- Otrzymane podziękowania: 249
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lidziun napisał: bla bla bla
?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A w moim rożku jestem zakochana <3
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tylko z tym początkiem nie wiem.. Bo bym chciała ją założyć
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
basiek149 napisał: Zaz ta moja przyjaciółka mówiła, ze niby można mieć swoje rzeczy ale to właśnie nigdy nie wiadomo czy to przypadkiem gdzieś nie zaginie. a nie chciałabym żeby ubranka Kubusiowe mi gdzieś przepadły bo one są takie moje <3 dlatego ja zabiorę ubranka tylko na wyjście. aaa... jedynie co powiedziała żeby wziąć dla małego to łapki niedrapki bo tego szpital nie zapewniał.
No u mnie w szpitalu są wypisane ubranka dla dzidziusia, że trzeba wziąć swoje.. więc szpital nie zapewnia, więc chyba nie zginą ?
Nie chcę ich ginąć, bo .. one są takie moje !
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Zazanka śliczne te rzeczy: ten rożek mi się podoba, przewijak i te kolorowe pieluszki szczególnie
Chyba na początku mały będzie spał u mnie w rożku a później w śpiworku dostałam taki ładny od mamy.
Też mam pościel kupioną, ale po prostu poczekam, a jak mój mężuś złoży łóżeczko to chociaż przymierze na moment i porobie fotki.
Lidziun ktoś napisał że na początek dobrze mieć po 7 sztuk z każdego modelu i rozmiaru: czyli np. 7 body 56, 7 pajacyków, choć gdzieś się spotkałam z tym że po 5.
Kasandra na poprawę humorku zamówiłam w końcu te koszule: szarą i różową w kratkę i też XL allegro.pl/italian-koszula-ciazowa-ka-3-...-xl-i5157435251.html jestem wysoka, więc wolę większą najwyżej będzie luźniejsza i tyle
Pesq właśnie może spróbuje tą wodę z cytryną lub grapefrutem, bo zauważyłam, że jak za dużo wypije tej zwykłej wody to robi mi się zwyczajnie niedobrze
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Mi np. mama zabierała do domu do prania rzeczy bo ja leżałam 9 dni ze względu na ta to, że D. złapał tego paciorkowca.
Co do zachwytu pielęgniarek itp. myślę, że one nawet uwagi nie zwracają na ubranka itp. w końcu tyle tam się dzieciaczków przewija przez dobe, że ho ho...
Mój spał w rożku przez jakiś czas bo po jedzonku,odbijanko, przewijanko i zawinęłam w rożek i układałam na boczku... że jakby nie daj bóg ulało się czy coś to ta pozycja na boku jest najbezpieczniejsza...
Potem przez chwile używałam kołderki ale ją skopywał, więc kupowałam śpiworki. Dopiero jak zmieniliśmy mu łóżeczko na łóżko to dostał kołdrę i podusię...
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
kolderke podwijalam pod boki materacyka kiedys o tym pisalam i dzieki temu sie nie rozkopywalo dziecko i bylo otulone
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I kiedy przechodziłam z porodówki na sale codziennego pobytu too... salowa tą pościel zdjęła i pościeliła mi na sali ogólnej. I pomimo tego iż prosiłam o wymianę- niestety...przydział taki i koniec. I tak przez 9 dni leżałam na brudnym prześcieradle, spałam pod pokrwawioną kołdrą i ciut zabrudzoną poduszką...
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jurada napisał: Jedyną nieprzyjemną sytuacją jaka mi się przytrafiła było to , że na porodówce jest poduszka, kołdra, prześcieradło normalnie na tym łóżku leży na którym rodzisz. Więc nawet mi przez głowę nie przeszło, żeby to zdjąc. Leżałam pod tym, rodziłam na tym ale mimo podkładów i tak się pobrudziło krwią nie jakoś tak masakrycznie ale...
I kiedy przechodziłam z porodówki na sale codziennego pobytu too... salowa tą pościel zdjęła i pościeliła mi na sali ogólnej. I pomimo tego iż prosiłam o wymianę- niestety...przydział taki i koniec. I tak przez 9 dni leżałam na brudnym prześcieradle, spałam pod pokrwawioną kołdrą i ciut zabrudzoną poduszką...
Jak to na tym samym łóżku? Nie no to się musiało zmienić.. przecież to nienormalne aby potem kazali spać w tym.. Ale w razie co będę krzyczeć aby mi to zdjęli Chyba, że będe się mogła ruszać, to sama zdejmę
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jak wygląda łóżko porodowe ?