BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #188822 przez Agusia83
No to nie ma co gadac, tylko dzialac :laugh: wieczor tuz tuz :lol: :lol:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #188823 przez mgielka22
Agusia 3h mialam co 20 min genralnie jak siedze to tak nei boli jak chodze to strasznie brzuch ciagnie w dol jakbym miala ze 30kg kamieni zawieszonych na brzuchu a jakas godzine temu zaczely mi sie co 10min i zazwyczaj bardziej boli jak chodze jak siedze to zalezy ale jakby mala mi sie w pecherz wgryzala, albo z boku mnie pobolewa albo cos z tylu w ledzwie wlezie...
13 lata 3 miesiąc temu #188834 przez Agusia83
Kochana, to idz pod prysznic...jesli skurcze przejda, to niestety jak narazie dupa zbita...a jesli sie nasila i beda czestsze to moze oznaczac to poczatek porodu..

Ja tez tak mam jak mi sie napina brzuch...nie da sie wowczas chodzic wyprostowanym, tylko musze zginac sie w pol....
13 lata 3 miesiąc temu #188839 przez mgielka22
Jak znam zycie to i tak przejda :/
13 lata 3 miesiąc temu #188848 przez fanka
mgielka- tak jak pisze Agusia, prysznic, a najlepiej kąpiel, możesz też wsiąść no- spę, jeśli to bóle porodowe, nic ich nie zatrzyma ;-) a jak przejdzie, to mała po raz kolejny sprawdza Twoją gotowość ;-)
ja właśnie zrobiłam sobie kilka rundek po schodach ale myślałam , że wytrzymam dłużej, a ta moja kondycja to masakra. Zdyszałam się jak nie wiem co, dobrze, że mojego M nie ma w domu bo by chyba padł jakby zobaczył jak dysze i sapię po kilku wejściach i zejściach ze schodów ;-)
aha miałam piec placka, wszystko przygotowałam, zmobilizowałam się do pracy i zobaczyłam, że mam w domu 1 jajko!!!! Ja nie wiem gdzie ja mam głowę, nie wspomnę o tym, że godzinę przed zabraniem się za placka byłam w sklepie. No i skapitulowałam, nie idę do sklepu po raz drugi. Schowałam wszystko i nici z placka. A koniec końców to dobrze, zawsze to choć troszkę kilogramów mniej będzie do zrzucania ;-)
13 lata 3 miesiąc temu #188854 przez kasia79
fanka ja chociaż babkę upiekłam, teściowa przyszła i pyta co to za święto :) powiedziała że mam urodzić 12go bo jej mama ma wtedy urodziny ( od 20 lat nie żyje) może jeszcze imie po niej mam dać!
13 lata 3 miesiąc temu #188856 przez mgielka22
Kasia nie daj sie :P

Fanka wiem ze macie racje :) ciekawa jestem czy w ogole bol moze raz wystapic a raz nie??
13 lata 3 miesiąc temu #188865 przez fanka
Kasia- to podziel się babką :-)
mój tata też właśnie o tych swoich urodzinach, że urodzę 10-go ale wiesz, on strasznie już czeka na tego wnuka bo on wogóle uwielbia dzieci i dlatego wiem, że urodzenie wnuka w jego urodziny to był dla niego najlepszy prezent i on tak po cichu na to liczy ;-)
13 lata 3 miesiąc temu #188869 przez kasia79
fanka to już w sobotę, może ci się uda
13 lata 3 miesiąc temu #188888 przez fanka
no może ale dla mnie w tym momencie to AŻ w sobotę
13 lata 3 miesiąc temu #188890 przez Agusia83
Fanka a ja mam termin na 10.09 :laugh: a kumpel meza codziennie dzowni bym sie nie wyglupiala, tylko poczekala do 12...bo wowczas on ma urodziny, a skoro z niego taki dorodny egzemplarz to z malutkiej bedzie.....haha...jakbym tak miala kazdemu dobrze robic :silly:
13 lata 3 miesiąc temu #188892 przez kasia79
fanka a ty kiedy masz się zgłosić do lekarza, jesteś na L4?
13 lata 3 miesiąc temu #188894 przez kasia79
doskonale cię rozumiem, ja jutro idę do mojego lekarza, ciekawe co mi powie
13 lata 3 miesiąc temu #188899 przez fanka
ja idę jutro do lekarza, L4 wczoraj mi się skończyło i jestem ciekawa czy da mi dalej czy będę musiała do rodzinnej pielgrzymkować i prosić, nie wiem właśnie jak to jest ale słyszałam , że ginekolog tylko do dnia terminu daje L4 a szkoda mi z macierzyńskiego dni "marnować"
13 lata 3 miesiąc temu #188902 przez kasia79
wiesz co ja mam taką samą sytuację tylko że u mnie jest tak że po terminie wysyła do szpitala, tego bym nie chciała, ale jak nie będzie innej opcji to w piątek do szpitala :(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia