BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #99356 przez Marta M
Bewipo super, gratulacje :) Niesamowite uczucie, prawda? My z mezem co wieczor, co rano lezymy i trzymamy racaki na brzuszku...i dzidzia zawsze daje nam znaki...brzuszek tez sie rusza :):)

A patrzcie na te ruchy ;)

Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #99359 przez bewipo
Lekarze mają swoje teorie, a my swoją praktykę :D

Zamówiłam sobie ostatnio za punkty payback komplet buteleczek Aventu i dzisiaj mi przyszedł :)
Fajnie tak prezenciki dostawać :) Dokładnie taki komplet www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=l...D=101&producer=avent
13 lata 8 miesiąc temu #99360 przez pati-m
Nie wiedziałam, że aż tak może to być później widoczne :ohmy: :lol:
13 lata 8 miesiąc temu #99366 przez Pyśkaaaa
o ja Cie niesamowite :P

tez chce te buteleczki kupic ponoc dobre sa :)
13 lata 8 miesiąc temu #99383 przez Mała
Właśnie o tym pisałam, ja też mam takie nagranie z Kamilem w ciąży. A jakie to boskie uczucie, niedługo będziecie wiedziały o czym piszę :laugh:
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #99444 przez Agusia83
jak tak czytam, ze juz wiekszosc z Was czuje maluszki, to mi sie plakac chce, ze ja jeszcze nie. Pocieszam sie tym, ze niby mam jeszcze czas i ze pewnie to rozchodzi sie o moj tluszczyk...po prostu tworzy bariere miedzy dzidziusiem a mama :silly: Bo Wy, to szczuplutkie jestescie a ja taka wieksza kobitka....I wszystko mi idzie w brzuszek...mam juz naprawde wielki, nawet nie chce mi sie myslec, ile juz jest w pasie :silly:

A to nagranie jest niesamowite....tez nagram taki filmik jak przyjdzie pora :lol:
13 lata 8 miesiąc temu #99455 przez Pyśkaaaa
Agusia nie smutaj... przeciez dzidzia czuje ze mamusi smutno... mamy jeszcze czas na czucie ruchow chodz nie ukrywam ze tez bym chciala :) przyjdzie i na nas pora :D

a co do brzuszka to ja ciagle mam wrazenie ze on taki malutki i nie widac...a jak wasze?
13 lata 8 miesiąc temu #99494 przez mYSZA
zakaz smutków! dzieci mają być szczęśliwe!

ja zazdroszczę Ci Agusia, że u Ciebie widać. bo u mnie widać wtedy jak ktoś wie i chce mi sprawić przyjemność;P w tym tygodniu dwa razy zakwestionowano moją ciąże- aż mi się przykro zrobiło- że jestem za szczupła na ciąże- tak jakby odrazu trzeba było mieć brzuszek...
a ja go mam, tylko że nie ubieram juz normalnych bluzek bo głupio to trochę wygląda narazie, a chodzę w tunikach ( które zasłaniaja niedopiete spodnie- generalnie sie dopinam, ale jak siadam czy cos to mnie ciśnie i sobie wtedy guziczek odpinam... w tali mam teraz 84,5 cm, przed ciążą miałam 66 wiec przyszło mi 18,cm czyli ok 9 na każdą stronę- musi być widać...

a widziałyście te pasy ciążowe? jakie ładne? ja bym sobie już kupiła- na allegro są za 10 zł, ale bez napisów;/ kupiłabym, ale nie wiem jaki rozmiar;P

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #99495 przez mYSZA
teraz dopiero obejrzałam filmik...

Mała- NAPRAWDĘ TO AŻ TAK? Jak to przeżyć można?? nie boli? tak jakby ta kobietka wogóle tłuszczu nie miała, tylko samą skórę, wszystko dokładnie widać...

JA TEŻ TAK CHCĘ!!! ( tj. o ile to normalne;P )

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #99530 przez bewipo
U mnie z rana za dużo nie widać, a wieczorem to już mam spore brzuszysko ;) Chodzę w normalnych bluzkach na razie, ale mam takie jeansy mocno pod brzuszek więc nic nie cisną. Muszę się powoli zaopatrzyć w tuniki.
13 lata 8 miesiąc temu #99566 przez Mała
mYSZA normalne :laugh: poczekaj jeszcze trochę. Czasem boli, zwłaszcza jak z łokcia traktuje mamusię :)
13 lata 8 miesiąc temu #99573 przez slowiczek
ależ ja mam zmienne humory, przed chwilą znowu się popłakałam :( tak naprawdę o nic..
piszę właśnie cover letter na lektorat i jak tylko skończę ładuję się do łóżka, zrobię sobie miły wieczór, nastrój, zjem coś dobrego, obejrzę coś - może mi się poprawi....

a tak odbiegając od tematu - co sądzicie o smoczkach :) ? w sensie - podawać dziecku czy nie ? ja już od dawna mam wyrobione zdanie na ten temat :P ale chciałabym poznać wasze zdanie :)
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #99586 przez Agusia83
Wiem, wiem, nie powinnam sie uzalac nad soba, w koncu przyjdzie czas, ze poczuje maluszka...czasem to mi sie wydaje, ze lezy sobie bardziej po prawej stronie i tam naciska na ta czesc pecherza :silly: ale to tylko takie moje glupie odczucie...
Nie chcialam sie napychac na wieczor, wiec zjadlam ze smakiem gruszke i jablko :lol:

Slowiczku, jesli chodzi o smoczki, to pewnie tak czy siak kupimy. Ale jestem tego zdania, ze jesli dziecko nie potrzebuje smoczka, mozna go w inny sposob uspokoic, to nie ma potrzeby podawania mu go. natomiast jesli smoczek bedzie czescia oazy spokoju dzidziusia to tez trzeba go stosowac tylko do pewnego momentu....im dziecko starsze tym ciezej jest go oduczyc. Sa mamy, ktore sie nie przejmuja, ze dziecko w wieku 4 lub 5 lat chodzi ze smokiem w buzi...mnie to strasznie wkurza, po pierwsze, jest on zarezerwowany dla noworodkow i naprawde malych dzieciaczkow a po drugie z czasem psuje zgryz, ale niektorzy nie zdaja sobie chyba z tego sprawy...
Oto moje zdanie......oczywiscie kazdy moze miec inne :woohoo:

A jesli chodzi o brzuch, to wydaje mi zie, ze w przeciagu tygodnia urosl....Nie pamietam dokladnie ile mialam cm przed ciaza, ale wydaje mi sie, ze z 82,83? A teraz? Teraz to mam smoczysko, 106cm....niesamowite....to, co bedzie w 9miesiacu?
13 lata 8 miesiąc temu #99600 przez fanka
kasia79- ja biorę leki na anemię ale nie pamiętam nazwy, mam je na dole w kuchni i nie chce mi się po nie iść :-) później sprawdzę i napiszę.

Ja od dwóch dni czuje się tragicznie, mam strasznie niskie ciśnienie i dosłownie nie mam na nic sił, np. dziś w trakcie dnia miałam ciśnienie 99/65, jakaś masakra. Musiałam kawę wypić delikatną i troszkę było lepiej, wczoraj ciśnienie podobne i samopoczucie też tragiczne.

Agusia- ja też nie należę do "kruszynek" i mój brzuch też ogromniasty, moja przyjaciółka, która jest w 7 miesiącu ma niewiele większy, poważnie. To chyba ten zapas z przed ciąży sprawia , że brzucholek wielki. Czasem jak ktoś pyta , w którym jestem miesiącu to nie wierzą bo po wielkości brzucha obstawiają na bardziej zaawansowaną ciążę. Także ja już w spodniach tylko ciążowych śmigam, bo o ile w tyłeczku czy udach stare spodnie są ok to dopiąć w pasie nie ma szans więc ciążóweczki z pasem musiały pójść w ruch :-)
13 lata 8 miesiąc temu #99624 przez Pyśkaaaa
ja podzielam Agusieco do smoczkow kupic kupimy ale do poki nie bedzie potrzebny nie damy...:P o i takie moje zdanie :D

a ja do spodni ciazowych to za duze sa a co do jeansow moich to wbije w 36 ale usiasc juz nie usiade bo ciasno wiec chodze w leginsach albo innych portkach :P a co do brzusia to mam 83 a przed ciaza nie wiem ile mialam dokładnie... Mysza mi tez czasami przykro ze wszyscy mowia gdzie ten Twoj brzuch itp itd nawet farmaceutka mnie pytala czy sie nie odchudzam :P najwaniejsze ze dzidza zdrowa i o!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia