BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 6 miesiąc temu #991879 przez kasandra9
Rita, witaj;) my na pewno przyjmiemy chętnie świeżą krew:P Oj, to przeboje miałaś na początku nieziemskie....ale najważniejsze, że jesteście już na prostej!:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #991883 przez Zazanna
Rita witamy, witamy :) :) :)
Spasmolinę masz zamiast nospy? Oj to się bidna namartwiłaś... ale za to jaka będzie nagroda... :)

9 lata 6 miesiąc temu #991885 przez jurada
Witaj Rita! Widzę ze Ciebie tez nie ominął stres w ciąży... Z reszta chyba tylko Kasandra nie miała żadnych przejść.

Miło ze sie ujawniłaś :)

9 lata 6 miesiąc temu #991887 przez kasandra9
Juradka, odpukać, ale masz rację, że póki co ok u nas (na początku tylko miałam ok. 2 tyg. stresu, że puste jajo jest, no ale to przez moje długie cykle i w efekcie dlatego Agacia nieco mlodsza niż wychodzi, bo się później zalogowała;)), mój mąż na pewno by powiedział, że to dlatego, że on o mnie tak dba;) PS. no i jak moje zakupy, bo chciałaś, a tu żadnych słów zachwytu:P

9 lata 6 miesiąc temu #991891 przez Rita87
Widziałam, że się zastanawiałyście jakie kosmetyki kupić. Dla mnie to była jedna wielka zagadka co będzie potrzebne i jaką firmę wybrać. Któraś z Was poleciła blog: www.srokao.pl/ - znalazłam tam w sumie wszystko :) naprawdę nigdy nie patrzyłam w ten sposób na kosmetyki jakie kupuję, bo ich skład to dla mnie czarna magia i podziwiam autorkę bloga, że tak potrafi każdy skład zanalizować, a co najważniejsze podpowiedzieć co warto kupić. Nie chcę też popadać w paranoję, ale jak się uda to będę próbowała kupić to co poleca, bo są to ogólnie dostępne produkty, a nie jakieś eko kiepsko dostępne kosmetyki. Co ciekawe w jej analizach bardzo często pozytywne opinie mają produkty rossmanowskie. Poniżej lista jaką sobie zrobiłam na podstawie jej rekomendacji. Może się Wam przyda :) w niektórych kategoriach wypisałam po kilka produktów, które są polecane.

do kupienia:

Rossmann Babydream: Pielęgnacyjny płyn do kąpieli
Hipp: krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała

Chusteczki któreś z: Rossmann Babydream ale tylko Calendula, Dada premium extra soft ale tylko lavender (z Biedronki), Fitti, Auchan Baby Natural i Baby Sensitive, Tibelly (z Netto), tami control natura care
Wickies soft (z Kauflanda), Tesco loves baby (tylko te niebieskie z hipopotamem i żyrafą)

odparzenia:
HiPP, Babysanft, Wundschutz Creme (Krem ochronny przeciw odparzeniom)
Rossmann: Babydream Natural: Calendulacreme

krem na wiatr i niepogodę:
HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę
Rossmann, Babydream, Baby Wind- und Wettercreme (Krem chroniący przed zimnem i wiatrem)
Weleda Nagietkowy balsam na wiatr i niepogodę

Jeśli będą potrzebne:

balsam:
Schlecker, AS Baby, Creamy Baby Oil
Pharmaceris Baby, Balsam nawilżający do ciała dla dzieci od chwili narodzin

ciemieniucha: Mustela Bebe Szampon w piance dla noworodków, olej konopny

na łuszczącą skórkę: Linomag maść w tzw. zielonej tubce, Linomag płyn na skórę

oliwka pielęgnacyjna: Hipp Babysanft rózowa

a tu jej przykładowa analiza: www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html

i o tym co jest potrzebne do pielęgnacji niemowlaka: www.srokao.pl/2014/10/pielegnacja-niemowlecia.html

9 lata 6 miesiąc temu #991894 przez kasandra9
Na początku ciąży trafiłam na ten blog, koleżanka mi poleciła, jak patrzyłam na kosmetyki dla siebie, płyny do higieny intymnej, itp. I na początku używałam, a teraz żel pod prysznic mam "normalny", jakieś inne rzeczy też, choć dzięki niej większą uwagę staram się zwracać na skład i generalnie staram się omijać te różne parabeny, etc. :)
A dla małej kupiłam wczoraj żel do mycia ciała i włosów oraz krem do ciała i twrzy z Hippa;) chusteczki nawilżane - sama lubię bardzo z biedronki i ciągle używam takie w trójpaku - Fitti :) Mam nadzieję, że małej też będą odpowiadać:)

9 lata 6 miesiąc temu #991895 przez mysia5
Heeeeej kochane moje ;*****
jejku ale się stęskniłam za Wami !
Pesq , wszystkiego co najlepsze dla Was :) ;* miłości, ciepła, spełnienia marzeń :kiss:
nie mów takich rzeczy kochana, bo nadajesz się na mamusię i jesteś wspaniała, walczysz z dietami i dzielnie dajesz sobie radę, nie wolno Ci tak mówić! głowa do góry!!!
straszne że ten maluszek zmarł :( przykre bardzo :(
Agatka ale masz piękny brzusio :) okrąglutki <3
Zazanka piękne zakupki :) :woohoo: jaki słodki hipcio na przewijaku :)
ja podobnie jak Wy mam problemy ze snem, na plecach nie mogę leżeć bo mnie 'zatyka' w klatce piersiowej i coraz ciężej mi ze wszystkim...
ja na początku chyba malutkiego będę w rożku kładła do łóżeczka :)

u mnie był szalony czas i nie miałam kiedy pisać, ale tęskniłam za Wami :blush: kończymy remont, składaliśmy meble w salonie i tak na nic czasu nie było, szwagier miał osiemnastkę a później doszedł nam bardzo spontaniczny wypad nad morze bo rodzinka jechała i mieli miejsce :) cudownie było :) starałam się większość stronek nadrobić, choć czytania było mnóstwoooooooo :whistle:
mam nadzieję że teraz już będę na bieżąco z Wami ;* :)
miłego wieczorku

9 lata 6 miesiąc temu #991896 przez kasandra9
Rety, wieczorami nachodzi mnie jakaś mania tulenia małej, normalnie chyba bym ją udusiła z miłości jakby na chwilę do mnie wyszła:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

9 lata 6 miesiąc temu #991898 przez jurada
Zakupy musiałam jeszcze raz oblulac bo zatrzymałam sie na czytaniu zapisków i o masażu krocza... Podoba mi się sukienka i bodziak w żaglówki i wieloryba... :D
A to zamierzacie z mężem praktykować masaż??? Kurna ja to jakaś zawstydzona bym byla mówiąc" choc stary zrobisz mi masaż krocza!" :blush:

9 lata 6 miesiąc temu #991899 przez Zazanna
MYSIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Kasandra też miałam napisać że bodziak cudny :D Pasowałby do moich rzeczy heh ;)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #991901 przez kasandra9
Zaz, jak go wzięłam w rękę to od razu o Tobie pomyślałam;) Zatem będzie specjalna fota z pozdrowieniami dla Bartusia od Agatki ;))))
A co do masażu...to nie wiem, kto będzie wykonywał, no ale mam nadzieję, że pomoże żonie ;)))A w ogóle on wiedział o masażach, że wskazane wcześniej niż ja o tym wiedziałam;))))

9 lata 6 miesiąc temu #991905 przez basiek149

Rita, witaj;) my na pewno przyjmiemy chętnie świeżą krew:P

kasandra :laugh: :laugh: :laugh:

witaj Rita :) dopisz się do naszej ekstra tabelki na pierwszej stronie B)

dziewczynki a dzisiaj się chyba me.ch nie odzywała? ona miała dzisiaj iść na jakieś badanie?
Podziękowania: me.ch

9 lata 6 miesiąc temu #991906 przez jurada
Mnie juz raz nacinali i chyba dam się ciachnąć drugi raz... Jakos mnie ten masaż nie przekonuje :blush:

9 lata 6 miesiąc temu #991907 przez asiekasiek

Zazanna napisał: Dziewczyny mam głupie pytanie :D Możecie się nabijać :D

Czy lekarz ZAWIĄZUJE pępek ? Tak fizycznie, na supeł ? I on wtedy jest albo wklęsły albo wypukły ? JAK on to zawiązuje ? Taki zwykły supeł? To która część odpada? Ta od "supła" odchodząca, czy sam "supeł" ?

Internet nie potrafi mi odpowiedzieć, wszędzie co innego napisane :P

ha ha czytając czułam się jakby mój siostrzeniec 4 ro letni pytał o coś bo on tak umie wymyślac pytania ze az mnie zatka :D heh ja nie pomogę :)

Mysia to super ze miałas wakacje nad morzem :-)

9 lata 6 miesiąc temu #991908 przez jurada
Basiek masz racje... Nie odzywała sie... Bo nasza pesq usprawiedliwiona jest dzisiaj :)
Podziękowania: me.ch

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia