- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #119770 przez gosia2324
Dziweczyny z tym dotykaniem brzucha chodzi o to zeby nie glaskac, nia masowac go okreznymi ruchami, bo mozna wywolac skurcze macicy,
Ale trzymanie sie za brzuch napewno nie zaszkodzi, a dzidzia bedzie czula nasza reke i obecnosc
Choc moja Mala jak tata przylkada reke do brzucha to jeszcze ani razu nie uraczyla go kopniakiem
Monia fajnie ze widzialas Mala Ile juz wazy ?
ja jeszcze tydzien czekam na wizyte ...
A co do prezentu dla meza, to tez mam problem , bo 14 czerwca mamy 3 rocznice slubu.
Moj maz pewnie uciaszylby sie ze zgrzewki Nutelli albo z nowych butow do pilki
Tez cos musze wymyslec.
Ale trzymanie sie za brzuch napewno nie zaszkodzi, a dzidzia bedzie czula nasza reke i obecnosc
Choc moja Mala jak tata przylkada reke do brzucha to jeszcze ani razu nie uraczyla go kopniakiem
Monia fajnie ze widzialas Mala Ile juz wazy ?
ja jeszcze tydzien czekam na wizyte ...
A co do prezentu dla meza, to tez mam problem , bo 14 czerwca mamy 3 rocznice slubu.
Moj maz pewnie uciaszylby sie ze zgrzewki Nutelli albo z nowych butow do pilki
Tez cos musze wymyslec.
Temat został zablokowany.
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 7 miesiąc temu #119776 przez Mała
Witam dziewczyny.
Moje dziecko leżało wczoraj na brzuchu, także kręgosłup było widać super. Chcieliśmy serce i tu już było gorzej, bo przez kręgosłup obraz był przez mgłę, ale wydaje się, że też ok. Mamy jeszcze dokładnie sprawdzić serduszko w 30 tc. Dziecko wg kości udowej, obwodu brzuszka i obwodu głowy ok. tygodnia mniejsze niż z OM, ale w normie. Pani doktor bardzo się starała, żeby zobaczyć co tam między nóżkami, ale przez to ułożenie było bardzo bardzo trudne i raczej dziewczynka Mam filmik, jak pije wody.
Najlepiej był ze mną mąż i synek na usg, Kamil był bardzo zmartwiony co ta pani będzie mamie robić. Oglądał potem filmik i stwierdził, że to nie dzicia tylko pies hahaha uśmiałam się nieziemsko.
A z głaskaniem brzucha to nic mi nie wiadomo, wiem że piersi nie można bo uwalnia się ocytoksyna, która jest odpowiedzialna za skurcze.
Moje dziecko leżało wczoraj na brzuchu, także kręgosłup było widać super. Chcieliśmy serce i tu już było gorzej, bo przez kręgosłup obraz był przez mgłę, ale wydaje się, że też ok. Mamy jeszcze dokładnie sprawdzić serduszko w 30 tc. Dziecko wg kości udowej, obwodu brzuszka i obwodu głowy ok. tygodnia mniejsze niż z OM, ale w normie. Pani doktor bardzo się starała, żeby zobaczyć co tam między nóżkami, ale przez to ułożenie było bardzo bardzo trudne i raczej dziewczynka Mam filmik, jak pije wody.
Najlepiej był ze mną mąż i synek na usg, Kamil był bardzo zmartwiony co ta pani będzie mamie robić. Oglądał potem filmik i stwierdził, że to nie dzicia tylko pies hahaha uśmiałam się nieziemsko.
A z głaskaniem brzucha to nic mi nie wiadomo, wiem że piersi nie można bo uwalnia się ocytoksyna, która jest odpowiedzialna za skurcze.
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Marta M
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #119788 przez Marta M
DZIEWCZYNKI:
1. Marta M: MAJA IZABELA,
2. ewelinaa: KINGA,
3. gosia2324: JAGÓDKA,
4. słowiczek: NATALIA,
5. martysia0110: LENA,
6. bewipo,
7. monika1984lodz,
8. klatina,
9. Mała (?)
CHŁOPCY:
1. mYSZA: JAN ANDRZEJ,
2. pati-m: KACPER,
3. Pyska: FRANEK,
4. fanka: DAWID,
5. kasia79: SZYMON PIOTR,
6. beti: FILIP,
7. SYLWIA: LEON,
8. magdamagda1982: KEVIN,
9. smerfetka: LEONARD,
10. katy25 SAMI,
11. Edyta1986 (?),
12. Agusia83 (?)
Dziewczyny ostatnio robilyscie liste rzeczy dla maluszka, podaje link gdzie jest juz takowa utworzona:
wzorowamama.pl/wyprawka_dla_dziecka.html
Torba do szpitala:
wzorowamama.pl/pakowanie_torby_do_szpitala.html
6. bewipo,
7. monika1984lodz,
8. klatina,
9. Mała (?)
CHŁOPCY:
10. katy25 SAMI,
11. Edyta1986 (?),
12. Agusia83 (?)
Dziewczyny ostatnio robilyscie liste rzeczy dla maluszka, podaje link gdzie jest juz takowa utworzona:
wzorowamama.pl/wyprawka_dla_dziecka.html
Torba do szpitala:
wzorowamama.pl/pakowanie_torby_do_szpitala.html
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez Marta M.
- Edyta1986
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mniej Więcej
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #119793 przez Mała
DZIEWCZYNKI:
6. bewipo,
7. monika1984lodz,
8. klatina,
9. Mała (?)ALEKSANDRA
CHŁOPCY:
10. katy25 SAMI,
11. Edyta1986 (?),
12. Agusia83 (?)
gosia2324 Mój Kamil lubi jak mu się opowiada, jak to będzie jak będzie bratem. Opowiadamy mu, że będzie dawał smoczek, żeby nie płakało, wywoził pampersy, uczył mówić. Przytula się do brzucha i delikatnie puka i woła śpisz, albo ruszaj się. Z zaakceptowaniem myślę nie będzie miał problemu. My się bardzo martwimy, jak on się odnajdzie w tym, że dziecko będzie zdrowe i będzie samo chodziło, a on jeździ na wózku. Bardzo boimy się pytań a dlaczego ja nie mogę sam chodzić, a czemu ja jestem chory? Tym bardziej, że był taki czas, że on sam mówił, że dzicia będzie mieć chore nóżki
Zaczął chodzić do przedszkola i teraz jakoś mu nie przeszkadza, że on tylko jest tam niepełnosprawny i tylko jeden na wózku, także mam nadzieję że przy pomocy pani psycholog jakoś to ogarniemy. Ach masakra.
6. bewipo,
7. monika1984lodz,
8. klatina,
9. Mała (?)ALEKSANDRA
CHŁOPCY:
10. katy25 SAMI,
11. Edyta1986 (?),
12. Agusia83 (?)
gosia2324 Mój Kamil lubi jak mu się opowiada, jak to będzie jak będzie bratem. Opowiadamy mu, że będzie dawał smoczek, żeby nie płakało, wywoził pampersy, uczył mówić. Przytula się do brzucha i delikatnie puka i woła śpisz, albo ruszaj się. Z zaakceptowaniem myślę nie będzie miał problemu. My się bardzo martwimy, jak on się odnajdzie w tym, że dziecko będzie zdrowe i będzie samo chodziło, a on jeździ na wózku. Bardzo boimy się pytań a dlaczego ja nie mogę sam chodzić, a czemu ja jestem chory? Tym bardziej, że był taki czas, że on sam mówił, że dzicia będzie mieć chore nóżki
Zaczął chodzić do przedszkola i teraz jakoś mu nie przeszkadza, że on tylko jest tam niepełnosprawny i tylko jeden na wózku, także mam nadzieję że przy pomocy pani psycholog jakoś to ogarniemy. Ach masakra.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez Mała.
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #119795 przez pati-m
Jejku dziewczyny, tak sobie czytam o tych Waszych przeżyciach związanych z glukozą i już się zaczynam martwić. Mi lekarka powiedziała, ze za 2 tyg. będę miała to badanie, no i już się obawiam. Ja strasznie nie lubię słodkich rzeczy do picia, nawet jak mi kiedyś babcia poradziła na czkawkę zjeść łyżeczkę cukru to odmówiłam bo to ponad moje siły i od razu mam odruch wiadomo jaki Muszę się podpytać mojej lekarki, czy ja też mogę zabrać cytrynę na to badanie.
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- slowiczek