BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #257428 przez Mała
Na brzuchu większość dzieci nie lubi leżeć, Ola też :dry: , na bok się przekręca.

Kasia sto lat dla Amelki :kiss: Ale ze mnie głupol spojrzałam na przewidywany termin porodu, a nie na faktyczną datę urodzin. To tak wcześniejsze życzenia :blink: :blush:
Temat został zablokowany.
13 lata 1 tydzień temu #257433 przez pati-m
Kacper próbuje się przekręcać na bok na wszystkie możliwe sposoby świata :silly: ale jeszcze nie umie. Na brzuszku on wyjątkowo lubi leżeć, a nwet zasypiać i główkę też podnosi.
A czasami jak leży na pleckach, to też się wygina do tyłu odchylając w główkę - w taką jakby literkę C. Do tej pory się tym nie przejmowałam, bo wydaje mi się, że wszystko z nim dobrze. Ale chyba go poobserwuję dokładniej.
13 lata 1 tydzień temu #257438 przez kasia79
Amelka tez nie przekręca się z plecków na boczki, myślę ze wszystko w swoim czasie, tak jak nasze ciąże, każda była inna, tak jest z dziećmi, każde ma swój rytm rozwoju i wszystkie są prawidłowe, nie ma co panikować, bo można zwariować.
13 lata 1 tydzień temu #257441 przez Mała
kasia79 napisał:

Amelka tez nie przekręca się z plecków na boczki, myślę ze wszystko w swoim czasie, tak jak nasze ciąże, każda była inna, tak jest z dziećmi, każde ma swój rytm rozwoju i wszystkie są prawidłowe, nie ma co panikować, bo można zwariować.

święte słowa.
13 lata 1 tydzień temu #257455 przez kasia79
Ale się skupkała, po same plecy..........
13 lata 1 tydzień temu #257459 przez kasia79
Tak Mala na wczoraj miałam termin, ale Amelka się 3 dni spóźniła,więc w Niedzielę mamy 3 miesiące, ale dziękujemy za życzenia ;)
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #257478 przez beti
Edytko, nie mamy żadnego terminu, rehabilitantka powiedziała, że trochę to potrwa :(

Pati, obserwuj i zwróć uwagę lekarzowi na to, im wcześniej takie rzeczy zauważone tym łatwiej je zrehabilitować ...
13 lata 1 tydzień temu #257482 przez beti
13 lata 1 tydzień temu #257492 przez basia89
hej

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a tak w ogóle to duża z nas urodziło po terminie, ja sama 10dni po. i to chyba w jakiś sposób jest dziwne i świadczy o tym jak działa nasza służba zdrowia. a nie wiem czy wam mówiłam że u mnie jak jesteś po terminie i leżysz w szpitalu to lekarze proponują że zrobią cesarkę za 1500zł, a tak mają cię w dupie. myśle nad tym czy nie napisać jakiegoś listu do ministra zdrowia albo jakieś gazety ,żeby pokazać jak to wszystko naprawdę wygląda.

my 20 jedziemy do neonatologa, ostatnio stwierdził on że mój mały jest leniwy :huh: :huh: :silly: i mam nadzieję że to ostatnia wizyta będzie bo trochę daleko musimy jeździć, bo u nas terminów nie ma :angry:

mój mały dzisiaj takie uśmiechy śle ze masakra :lol: :lol: :lol: no i on nie przewraca się jeszcze na bok :) jego nową umiejętnością jest łapanie smoka w łapkę, i próby go do buzi wkładania :) i umie już chwytać misia i grzechotkę :P
13 lata 1 tydzień temu #257494 przez kasia79
Basiu zdolne masz dziecko, i widzisz jest się czym chwalić na forum ;)
13 lata 1 tydzień temu #257496 przez monika1984lodz
Beti dzieki Ci za ten filmik -odazu jakos tak lepiej mi sie zrobilo :)

Dziewczyny nie wolno nam sie lamac :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: MArtusia i jej rodzinka to silni ludzie dadza rade napewno!! Ja w to gleboko wierze!!!!

Pati strasznie Ci wspolczuje, sie na cierpisz kpbieto.
I to jest kolejny przyklad lekarza konowała.
Beti glosik oddany podesle znajomym link :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 1 tydzień temu #257498 przez basia89
no jest zdolny :) ale tylko w tych rzeczach które są dla niego ważne :P hehe :) a wiecie on już mi wypija na jeden posiłek 160ml mleka :cheer: boje się tego dziecka :lol: :silly: :blink:

pati ten lekarz co się pomylił to chyba jakiś szaman, kurcze jak można się tak pomylić nie rozumiem :dry:
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #257504 przez monika1984lodz
Mała prosze na poprawe humoru Nuna lotnik :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Załączniki:
13 lata 1 tydzień temu #257513 przez megi2501
Nuna lotnik- rewelacja :laugh:

Pati bidulko. Jestem w szoku :ohmy: Dużo zdrowia Kochana :kiss:

Coś smutaskowy czas u nas :( Mnie też niepokoją zachowania Juli, przed snem. Pisałam Wam. Jak rozmawiałam z pediatrą w szpitalu to stwierdziła, że to nie lalka i po prostu tak zasypia. Pójdę do neurologa prywatnie. Lepiej wszystko sprawdzić. :(
13 lata 1 tydzień temu #257514 przez mgielka22
Hej Laseczki, bardzo przykra ta sprawa z Majeczka, ale napisalam jej na priv co i jak i polecilam jej kogos baardzo dobrego. Co do lekarzy to tez ich nie bede komentowac ja tez sie balam wlasnei tego zeby lekarz mi czego nei spieprzyl ale tez udalo mi sie trafic na fachowa obsluge...

Ja wlasnie wrocilam od siebie z oddzialu ze szpitala bo bylam na odwiedzinach i jest szansa ze wroce do pracy do siebei na hematologie :D

Kochane ktorych maluchy w nocy sie budza jak i mnie :P moja oddzialowa polecila mi zeby po kapieli i karmieniu wieczorem wziac olejek kamforowy i posmarowac za uszkami i stopki nalozyc bawelniana czapeczke i ponoc to dziala ze dziecko dluuugo spi :D wlasnie musze to wyprobowac :)

Emisia cudna :D

Qrcze nei dostalam jeszcze okresu ile to sie bedzie regulowac???
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia