BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #992065 przez Zazanna
Kas zleci nawet się nie obejrzysz ;)
Ja dopiero za jakieś 2 tygodnie pójdę na USG 30 tygodnia i mam nadzieję, że już będzie odpowiednio ułożony :)

Rita ja tak mam z pozycją na plecach też, a dziś odkryłam nową WYGODNĄ pozycję :D Otóż skopałam kołdrę na dziwaczny kształt i wzięłam pod pupą –i pupa miała oparcie tak jakbym chciała spać na plecach, ale kołdra mnie blokowała, a głowę miałam jak przy spaniu na boku, ale ramiona prosto –i po raz pierwszy od dawna nie bolał mnie pośladek i nie ciągnęło w udzie ;) I w ogóle wstałam tylko 3 razy na siusiu, a nie co godzinę jak ostatnio :)
Rita ta karuzelka ze zwierzątkami śliczna ! :) Ja chciałam x-landera na początku i tylko te oglądałam, ale jak pojechałam na żywo „pomacać” to zakochałam się w pajero i koniec -i to będzie pierwsza fura Bartusia ;)

Juradka, a piankowy to jakiej grubości żeby było dobrze? :)

Sabinka przepraszam !!!!!!!!!!!!!! :( Ja nie mam pamięci w ciąży do niczego i zapamiętałam tylko siebie i Pesq, bo my nawijamy bez przerwy.. a jak ktoś nie taki gaduł jak my to ooo :(

Pępowina jest zrobiona z takiej galaretowatej masy i nawet jak się dziecko owinie to mu nic nie będzie, bo ta galareta się nie zaciśnie –tak to zrobiła natura żeby było bezpiecznie :)
Myślę, że owinięcie zostało rozdmuchane przez filmy akcji, gdzie takie owinięcie jest „dobrym efektem”, który działa na 99% społeczeństwa emocjonalnie.. Jest kilka takich zabiegów filmowych, które nie mają w sobie prawdy, a są w każdym filmie, bo lepiej wyglądają i ludzie w nie wierzą :)

Kasia faktycznie w Smyku mają widać wyższą marżę.. dlatego karuzelkę kupię gdzie indziej :) I za poduszkę też przepłaciłam –no ale jak kupowałam to nie wiedziałam.. Trudno ;)
I trzymam kciuki Kochana za ktg ! :*

Meszku a to wredny paciorkowiec :/ Ale widzę, że Kornelek twardy chłop i nigdzie się nie wybiera przed czasem ;)
Dbajcie o siebie i odpoczywajcie :)

Zjadłam właśnie śniadanko i miałam też małosolne :D W sensie kanapki z wędlinką i małosolnymi ;) i jagodzianka ;)

Sylwia trzymamy kciuki i czekamy na wieści !!! :*:*:*

Matko, Dziewczyny... my się będziemy już powoli zaczynały po kolei rozpakowaywac... rany boskie, ale to wszystko zlatuje... Przecież ja NIE jestem jeszcze gotowa !!! Aaaaaaaaaaaaaa <strach_w_oczach>
Podziękowania: me.ch

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #992066 przez me.ch
Ok, zaczynam, to bedzie dlugi post :D

Pesq, mam nadzieje ze rocznica udana i ze sie z Agatka objadlyscie za wsze czasy! :D i nie martw sie, napewno sie nadajesz na matke, bo jakbys sie nie nadawala to by Ci natura Agatki miec nie dala! bedzie bosko, zobaczysz, teraz tylko cierpliwosc nasza testuja tam z gory zeby sie upewnic.... :D

Kasandra, przesliczny pajac ze slonikiem <3 u mnie w wystroju coraz wiecej slonikow, gdyby byl niebieski to prefekto :D

Kasia, gratki dla meza, rzeczywiscie ja bym pewnie zostala na zewnatrz i sie wstydzila wejsc spozniona....

Agatagama, slicznie wygladasz! :) sluzy Ci, nie ma co :D

Gloria, wiem, kupilam wlasnie ostatnio 8 par skarpetek z tej wyprzedazy heheh :D zmiast za 10 to w sumie chyba za 4 :D

Lidziun co do ilosci ubranek ja sobie poczatkowo zalozylam po 5, na 62 i tylko kilka na 56 no ale teraz dokupilam wiecej malych z wiadomych przyczyn, moja orginalna lista zakladala takie ilosci:

body długi rękaw 5
body krótki rękaw 5
pajacyk długi rękaw 5
pajacyk krótki rękaw 5
śpioszki 5
koszulki długi rękaw 5
koszulki krótki rękaw 5
czapeczka lekka 1
czapeczka ciepla 1
skarpetki cienkie 5
skarpetki grube 5
sweterek 2
polarek 1
spodenki 2
śliniaczki 5

Zaz boskie zakupy :D kocham wsztstko po kolei, zwlaszcza hipcia przewijak i rozek :) <3 no i fakt ze uswiadomilas mi ze nie kupilam jeszcze przescieradelka do wozka (juz zamowilam heheh) :) no i flanelki - nie wiem czy pamietasz, ale mam te same wzorki na tetrowych :D serca, krowy i sowy :)

Basiek, super ze nic nie musisz brac do szpitala, lekka torba i heja :D mozna sie nie stresowac... ja znalazlam jakas taka ogolna liste z NHS i wyglada na to ze musze spakowac jeszcze wiecej.....

Dziewczyny, ja z lezeniem na plecach mam podobnie, w ogole czasem jak mnie przytka normalnie to nie wiem co o tym myslec, macica mi pod gardlo juz chyba podchodzi i zgniotla mi pluca....

Zaz, ja poscieli bede uzwac dopiero pozniej, na poczatek tylko rozek/spiworek do spania a pozniej tak jak Gloria pisala, kolderke pod materacyk podlozyc zeby sie nie odkopywal Kornel :) A rozek masz przepiekny wiec ladnosci Ci nie zabraknie w razie czego :D

Jurada, jestem oburzona ze Ci nie zmienili tej poscieli, mimo ze prosilas! Skandal moim zdaniem.........

Kasandra, boskie ciuszki :D zeberki musialy byc! a zaglowki wcale nie musza byc meskie :) dolozysz niebieska kokarde na glowe i dzinsowa spodniczke i bedzie laska jak sie patrzy :) juz sobie ja wyobrazam taka slodka mala zagloweczke :D a masaz krocza..... hmmmmmmmm musze doczytac i przemyslec ;P

Rita, rossmanowskie rzeczywiscie maja dobre opinie, nie tylko kosmetyki ale w ogole pieluchy, podklady i wszystko... moja szwagierka sporo tego polecala taz wiec jesli ktos reflektuje to ponoc rzecywiscie ok..:)

Mysia! :D witamy spowrotem :D wypoczeta i wyplazowana, wyremontowana i w ogole:) super ze jestes!

Odnosnie terminu porodu i tygodnia, moj maz ma tendencje do zadawania pytan po sto razy ale tak ze wszystkim, np na ktora jutro pracujesz? na ktora mamy wizyte? i nic nie pamieta nigdy i za godzine pyta znow :D ale termin porodu - choc u nas ravzej sie nie sprawdzi, i tygodnie zna, najpierw pytal a potem w koncu sciagnal sobie aplikacje na telefon i teraz mu odlicza i wie co i jak na bierzaco:D i moj tez na pewno zada milion pytan przed w trakcie i po porodzie, takze ja juz nic nie bede musiala pytac ;p

Zazanna, odnosnie materacykow - ja postawilam na pianke termoelastyczna do wozka i do lozeczka z ikei ten wzielam: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40150182/
Myslalam o tej gryce ale robale mnie odstraszyly na maska, ja bym codziennie musiala otwierac i sprawdzac czy cos sie nie wyklulo, mam za duza paranoje zeby to zniesc spokojnie..... a poza tym w UK jest spora wilgoc przynajmniej tu u nas i bym sie chyba bala ze mi zaplesnieje.....
Mysle ze beda ok :D

Gloria, super ze maz sie tak zajal starsza siostra :D jak nalezy :)

Kropka, gratulacje :)

Kasandra, lzy wzruszenia sie chyba nie licza :D ale podsumowanie naprawde trafne musze przyznac... .:)

Kasia, ja sobie z rana szykuje dwulitrowa butle i mowie - to na dzis i trzeba to wypic, i potem sie staram dokonczyc, czasem sobie soku doleje do wody, czasem cytryny, ale butelka schodzi. no i dodatkowo jrsli cos pije herbate czy soki to juz tylko bonus :D

Kropka, Basiek, ja tak samo z ciuchami,.... tzn mam dwie sukienki i jakies tam getry, ale to z "lepszych" tyle.. Ale czesto z domu nie wychodze heheh to jakos dotrwam....

Lidziun, moj lezy ponoc glowa w dol a ja go tez czuje po bokach i w dole a po zebrach mnie nie kopie, wiec moze u Was tak samo :) nic sie nie martw, najwyzej Ci go odwroca :)

Sabina, ja skurczy (na szczescie!!!) nie mam, tyle co czasem lekkie twardnienie, ale glownie jak cos robie wiec to bardziej reakcja na dzialanie niz rzeczywista akcja :D a co do Strep B mowilas ze zamowilas, polecam przetestowac pozniej, teraz jeszcze za wczesnie, a on sie moze rozwinac w miedzyczasie tak czy siak - ja mialam 3 testy odkad mamy przeciek i pierwsze dwa calkiem czyste dopiero 3 pokazal ze mam paciorkowca. Pytalam i u nas testuja w 36-37 tyg wszystkich ponoc.....

Rita, ja nospe tez czasem biore, jak mialam krwiaka to kazali 3x na dzien brac a teraz doraznie jakby cos, wiec mysle ze jak lekarz kaze do ja slucham i tyle....

Kasandra, idz przepytaj kolezanke i nam powiedz WSZYSTKO potem :D plis :D

9 lata 6 miesiąc temu #992068 przez me.ch
Sylwia! trzymamy kciuki! bedzie dobrze, zobaczysz:):):)

Kasandra, dobry z Ciebie szpieg! dzieki za wiesci!

9 lata 6 miesiąc temu #992069 przez me.ch
A no i mialam sie pochwalic poducha do karmienia:

9 lata 6 miesiąc temu #992072 przez me.ch

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 6 miesiąc temu #992073 przez asiekasiek
Dzień dobry!!

Mech dobrze ze wszystko dobrze jest!!

Sylwia to odezwij się co tam u Was??

ja znowu nie mam neta wiec pisze z komórki :angry:
jejku ale mała mnie bije:( aż mnie to boli :( a będzie coraz gorzej :( jejku przez ta pogodę jestem jakoś senna pije kawę i nic nie pomaga:(a chce dziś posprzątać... zobaczymy jak to będzie... a te prześcieradła do wózka to są na allegro ?? kurcze myślałam że jest tam już prześcieradło?? Zaz Mech kupowalyacie ?? jak gdzie :P ? jak możecie to podajcie linka :)))

9 lata 6 miesiąc temu #992074 przez Zazanna
Meszku super poducha :)
Ja bym chciała już się "bawić" moją poduchą, ale grzecznie schowałam i czekam.. bo teraz jeszcze remonciki, sprzątania, szykowania etc... no i nie chcę pobrudzić i "zaroztoczować" ;)

Asiek ja kupiłam takie: allegro.pl/super-przescieradlo-do-wozka-...mka-i5467541879.html -białe i niebieskie -są ok. Za taką cenę, to są super ;) Gumka ładnie wszyta, żadnych wystających nitek, czy przebarwień ;) No i w sumie prześcieradełko do wózka to u mnie bardziej taka pro forma, bo to nie jest mi jakoś mocno potrzebne, ale stwierdziłam, że w razie co będzie mi łatwiej uprać ;) Choć wiadomo, że będzie kocyk, w zimę to w ogóle śpiworek czy coś ;)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #992075 przez kasandra9
Meszku, "mała żaglóweczka" mnie rozłożyła! Rany boskie, uświadomiłaś mi, że nie kupiłam jeszcze żadnej przepaski! No jakże mogłam to przegapić...niby pamiętałam, a tu taki zonk!!!!!!!! Przecież będzie mieć moje włosy B) , bo na "kurczaka" mojego męża, to nie byłoby sensu:D
A z Sylwią - tą położną z Żelaznej, to może w nast. tyg. się uda, choć ma jakąś obronę, ale będę ją prześladować na pewno. Z tym, że napisała, że na pewno by mnie przyjęli na Żelazną ze zwykłym porodem; jak napisałam, że boję się, czy dojadę, to tylko napisała..."pierwszy poród to na pewno nie będzie expressowy:D:D:D" Muszę wszystko mężowi opowiedzieć...ciekawe, co on na to...ale sobie myślę że historia może takie kółko zakręci....bo na początku pamiętam, jak wróciłam od jednej koleżanki (ta, co w styczniu rodziła) i płakałam nad jej blizną (tak naprawdę to bardzo mała, ale jeszcze świeża była, no i dla mnie to pierwszy raz, kiedy coś takiego zobaczyłam) i rozstępy na brzuszku....i żebyśmy wykupili położną, itd.. panikowałam jak cholera w lutym, to mnie uspokajał, że będzie dobrze i będę rodzić tam i w ogóle...no i w sumie już w ogóle byłam prawie przekonana, że tu na miejscu urodzę i już...ale...skoro miałabym okazję, to czemu nie skorzystać??? Niby tu nie jest tysiąc porodów na minutę i opieka bardziej kameralna i nie masówka jak w Wawie, ALE...przecież ja będę dla nich anonimowa, ani nie mam swojego lekarza, ani nic...jedynie u ordynatora byłam 2x na USG, ale przecież też mnie nie pamięta...a tam, no w końcu jestem koleżanką jednej z położnych, to chyba wiadomo, że muszą się pokazać z jak najlepszej strony...:P może mi będzie dane tam urodzić :) Do przemyślenia wszystko.
Dobraaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jestem już w połowie gotowa, idę! :P

Meszku, a poduszka śliczna! Słuchajcie, ja nie kupuję poduchy do karmienia, bo zamierzam 9 wykorzystywać...tak myślałam...niby duża i tak myślę, czy do szpitala brać, no ale...będzie mi jeszcze wygodniej bo i sama się owinę i małą:)

edit: ja prześcieradło do łóżeczka, na przewijak (choć żal zasłaniać zeberki) i do wózka brałam u Hubiego;) allegro.pl/przescieradlo-do-wozka-kolysk...omo-i5355906853.html

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #992076 przez pesq
Kochane żuczki,

ja nie mam siły sie odnosić do wszystkiego i podziwiam Was że potraficie tak zrobić - na bieżąco spoko, ale tak zaleglości nadrobić jak Asiulek albo Meszka to tylko pogratulowac :) W sensie - przeczytałam wszystko i do wszystkiego mam cos do powiedzienai :P ale nie jestem w stanie tego ... wyartykułować :P

Rocznica była cudowna, w ogole kurcze, doszlam do wniosku że mimo ze znamy się 8 lat jesteśmy małżeństwem 4 to jest coraz lepiej... Wieczorem usiedliśmy jeszcze i zamówiliśmy apteke bo mama pożyczyła kase :).

Kasandra - na której grupie Sylwia pisała? Bo na tej gdzie szukałaś Meszka nic nie widze..
Zaz - ja kupuje piankowo-kokosowy. Gryka ponoć zdrowa ale bałabym sie i tyle.

Rita - no widzisz... ja akurat zmieniałam lekarzy wtedy jak rękawiczki i żaden mi nie zrobił tego badania... zorientowałam sie dzieki temu ze w telewizji sniadaniowej powiedzieli... pff..

A ja dziś byłam z powtórka tsh u endokrynolożki.. 4 godziny czekałam i w dodatku miałam perturbacje z kartą ostatecznie mnie przyjeła i dała na to jakiś hormon i za miesiac sie pojawic - ale nadal twierdzi, że nie powinnam sie przejmowac niczym bo po pierwsze - wcale nie takie tragiczne te wyniki, po drugie i to do mnie najbardziej przemówiło - BADANIE TSH W CIĄŻY JEST DOPIERO OD KILKU LAT! Wczesniej nikt naprawde nie badał tego i co? I nic. Dodatkowo powiedziala ze jakby ciężarne zaczely tsh badac w tym okresie to rozne oj bardzo rozne wyniki by byly z 3 trymestru... wiec skoro juz zrobilam to da hormony ale pokreciła na mnie głową :/ :P Kazała sie uspokoic i wysypiać póki moge a nie rozważać co tam było a co nie było w pierwszym trymestrze bo ani tego nie zmienie ani na to nie wpłyne, a na pewno nie było na tyle źle żeby coś mogło sie stać dzidziusiowi... No teraz zostało w poniedzialek jechac do rjestracji i próbowac sie umowic na kontrole na za miesiac a w tym szpitalu jakis koszmar... Serio Białostockie szpitale to koszmar.

No i tyle pamiętam :/ Grrr!

W koncu ide na allegro zamawiac bajerki dla Agaty bo nareszcie mam na to kase :)))))))

9 lata 6 miesiąc temu #992077 przez kasandra9
Żuczki :D:D:D moja Kasia tak do mnie mówi :D:D:D (ps. ona też bliźniak:P)

Pesq, Meszka szukałam na naszej grupie tajnej, a tamta grupa to "Wrześniowe Ciężarówki 2015":)

9 lata 6 miesiąc temu #992079 przez me.ch
Ja zamowilam na Ebayu i prawda jest taka ze sie nie zastanawialam jak bardzo jest potrzebne :D patrze Zaz ma a ja nie mam? no to kupuje :D

Ale fakt faktem, ze bedzie latwiej uprac :D no i przy okazji pomyslalam, ze kupie tez takie te maty ochronne jak do lozka, zeby w razie "mokrego wypadku" nie kombinowac jak wyczyscic ten materacyk......

Kasandra ja tez chcialam wlasnie uzywac tej ciazowej, i pewnie w domu bede czasem, zwlaszcze ze jak szwagierka z dziecmi byla to ich 10cio miesieczny synek tak slodko w niej spal (ja mam taki walek ktory mozna zwiazac i robi sie taka zamknieta podkowa) i nie skulal sie z lozka dzieki niej :)
no ale ze nie mamy samochodu bedzie mi ciezko ja gdzies zabrac wiec skusilam sie na mniejsza opcje no i ewidentnie mam zadatki na zakupoholiczke przy tym uziemieniu moim....... :D

Pesqu, milego kupowania :))))

9 lata 6 miesiąc temu #992080 przez me.ch
Kasandra, masz teraz czas, rob przepaski sama dla Agaci :D:D

9 lata 6 miesiąc temu #992081 przez Rita87
Mech jesteś naprawdę bardzo dzielna. A Kornelek to już w ogóle chłopak na medal :) Jak byłam w szpitalu to położna nam mówiła, że wyszła właśnie dziewczyna, której od 19 tyg sączyły się wody i wytrwała do 36 tyg choć lekarze nie dawali za bardzo szans na powodzenie skoro tak wcześnie u niej się zaczęły sączyć. Wy już z Kornelkiem jesteście w bezpiecznym okresie, choć wiadomo im dłużej tym lepiej. Najważniejsze, że dostałaś sterydy na płucka. Ta koleżanka od bliźniaków z 32 tyg też dostała to maluchy po urodzeniu dostały po 9 i 8 pkt i tylko przez jeden dzień byli na CEPAPie a potem już oddychali sami :) Podusia piękna - bardzo ładny wzór. W ogóle całą wyprawkę masz dla Kornelka piękną, takie delikatne te kolory. A Twoja karuzela to już w ogóle mnie zachwyciła. Z mojej poduszki (tylko ja mam takiego rogala większego do spania) zrobił się niestety już taki flak :dry: ale i tak w nocy miło się do niej przytulić i jakoś tak lepiej mi się z nią śpi. Muszę Zaz wypróbować Twój patent do spania :)

9 lata 6 miesiąc temu #992086 przez jurada
Jezu pędzicie z szybkością swiatla z tymi postami...
Zaz ja mam piankowy i ma na oko z 5cm.kupilam w Auchan za 36zl.

Aco to pieluszek to nie odstaje od grupy

Załącznik nie został znaleziony

Mech super ze jesteś w dwupaku. Oby jak najdłużej.

Kasandra wlasnie opaski!!!! Boże jak dobrze ze wspomnialas... Czas zamówić, bo chce żeby zdjęcia w szpitalu moja niunia miała śliczne :)

Zaz ja chyba się wybiorę po ndz na usg bo to juz będzie prawie końcówka 31tc. Mam nadzieje, ze Lence nie wyrósł siurek:)

9 lata 6 miesiąc temu #992087 przez kasandra9

me.ch napisał: Kasandra, masz teraz czas, rob przepaski sama dla Agaci :D:D

Aleeeeeeeeeeeeeeeeeee wstręciucha! :D:D:D zapodaj jak, póki jestem w mieście :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia