BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #268736 przez maja1982
Marta - to faktycznie jakaś paranoja!!człowiek sie martwi o dzidzie i jeszcze za wszystko musi płacić!to jest chore!!
A świecili jej światełkiem bo sprawdzają działanie układu nerwowego jak ja
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

fanka - śliczny synuń i jak dzielnie głowę trzyma
Jagódka cudaśna :)
My na szczepienie drugą dawkę mieliśmy iśc na początku grudnia ale mały miał katar potem my mieliśmy i mały nam gorączkował wiec sie wstrzymam do nowego roku - myślę że lepiej żeby był w 100% zdrowy, bo potem te komplikacje!!

odnośnie pieluch to my huggisy używamy ale jakoś ten mój mały siusiek :)krzywo ostatnio sika i musimy sie przebierać (dziś w nocy się polał gdzieś z boczku i sie wybudził) kurcze może zmienię mu te pieluchy??tylko czasami jest tak ze pielucha sucha a ubranko polane :(

Znowu sie na noc nażarłam słodkiego :( paluszków i Bóg wie czego jeszcze!!! jak mi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #268742 przez gosia2324
aha, ale niezle Was skasowali :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Dziewczyny,myslicie juz nad krzeselkami do karmienia?
My mamy podobny allegro.pl/krzeselka-do-karmienia-tapice...alu-i2006811663.html tylko jeszcze w piwnicy, trzeba go przyniesc lada dzien w poniedzialek jemy zupke :)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #268746 przez gosia2324
13 lata 3 miesiąc temu #268752 przez iwonaNAVI
Kasia sto latek kochana i spelnienia wszsytkich marzen :)
ja tez planuje zostac do roku z Niunia
mleczko daje Bebilon ale tez zastanawialam sie nad tanszym...bebiko jest najtansze? ja tez wychowana wlasnie na bebiku ponoc dobre
a pampersy ja praktycznie od poczatku uzywam dada...poczatkowao na noc mialam pampersa a teraz juz tylko dada...te dada rozmiar 3 maja jeszcze dodatkowo taki zielony pas ze nawet jak jest pelno siusiow to nie czuc wilgoci...naprawde polecam
Monia moja po szczepieniu caly dzien az ryczy przerazliwie przez sen !!!
Megi cieszymy sie ze malutka zdrowa:)
Gosia Jagodka przypomina mi moja krolewne ale tylko jak ma powazna mine bo jak sie smieje to zupelnie inna :P
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #268753 przez monika1984lodz
Slowiczku Nunka dzielna byla :)
obudzila sie o 18:30 taka padnieta bidulka, ale przywitala mnie usmiechami i guganiem , a teraz juz od 2 godzin spi.

Kinia ciotka zapomniala- sliczny usmiech :)
Jagodka normalnie do schrupania jestes

Fanka ale Ten Twoj trzynastkowy chlopak slodki :)

My uzywamy dady od 1,5 miesiaca i powiem Wam , ze naprawde jestem zadowolona.Znajomi mi mowili , ze tylko 1 z dady sa kiepskie , wiec 1 mialam pampersa a 2 juz dady :) teraz od tygodnia jestesmy na 3 :)

MArtus wroci ta wrednotato tych bab zobaczysz.Mam nadzije, ze wyniki beda dobre.

MAja tekst o targaniu rozlozyl mnie na lopatki :P

Megi kurcze przeoczylam post Twoj, a teraz juz skacze z radosci, ze jednak wszystko ok :) naprawde mordka mi sie cieszy o tak :D

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 miesiąc temu #268757 przez iwonaNAVI
Dawidek jaki duzy chloptas :)
Gosia ja sie rozgladam za krzeselkiemn ale nie ukrywam ze nie chce drogiego zastanawiam sie nad tym z Ikei albo nad takiem allegro.pl/delti-krzeselko-do-karmienia-ovo-i2002976262.html
ja dzisiaj podalam malutkiej 2 raz marchewke krzywila sie ale zjadla az 2 lyzeczki :P dzisiaj ugotowalam jesio ziemniaczki na parze i jutro dostanie 2 lyzeczki marchewki i 2 ziemniaczkow
a i zapomnialam dodac ze zrobila dzis wielgachna pomaranczowa kupe!!!!!!! ktora wyskoczyla az na plecy :P cale sczescie ze miala ciemne body bo z bialego pewnie by nie zeszlo :lol:
13 lata 3 miesiąc temu #268760 przez ewelinaa
Właśnie niedawno wróciłam z kina - Listy do M. - baaaaaardzo fajny film :)

Gosiu - Jagódka jak zwykle śliczności :kiss:
A jeśli chodzi o krzesełko do karmienia kupiliśmy takie:
allegro.pl/nowy-model-krzeselka-ruch-pod...tel-i1985847277.html i już mamy je rozstawione w domku, bo rozkłada się aż do pozycji leżącej - nasza mała lubi w nim być bo jest na naszym poziomie ;) i wszystko widzi :lol:

Marta - rozumiem twoje zaskoczenie przy "kasie" u lekarza - mnie ostatnio zaskoczyli na usg bioder - cena była 75 zł, a zapłaciłam 130 bo usg z konsultacją lekarską :angry: - jakby bez płatnej konsultacji miał usg w milczeniu zrobić :angry:
Ważne żeby z Mają było w porządku, i doskonale rozumiem, że nie chciałaś czekać - my też zaliczyłyśmy prywatnie kardiologa i ortopedę :cheer:

Lecę spać, dobrej nocki Mamuśki :kiss: :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #268761 przez gosia2324
Fajne to krzeselko,Ja mam po Kubie,a on dostal je od babci na Mikolaja :)

Ok Jagodka nakarmiona ide spac ;*
13 lata 3 miesiąc temu #268762 przez pati-m
Witam :)
Znów mnie cały dzień nie było bo zabiegana jestem, no i jutro też pojawię się dopiero wieczorkiem.

Monia - uśmiałam się z Nunki i jej radości na widok Jacykowa :lol:

Ja do pracy też wracam pod koniec marca. Z jednej strony mi się nie chce, bo nie wiem jak wytrzymam te codzienne rozłąki z Kacperkiem. Od razu jak o tym myślę, to wydaje mi się, że będzie tęsknił i pomyśli że mama go zostawiła :( No ale z drugiej strony miliony mam pracują i wszystko jest ok. Najgorsze są początki, a potem to będzie już naturalne. Tak mi się przynajmniej wydaje :)

kasia - sto lat sto lat :lol: :kiss:

maja - co do zaległych urlopów, to przecież jest przepis, że musisz go wykorzystać do końca września roku następnego, więc wydaje mi się, że ci pracodawca nie odmówi. Ja też biorę cały zaległy z ubiegłego roku.

megi - suuuuuuuuuuuper, że z malutką wszystko dobrze :)

gosia - pięęęęęęęęęękna bułeczka :lol: ech, ja to wiedziałam jaką sobie synowa wybrać :woohoo: :silly: Jagódce podoba się ten skoczek? Jak ona się w nim zachowuje? Zastanawiam się, czy Kacprowi go nie kupic, ale nie wiem czy nie jest jeszcze za malutki. no i do ilu kilogramów on jest? :)

Marta - szukasz pracy w szkole? Nauczycielką jesteś? :) No i mam nadzieję, że wyniki Majeczki będą ok :)

fanka - Dawidek uroczy! I te cudowne włoski pod napięciem, hihihi :)
13 lata 3 miesiąc temu #268767 przez iwonaNAVI
Babeczki ja uciekam jutro rano skocze do apteki bo mam 85 zl znizki uzbierane a do konca roku sie konczy wiec musze cos tam wykupic :P Oli zostaje z T
a potem jade do kumpeli bedzie kilka kolezanek robimy zaliczenia do szkoly :P
See you nara :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #268777 przez Pyśkaaaa

dobry wieczór
dziewczynki przepraszam ze ostatnio mnie tak mało obiecuję że was nie opuszczę ale Franka non stop boli brzuszek :( już nie wiemy co robić ja już naprawde nic nie jem... waże dwa kilo mniej niż przed ciążą a poza tym wpadła dziś koleżanka z dzieciaczkami i nie miałam czasu.

Martacena zwala z nóg ale mam nadzieję żewszystko ok będzie :)
Megisuper że wyniki wyszły dobrze i że wątrobą się zregeneruje

wszystkie zdjęcia są cudne :) a nasze wrześniowe maluszki słodziakowate :D

co do pampersów to jedziemy na papmersach firmy pampers :P a chusteczki z czystym sumieniem mogę polecić cleanic dla nas sa rewelacyjne :)
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #268783 przez beti
Cześć dziewczynki :)
Już jesteśmy w domku :)

Mała, dziabąg jest z tej piosenki...a ja mam dziabąga :)
Jak byłam w ciąży to po małej przeróbce była to nasza piosenka przewodnia i nią obwieściliśmy rodzinie, że jesteśmy w ciąży...a brzmiało to tak :P
A JA MAM DZIABĄGA, ON ŚMIESZNIE WYGLĄDA...ON W BRZUSZKU U MAMY, POMIĘDZY FLACZKAMI BUSZUJE BEZ PRZERWY I MOŚCI SOBIE DOM :D :P

Marta, trzymam kciuki za dobry wynik :kiss: a cena...masakryczna!!!

Megi, cieszę się, że już lepiej :) a co z tym napięciem?

Gosia, ja mam po chrześniaku krzesełko Coneco

Jagódka, Franuś i Dawidek buziaki dla Was :)

My używamy pampersów, ale chyba też wypróbuję DADĘ :)

Acha...idę na bal na Sylwka :) a Fifi z nami :D Będzie piętro wyżej z nianią i o 5 tygodni starszym kolegą :)

KASIA STO LAT!!!
13 lata 3 miesiąc temu #268785 przez katy25
dobry wieczor dziewczyny

ja strasznie późno ale lepiej o tej porze niz wcale;)
jeszcze siedze w biurze u ojca i pomagam mu w papierach, Samiczek spi obok mnie w leżaczku:)

Wszytskie maluchy śliczności a Jagódka cudna jak zawsze! a oan nie jest jeszcze za mała do tego skoczka? ja tez sie nad tym zastaanwialam ale jednak nie bede szalec;) Sami juz ma tyle zabawek niech sie zacznie interesować tym co ma he he

Ja mam krzesełko po Ines z babyono takie
allegro.pl/krzeselko-krzeslko-do-karmien...ran-i2009274335.html
pomaranczowe. Pewnie teraz bym kupiła inne ale rzecz jasna nie bede kupowała kolejnego... jedyne na co bym sie skusiła to krzesłko z IKEA to białe. Ono jest super. stabilne i dziecko siedzi elegnacko i zajmuje mało miejsce ale nie jest składane...
ja poczekam jeszcze z przywieziniem tego od rodzicow jak mały skończy z 5 miesiecy... Przy Ines niewiele używałam bo miałam małe mieszkanie ale teraz na pewno bede korzystała.

Wiecie? nakarmiłam przedwoczraj Samika tą kasza i wcale nie spał dłużej- obudził sie na cyca po 3h. On mi sie budzi tak normalnie co 3 max 3,5h w nocy. Ostatnio jestem strasznie tym zmeczona:(

Ja dzisiaj byłam z dwójką dzieci na zakupach i o dziwo dobrze nam poszło. Ines i Sami grzeczni;) a mama kupiła sobie płaszcz i buty - nareszcie bo chodziłam jak dziad... a jutro ruszam na zakupy z mężem bo on tez łazi jak nie powiem co... nawet z tego tytułu wział sobie wolne i mamy dzien dla siebie tyle że ja dzis nocuje u rodziców z dzieciakami:)

Pisałyście o pracy - ja też nie wracam i do roku chce siedziec z małym ale u mnie to nogdy niewiadomo bo jak mi cos odwali to moge zaczac psozukiwania pracy bardzo szybko. Są momenty, że dostaje cholery i chce do ludzi... ale to moze przez pore roku? Oby do wiosny, do słońca...

Na mnie bardzo negatywnie pwływa zima - jak co roku... z utesknieniem czekam słońca...
Wczoraj z moim M. uzgodniliśmy że w maju lecimy do Maroka więc ja od lutego bede juz planowała wyjazd i jakos sie bedzie kręcić. W styczniu minie 2 lata odkad bylismy w domu - strasznie szybko zleciało...pamietam jak chcielsmy leciem w styczniu rok temu a okazało sie ze w ciazy jestem i juz nie polecielismy:):) a teraz z dwójką dzieci to ędzie wesoło:):)

wracam do pracy dziewczyny
dobrej nocy a właściwie to juz DZIEN DOBRY bo mamy 00.01:)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #268829 przez megi2501
Dzień dobry :kiss:

Katy Marko...ale gdzieś tam w środku Ci zazdroszczę. Też bym chciała taki wylot... :)

Beti z tym napięciem do neurologa idziemy 5 stycznia, już nie mogę się doczekać, ale codziennie sobie razem ćwiczymy i się bawimy :)
Szalona Kobieto idziecie na bal :unsure: :ohmy: Wiedziałam, że coś wymyślisz :)

Gosiu Twoja Jagódka jest czaderska :ohmy: A ten szelmowski uśmiech... :laugh:

Marta mocno 3-mam kciuki za wyniki. Zobaczysz, że będzie dobrze.

Pyśkaa mój zięć przystojniacha, jak zawsze. A Ty to wyładniałaś znowu :S

Fanka Dawidek z tą fryzurką wygląda wystrzałowo :ohmy: Gotowy na Sylwestra :)

Pisałyście, że Wasze dzieci nie mają już odruchu morro :unsure: Moja ma. Ogólnie jakaś straszynka jest. Często rączki wyrzuca na bok, jak coś stuknie, jak głośniej ktoś kaszlnie itp. :( Wasze tak nie mają :unsure:
Moja dzisiejsza Julcia
Załączniki:
13 lata 3 miesiąc temu #268842 przez iwonaNAVI
Witam sie:)
Franus i Julcia do schrupania :kiss:
a ja juz obrocilam z apteki a tu Niunia jeszcze spi UWAGA od 21 bez POBUDKI!!!!!!!!!! spioch po mamie :)
no i musze sie pochwalic ciesze sie jak dziecko mialam uzbierane takie kupony i okazalo sie ze za 100 zl i sie zastanawialam co tu wziac i skusilam sie na inhalator doplacilam 9,90 i mam tak jakby prawie za darmo :) zawsze chcicalam go kupic ale jakos ciagle to odwlekalam bo jeszcze nie byl potrzebny itp a tu taka mila niespodzianka :lol:
My na sylwka w domciu ale wpada szwagier z dziewczyna wiec 21 mala myk spac a my sie bawimy :P
Katy wlasnie zastanawiam sie nad tym krzesekiem z Ikei jak pilnowalam 2 maluchow wlasnie takie mieli strasznie malo miejsca zajmowalo i to jest super :) a orientujecie sie dziewczyny ile ono kosztuje w Ikei? bo tam sie osobno placi za tacke itp. ile calosc wychodzi?
mam dylemat jeszcze miedzy tym allegro.pl/delti-krzeselko-do-karmienia-ovo-i2002976262.html
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia