BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #258173 przez megi2501
Mgiełka, ale Ty ślicznotka jesteś :ohmy:

Dziewczyny, znalazłam co ma Julia przed snem :ohmy: Wszyscy mnie zmywali, a ja już nie mogę. Męczę się patrząc na nią, jak zasypia. Znalazłam w internecie i wiem, że mam rację :ohmy: Mioklonia przysenna :(
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #258174 przez gosia2324
megi2501 napisał:

Mgiełka, ale Ty ślicznotka jesteś :ohmy:

Dziewczyny, znalazłam co ma Julia przed snem :ohmy: Wszyscy mnie zmywali, a ja już nie mogę. Męczę się patrząc na nią, jak zasypia. Znalazłam w internecie i wiem, że mam rację :ohmy: Mioklonia przysenna :(

A co to ?
Co Julka robi przed snem ?
13 lata 4 miesiąc temu #258180 przez mgielka22
Heh dzieki Kochane jestescie ale to wszystko juz bylo i nie powroci :angry:
13 lata 4 miesiąc temu #258184 przez megi2501
Jula, gdy zasypia i ze snu płytkiego przechodzi w fazę snu głębokiegoto macha rączkami, nóżkami i wykręca ciało. Ogólnie trwa to do minuty czasu. Wyczytałam, że może mieć to powiązanie z napięciem mięśniowym zbyt dużym i niedojrzałym układem nerwowym u niemowlaka.

A tak w skrócie to:
Pasują dwie rzeczy:
-Jaktacje - rytmiczne ruchy ciała występujące w czasie zasypiania lub wzbudzenia w czasie snu płytkiego. Zjawisko to najcześciej zdarza się u niemowląt i dzieci w wieku 4-8 lat.
- Mioklonie przysenne - skurcze mięśniowe (szarpnięcia, zrywy) występujące nie tylko podczas snu, ale również podczas czkawki i wysiłku fizycznego.
13 lata 4 miesiąc temu #258194 przez pati-m
megi - skoro jest to spowodowane niedojrzałym układem nerwowym niemowlaka, to dziecko z tego wyrasta, czy trzeba podjąć jakieś kroki?

moda.allegro.pl/sylwester-koronka-haft-m...8-m-i1977369021.html :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #258203 przez gosia2324
pati-m napisał:

megi - skoro jest to spowodowane niedojrzałym układem nerwowym niemowlaka, to dziecko z tego wyrasta, czy trzeba podjąć jakieś kroki?

moda.allegro.pl/sylwester-koronka-haft-m...8-m-i1977369021.html :lol:

OOooooooooooooooooo ładna !!!!!
A Ty dalej poszukujesz ?
Ja wlasnie kupilam prezent dla meza :P
Niech zyje allegrooooooo :kiss: :side:
13 lata 4 miesiąc temu #258211 przez gosia2324
13 lata 4 miesiąc temu #258213 przez pati-m
Przeglądam jeszcze :) A co kupiłaś? Ja póki co pomysłu nie mam :) No i uziemiona jestem przez tą moją chorobę, więc też zostaje mi allegro albo bieganie w ostatniej chwili.
13 lata 4 miesiąc temu #258214 przez Mała
Gosia a my jak byśmy zaliczyli wpadkę, to mój szalony mąż by się cieszył :cheer: Do niedawna twierdził, że dwójka wystarczy, a teraz przebąkuje, że może kiedyś jeszcze jedno, a ja nie chcę (chyba że wiecie bocian się pomyli to wyjścia nie będzie).

Mnie się podobają długie sukienki i w takich się najlepiej czuję.
13 lata 4 miesiąc temu #258216 przez pati-m
gosia2324 napisał:

A to moja kreacja Sylwestrowa allegro.pl/pizamy-pizama-pizamka-damska-...daz-i1951410392.html

stylowa, odpowiednia do sytuacji i na pewno ją jeszcze wykorzystasz :lol: :silly:
13 lata 4 miesiąc temu #258218 przez Mała
gosia2324 napisał:

A to moja kreacja Sylwestrowa allegro.pl/pizamy-pizama-pizamka-damska-...daz-i1951410392.html

A co męża nie będzie w domu, że taka skromna :silly:
13 lata 4 miesiąc temu #258222 przez gosia2324
Mała napisał:

gosia2324 napisał:

A co męża nie będzie w domu, że taka skromna :silly:

Ha ha ha :lol:
Wiem ze jestem okropna dla mojego męża bo nakupował mi tyle sexi komplecików do spania , a ja KOCHAM spac w bawełnianych piżamach i skarpetkach :silly: :silly: :silly:

A mezowi kupilam
allegro.pl/show_item.php?item=1961514717 i
allegro.pl/show_item.php?item=1961514551
13 lata 4 miesiąc temu #258224 przez Mała
Ale ja też.
Kurcze ale mąż będzie elegancki. Mój na wielkie wyjścia, a do tego krawat zanim go założy to już go dusi. :dry:
13 lata 4 miesiąc temu #258228 przez gosia2324
Mała napisał:

Ale ja też.
Kurcze ale mąż będzie elegancki. Mój na wielkie wyjścia, a do tego krawat zanim go założy to już go dusi. :dry:

Wlasnie zawsze chodzi ubrany "luźno" dziny, jakaś koszula,koraliki na szyje :)
A takich eleganckich rzeczy ma malo.
13 lata 4 miesiąc temu #258229 przez pati-m
gosia - prezenty śliczne, zwłaszcza krawat mi się podoba. Ale mojego męża to trzeba uśpić żeby mu krawat założyć :silly: Ostatni raz miał musznik na naszym ślubie :) Garnitury i koszule owszem, bo lubi ale krawat absolutnie nie i wiem, że muszę się z tym pogodzić.

Ja też uwielbiam spać w piżamie. Wkurzałam się jak w szpitalu łaziłam w koszuli nocnej, strasznie tego nie lubie, bo i tak mi się podwija i mam ją pod pachami :silly:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia