- Otrzymane podziękowania: 170
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja ostatnio tak sobie leżę z mężem i mówię do niego, że jeszcze +/- 2miesiące i nie będzie tak, że będziemy sobie spać ile wlezie, że w tym domu będzie oprócz nas taka mała osóbka... jej, powiem wam, że i uśmiech na twarzy się pojawił ale też tak się zastanawiam jak to wszystko będzie wyglądać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
- me.ch
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 245
- kasandra9
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 189
Asiaaaa, cukinie faszerowane kocham! I z kieskiem i w wersji z kuskusem! U mnie leżą w lodowce z tydzien i jakos nie mialam okazji...dzis mialam robic ale...od razu przypomina mi sie męża wypadek...tak naprawde to jutro mija dokladnie rok, ale to byl pt, wiec trochę jak dziś...a wtedy robiłam na obiad wlasnie i jakos sie zebrac nie mogę teraz. Dlatego u mnie ziemniaczki faszerowane dzis będą))
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Pesq, oby to nie byl sen proroczy
Jestem po usg i wszystko w porządku. Szyjka 46mm twarda. Mam jednak mala nadzerke, ktora lekko krwawi i to jest pewnie powód, bo lekarz nie widział zeby cos innego niepokojącego sie działo. Zostaje jednak tutaj na obserwacji. Najgorsze jest to, ze mój mąż wziął urlop i pojechalismy do moich rodziców w środę wieczorem, torba do szpitala oczywiscie spakowana została w Poznaniu, takze musiałam prosic mamę zeby mi wykombinowala koszule itd. Na szczęście mój kochany mąż wszystko mi poprzywozil i jestem spokojna. Jutro rano morfologia i mam nadzieję, ze mnie wypuszcza, bo jak dzwonilam do mojego ginekologa to powiedzial, ze w sumie nie musialabym byc w szpitalu. Ja jestem w takiej mniejszej miejscowości i najpierw przyjmują tutaj na oddział i czeka się na badania itd. wiec jak juz jestem to pewnie chca wszystko badania porobić. W Poznaniu jak bylam na poczatku ciąży na ip to tam mnie badali i oceniali czy jest potrzeba położenia na oddział, wiec w większych szpitalach wygląda to inaczej. Szkoda mi tylko czasu, który moglabym spędzić z rodzina bo w niedziele wracamy juz do Poznania, no ale teraz moja Natusia jest najwazniejsza
Witaj nowa kolezanko
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 47
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Mech no Ty szybciej wypakujesz się więc nie dziwię się że chcesz mieć wszystko już ja jeszcze mam 8-9 tygodni Ja właśnie chcę kupić sterylizator chociaż podgrzewacz bardziej może przyda się...
Kropka śliczne flanelki i tetrowe
- Rita87
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 95
Co do snów i tęsknoty za maluszkiem to ja dziś już drugi raz miałam sen, że mi Stasia wyjęli z brzucha, żebym go mogła przytulić i zobaczyć jak wygląda a potem chcieli wkładać z powrotem
Ale coś czuję, że jak on się urodzi to nie będę się mogła na niego napatrzeć i będę jak głupek siedzieć i patrzeć się jak śpi Rodzice często mówią że nie pamiętają jak to było jak dzieci nie było, a ja się zaczęłam właśnie zastanawiać jak to było jak nie byłam w ciąży… Teraz tylko jeden temat na tapecie i nie wyobrażam już sobie pobudki bez puknięć i kopniaczków od Stasia
Mech, ale z Kornela będzie elegancik ja dla Stasia mam takie body, które wyglądają jak koszula Co do sterylizatora to pytałam koleżanki, która ma teraz 14-miesieczną córeczkę i mówi, że to zupełnie niepotrzebne, bo ona po prostu wyparzała we wrzątku. A jak się to robi w mikrofali?
Kropka super pieluszki, szczególnie te w gwiazdki kurcze Hubi takich nie miał, bo bym na pewno wzięła
Sylwia również witam i cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku. Cięzko wysiedzieć w szpitalu, ale chociaż jak wszystko sprawdzą i porobią badania to będziesz spokojniejsza:) ale to się domyślam ile strachu się najadłaś jak zobaczyłaś, że plamisz.
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Juradka pisala ostatnio, ze w brudnej pościeli leżała. Właśnie przed chwila byla położna z nowa poszewka na kołdrę dla dziewczyny, ktora została po mnie przyjeta na oddział i po pobraniu krwi poplamila ja troche. Jeszcze powiedziala: trzeba przebrać ta poszewke bo nie moze tak pani od pierwszego dnia w brudnej leżeć. Jak widać co szpital to inne zasady Chociaz dzisiaj przy badaniu gin. lekarz poprosił o dłuższy wziernik i pielegniarka do niego powiedziala, że jest jeden ostatni, to "moze zaoszczędzimy" myslalam ze padnę. No i po usg pielegniarka podawala mi ręczniki żebym brzuch wytarla a lekarz na to, ze mam się wytrzeć tym spod tyłka :-O Poprosilam jednak o nowy i dostałam;)
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Zostalo mi wlasciwie... kupic komode + farby na remont (ja we wtorek wyjezdzam maż maluje chate), materacyk do łóżeczka (biore kokos pianka) i monitor oddechu... Chyba to wszystko ! Ale super
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Napiszę co i jak po ktg a potem wezmę się za czytanie Waszych postów.
Dodam, że spędziłam tam 3h, masakra ! Tak działa niestety państwowa służba zdrowia...
Słuchałam sobie bicia serduszka malutkiego przez jakieś 0,5h, szybko zleciało.
Na szczęście serduszko się unormowało!
Niestety ciśnienie nadal mam za wysokie dziś 142/80 tętno 90, mam monitorować, brać magnez. Zobaczymy, możliwe że mam tak jak Basiek, że na widok lekarza, szpitali tak mi skacze to ciśnienie, mam nadzieje.
Z tego tego czekania i niepokoju aż mnie brzuch rozbolał i stwardniał.
Wzięłam nospę, więc mam nadzieję że mi przejdzie
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
No i jak się zajęłam zakupami, to to też się stało takie bardziej „namacalne” –i pierwszych zakupów się bałam, ale mnie ośmieliły i każde następne sprawiają mi więcej radości
U mnie na „przedobiad” bób –będzie za niedługo, a na obiadokolację spaghetti bolognese, bo chłpaki później wrócą i koleżanka wieczorem z uczelni do mnie przyjeżdża na noc
W ogóle się przespała półtorej godzinki i już mi lepiej, bo jakaś taka rozmemłana byłam..
Kasandra pokaż spodnie
Asiek szaleństwo u Ciebie obiadowe
Kurcze teraz bym zjadła kotleciki z cukinii <3
Jeśli chodzi o pieluchy to ja domówiłam i mam teraz: 10 białych tetrowych, 5 kolorowych tetrowych i 5 flanelek
Asiek tak –od tego Wszystko jest tak jak na zdjęciu i ładnie zapakowane i prześcieradełka do łóżeczka też od nich brałam A te do wózka od tego drugiego, a ochraniacze na materacyk nie pamiętam od kogo..
Meszku ja będę sterylizować wrzątkiem –chyba, że mały będzie miał jakieś super medyczne wskazania co do mega czystości, ale jeśli nie to chcę wrzątek –a to dlatego, że nie chcę go mieć całkiem pod kloszem i wariować totalnie, bo np. mój brat cioteczny był trzymany z dala od bakterii jako dziecko i teraz bez przerwy (dorosły chłopak) choruje –z resztą całe dzieciństwo tydzień zdrowy –tydzień chory… a my z bratem się brudziliśmy i mama nam gotowała butelki i zdrowi jesteśmy jak ryby Dodam, że mieszkaliśmy jako dzieci na jednym podwórku, nasi rodzice są zdrowi i nie są alergikami itp. –ja mam tylko alergię na pyłki i kurz i kiwi
I podgrzewacza też nie kupuję, bo mi wszyscy mówią, ze się nie przydaje… Ja mam blisko do kuchni, więc sądzę, że dam rade bez. Ale jakbym miała piętro i sypialnię na piętrze to pewnie bym kupiła
Widzę, że dziś małosolne na tapecie Moje takie sobie były.. to już nie te małosolne co na początku jak się pojawiają –wtedy są meeegaaaa
Kropka każda obowiązkowo ma krowy i serduszka xD
Sylwia super, że się odezwałaś ! :*
Nie wiem jak u Ciebie, ale u nas trzymają minimum 3 dni, bo inaczej im nfz nie zapłaci..
Kasia pokontroluj w domu… to często jest tak, że u lekarza wyższe… Ja bym się bała w domu zmierzyć, bo by mi wyszło, ze nie żyję heh Skoro u lekarza w najgorszy upał, po wlezieniu na schody i spieszeniu się i w stresie o Malutka mam 100/60 to co mam w domu jak jestem spokojna
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Dziewczynki ja też się boję jak to wszystko będzie, jak poród przejdę oraz czy później będę dobrą matką jeszcze teraz hormony dają mi w kość, chodzę rozdrażniona czuje się grubo nieatrakcyjnie, i płaczliwa stałam się, właśnie pół godziny siedziałam i płakałam i cały czas ryczeć mi się chce
Zaz no ja tak samo będę wyparzać wrzątkiem butelki, ale w podgrzewacz muszę zaopatrzyć się bo w kuchnie mam na parterze, i nie wyobrażam sobie schodzenia na dół muszę na półce co mąż mi zrobił zrobić taki kącik na to wszystko, ale nie chcę jeszcze nic kłaść tam bo po co, żeby wszystko kurzyło się o to ja też zamówię od niego jak zadowolona jesteś i tanio jak patrzyłam na inne aukcje
Pesq ja chyba tą kostkę też kupię a kocyk właśnie też myślałam o tych serduszkach. W sumie moja siostra ma kupić kocyk, ale tak sobie myślę, żeby drugi zamówić ale będę mieć dwa i może nie będę przesadzać a wiecie co na fb mam znajomą i i jak dodaje zdjęcia swojej córki to co zdjęcie ma inny kolor kocyka minky:P
Zapisałam się do tej grupy na fb co Sylwia jest... powiem wam, że czułam się jakbym zdradzała Was więc pod czytałam sobie troszkę je i tam ta dziewczyna co w tym tygodniu urodziła dodała zdjęcia swojej córci, taka mała kruszynka kochana, na szczęście wszystko dobrze z nią
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Ja się staram powstrzymać i nie wariować jakoś totalnie z tymi zakupami, bo sobie myślę, ze przecież on będzie rósł, więc będę mogła mu co chwilę cos fajnego kupować i się z tego cieszyć, więc nie musze mu np. kupować teraz 12 par spodni
Też się czuę grubo i nieatrakcyjnie :/
Widziałyście malutkiego pancernika????? Teraz w wiadomościach był, ze jest w warszawski zoo i się wzruszyłam jak jadł -tak języczkiem malusim chlipał I się popłakałam hahahahahha