BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 2 miesiąc temu #231365 przez gosia2324
Witam w słoneczny piatek B) B) B)

Beti nie przejmus sie brakiem zainteresowania smoka :blink:
Gdybys miala z 50 kg wiecej to pewnie by sie skusil :silly: :P
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #231385 przez beti
Hmmm....tak myślisz?? :) Bo już zaczęłam deprechę łapać, że nawet smok na mnie nie spojrzy :P
13 lata 2 miesiąc temu #231432 przez fanka
Witam i ja w piątek.
Beti- witaj cała i zdrowa, nie pożarta ;-)
Marta- Maja cudo, a fryzurka wymiata.
Co do chrzcin to my chrzcimy w przyszłą niedzielę, 13.09 więc pewnie to my będziemy następni w kolejce. Mój młody od rana maruda choć noc spokojna, teraz wreszcie usnął więc lecę się ubrać co by pół dnia w piżamie nie spędzić ;-)
13 lata 2 miesiąc temu #231449 przez ewelinaa
Witam w piatek :)

Marta - ale Maja ma śliczne włoski i jaki kucyczek, śliczności.

U mojej Królewny włoski się wytarły, został tylko taki śmieszny kosmyk z tyłu główki, a tak mamy łysolka :lol: :lol:

Jeśli chodzi o karuzelę mamy taką: allegro.pl/karuzela-mala-ksiezniczka-pil...ier-i1908006121.html - dzięki niej mogę zjeść codziennie śniadanie :silly:

A teraz szukam maty. Widziałam matę Beti, a jakie mają inne dzieciaki?

Szczepię "na raty" ze względu na finanse, najpierw 5w1, teraz rotawirusy, a jak się skończa to będą pneumokoki.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #231519 przez slowiczek
hej dziewczynki :)

kinga śliczniutka :) u mnie chrzciny jeszcze niezaplanowane ale myślę żeby ogarnąć to na początku grudnia

to ja się pochwalę moim bobasem :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu #231523 przez megi2501
I ja się witam :)

Marta Maja i jej kucyk biją wszystko :ohmy:
Czy to Twoja córa miała wysoki poziom bilirubiny :unsure: Bo my powtórzyliśmy i ma 6mg/dl, więc spadło o 3 ale jeszcze się nie kwalifikujemy na szczepienie :( Chciałam zapytać, co Twój lekarz radzi, czy znowu odstawić od piersi... :(

Ewelinka córa cudna :ohmy: Aniołek mały :)

A mojej zaczęła wchodzić ciemieniucha :( Któraś walczyła z problemem :unsure:
13 lata 2 miesiąc temu #231529 przez megi2501
Słowiczku, bo mi lekarz powiedział, że 6 to jeszcze zbyt wysoki na szczepienie. Więc za 10 dni znowu mam powtórzyć badanie i będziemy szczepić :( Tyle, że chyba jej nie spadnie tak szybko, skoro 12.10 miała 9,2
13 lata 2 miesiąc temu #231531 przez slowiczek
megi, moja natalka ma jeszcze żółtaczkę - 10 dni temu miała robione badania krwi i miała bilirubiny 6,07, ale była szczepiona 5w1 i nikt mi nie kazał dziecka odstawiać od piersi, zresztą z tego co wiem to średnio mądre rozwiązanie - wystarczy swój pokarm przegotowywać, ale tego póki co też nie robię...wczoraj znowu byliśmy na pobieraniu krwi ale wynik będę znała po 14:00...dzieci karmione piersią czasem mają żółtaczkę nawet do końca 3 miesiąca ehhhh
13 lata 2 miesiąc temu #231532 przez megi2501
Słowiczku, ale masz piękną córeczkę. Te oczy...i włoski :) Wielkie buziaki od cioci :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #231533 przez slowiczek
dziękujemy megi :kiss: no widzisz, co lekarz to inne poglądy :) no a ta bilirubina niestety bardzo powoli spada bo w pokarmie są substancje które hamują rozpad bilirubiny
13 lata 2 miesiąc temu #231566 przez pati-m
Witam :)
O matko! Nareszcie mogę na chwilę usiąść. Ta moja maruda kochana od 8 marudziła i wkońcu padł mi na rękach. Nie było mnie wczoraj pół dnia, a wy tu tyle namachałyście :)

Ewelina – my rzeczywiście wcinamy bebilon comfort. Ono jest gęstsze niż zwykły bebilon, jak się je rozrobi z wodą to w butelce widać takie minimalne grudki. Ale my nie potrzebowaliśmy kupować specjalnych smoczków do tego. Używam butelek lovi, wcześniej avent i melczko bez problemu leciało. Jedyną różnicę jaką zauważyłam to taką, że Kacper je wolniej, bo musi buźka intensywniej pracować podczas ssania, ale akurat ten aspekt uważam za pozytywny, bo wcześniej często mi się krzytusił jak jadł łapczywie, a teraz jest spokój. Fotki ze chrztu przepiękne!!! :)

Slowiczek – Natalka jest cudna! Tak sobie patrzę na Twoją foteczkę w avatarku i chyba malutka jest podobna do taty? Czy się mylę, bo zdjątko Twoje malutkie? :)

Gosia – Jagódka na forum jest dla mnie hitem! Niech się mała kobietka przyzwyczaja, hihihi :)
Turban na główce też robi furorę, a o Kubusiu już nawet nie wspomnę :) Przystojniak, że hoho!

Agusia - śpiąca Emilka wygląda słooooooooooooodko :)

Mala – Ola jest rzeczywiście taką malutką pyzunią. Uwielbiam takie dzieciaczki, tylko je wycałować po tych pućkowatych policzkach :D

Marta – Maja i jej kiteczka wywołała wieeeeeeeeeeeeelką furorę jak pokazałam koleżance :) W pierwszej chwili to się zapytała, czy to nie czasem taka śmieszna czapka, hihihi
A fotki ze chrzcin rewelacja :)

A co do mat dla dzieci, to my dostaliśmy dwie - na szczęście różne :)
Wkleję Wam linki:
allegro.pl/canpol-mata-edukacyjna-wesola...hit-i1892360084.html

allegro.pl/mata-edukacyjna-fisher-price-...24h-i1907904342.html

Ta pierwsza jest dużo grubsza i jak dla mnie milsza w dotyku, no ale nie wydaje z siebie żadnych dźwięków jeśli to jest dla kogoś istotne.
Za to fisher price jest dużo bardziej kolorowa, a te zwisające elementy można odpiąć i potem stosować jako grzechotki.
Póki co Kacper nie jest żadną z nich za bardzo zainteresowany więc trudno mi którąś jednoznacznie polecić.

Uff, ale się napisałam :)
13 lata 2 miesiąc temu #231585 przez gosia2324
Kinga prawdziwa ksiezniczka na zdjeciach z chrztu :) Śliczna!!!!

A Natalka Boska jak zawsze :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

My juz po spacerze!
Piękna pogoda, męża wyprawiłam na maraton do pracy, do poniedziałku siedzę z dziećmi sama :dry:
13 lata 2 miesiąc temu #231588 przez bewipo
Witam.
Same cudne maluszki, tylko wycałować :)

megi mi na żółtaczkę kazali przepajać glukozą. Jedna płaska łyżeczka na 50ml wody. Taka ilość na cały dzień.
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #231598 przez pati-m
Mój łobuziak się obudził :)
Zbieramy się zaraz do babci, bo ma dziś urodziny i wnusio jedzie życzenia złożyć :)
Tylko jeszcze pochwalimy się ciociom jaki dziś jestem elegancki :lol:

13 lata 2 miesiąc temu #231773 przez monika1984lodz
Witam

Nuna dzisiaj dala pospac hehe normalnie papu o 3:30 potem o 8 a potem o 11:30 i tym sposobem spalysmy do 11 potem szybka akcja spacer i juz o 12:30 bylysmy na spcerku do 15:30 :) nogi wlaza mi w dupsko hehe ale kupilam prezenty na jutrzejsze kinder party hi :) a teraz Nunka spi bo zmeczona strasznie byla :)

Kacperku udanej imprezki :) a wygladasz bosko

Ewca sliczna mala :)

Natka Ty to wogole wymiatasz:) te oczy i wlosy no normalnie cudo :)

ide ogarnac mieszkanko i psinie jesc dac bo biedny az mu w brzuchu burczy :P

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby