BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #100871 przez Pyśkaaaa
Katy tez fajny :D ale masz piekna coreczke :D nie no cudny anioleczek :P i dziekujemy za buziakia :*
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #100872 przez slowiczek
katy, ale wspaniała księżniczka :)) masz super córeczkę :) i też się ostatnio zastanawiałam, czemu Cię tu nie ma :)

Pyśka, jeszcze będziesz narzekać, że za duży, że za cięęężko itd :P
13 lata 8 miesiąc temu #100873 przez katy25
dziekuje, dziekuje a ona osttanio mnie podpytuje "co tam mamo tak piszesz??" a ja jej na to, że gadam z ciociami, " a z jakimi ciociami??"... i taka gadka... już nie bede sie rozpisywac co dalej:)
13 lata 8 miesiąc temu #100874 przez slowiczek
Poza tym brzuchy to jest mega indywidualna sprawa - u niektórych kobietek od samego początku wywala wielgaśne brzuchy a u innych znowu ledwo co widać niemalże przez całą ciążę :)

swoją drogą wróciłam ze szkoły, mam jutro test z angielskiego, uczę się ale zasyyyyypiam na siedząco :( i nie dlatego, że mi się nudzi bo angielski to moja miłość, ale nie wiem, może przez pogodę albo coś..
13 lata 8 miesiąc temu #100875 przez slowiczek
a właśnie katy miałam pytać - bo Twój mąż jest obcokrajowcem...on mówi po polsku ? czy jak się dogadujecie ? i co z małą, jest dwujęzyczna czy jak :) ?
13 lata 8 miesiąc temu #100879 przez katy25
slowiczek moj maz mowi perfecto po polsku:) jestem z niego mega dumna:) :woohoo: on juz po 4 miesiacach w PL mówił komunikatywnie, a Ines mowi też po polsku. Chodzi już na angielski (ale to taki mój wymysł był), ale myślę, że od przyszłęgo roku zapiszemy ją na arabski. Ona po mężu powatarza super, ale sama z siebie nie mówi:) Jak jesteśmy u męża to Ines strasznie sie denerwuje, że nie rozumie ich he he śmieszne to jest, ale chociażby dlatego musimy zadbać aby mówiła też w języku tatusia:) a powiem Wam, że mój mąż mówi w 5 językach i mam nadzieje, że Ines bedzie tak zdolna jak on - baaaaaaa ja też jestem zdolna he he he żartuję ;) zdolna ale nie aż tak... na początku mówiłam z mężem przez 2 lata tylko po angielsku, ale jak juz zjechał do mnie to angielski poszedl w odstawkę.
13 lata 8 miesiąc temu #100897 przez Mała
slowiczek napisał:

Poza tym brzuchy to jest mega indywidualna sprawa - u niektórych kobietek od samego początku wywala wielgaśne brzuchy a u innych znowu ledwo co widać niemalże przez całą ciążę :)

otóż to.
13 lata 8 miesiąc temu #101081 przez Mała
A co tu taka cisza, wszystkie śpicie?
Chyba zaraziłam się od Kamila, gardło mnie boli. Już płuczę wodą z cytryną i wiecie pomaga, ale aż mordę wykręca :silly:
13 lata 8 miesiąc temu #101109 przez Agusia83
Hejka...u Was, dzis tez tak bardzo wieje? Tu w Krakowie,masakra i chyba przez ta wspaniala pogode boli mnie od rana glowa. Tylko napisze cosik i ide pod prysznic....oby umycie wlosow cos pomoglo....
Poza tym,to znow mam melancholijny dzien....ciagle chce mi sie plakac....kiedy mi to przejdzie?????Wiem,ze dzidzius tez to odczuwa, ale co ja na to poradze?
Mala, lecz sie kochana, wiem,ze przeziebienie jest beznadziejnym stanem,tym bardziej w naszym przypadku, gdzie nie mozemy zazyc nawet pol tabletki na bol gardla....
Ja leczylam sie duza iloscia cytryny w herbatce....pilam sok z cebuli....a jesli bedziesz miala katar, to zakraplaj do nosa albo sol fizjologiczna, albo wode morska....woda jest naturalna,wiec lepsza,choc drozsza....no i siedz w ciepelku....nie wystawiaj glowy na taki wielki wiatr, jak teraz....

Pozdrawiam,zycze wszystkim kobitkom spokojnej niedzieli....
13 lata 8 miesiąc temu #101110 przez pati-m
Cześć dziewczyny :)
Jak tam mija weekend? U mnie obiadek zrobiony, a po południu mamy zamiar z mężem jechać do Łodzi bo jest akcja Szczęśliwa mama=Szczęśliwe dziecko w Porcie Łódź :)
Jeśli są tu jakieś łodzianki lub mamusie, które blisko mieszkają to jeszcze zdążą dojechać bo akcja trwa do 18, a w programie m.in. bezpłatne konsultacje z położną, doradcą laktacyjnym, fizjoterapeutą i bezpłatne badania usg i usg4d. Trochę taka kryptoreklamę zrobiłam chyba :P Ale sama się właśnie za chwilkę wybieram, bo do Łodzi mam 65km, więc nie aż tak daleko.

Miłego popołudnia życzę wszystkim :D
13 lata 8 miesiąc temu #101177 przez Agusia83
Dziewczyny, chcialam wam sie pochwalic wczorajszymi zakupami....Mialam ochote na sliczna bluze z kapturem, a na kapturku byly uszka myszki, ale maz stwierdzil, ze dynka na pewno bedzie wieksza i sie nie zmiesci do kaptura :lol:
Załączniki:
13 lata 8 miesiąc temu #101214 przez Agusia83
Ale tu cisza...jak makiem zasial......lepiej sie juz czuje i papam winogronka...mniam, mniam, ale mam tez ochote na koktajl z truskawek....tylko, ze na polu zawirucha a ja dopiero co, mylam wlosy....
13 lata 8 miesiąc temu #101240 przez Marta M
Ewelinaa gratuluje dziewczynki :) Jutro postaram sie uzupelnic pierwsza strone co do plci, bo przez ostatnie dni mielismy troche bieganiny z mezem, zalatwiamy te papiery do banku, jakies wyciagi z urzedow, itd...

Jak mi przeszly wymioty tak zadnych ciazowych objawow nie mam...wszystko ustalo, bol piersi, sny..moze siusianie zostalo...gdyby dzidzius nie dawal znakow poprzez rozpychanie i kopniaczki nie wiedzialabym ze jestem w ciazy ;);)

Agusia cos czesto Cie ta glowa boli, wiem, pamietam ze mialysmy sie umowic, ale ja znow u rodzicow ten tydzien bede, a jak jestem w Krk to jak wyzej wspomnialam biegamy z papierkami...

I wczoraj bylismy z mezem w kosciolku bo bylo blogoslawienstwo matek w stanie blogoslawionym ;) Wiecie jak na wsi, jak sie wyszlo na srodek kosciola to kazdy na Ciebie patrzy, haha..;)

Katy, 5 jezykow?? WOW, szacun ;)
13 lata 8 miesiąc temu #101241 przez mYSZA
hejo!

Dziewczyny superowe brzuszki;). Pyśkaaa, a na tym drugim zdjęciu to chyba wypiełaś brzuszek co? bo większy niż na tym pierwszym;)

już się nie mogę doczekać, jak wstawię swój- może dziś, może jutro. Bo narazie to siedzę w pociągu relacji Warszawa-Poznań i korzystam z resztek baterii notebooka i dobrodziejstw internetu bezprzewodowego.

ja byłam na weekend na takiej jednej konferencji i była masa znajomych osób - zwłaszcza dziewczyn- i kurcze jakiś wysyp- naliczyłam 5 w ciąży! i to też wrześniówki. Mój brzuszek plasował się na pozycji średniego więc wyjechała usatysfakcjonowana;P

bodki Agusia ŚLICZNE!! ja w ogóle jeszcze niczego nie kupiłam ( tylko wiklinowy kosz na pierwsze miesiące życia maleństwa;P allegro.pl/my-sweet-baby-wiklinowe-lozec...mis-i1548018035.html ) ale z ubranek nic... trochę dostałam, ale nie kupowałam a jak Wy? ja już za dwa dni będę wiedziała czy to jak mówi mój mąż "Fasolek czy Fasolka" więc może wtedy zacznę;)

przepraszam za tą "przedszkolankę"- poprostu że moja mama jest nauczycielką to mam trochę przyszywanych ciotek ze środowiska pedagogicznego- też związanego z przedszkolem i same ciotki siebie tak nazywają. ale spróbuję się przestawić;)

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #101419 przez Groszek
Agusia śliczny brzuszek :)
Pyśka jeszcze Ci urośnie :lol: :lol:
Słowiczek ale Ty chudzinka jesteś :) a brzuszek super :laugh:
Katy śliczna córeczka :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery