BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 7 miesiąc temu #119518 przez pati-m
Nie wiedziałam Mala, że jeśli maluszek jest nisko ulokowany, to nie można dotykać brzuszka. Co z tego kochana, że jest mniejszy - najważniejsze, że jest zdrowy :) Ja mam na odwrót, wielkolud z niego jak na ten tydzień :silly: Ile dzieci, tyle wymiarów, a średnie, jak sama nazwa mówi to tylko średnie. Na samym początku panikowałam jak coś się nie mieściło w średniej, ale już mi przeszło. Cieszmy się z naszych zdrowych Skarbów i tak jak mówisz, jeśli trzeba to każda z nas wylądowałaby w szpitalu na tak długo jak trzeba, byleby się wszystko dobrze skończyło. Ale zobaczysz, że nie będzie takiej potrzeby. Jeszcze kilka miesięcy i będziemy głaskać swoje skarby nie przez brzuchale, lecz osobiście :D
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #119520 przez mYSZA
wiem, że będzie dobrze, tylko poprostu się martię.

A może wiecie dziewczyny to to znaczy , że fala tętna jest z wcięciem wczesno rozkurczowym? bo tak mam w tętnicy macicznej lewej i próbuję to wygooglać, ale jakoś mi nie idzie;/

Janek z nami!
13 lata 7 miesiąc temu #119525 przez pati-m
nie wiem czy to w czymś Ci pomoże, ale znalazłam taki artykuł www.wple.net/plek/numery_2009/numer-7-2009/394-402.pdf jak dla mnie skomplikowany, ale może dla Ciebie to jest jaśniejsze :)
13 lata 7 miesiąc temu #119530 przez mYSZA
Pati, a możesz mi to na priv przesłać? bo jakoś nie chce mi się ten link uaktywnić;/

Janek z nami!
13 lata 7 miesiąc temu #119536 przez pati-m
jeśli nadal Ci się nie chce otworzyć to wpisz sobie w google "zaburzenia przepływu łożyskowego" i pierwszy link, który Ci wyskoczy, to jest ten artykuł.
13 lata 7 miesiąc temu #119544 przez bewipo
Mysza nie można głaskać brzuszka jak maluszek jest nisko?? Mi tam lekarka nic takiego nie mówiła, a moja mała też nisko. Z tym że u mnie z szyjką wszystko dobrze. Wielkością maluszka nie ma się co martwić, małe łatwiej urodzić ;)
13 lata 7 miesiąc temu #119555 przez beti
No to ja Wam mówię dzień dobry, dopiero co udało mi się zatamować krwotok z nosa...chyba z wiadro krwi ze mnie uszło :-(((
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #119556 przez gosia2324
mYSZA Jasio z dnia na dzien jest wiekszym i silniejszym chłopcem i o to chodzi :)
Leż duzo i nie dzwigaj !!!!
Moja pierwszea ciaza tez byla nisko ulozona i bylam na podtrzymaniu, a chlop urodzil sie w 39 tyg 3650g :)

Tak to juz jest ze martwimy sie o nasze maluchy!, Bedzie dobrze !

A oto pokoj Kuby, jak obiecalam . :)
13 lata 7 miesiąc temu #119573 przez Pyśkaaaa
hej babeczki :)

pati pokazalam kolorki mojemu K. i tez pwoiedzial ze takie kolory sa swietne :P a ja uwazam jak reszta troszke stonowac je :)

mysza ja tez pierwszy raz sLysze o tym niegłaskaniu brzusia ale skoro lekarz tak kazał on sie lepiej zna trzymam za Ciebie kciuki dasz rade :*

gosia bardzo fajny pokoik :) i kolorki spokojne

dziewczyny a jaka ja miałam dzis tragiczna noc... nie dosc ze nie mogłam spac co chwile się budzilam to jeszcze kręgosłup mnie bolał :( a do tego mialam sen ze pojechałam na wycieczke do Rosji a tam porwali mnie do burdelu no masakra jakaś :P
13 lata 7 miesiąc temu #119642 przez SYLWIA
Cześć Kochane!

Napiszcie mi proszę co sądzicie o tym kolorze wózka dla chłopca?

www.mamaija.pl/index.php?DepartmentID=0&...ID=3317&Model=purple

[url=http://www.su
13 lata 7 miesiąc temu #119650 przez pati-m
gosia pokoik super :) bardzo podoba mi się ten jasny, spokojny, kremowy kolor i nawet nie sądziłam, że w połączeniu z tym żywszym niebieskim można stworzyć taki fajny zestaw :) Dziękuję za podpowiedź, chyba rzeczywiście rozważę spokojne kolorki w połączeniu z jedną ścianką jakąś mocniejszą i w ten sposób uda nam się z S. dojść do porozumienia :)

Pyśkaaa - no to ciekawy sen miałaś :) Ostatnio wszystkie wspominały o erotycznych, no ale Tobie się chyba nie marzy porwanie do burdelu :silly:
13 lata 7 miesiąc temu #119664 przez ewelinaa
Gosia - śliczny pokoik :)

Pati - ja jak już będę urządzac pokój to tak zrobię - pomieszam żywe kolory z pastelami

Mysza - najważniejsze, że dzidziuś jest zdrowy, a że troszkę mniejszy to nie szkodzi, ważne ze wszystko z nim w porządku

Ja ostatnio mam problemy ze snem- późno zasypiam (24-1) i wstaję o 6-7 :ohmy: A kiedyś to ze mnie taki śpioch był, że hohoho :woohoo: Mam nadzieję, że niedługo wróci to do normy, bo jestem zmęczona w dzień, ale zasnąć nie mogę.

Patrzcie jakie fajne:
www.bodziakowo.pl/ :lol:
13 lata 7 miesiąc temu #119666 przez ewelinaa
SYLWIA napisał:

Cześć Kochane!

Napiszcie mi proszę co sądzicie o tym kolorze wózka dla chłopca?

www.mamaija.pl/index.php?DepartmentID=0&...ID=3317&Model=purple

Wózek fajny, ale nie wiem czy wybrałabym dla chłopca taki kolor.
Jeśli to na żywo jest ciemniejszy kolor np. ciemna śliwka to może być i dla chłopca, ale jeśli jest taki jasny jak u mnie widać na zdjęciach to raczej dla dziewczynki.
13 lata 7 miesiąc temu #119668 przez pati-m
SYLWIA - ja zgadzam się z ewelinaa co do koloru wózka, jeśli to jest bardziej fiolet to ja osobiście wybrałabym gdybym go miała dziewczynkę, bo dla chłopca mi jakoś nie pasuje :)

ewelinaa - super stronka :) już dodałam do ulubionych :)
13 lata 7 miesiąc temu #119673 przez Edyta1986
Czesc Kochane mamuski :)
Prosze mi sie tu niczym nie martwic tylko miec pozytywne nastawienie bo napewno wszystko bedzie dobrze i to juz za blizej niz dalej ;):P

Mam do Was prosbe: mozecie mi pomoc cos wymyslec na prezent urodzinowy dla meza?? ma urodziny za 3 tygodnie(32gie) i nie wiem co mu sprawic:/ takie drogie gadzety jak aparaty, telefony, zegarki odpadaja bo ma a poza tym nie przyklada wagi tak wielkiej do tego a zainteresowan tez jakis specjalnych nie ma no moze wojsko bo tam pracuje ale to tak ogolnie. I kurcze nie wiem wrrrrr :angry:
Moze mi cos doradzicie co Wy kupujecie swoim mezom/partnerom i to mi podsunie jakas mysl :)
Milego dnia
Pozdrawiam :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży