BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #991353 przez pesq
Kurcze szmatki wykrochmalone na sutki.. nie wiem co to bedzie z karmieniem bo ja mam sutki takie wrazliwe ze czasem jak stanik docisne to boli :pinch: i ..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #991354 przez kasandra9

pesq napisał: Kasandra też takie coś miałam i też oderwałam :P Pobolało a teraz sladu nie ma - ale ja to mialam pare miesiecy temu.. teraz w ogole jakies dziwne te cycki, sutki i całe my :P ;) ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ależ oczywiście, że zapraszam na te kurczakowe burgery! :)))))))))

9 lata 4 miesiąc temu #991355 przez me.ch
Ja wiem wlasnie, mam tak samo Pesq, a ona mnie juz tak od wielkanocy straszy i mi to mowila juz kilka razy wiec zaczynam myslec ze moze powaznie trzeba cos zrobic... moze nie az tak drastycznie ale "cos"....

9 lata 4 miesiąc temu #991356 przez me.ch
Kasandra, my sei z Kornelem pakujemy wiec i jedziemy <marzy> :D

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #991357 przez pesq
uuu a ja kawe pije codziennie... a tak ostatnio myslalam o tych babach co jarają albo piją w ciąży.. że my tu się boimy codziennie o coś a tam wyj#bane na wszystko hulaj dusza.. ahhh... i biedne dzieci cierpią za glupote durnych bab :unsure: . Nie zapomne jak na swieta pare lat temu pojechalismy na taka wioche zabita dechami do Lukasza rodziny i tam ciezarna pila ... wino to wino ale cale wypila... :blink: :blink: nadal pamietam jak mnie wstrząsneło to wtedy. Chcialam cos mowic ale co tam mowic jak oni swoje wiedza..

Ps. jak widze ile z nas jest online to nie nadążam za czytaniem wpisow.. :P Wyobrazacie sobie co by bylo jakbysmy sie spotkaly wszystkie? Dnia by nie starczylo na gadanie :P

9 lata 4 miesiąc temu #991358 przez Zazanna
Matko boska ŚCIERKI KROCHMALONE ??? A co to my fanki bdsm czy innych radosnych form poznawczo-erotycznych ?? :ohmy: B)

Na maltanie piszą żeby hartować ..maltanem :P W sensie smarować maścią na dwa miesiące przed porodem :D

Sabinka nie wszytko ;) Jeszcze wielkie gabaryty (wózek, komoda, łóżeczko) i kilka ciuszków ;) Reszta jest ;)

9 lata 4 miesiąc temu #991360 przez me.ch
Pesq, Kasandra, Zaz - byc moze jest ratunek.

Zapytalam wujka google i (bardzo lubie jak pierwszy artykul zgadza sie z tym co bym chciala) moze jednak nie trzeba hartowac nic.

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 4 miesiąc temu #991361 przez jurada
ja słyszałam że masowanie sutków wywołuje skurcze :blink: :blink: :blink:

9 lata 4 miesiąc temu #991362 przez me.ch
Pewnie to sa jakies starodawne triki :D mnie to juz boli jak tylko slysze, nie mowiac o rzeczywistym dzialaniu..... Aaaa.
Zapytam jeszcze mamy dla pewnosci.

Sabina, ja juz chyba mam wszystko, z tym ze czesc jest w Polsce i przyjedzie do nas w dwoch turach - pierwsza chyba juz za tydzien, kolejna chyba za 3.

Takze zakupione ale nie gotowe, bo wiadomo, trzeba jeszcze to wszystko zorganizowac,uprac (ubranka w wiekszosci mamy spadkowe wiec wszystko to do ogarniecia) i inne takie kosmetyczne sprawy :D

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #991363 przez kasandra9
Dobrze, że jest ten wujek G.!!! :D no to teraz możemy spokojnie żyć:D a babciom, ciociom i teściowym powiedzieć, że hartujemy się codziennym naparzaniem się krochmalonymi ręcznikami, co najmniej godzinę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
ja swojej mamy nie mam co pytać, bo ona biedna przy moim bracie to wrzodów dostała, a on ciągle się darł, bo głodny..także nie karmiła nas oboje piersią:)

I fakt, dziś nadaktywne jesteśmy:D

9 lata 4 miesiąc temu #991364 przez Zazanna
Skurcze od masowania? :blink: Ale ja wcieram krem codziennie po kąpieli w piersi i brzuś to nie zrobią się skurcze ?
Też gdzieś słyszałam, ze jak ciąża zagrożona, to nie wolno brzucha głaskac... :blink: Ale ile w tym prawdy...

Aaaa i zapomnialam -też nie lubię jak mi się pępka dotyka :P

9 lata 4 miesiąc temu #991365 przez sabina
mech a robisz paciorkowca?

9 lata 4 miesiąc temu #991367 przez kasandra9
Też słyszałam, że niby nie wolno głaskać...ale ja poza smarowaniem, to i tak czasem głaszczę, jak się rusza;)
Wiecie, że od niedzieli nie wyszłam z domu ani na minutę:D? Dziś pierwszy raz!:D Nie wiem, kiedy coś takiego mi się zdarzyło :D

9 lata 4 miesiąc temu #991371 przez jurada
co do brzusia to też słyszałam o tym ze dotykanie wywołuje skurcze. Ale ja tam dotykam, głaszcze,uciskam itp. No kurde chce mieć kontakt z moją córką. Ona może mi kopa sprzedać za nic, to ja mogę ją w stópke cmyrnąć czasem jak wystawi.
Myślę, że to bardziej chodzi o takie dotykanie osób trzecich... Ja nie mam nic przeciwko dotykaniu męża i synka ale jak mnie obcy ktoś maca to wrrrr :pinch: :angry: :angry: :angry:

A sutki to podobno zalecają podrażniać jak jest poród... Jakoś sobie tego nie wyobrażam, to takie krępujące musi być.

9 lata 4 miesiąc temu #991372 przez me.ch
Sabina a jak sie ten test po angielsku nazywa?

A ja glaszcze Kornela, zeby wiedzial ze mama go kocha :D slyszalam ze glaskac mozna tylko masowac nie... zreszta ja skurczy zadnych od tego nie mam a glaszcze od samego poczatku.... O masowaniu sutkow nie slyszalam, ale i tak nie masuje wiec chyba ok :D

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia