- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dopiero za jakieś 2 tygodnie pójdę na USG 30 tygodnia i mam nadzieję, że już będzie odpowiednio ułożony
Rita ja tak mam z pozycją na plecach też, a dziś odkryłam nową WYGODNĄ pozycję Otóż skopałam kołdrę na dziwaczny kształt i wzięłam pod pupą –i pupa miała oparcie tak jakbym chciała spać na plecach, ale kołdra mnie blokowała, a głowę miałam jak przy spaniu na boku, ale ramiona prosto –i po raz pierwszy od dawna nie bolał mnie pośladek i nie ciągnęło w udzie I w ogóle wstałam tylko 3 razy na siusiu, a nie co godzinę jak ostatnio
Rita ta karuzelka ze zwierzątkami śliczna ! Ja chciałam x-landera na początku i tylko te oglądałam, ale jak pojechałam na żywo „pomacać” to zakochałam się w pajero i koniec -i to będzie pierwsza fura Bartusia
Juradka, a piankowy to jakiej grubości żeby było dobrze?
Sabinka przepraszam !!!!!!!!!!!!!! Ja nie mam pamięci w ciąży do niczego i zapamiętałam tylko siebie i Pesq, bo my nawijamy bez przerwy.. a jak ktoś nie taki gaduł jak my to ooo
Pępowina jest zrobiona z takiej galaretowatej masy i nawet jak się dziecko owinie to mu nic nie będzie, bo ta galareta się nie zaciśnie –tak to zrobiła natura żeby było bezpiecznie
Myślę, że owinięcie zostało rozdmuchane przez filmy akcji, gdzie takie owinięcie jest „dobrym efektem”, który działa na 99% społeczeństwa emocjonalnie.. Jest kilka takich zabiegów filmowych, które nie mają w sobie prawdy, a są w każdym filmie, bo lepiej wyglądają i ludzie w nie wierzą
Kasia faktycznie w Smyku mają widać wyższą marżę.. dlatego karuzelkę kupię gdzie indziej I za poduszkę też przepłaciłam –no ale jak kupowałam to nie wiedziałam.. Trudno
I trzymam kciuki Kochana za ktg ! :*
Meszku a to wredny paciorkowiec :/ Ale widzę, że Kornelek twardy chłop i nigdzie się nie wybiera przed czasem
Dbajcie o siebie i odpoczywajcie
Zjadłam właśnie śniadanko i miałam też małosolne W sensie kanapki z wędlinką i małosolnymi i jagodzianka
Sylwia trzymamy kciuki i czekamy na wieści !!! :*:*:*
Matko, Dziewczyny... my się będziemy już powoli zaczynały po kolei rozpakowaywac... rany boskie, ale to wszystko zlatuje... Przecież ja NIE jestem jeszcze gotowa !!! Aaaaaaaaaaaaaa <strach_w_oczach>
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
Pesq, mam nadzieje ze rocznica udana i ze sie z Agatka objadlyscie za wsze czasy! i nie martw sie, napewno sie nadajesz na matke, bo jakbys sie nie nadawala to by Ci natura Agatki miec nie dala! bedzie bosko, zobaczysz, teraz tylko cierpliwosc nasza testuja tam z gory zeby sie upewnic....
Kasandra, przesliczny pajac ze slonikiem <3 u mnie w wystroju coraz wiecej slonikow, gdyby byl niebieski to prefekto
Kasia, gratki dla meza, rzeczywiscie ja bym pewnie zostala na zewnatrz i sie wstydzila wejsc spozniona....
Agatagama, slicznie wygladasz! sluzy Ci, nie ma co
Gloria, wiem, kupilam wlasnie ostatnio 8 par skarpetek z tej wyprzedazy heheh zmiast za 10 to w sumie chyba za 4
Lidziun co do ilosci ubranek ja sobie poczatkowo zalozylam po 5, na 62 i tylko kilka na 56 no ale teraz dokupilam wiecej malych z wiadomych przyczyn, moja orginalna lista zakladala takie ilosci:
body długi rękaw 5
body krótki rękaw 5
pajacyk długi rękaw 5
pajacyk krótki rękaw 5
śpioszki 5
koszulki długi rękaw 5
koszulki krótki rękaw 5
czapeczka lekka 1
czapeczka ciepla 1
skarpetki cienkie 5
skarpetki grube 5
sweterek 2
polarek 1
spodenki 2
śliniaczki 5
Zaz boskie zakupy kocham wsztstko po kolei, zwlaszcza hipcia przewijak i rozek <3 no i fakt ze uswiadomilas mi ze nie kupilam jeszcze przescieradelka do wozka (juz zamowilam heheh) no i flanelki - nie wiem czy pamietasz, ale mam te same wzorki na tetrowych serca, krowy i sowy
Basiek, super ze nic nie musisz brac do szpitala, lekka torba i heja mozna sie nie stresowac... ja znalazlam jakas taka ogolna liste z NHS i wyglada na to ze musze spakowac jeszcze wiecej.....
Dziewczyny, ja z lezeniem na plecach mam podobnie, w ogole czasem jak mnie przytka normalnie to nie wiem co o tym myslec, macica mi pod gardlo juz chyba podchodzi i zgniotla mi pluca....
Zaz, ja poscieli bede uzwac dopiero pozniej, na poczatek tylko rozek/spiworek do spania a pozniej tak jak Gloria pisala, kolderke pod materacyk podlozyc zeby sie nie odkopywal Kornel A rozek masz przepiekny wiec ladnosci Ci nie zabraknie w razie czego
Jurada, jestem oburzona ze Ci nie zmienili tej poscieli, mimo ze prosilas! Skandal moim zdaniem.........
Kasandra, boskie ciuszki zeberki musialy byc! a zaglowki wcale nie musza byc meskie dolozysz niebieska kokarde na glowe i dzinsowa spodniczke i bedzie laska jak sie patrzy juz sobie ja wyobrazam taka slodka mala zagloweczke a masaz krocza..... hmmmmmmmm musze doczytac i przemyslec ;P
Rita, rossmanowskie rzeczywiscie maja dobre opinie, nie tylko kosmetyki ale w ogole pieluchy, podklady i wszystko... moja szwagierka sporo tego polecala taz wiec jesli ktos reflektuje to ponoc rzecywiscie ok..
Mysia! witamy spowrotem wypoczeta i wyplazowana, wyremontowana i w ogole:) super ze jestes!
Odnosnie terminu porodu i tygodnia, moj maz ma tendencje do zadawania pytan po sto razy ale tak ze wszystkim, np na ktora jutro pracujesz? na ktora mamy wizyte? i nic nie pamieta nigdy i za godzine pyta znow ale termin porodu - choc u nas ravzej sie nie sprawdzi, i tygodnie zna, najpierw pytal a potem w koncu sciagnal sobie aplikacje na telefon i teraz mu odlicza i wie co i jak na bierzaco:D i moj tez na pewno zada milion pytan przed w trakcie i po porodzie, takze ja juz nic nie bede musiala pytac ;p
Zazanna, odnosnie materacykow - ja postawilam na pianke termoelastyczna do wozka i do lozeczka z ikei ten wzielam: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40150182/
Myslalam o tej gryce ale robale mnie odstraszyly na maska, ja bym codziennie musiala otwierac i sprawdzac czy cos sie nie wyklulo, mam za duza paranoje zeby to zniesc spokojnie..... a poza tym w UK jest spora wilgoc przynajmniej tu u nas i bym sie chyba bala ze mi zaplesnieje.....
Mysle ze beda ok
Gloria, super ze maz sie tak zajal starsza siostra jak nalezy
Kropka, gratulacje
Kasandra, lzy wzruszenia sie chyba nie licza ale podsumowanie naprawde trafne musze przyznac... .
Kasia, ja sobie z rana szykuje dwulitrowa butle i mowie - to na dzis i trzeba to wypic, i potem sie staram dokonczyc, czasem sobie soku doleje do wody, czasem cytryny, ale butelka schodzi. no i dodatkowo jrsli cos pije herbate czy soki to juz tylko bonus
Kropka, Basiek, ja tak samo z ciuchami,.... tzn mam dwie sukienki i jakies tam getry, ale to z "lepszych" tyle.. Ale czesto z domu nie wychodze heheh to jakos dotrwam....
Lidziun, moj lezy ponoc glowa w dol a ja go tez czuje po bokach i w dole a po zebrach mnie nie kopie, wiec moze u Was tak samo nic sie nie martw, najwyzej Ci go odwroca
Sabina, ja skurczy (na szczescie!!!) nie mam, tyle co czasem lekkie twardnienie, ale glownie jak cos robie wiec to bardziej reakcja na dzialanie niz rzeczywista akcja a co do Strep B mowilas ze zamowilas, polecam przetestowac pozniej, teraz jeszcze za wczesnie, a on sie moze rozwinac w miedzyczasie tak czy siak - ja mialam 3 testy odkad mamy przeciek i pierwsze dwa calkiem czyste dopiero 3 pokazal ze mam paciorkowca. Pytalam i u nas testuja w 36-37 tyg wszystkich ponoc.....
Rita, ja nospe tez czasem biore, jak mialam krwiaka to kazali 3x na dzien brac a teraz doraznie jakby cos, wiec mysle ze jak lekarz kaze do ja slucham i tyle....
Kasandra, idz przepytaj kolezanke i nam powiedz WSZYSTKO potem plis
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasandra, dobry z Ciebie szpieg! dzieki za wiesci!
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Załącznik nie został znaleziony
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Mech dobrze ze wszystko dobrze jest!!
Sylwia to odezwij się co tam u Was??
ja znowu nie mam neta wiec pisze z komórki
jejku ale mała mnie bije:( aż mnie to boli a będzie coraz gorzej jejku przez ta pogodę jestem jakoś senna pije kawę i nic nie pomaga:(a chce dziś posprzątać... zobaczymy jak to będzie... a te prześcieradła do wózka to są na allegro ?? kurcze myślałam że jest tam już prześcieradło?? Zaz Mech kupowalyacie ?? jak gdzie ? jak możecie to podajcie linka ))
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Ja bym chciała już się "bawić" moją poduchą, ale grzecznie schowałam i czekam.. bo teraz jeszcze remonciki, sprzątania, szykowania etc... no i nie chcę pobrudzić i "zaroztoczować"
Asiek ja kupiłam takie: allegro.pl/super-przescieradlo-do-wozka-...mka-i5467541879.html -białe i niebieskie -są ok. Za taką cenę, to są super Gumka ładnie wszyta, żadnych wystających nitek, czy przebarwień No i w sumie prześcieradełko do wózka to u mnie bardziej taka pro forma, bo to nie jest mi jakoś mocno potrzebne, ale stwierdziłam, że w razie co będzie mi łatwiej uprać Choć wiadomo, że będzie kocyk, w zimę to w ogóle śpiworek czy coś
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
A z Sylwią - tą położną z Żelaznej, to może w nast. tyg. się uda, choć ma jakąś obronę, ale będę ją prześladować na pewno. Z tym, że napisała, że na pewno by mnie przyjęli na Żelazną ze zwykłym porodem; jak napisałam, że boję się, czy dojadę, to tylko napisała..."pierwszy poród to na pewno nie będzie expressowy:D:D:D" Muszę wszystko mężowi opowiedzieć...ciekawe, co on na to...ale sobie myślę że historia może takie kółko zakręci....bo na początku pamiętam, jak wróciłam od jednej koleżanki (ta, co w styczniu rodziła) i płakałam nad jej blizną (tak naprawdę to bardzo mała, ale jeszcze świeża była, no i dla mnie to pierwszy raz, kiedy coś takiego zobaczyłam) i rozstępy na brzuszku....i żebyśmy wykupili położną, itd.. panikowałam jak cholera w lutym, to mnie uspokajał, że będzie dobrze i będę rodzić tam i w ogóle...no i w sumie już w ogóle byłam prawie przekonana, że tu na miejscu urodzę i już...ale...skoro miałabym okazję, to czemu nie skorzystać??? Niby tu nie jest tysiąc porodów na minutę i opieka bardziej kameralna i nie masówka jak w Wawie, ALE...przecież ja będę dla nich anonimowa, ani nie mam swojego lekarza, ani nic...jedynie u ordynatora byłam 2x na USG, ale przecież też mnie nie pamięta...a tam, no w końcu jestem koleżanką jednej z położnych, to chyba wiadomo, że muszą się pokazać z jak najlepszej strony... może mi będzie dane tam urodzić Do przemyślenia wszystko.
Dobraaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jestem już w połowie gotowa, idę!
Meszku, a poduszka śliczna! Słuchajcie, ja nie kupuję poduchy do karmienia, bo zamierzam 9 wykorzystywać...tak myślałam...niby duża i tak myślę, czy do szpitala brać, no ale...będzie mi jeszcze wygodniej bo i sama się owinę i małą
edit: ja prześcieradło do łóżeczka, na przewijak (choć żal zasłaniać zeberki) i do wózka brałam u Hubiego;) allegro.pl/przescieradlo-do-wozka-kolysk...omo-i5355906853.html
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
ja nie mam siły sie odnosić do wszystkiego i podziwiam Was że potraficie tak zrobić - na bieżąco spoko, ale tak zaleglości nadrobić jak Asiulek albo Meszka to tylko pogratulowac W sensie - przeczytałam wszystko i do wszystkiego mam cos do powiedzienai ale nie jestem w stanie tego ... wyartykułować
Rocznica była cudowna, w ogole kurcze, doszlam do wniosku że mimo ze znamy się 8 lat jesteśmy małżeństwem 4 to jest coraz lepiej... Wieczorem usiedliśmy jeszcze i zamówiliśmy apteke bo mama pożyczyła kase .
Kasandra - na której grupie Sylwia pisała? Bo na tej gdzie szukałaś Meszka nic nie widze..
Zaz - ja kupuje piankowo-kokosowy. Gryka ponoć zdrowa ale bałabym sie i tyle.
Rita - no widzisz... ja akurat zmieniałam lekarzy wtedy jak rękawiczki i żaden mi nie zrobił tego badania... zorientowałam sie dzieki temu ze w telewizji sniadaniowej powiedzieli... pff..
A ja dziś byłam z powtórka tsh u endokrynolożki.. 4 godziny czekałam i w dodatku miałam perturbacje z kartą ostatecznie mnie przyjeła i dała na to jakiś hormon i za miesiac sie pojawic - ale nadal twierdzi, że nie powinnam sie przejmowac niczym bo po pierwsze - wcale nie takie tragiczne te wyniki, po drugie i to do mnie najbardziej przemówiło - BADANIE TSH W CIĄŻY JEST DOPIERO OD KILKU LAT! Wczesniej nikt naprawde nie badał tego i co? I nic. Dodatkowo powiedziala ze jakby ciężarne zaczely tsh badac w tym okresie to rozne oj bardzo rozne wyniki by byly z 3 trymestru... wiec skoro juz zrobilam to da hormony ale pokreciła na mnie głową :/ Kazała sie uspokoic i wysypiać póki moge a nie rozważać co tam było a co nie było w pierwszym trymestrze bo ani tego nie zmienie ani na to nie wpłyne, a na pewno nie było na tyle źle żeby coś mogło sie stać dzidziusiowi... No teraz zostało w poniedzialek jechac do rjestracji i próbowac sie umowic na kontrole na za miesiac a w tym szpitalu jakis koszmar... Serio Białostockie szpitale to koszmar.
No i tyle pamiętam :/ Grrr!
W koncu ide na allegro zamawiac bajerki dla Agaty bo nareszcie mam na to kase ))))))
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pesq, Meszka szukałam na naszej grupie tajnej, a tamta grupa to "Wrześniowe Ciężarówki 2015"
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale fakt faktem, ze bedzie latwiej uprac no i przy okazji pomyslalam, ze kupie tez takie te maty ochronne jak do lozka, zeby w razie "mokrego wypadku" nie kombinowac jak wyczyscic ten materacyk......
Kasandra ja tez chcialam wlasnie uzywac tej ciazowej, i pewnie w domu bede czasem, zwlaszcze ze jak szwagierka z dziecmi byla to ich 10cio miesieczny synek tak slodko w niej spal (ja mam taki walek ktory mozna zwiazac i robi sie taka zamknieta podkowa) i nie skulal sie z lozka dzieki niej
no ale ze nie mamy samochodu bedzie mi ciezko ja gdzies zabrac wiec skusilam sie na mniejsza opcje no i ewidentnie mam zadatki na zakupoholiczke przy tym uziemieniu moim.......
Pesqu, milego kupowania )))
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 95
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Zaz ja mam piankowy i ma na oko z 5cm.kupilam w Auchan za 36zl.
Aco to pieluszek to nie odstaje od grupy
Załącznik nie został znaleziony
Mech super ze jesteś w dwupaku. Oby jak najdłużej.
Kasandra wlasnie opaski!!!! Boże jak dobrze ze wspomnialas... Czas zamówić, bo chce żeby zdjęcia w szpitalu moja niunia miała śliczne
Zaz ja chyba się wybiorę po ndz na usg bo to juz będzie prawie końcówka 31tc. Mam nadzieje, ze Lence nie wyrósł siurek:)
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
me.ch napisał: Kasandra, masz teraz czas, rob przepaski sama dla Agaci :D
Aleeeeeeeeeeeeeeeeeee wstręciucha! :D:D zapodaj jak, póki jestem w mieście