześć/tak/nie) bywa...trzeba przyznać, że my faktycznie od nich oczekujemy różnych rzeczy, a oni pewnie sami nie wiedzą już, jak nam dogodzić, bo do końca nigdy nas nie zrozumieją. Nie mogę powiedzieć, bo mój bardzo się stara i o mnie dba, choć czasem mówię, że hormoniska głupie mi "każą" coś zrobić albo że "chce mi się płakać nie wiem czemu" itd., ale u nas lekiem na wszystko jest...położyć się!!!!!! Na choroby, fochy -> idź się połóż i faktycznie, potem się wstaje i już wszystko wygląda lepiej )) ale też jak juz mi odbija to podobnie jak u Sylwii słyszę - [quote="Sylwia-89" post=991299Ostatnio jak się poryczałam w ten upał z bezsilności i takiego ograniczenia fizycznego, to stwierdził, że przecież będę matką! Nie mogę się zachowywać jak 4 letnie dziecko i płakać "bez powodu". [/quote] - tylko mój mówi "dzieci nie powinny mieć dzieci" no i weź z takim gadaj:P
Juradka, to nieprzyjemna noc za Tobą...współczuję:/
Ja kupiłam te pieluchy Rossmannowskie - newborn, ale nie rozpakowałam jeszcze:P choć też mnie kusiło:P
Pesq, tak naprawdę to Ci zazdroszczę tej wagi, że wszystko prawdiłowo z Twoją Agatką, a Ty nie tyjesz...a na mnie wszystko patrzy ostatnio (bo na początku nie miałam apetetu wcale), a ja muszę się powstrzymywać ale z drugiej strony wcale nie możesz się niczym pocieszyć i tak ciągle pilnować, pilnować, pilnować....pociesz się, że po rozpakowaniu, Ty będziesz się wszystkim cieszyć, a my będziemy się musiały tak pilnować i walczyć z kg, kiedy też nie będzie na to czasu, ochoty i sił:/ Dawaj te przepisy, też chcę "dietować" a w ogóle, to idę od razu na wagę...ciekawe, czy przy tym pilnowaniu się nieco (na pewno ze słodyczami) dużo przytyłam...w dwa dni -0,3, więc żaden szał...choć miło, że nie do przodu. A tak w ogóle - dasz radę!!!!!!!! Byle do września!!!!!!!!!!!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dobra, trzeba iść chyba coś zjeść i się ogarniać na te zakupy...
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Oooo to ja się u nas w cukierni zapytam też Bo bardzo lubię I T. też uwielbia, a od kiedy jestem w ciąży to nie robiłam
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Na 13:40 diabetolog wiec musze sie nawpierdzielac
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasandra a jak ty znosisz to jego milczenie dzień-dwa? Matko ja nie mogę godziny wytrzymac.. I prowokuję dyskusję żeby oczyścić atmosferę, a on się bardziej zaperza i jest jeszcze gorzej.. :/ Brakuje mi cierpliwości -muszę nad tym popracować.. Bo ja powiem swoje i mi przechodzi i już bm chciała żeby było normalnie, a ten uparciuch dłużej to w sobie trzyma...
Co do piersi to na maltanie jest napisane aby już 2 miesiące przed porodem hartować sutki.. Będziecie to robić? Bo ja isę nie mogę zdecydować
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W ogóle to położne mówiły, że jak np. matka pali podczas ciąży, to potem one to widzą, bo dziecko inaczej wygląda, a łożysko, to w ogóle wszystko zdradzi....no i że np. takie dzieci matek palących w ciąży potem bardziej krzyczą, bo mają...głód nikotynowy!! I tak sobie myślę, że coś w tym może być...przecież kofeina, nikotyna przenikają też do maluchów i one potem chcą...papieroska czy kawę....moja tego potrzebować nie będzie, ale na pewno po tą "super zdrową żywność" + ostre przyprawy, to będzie wołać!
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
A tiramisu, bez urazy ale moja mama robi najlepsze na swiecie w zwiazku z czym ja sie za nie nawet nie zabieram, bo po co - to jest jej specjal! ale niestety tez z alko no i jajo wiec jak juz wrocimy do formy to sobie podjem
Ja rozpakowalam pieluchy, tez mam te 2-5 kg, pod prestekstem ze nie bede przeciez calej paczki 40 pieluch pakowac do szpitala tylko wezme mniej takie malusie slodziusie ze az ciezko uwierzyc ze te male slodkie pupcie tam beda kupe robic;p heheh
Zazanka, no to czekam na prezenty, w koncu
wiec to prawie jak wigilia hehesroda to taki maly piatek
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
O matko to Bartuś będzie czekoladoholikiem
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Kombinezon
olx.pl/oferta/kombinezon-rozmiar-56-CID88-IDaO9dd.html
Butelka
olx.pl/oferta/butelka-antykolkowa-tommee...s-CID88-IDaOa3r.html
Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaz, ja mam tak jak Ty, chciałabym, żeby od razu wróciło do normy, więc gadam normalnie, zadaję pytania. Zazwyczaj max to jego "tak/nie" trwa dzień, sporadycznie dłużej, no ale jakoś tak samo wraca do normy...zaczyna "rozwijać" to "tak/nie"
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- sabina
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 33
moje bd jablkoholikiem jablka zapijam sokiem jablkowym
w ogole dzis o 7 kuchnie szorowalam....teraz ide pranie rozwiesic i zaraz po dziecko do przedszkola.....ostatnio panie przedszkolanki zaczynaja mi narzekac a to nie slucha a to zaczepia .....nie wiem co mi sie z dzieckiem dzieje
co do hartowania brodawek .....ja mialam wlasnie takie popekane i bolace OKROPNIE !ale to wszystko zalezy ......kazdy reaguje inaczej .....ale ja bd smarowac nauczona doswiadczeniem
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaz, moja tesciowa mi powiedziala tez zeby sutki hartowac i to jakimis hardcorowymi sposobami np wykrochmalone szmatki wkladac do stanika itp i powiedziala mi to juz kilka razy i ze jej corka sobie to zaniedbala i ze potem miala strasznie popekane i bolesne.... sama nie wiem co o tym myslec moze o tym poczytam dzis.
Kasandra, czy ja sie moge wprosic na obiad? bym bardzo chetnie takiego burgerka zjadla
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa