- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
U mnie to samo, pisałam ostatnio, że nie będę targać Tym bardziej, że Pesq uświadomiła, jaka to pogoda nas czeka;) Może na wiosnę....choć wtedy mała już nie będzie taka mała i lekka, więc niech śmiga w wozie;)Zazanna napisał: Juradka jestem !!! Już się „poprawiam”
Ja chyba zrezygnuję z chusty.. Będę miała piękny wózek i muszę się nim powozić po dzielni zanim Mały wyrośnie haha
Kasiu, fajnie, że sobie zamówiłaś koszule:) To tak na osłodę dnia:)
W szkole rodzenia ok, baaardzo fajna była dziś położna, czuję, że z nią bym urodziła!!!! Dostałam listę, co do szpitala wziąć)) Także dziś modyfikacja;) Mam mieć aż 10 pieluszek tetrowych, to muszę domówić albo kupić w pepco;)
Zazanka, śliczne zakupy, mówiłam, że ta pościel z Motherhood jest cudowna, wersja niebieska też mi się bardzo podoba:) I fajny pomysł z pudłami, żeby nie pokurzyło się itd. Ja muszę dziś definitywnie spakować albo schować rzeczy, bo 2 dni leżą i zaraz będę prać znów;)
Ubranka dzisiaj upolowane przeschły chyba, jak tak, to pokażę Wam:) żadne tam och i ach, ale spokoooo:))))
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Muszę zaraz trochę ogarnąć, bo się nasyfiło, szybko obiadokolację robiłam i jedliśmy, musiałam pranie z balkonu ewakuować, bo deszczyk zaczął padać.
Juradka, czuję, że to rozkaz:D
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasandro czy mozesz dodac listę która otrzymałaś w szkole rodzenia tu na forum
I pokazać nam swoje zdobycze
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Czy lekarz ZAWIĄZUJE pępek ? Tak fizycznie, na supeł ? I on wtedy jest albo wklęsły albo wypukły ? JAK on to zawiązuje ? Taki zwykły supeł? To która część odpada? Ta od "supła" odchodząca, czy sam "supeł" ?
Internet nie potrafi mi odpowiedzieć, wszędzie co innego napisane
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jurada napisał: Pisząc to czułam ze tak to odbierzesz i sie wahałam... Także skruszona przepraszam I poprawiam sie.
Kasandro czy mozesz dodac listę która otrzymałaś w szkole rodzenia tu na forum
I pokazać nam swoje zdobycze
Hahhaa, no żartujesz chyba z tymi przeprosinami moja Droga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D obfocone, już wstawiam z tel
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zazanna napisał: Dziewczyny mam głupie pytanie Możecie się nabijać
Czy lekarz ZAWIĄZUJE pępek ? Tak fizycznie, na supeł ? I on wtedy jest albo wklęsły albo wypukły ? JAK on to zawiązuje ? Taki zwykły supeł? To która część odpada? Ta od "supła" odchodząca, czy sam "supeł" ?
Internet nie potrafi mi odpowiedzieć, wszędzie co innego napisane
Tak zawiązuje na supeł i ten supeł zostaje to pępek a odpada taki kikut który kiedys był pepowina...
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i ubranka - body, leginsy z bluzeczka, sukienulka:) jedne body troche chlopiece, ale lubię niebieski:P zaloze jej jakiś damski typowo dol i juz;)))
I jest zeberka:P Tylko jeszcze trochę pogniecione, będę prasować, ale nieco wilgotne są póki co;)))
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agatagama
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 67
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 95
Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, to moja pierwsza ciąża, a że nie mam żadnej bliskiej mi osoby, która również byłaby w ciąży to jakoś tak mi raźniej jak sobie poczytam, że inne ciężarówki mają te same problemy i rozterki, których nikt poza nami nie rozumie Choć nigdy nie myślałam, że będę aktywnie śledzić jakieś forum to u Was naprawdę czuję się tak swojsko I dlatego postanowiłam się w końcu przedstawić, bo tak jakoś mi głupio tak Was podczytywać i podglądać Mam nadzieję, że mimo że zostało już niewiele czasu do porodu i że tworzycie już taka fajną i zgraną paczkę to zechcecie mnie przyjąć do swojego grona? Jestem pierworódką, ale może też się na coś przydam i w czymś będę w stanie doradzić a nie tylko pytać bardziej doświadczonych Mam...
W sumie to dopiero od niedawna zaczynam cieszyć się ciążą. Początki były bardzo trudne. W 6 tygodniu plamienie i zdiagnozowany krwiak. Zanim trafiłam do szpitala to lekarka stwierdzila, że nie widzi serca, że ciąża jest za mała w stosunku do miesiączki, więc coś jest na pewno nie tak, a w szpitalu na IP stwierdzili, że jest serduszko, ale że to raczej ciąża pozamaciczna. Żadna z tych diagnoz się na szczęście nie potwierdziła Potem były lekkie krwawienia i dwa duże krwotoki pomimo, iż krwiaka już nie było widać na usg. Ogólnie byłam zagadką nawet dla mojego doświadczonego lekarza, który przyjmuje na IP. Zaliczyłam 5 pobytów w szpitalu. Również dlatego, że mam grupę krwi B - i za każdym razem jak jest plamienie lub krwawienie to muszę mieć podaną immunoglobulinę, żeby Maluszkowi się nic nie stało. Ale wierzę, że najgorszy czas jest za nami. Od 20 tygodnia nic się niepokojącego nie dzieje (oprócz spinania i twardnienia brzucha i systematycznie biorę Spasmolinę, luteinę i magnez) i wierzę, że w tym spokoju dotrwam do porodu. Choć straszna ze mnie panikara i po moich przejściach martwi mnie dosłownie wszystko. Obecnie zaczynam 31 tydzień Spodziewam się synka - Stasia.
I jeszcze króciutko o mnie: Mam 28 lat, w sierpniu będę obchodzić z mężem 4 rocznicę ślubu, mieszkam w Łodzi.
To tyle jak na razie, bo nie wiem czy Wam się będzie chciało doczytać do końca