BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #206308 przez monika1984lodz
bo ja sie naczytalam i znowu mam metlik w glowie.JAk idziemy spac to mala klade na boczku a jak mam na nia oko to na pleckach.Na brzuszku nie ma opcji zeby spala bo strasznie nie lubi tej pozycji- co tez przyspaza mi zmartwiem bo boje sie ze nie ciwczy podnoszenia glowki :(
a teraz w necie rzeczytalam , ze przez spanie na boczku sa problemy z bioderkami, a znowu na pleckach dziecko moze sie zakrztusic w razie ulewania... i badz tu madry czlowieku.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #206313 przez beti
Monia, nie dajmy się zwariować, ja tylko pilnuję, żeby za każdym razem leżał inaczej, na drugim boczku lub z główką w drugą stronę..
13 lata 3 miesiąc temu #206317 przez monika1984lodz
Beti pewnie masz racje :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #206318 przez beti
13 lata 3 miesiąc temu #206339 przez beti
Swoją drogą jak nie na pleckach, nie na brzuszku ani na boczku to co za nogi pod sufitem wieszać?? :P
13 lata 3 miesiąc temu #206353 przez monika1984lodz
Tak chyba trzeba zrobic hihi:P

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #206363 przez madziaska
slowiczek napisał:

mam za sobą marudne popołudnie Natalki, usnęła przy suszarce do włosów, pora zrobić sobie obiad :P

Słowiczku uwazaj na ta suszarke ;) Moja siostra tak zaczela uspokajac malego, a potem tylko przy suszarce zasypial, czasami cala noc chodzila. Tym samym spalila jakies trzy suszarki ;) W necie mozna spotkac wiele dyskusji na ten temat. Siostra probowala nagrywac odglos suszarki, ale to nie bylo widocznie to samo, bo maly nie chcial przy tym spac ;)
13 lata 3 miesiąc temu #206487 przez megi2501
Witam we wtorek :)

Ja też kładę spać na prawym, a raz na lewym boku. A podkładacie coś pod głowę :unsure: Ja podkładam małą poduszkę, bo się boję ulania na płasko :angry:

Jem teraz wszystko, bo uczulenia nie ma. A bóle brzuszka i tak ma, i tak ma prawie każdego wieczoru. Więc, jak się głodziłam to nic i tak nie pomogło.
13 lata 3 miesiąc temu #206591 przez Paletka
Ja dzis mam Terminek...i nadal nic...

3-Grudniowe Szczescie!!!!!
13 lata 3 miesiąc temu #206633 przez pati-m
Witam wtorkowo :)
Uff, dzisiaj w miarę spokojniejsza noc była. Mąż miał mniejszą gorączkę a mały budził się co 2h zamiast tak jak wczoraj co 40 min. Ale zauważyłam, że strasznie mi stęka już 3 dzień. Kupe robi normalną, regularnie i bez żadnego kłopotu, ale chyba zatzymują mu się gazy w brzuszku, bo narawdę strasznie stęka. Myślałam, że to kolka ale położna powiedziała, że nie skoro przy tym nie płacze i ogólnie jest grzeczniutki. Jak tak sobie popodnosi nózki do góry i puści kilka bączkow, to od razu spokojnie zasypia, tylko że czasem zajmuje mu to 15min. a czasem nawet godzinę. Nie wiem kurczę jak mu to ułatwić. Miała któraś z Was podobny problem?

Ja też karmię MM i już przestałam wyć. A po powrocie ze szpitala tak się przejęłam nową rolą, że za każdym razem kiedy spojrzałam na Kacpra to zaczynałam płakać :) Z jednej strony cieszyłam się, że go mam a z drugiej po głowie chodziła mi myśl - o Boże! I co teraz? Jak ja sobie dam rade? Dopiero wtedy dotarło do mnie tak naprawdę, że jestem mamą i jestem odpowiedzialna za tą moją kochaną istotkę :)
13 lata 3 miesiąc temu #206634 przez mgielka22
Dzien doberek Dziewczyny:D ja juz w domku wczoraj wyszlismy ;) juz sie ciesze bo nareszcie normalne jedzenie w domku :D POzniej jak znajde chwilke czasu to opisze moj porod :) widzialam foteczki sliczne maluchy i jak ten czas leci szybko :ohmy: :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #206642 przez Pyśkaaaa
Witam :)

ja kłade małego raz na jednym boku raz na drugim na pleckach a pod główką ma poduszkę klin (taka specjalna)

Pati moj jak robi kupę to tak niemiłosiernie stęka...

a ja sie ograniczam z tym jedzeniem nie wiem ale jakoś sie boje...
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #206706 przez beti
Pati, kup espumisan w kropelkach, POMAGA :) no i masaż brzuszka zgodnie z kierunkiem ruchu wskazówek zegara albo przyginanie nóżek do brzuszka, kładzenie na brzuszku...a na Fifiego najlepiej działa leżenie na brzuchu na moim brzuchu i ja wtedy masuje mu plecki w kierunku zegara (lustrzanego odbicia tego kierunku)...puszcza wtedy baki jak szalony :D dzisiaj wygoniliśmy w ten sposób parenaście bąków :D

Megi, nie powinno się dziecka kłaść na zwykłej poduszczce...a jak sie boisz ulania to kup poduszke klin bo na niej dziecko jest cale ukosnie a nie tylko glowa...

A tak apropos przeczytajcie sobie lepiej w necie o skokach rozwojowych, zeby Was to potem nie zaskoczylo... my wlasnie mamy i jest masakra...ale za to widać mega postepy z dnia na dzien...
13 lata 3 miesiąc temu #206716 przez pati-m
beti - dziękuję za radę z tym masowaniem, na pewno wypróbuję. Kropelki mamy i w skrajnych przypadkach mu podaję, tylko że wiadomo - nie działają od razu. Ale zafunduję mu dziś masażyk i zobaczymy :)

Ja Kacpra kładę zupełnie na płasko, nic mu pod główkę nie podkładam. Leży na boczku raz jednym, raz drugim, na pleckach i czasami na brzuszku. Jemu się nie ulewa, więc jakoś nie mam lęków z tym związanych, a jak leży na pleckach to i tak odwraca sobie główkę na lewo lub prawo, jak mu wygodnie. :)
13 lata 3 miesiąc temu #206719 przez pati-m
A co do skoków rozwojowych, to też na ich temat czytałam.
Pierwszy między 4 a 5 tygodniem - u nas faktycznie się zgadza :) Kacper domaga się już zwiedzania, noszenia w pozycji pionowej żeby mógł jak najwięcej obserwować, no i wczoraj podczas płaczu poleciały mu pierwsze 2 łezki :lol:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia