- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- ewelinaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #217904 przez ewelinaa
Kinga urodziła się 3290 i 56 cm
Jeśli chodzi o pampersy i inne artykuły dla dzieci ja zawsze sprawdzam na tej stronie: www.promobaby.pl/
A jeśli chodzi o kolczyki nie będę przekłuwała jej uszek dopóki sama tego nie zechce. Mnie mama zaprowadziła na przekucie uszu jak miałam 6 lat i chciałam. Bo szczerze mówiąc nie podobają mi się niemowlaki z przekłutymi uszami, tak jakoś dziwnie dla mnie to wygląda
I patrzcie, co ciekawego znalazłam www.edziecko.pl/szkolakarmienia/0,118913.html Uwielbiam Zawitkowskiego, najbardziej podoba mi się ten odcinek o odbijaniu, trzeba będzie wypróbować te pozycje
Jeśli chodzi o pampersy i inne artykuły dla dzieci ja zawsze sprawdzam na tej stronie: www.promobaby.pl/
A jeśli chodzi o kolczyki nie będę przekłuwała jej uszek dopóki sama tego nie zechce. Mnie mama zaprowadziła na przekucie uszu jak miałam 6 lat i chciałam. Bo szczerze mówiąc nie podobają mi się niemowlaki z przekłutymi uszami, tak jakoś dziwnie dla mnie to wygląda
I patrzcie, co ciekawego znalazłam www.edziecko.pl/szkolakarmienia/0,118913.html Uwielbiam Zawitkowskiego, najbardziej podoba mi się ten odcinek o odbijaniu, trzeba będzie wypróbować te pozycje
Temat został zablokowany.
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #217914 przez kasia79
Gosiu Jagódka ma piękną pamiątkę z chrzcin, nam nie udało się zrobić takiego ładnego zdjęcia z tej chwili, było 9 chrztów i ksiądz się bardzo spieszył.
Co do uszu to my chcemy przebić jak najszybciej póki dziecko nie wie co to znaczy, kolczyki już ma
Duże te wasze dzieciaki, ja nie wiem ile waży Amelka, ale jeszcze niektóre 56 jeszcze pasują ale większość 62 nosi.
Mykam się kąpać puki mała śpi. Dobrej nocy
Co do uszu to my chcemy przebić jak najszybciej póki dziecko nie wie co to znaczy, kolczyki już ma
Duże te wasze dzieciaki, ja nie wiem ile waży Amelka, ale jeszcze niektóre 56 jeszcze pasują ale większość 62 nosi.
Mykam się kąpać puki mała śpi. Dobrej nocy
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #217946 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Nunka wstala o 21 i nie ma zamiaru isc spac eh... zjada po 30-35ml mleka co pol godziny... ;/ oszaleje dzisiaj chyba
Godzina 23 Nunka zasnela
23:15 juz wstala, ale bylam twarda nie poszlam po nia i zasnela sama mam nadzieje, ze teraz pospi
Godzina 23 Nunka zasnela
23:15 juz wstala, ale bylam twarda nie poszlam po nia i zasnela sama mam nadzieje, ze teraz pospi
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Ostatnio zmieniany: 13 lata 2 miesiąc temu przez monika1984lodz.
- mamapolkowa
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #218029 przez mamapolkowa
PROSZĘ NIE ZAŚMIECAĆ FORUM, SĄ NA FORUM STOSOWNE WĄTKI ^^ MODERATOR
Ostatnio zmieniany: 13 lata 2 miesiąc temu przez ilona.
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #218163 przez slowiczek
dziękujemy z Natalką za miłe słowa
Gosia - ale wam dobrze, że macie chrzest za sobą....a zdjęcia super ! co do przebijania uszu to na razie na pewno nie, może jak będzie miała 4-5 lat i jak będzie sama chciała...ja na komunię dostałam kolczyki i mama mnie zabrała do kosmetyczki ale ostatecznie UCIEKŁAM bo się bałam i praktycznie uszy przekłuwałam dopiero w liceum...
monia - i jak noc minęła ?
Natalka wstała dziś radosna, śmieje się do mnie, zjadła i teraz leży spokojnie w łóżeczku wydając rozmaite odgłosy
a co do Myszy, to rzeczywiście trochę dziwnie się zachowała, dziecko jest absorbujące ale nie aż tak, żeby nie móc napisać kilku słów na forum czy jakiegoś smsa, że jest wsystko ok ale nie mam czasu...no cóż, ja bym Was tak nie opuściła
Gosia - ale wam dobrze, że macie chrzest za sobą....a zdjęcia super ! co do przebijania uszu to na razie na pewno nie, może jak będzie miała 4-5 lat i jak będzie sama chciała...ja na komunię dostałam kolczyki i mama mnie zabrała do kosmetyczki ale ostatecznie UCIEKŁAM bo się bałam i praktycznie uszy przekłuwałam dopiero w liceum...
monia - i jak noc minęła ?
Natalka wstała dziś radosna, śmieje się do mnie, zjadła i teraz leży spokojnie w łóżeczku wydając rozmaite odgłosy
a co do Myszy, to rzeczywiście trochę dziwnie się zachowała, dziecko jest absorbujące ale nie aż tak, żeby nie móc napisać kilku słów na forum czy jakiegoś smsa, że jest wsystko ok ale nie mam czasu...no cóż, ja bym Was tak nie opuściła
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #218174 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
dzien dobry
Emcia spala juz bez przebudzania oczywiscie pomijaja jedzenie ale to tez o 1 potem 5 i 9 teraz spi dalej.Ja zjem sniadanie i tez chyba sie poloze bo czuje , ze mnie cos bierze
Emcia spala juz bez przebudzania oczywiscie pomijaja jedzenie ale to tez o 1 potem 5 i 9 teraz spi dalej.Ja zjem sniadanie i tez chyba sie poloze bo czuje , ze mnie cos bierze
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- kasia79
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #218184 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Kasiu nie mam pojecia
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- megi2501
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #218248 przez megi2501
Dzień dobry
Moja Julka się odblokowała "na kupę" i znowu robi, jak stara :)Czyli etap żółtaczki, sztucznego mleka jest za mną
Działam dzielnie z kładzeniem do łóżeczka od tygodnia i mała sama zasypia. Tylko cisiiii... żeby nie zapeszyć
A dziś robię sobie pazurki. W przyszłym tygodniu fryzjer i będę wyglądać, jak człowiek. Jeszcze tylko jakieś zakupy by się przydały...
Moja Julka się odblokowała "na kupę" i znowu robi, jak stara :)Czyli etap żółtaczki, sztucznego mleka jest za mną
Działam dzielnie z kładzeniem do łóżeczka od tygodnia i mała sama zasypia. Tylko cisiiii... żeby nie zapeszyć
A dziś robię sobie pazurki. W przyszłym tygodniu fryzjer i będę wyglądać, jak człowiek. Jeszcze tylko jakieś zakupy by się przydały...
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #218252 przez monika1984lodz
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
MEgi buziak dla Julki z okazji miesiaca :*
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #218284 przez pati-m
Dzień dobry
Gosia - zdjęcia Jagódki ze chrztu śliczne
Wasze maluszki tak grzecznie śpią po szczepieniach a ja się boję, że mój da mi popalić. My mamy w przyszłym tygodniu.
beti - smokowego pomocnika opatentuj! Masz lepsze pomysły niż super niania
U nas już druga noc spokojna (oby tak dalej).
megi - gratulacje dla Julci za ukończenie miesiąca
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gosia - zdjęcia Jagódki ze chrztu śliczne
Wasze maluszki tak grzecznie śpią po szczepieniach a ja się boję, że mój da mi popalić. My mamy w przyszłym tygodniu.
beti - smokowego pomocnika opatentuj! Masz lepsze pomysły niż super niania
U nas już druga noc spokojna (oby tak dalej).
megi - gratulacje dla Julci za ukończenie miesiąca
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #218294 przez mgielka22
I ja sie witam niestety u mnei wczoraj bez czopka sie nei obeszlo, bo dalej miala problem z wyproznieniem juz mam dosc tych krzykow i histeri ;/ ehh macie pomysl zeby dluzej spalo w nocy bo co 2h z zegarkiem w reku sie budzi masakra, tata wyglada jak zombie a mama w czasie dnia pada...
Zdjatka maluchow cudowne wrecz:D
U mnie leci 3 tydzien pologu i dalej leci ;/ ehh kiedy to sie skonczy...
Pogoda tez dzis do bani ani na spacer ani nigdzie bo pada :/
Zdjatka maluchow cudowne wrecz:D
U mnie leci 3 tydzien pologu i dalej leci ;/ ehh kiedy to sie skonczy...
Pogoda tez dzis do bani ani na spacer ani nigdzie bo pada :/
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #218315 przez pati-m
mgielka - u mnie Kacper przez ostatnie kilka nocy histerie urządzał i wygladało to tak, jaby totalnie mu się dzień z nocą pomylił, potrafił sie budzić nawet co 40min. z wrzaskiem, zjeść 20ml i zasnąć na kolejne 40min. To była jedna wielka masakra!
Ale przeczytałam kilka artykułów na ten temat i ja zrobiłam coś takiego:
Zawsze po kąpieli jest oczywiście jedzonko, potem delikatnie masuję mu całe ciałko - tak na wpół-śpiocha, no i potem układam do snu (na szczęście kładę go i sam usypia). Ma maksymalnie przyciemnione otoczenie i ciszę. A piszę właśnie o tym, bo wyczytałam że aby dziecko przyzwyczaiło się do dłuższego spania w nocy, to w dzień trzeba mu zapewnić niewygodne waruni do spania. Wiem, że brzmi to dziwnie, ale u nas się sprawdziło. Tzn. nie torturuję go w dzień Jak chce spać, to opczywiście, że śpi w wygodnym łóżeczku opatulony, ale celowo nie zasłaniam rolet, w pokoju jest najjaśniej jak się da i wcale nie zachowujemy ciszy, gra radio lub telewizor. Kacper czasami się krzywi, śpi krócej ale za to noce są teraz spokojne, bo po prostu zauważył, że milej się śpi jak jest ciemno i przytulnie w nocy i o to nam właśnie chodzi
Przepraszam za to wypracowanie
Ale przeczytałam kilka artykułów na ten temat i ja zrobiłam coś takiego:
Zawsze po kąpieli jest oczywiście jedzonko, potem delikatnie masuję mu całe ciałko - tak na wpół-śpiocha, no i potem układam do snu (na szczęście kładę go i sam usypia). Ma maksymalnie przyciemnione otoczenie i ciszę. A piszę właśnie o tym, bo wyczytałam że aby dziecko przyzwyczaiło się do dłuższego spania w nocy, to w dzień trzeba mu zapewnić niewygodne waruni do spania. Wiem, że brzmi to dziwnie, ale u nas się sprawdziło. Tzn. nie torturuję go w dzień Jak chce spać, to opczywiście, że śpi w wygodnym łóżeczku opatulony, ale celowo nie zasłaniam rolet, w pokoju jest najjaśniej jak się da i wcale nie zachowujemy ciszy, gra radio lub telewizor. Kacper czasami się krzywi, śpi krócej ale za to noce są teraz spokojne, bo po prostu zauważył, że milej się śpi jak jest ciemno i przytulnie w nocy i o to nam właśnie chodzi
Przepraszam za to wypracowanie
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 2 miesiąc temu #218341 przez bewipo
Witam dziewczyny
U mnie noc spokojna, mała budziła się tylko raz Oby tak dalej
My mamy chrzest w niedzielę. Mam stresa, żeby się Anitka na caly kościół nie rozbeczała...
Co do przekłuwania uszu to ja nie planuję, jak będzie starsza to sama zdecyduje czy chce.
Wasze maluszki już takie duże, a moja kruszyna dzisiaj ma 3065 g ... Malo przybiera, ale chyba taka jej uroda.
U mnie noc spokojna, mała budziła się tylko raz Oby tak dalej
My mamy chrzest w niedzielę. Mam stresa, żeby się Anitka na caly kościół nie rozbeczała...
Co do przekłuwania uszu to ja nie planuję, jak będzie starsza to sama zdecyduje czy chce.
Wasze maluszki już takie duże, a moja kruszyna dzisiaj ma 3065 g ... Malo przybiera, ale chyba taka jej uroda.
Moderatorzy: ilona