BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 9 miesiąc temu #336701 przez Agusia83
Dziec spi...szybko padla...taka mam sliczna kruszynke w lozeczku :laugh: A ja juz sie wykapalam, umylam wlosy, podsuszylam i waly zapodane :laugh:
Jutro ide do banku, pozniej na spacer z mama az w koncu do T, bo jej obiecalam, ze przyjde z Emilka.
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu #336703 przez magda79
12 lata 9 miesiąc temu #336705 przez magda79
Agusia83 napisał:

Dziec spi...szybko padla...taka mam sliczna kruszynke w lozeczku :laugh: A ja juz sie wykapalam, umylam wlosy, podsuszylam i waly zapodane :laugh:
Jutro ide do banku, pozniej na spacer z mama az w koncu do T, bo jej obiecalam, ze przyjde z Emilka.

no no teściowo :lol: :lol:
12 lata 9 miesiąc temu #336706 przez maja1982
bewpio- mam nadz. ze Anitce szybko przejdzie marudkowanie!!

iwonka- polecam ten gryzak jest świetny!!

my sie na piątek nie pisaliśmy ale jak sie nam uda to też wcześniej przyjedziemy - jakies lokum sie napewno znajdzie jak nie tam to w okolicy!!

zgodnie z obietnicą wklejam lola - przeparaszam za ilośc :blush: nie mogłam się zdecydować!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:
12 lata 9 miesiąc temu #336712 przez gosia2324
Pożeraczu,łap buziaka :kiss:

Agusia zdjecie w walach poprosimy :S :side: :woohoo:
12 lata 9 miesiąc temu #336714 przez monika1984lodz
SLowiczku pewnie , ze zly :P ja gapa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jogo, Dawidzio,Franiu, Lolusiu mua caluje wszystkie dzieciatka :*

Gdzie Megi???

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 9 miesiąc temu #336721 przez iwonaNAVI
Mmmmmmmmm Karolku jakie dobre :)

Dziewczyny co z jogurtami :( kompletnie zglupialam...chcialabym malej jakies dawac ale nie wiem w koncy ktore z tych wszystkich najlepsze
12 lata 9 miesiąc temu #336722 przez gosia2324
Megi, Beti!!!!!

Gdzie Wy jestescie!
Beti nie cierpie Twojej pracy, w ogóle Cie nie ma :(
12 lata 9 miesiąc temu #336726 przez gosia2324
iwonaNAVI napisał:

Mmmmmmmmm Karolku jakie dobre :)

Dziewczyny co z jogurtami :( kompletnie zglupialam...chcialabym malej jakies dawac ale nie wiem w koncy ktore z tych wszystkich najlepsze

Kupne jogurty zawierają sztuczne dodatki, więc lepiej nie dawać ich dzieciom.

Nieprawda. Większość jogurtów dostępnych na naszym rynku nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników ani substancji smakowych. Figurujący niekiedy na etykietach "aromat identyczny z naturalnym" oznacza, że zapach wytworzono w laboratorium (ale ze składników naturalnych). Aromat wyciśnięty z pomarańczy jest po prostu mniej trwały niż uzyskany z mieszaniny limonek, grejpfrutów i kilku innych owoców. A pachną tak samo.

Niemowlętom poniżej roku nie wolno dawać jogurtu.

Nieprawda. Dla najmłodszych najlepsze jest mleko mamy, ale specjalny jogurcik mogą jeść nawet 6-miesięczne niemowlęta. Obniżono w nim poziom białka, by nie obciążać nerek dziecka, za to wzbogacono go w wapń, magnez i witaminę B2. Doskonale przygotowuje malutki żołądek na spotkanie z jogurtem, którego mogą już skosztować ośmio-, dziewięciomiesięczne niemowlęta. Na ogół jogurt jest znacznie lepiej tolerowany przez dzieci niż zwykle mleko z kartonika, a nawet niż specjalne mieszanki mleczne. Oczywiście, jak każdą nowość, jogurt trzeba podawać maluchowi stopniowo i ostrożnie, zaczynając od jednej łyżeczki i uważnie obserwując reakcję. Jeśli po kilku dniach pojawi się podejrzana wysypka, biegunka, katar lub kaszel, może to oznaczać, że maluch jest uczulony na mleko krowie i trzeba jogurt odstawić (po paru miesiącach można spróbować jeszcze raz). Weź jednak pod uwagę, że jeśli dałaś dziecku jogurt owocowy, winny może się okazać nie tyle sam napój, co owoce, które zawierał. Na pierwszy raz najlepszy jest więc jogurt naturalny lub z owocami, które maluch na pewno dobrze znosi.
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336727 przez maja1982
coś mi komp nawalił i mi zdjęc nie wstawiło wrrr

iwonka - ja pisałam ze te nestlle dawałam - ale w sumie zjadł może 4!za jakiś czas znowu mu kupię i będziemy testować nowy smak

to wam jeszcze mojego lolusia z gryzakiem pokażę :blush:

Załączniki:
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336729 przez Agusia83
Agusia83 napisał:
Dziec spi...szybko padla...taka mam sliczna kruszynke w lozeczku A ja juz sie wykapalam, umylam wlosy, podsuszylam i waly zapodane

no no teściowo

Magda, trza wygladac jak ludz...by nie straszyc na ulicy :silly:

Co prawda fotki walkow nie mam...ale mam fotki Emilci, ktore dzis robilam..i jesli pozwolicie...pokaze Wam kilka :lol:
Załączniki:
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336731 przez gosia2324
Emilka jaka Ty juz duża i długa :) Śliczna noooooooooooooo i mamy tate ! :blink: :silly:
12 lata 9 miesiąc temu #336733 przez iwonaNAVI
Gosia a ty jaki dawalas Kubulkowi?
12 lata 9 miesiąc temu #336734 przez maja1982
Emilka - ale jesteś duża dziewczynka i jak włoski pięknie rosną :)
12 lata 9 miesiąc temu #336735 przez monika1984lodz
Emi cudna jestes :) :*
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama