BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #340065 przez angie1713
Witam niedzielnie :)
U nas noc super Nadia wstała raz na jedzenie przed 4 i później o 6.30 wypiła herbatkę i spałyśmy do 8.20 :)
Ja się wczoraj troszeczkę zrelaksowałam wypiłam 2 drineczki i delikatnie zaszumiało mi w głowie a myślałam że będzie gorzej po takiej przerwie :silly: :)

Natalka jesteś cudowna i bardzo ładnie siedzisz a takie upadki zdarzają się każdemu :)
Marta Lila fajna dziewczynka i bardzo ruchliwa :silly: A dzień wrażeń miałaś fajny i nie jestem zła że przeczytałam tą opowieść :)
ffi dużo zdrówka ciocia życzy :kiss: :kiss: :kiss:
Gosiu
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Dziewczyny miłej pracy wam życzę zleci wam szybko :)
Megi podawaj małej herbatkę ja tak zaczęłam robić :)

Mój M i Nadia zrobili sobie drzemkę a ja się nudzę ;)
Temat został zablokowany.
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #340070 przez megi2501
Słowiczku piękną masz córkę :side:

Gosiu i Angie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Angie, ale moja nie toleruje butelki. Mała pije tylko z kubeczka, więc nie mam, jak jej podawać w nocy herbatki :(

Dziewczyny, jak wygląda dzień Waszego szkraba wraz z posiłkami :unsure: O której, co podajecie, o której maluchy śpią itp
12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #340076 przez angie1713
Megi ja podaje mniej więcej tak 7 mleko 10 mleko 13 zupa 16 mleko 19 mleko sen i w nocy 1x mleko i herbatka i w dzień tez pije 100 ml herbatki na cały dzień
Drzemkę ma gdzieś po 10 po 15 i nieraz na spacerze ale rzadko już śpi.Owocków jej nie daje bo ma alergię muszę jej podać w przyszłym tygodniu zobaczymy może już będzie mogła coś zjeść :)

A Nadia je mało mleka bo przeważnie 100 ml nieraz 130 to wtedy ma dłuższe przerwy pani doktor powiedziała że powinna troszkę więcej ważyć ale ja nic nie poradzę jak ona nie chce więcej jeść :)
12 lata 9 miesiąc temu #340085 przez angie1713
Ale tu dzisiaj cisza :dry: ja mykam się szykować do T na obiad bo zaraz idziemy do później :) :kiss:
12 lata 9 miesiąc temu #340087 przez iwonaNAVI
Witam mamusie :) my dzis cala trojka pospalismy do 10: 30 :) szoko :)

Marta super historia my lubimy czytac :)

Natalka swietnie siedzi :) jeszcze troche i juz nawet bum nie bedzie :)

Filipku zdrowka i dla wszystkich chorowitkow

Gosia moja mama tez dzis ma imieniny :) czyzby twoja to Grazyna?

Pati Bewipo trzymajcie sie jutro :) oby dzien szybko zlecial :)

mam pytanie z innej beczki czy ktoras z was uzywa tuszu do rzes maybelline define a lash? bo to moj ulubiony tusz super podkresla dlugie rzesy i swietnie je rozdziela...i ostatnio w zadnym sklepie nie moge go dostac...jedna babka mowila ze zostal wycofany :( a ja nie umiem sie malowac innym...albo skleja albo nie rozdziela dobrze itp :( jestem w desperacji bo naprawde nie wiem co mam robic...z allegro nie zamowie bo moze byc wyschniety :( moze znacie jakies podobne do niego...kupilam jakis z gosha tez z silikonowa szczoteczka nie ma tragedi ale to nie jest to :( blagam pomozcie !!!
12 lata 9 miesiąc temu #340089 przez iwonaNAVI
Moja je tak
7 mleko 180 ml
ok 10-11 sen (po ok godz)
12 obiadek
13-14 (sen ok godz)
15-16 melko 180 ml
16-17 (sen ok godz czaem 2)
18 kaszka 140 ml albo jakies owocki deserek
20 mleko 180 ml i sen

czasem jeszcze gdzies pomiedzy zje jakiegos flipsy, danonka albo pietke chleba pociumka...kupilam tez ostatnuo wafle ryzowe...tez jej niedlugo zaczne podawac tak do przegryzienia
12 lata 9 miesiąc temu #340092 przez slowiczek
witam się w KWIETNIU :)

dziękujemy za wszystkie miłe słowa :) noc w miarę ok, Natalka spała od 20 do 8 ale karmiłam ją ze 4 razy :dry:

Megi, jeśli chodzi o porządek dnia to u nas mniej więcej tak

7 - cyc
ok 10 - cyc i drzemka
12 - obiad
ok 13 - drzemka
15 - cyc
17 - owoce i drzemka
20 - cyc i spanie

Beti, no niestety, tak jak napisała Gosia takie uroki żłobka :( dzieciaki zaczynają chorować i znosić wszystko do domu...oby jak najrzadziej :kiss:

trzymam kciuki za was Bewipo i Pati :) :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
12 lata 9 miesiąc temu #340098 przez monika1984lodz
Dzien dobry :lol:

Plan dnia Nuny :)
*7:00* Emi wstaje a ja sie zwlekam z wyra
*7:30* sniadanko- czasem zje , czasem nie
po sniadanku Emi sobie siedzi i nawala w mamuske grzechotkami a ja udaje , ze nie czuje i nie widze i starm sie jeszcze na chwile zamknac oko
*9:00* Emi dojada troche mleka i idzie spac
*11* Emi wstaje i sie bawimy
*12-12:30* obiadek
Po obiadku spacerek i tu przewaznie drzemka
*15:30-16:00* butla (jesli nie bylysmy na spacerku to drzemeczka)
*18* deserek- przewaznie owoc- jablko albo banan skrobany lyzeczka
*20* kapiel, papu i lulu.
*02:30* butla

Fifiku zdrowiej malutki :*

PAti, Bewipo bedzie dobrze- juz zaciskam kciuki , i wogole co to za bzdury, ze niby zapomniec mamy :angry:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
12 lata 9 miesiąc temu #340110 przez Pyśkaaaa
dzien dobry
Monia padłam nawala grzechotkami :P

to u nas jest tak:
6.30 cyc Jak się uda śpimy do 8:))
9-10 mm 120-150 ml
0k 12 cycuś (jak jest pogoda to spacer i drzemka)
14 obiadek
16 cyc i potem spanie
18 owocek
ok 20.30 cyc i spanie do rana :D

Nataluszka Emi buziaki starszaczki :*
Fifulus zdrówka Kochany

a my dzis mamy dzien lenia:P i faaaajnie jest :P

Iwonka ja używam z orifflame

Maruś ja przeczytałam :) wszystko ja zawsze wszystko czytam :P
12 lata 9 miesiąc temu #340132 przez mgielka22
Hej Kochane ja tylko na chwilke bo tu neta nie mam jeszcze a korzystam z neta wifi komorki a to strasznie duzo zzera.

U nas ok, wczoraj pojechalam po T bo ona ze mna jechala do nowej soli bo do "kuzynki" i siedziala z tylu z mala i wyobrazcie sobie ze Lili na jej widok ponad pol dorgi przeplakala!!! Mi sie wydaje ze zapamaietala sytuacje jak ona ja wystraszyla...

W domku super jestesmy w polowie drogi urzadzania brakuje nam paru pierdol ale jest naprawde fajnie. Ja musze sie oduczyc myslec o tym "co rodzice powiedza" bo za bardzo nimi zyje tym co mysla i w ogole i mam z tym mega problem. Ale to tam jakos pojdzie potrzebuje waszej pomocy :(

Lili przez to ze mieszkala z moimi rodzicami jest strasznei nerwowa :( moi rodzice ogolenie sa nerwowymi ludzmi ja mam nerwice zoladka przez to tez i na mala przeszlo, mam z nia taki problem ze ona nie potrafi zostac sama obecnei bo sie drze bylo dobrze ale jak mnei nei bylo pare dni to znow sie przestawila na noszenei na rekach i zwracanie na nia uwagi, do tego nie potrafi zaakceptoawac nowych twarzy jak kogos zobaczy nowego to wpada w taki ryk i zlosc i histerie jak nei wiem a ja ide do pracy M do pracy i chce nianie a taka niania jak zobaczy jak ona histeryzuje to sie w zyciu nei zgodzi na pilnowanie!!!. Blagam pomozcie co mam zrobic!!!
12 lata 9 miesiąc temu #340189 przez angie1713
Co tu taka cisza gdzie jesteście :unsure: :)
12 lata 9 miesiąc temu #340197 przez gosia2324
Angie Ty nie dajesz malej jeszcze owocow, ani kaszki ?

U nas 7.00 piers
8.30-9.00 spanie
10.30 owoce
12.00 obiad
ok13.00-13.30spanie
ok 15.00 piers
czasem spanie
ok 17.00 kaszka
18.30 kapanie ,piers i spanie
23.00 piers i jeszcze raz miedzy 2-3.

Iwonka jak Twoja Grazynka to przeciez moja tez :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :S
12 lata 9 miesiąc temu #340200 przez iwonaNAVI
gosia2324 napisał:

Angie Ty nie dajesz malej jeszcze owocow, ani kaszki ?

U nas 7.00 piers
8.30-9.00 spanie
10.30 owoce
12.00 obiad
ok13.00-13.30spanie
ok 15.00 piers
czasem spanie
ok 17.00 kaszka
18.30 kapanie ,piers i spanie
23.00 piers i jeszcze raz miedzy 2-3.

Iwonka jak Twoja Grazynka to przeciez moja tez :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :S

Gosia powiem Ci tak ...mnie juz naprawde nic nie zdziwi :D :kiss:
12 lata 9 miesiąc temu #340202 przez Marta M
Pati mój mąż mówi że na 10ciu rudych 15tu jest fałszywych, hehe, oczywiście żartuje bo tak naprawdę podobają mu się niektóre marchewki :)

Fifi nie daj się katarkowi :kiss:

Bewi, Pati powodzenia w pracy :)

Pati nie da się zapomnieć, no wiesz Ty co ;)

Gosiu, specjalistko nasza, wlasnie, jak dziecko jest na piersi to od kiedy najlepiej oduczyc go od jedzenia w nocy i podawac herbatke??

megi u nas róznie jest, z reguly cyc dwa razy w nocy o 1 i 5, w dzien czasami karmie o 10 a zawsze o 17 i 20, ok 13 obiadek, w miedzyczasie jakis soczek, flips, deserek..a sen od 20 do 7 i 9,12,16..

Monia uuuuuuu... :woohoo: :woohoo:
12 lata 9 miesiąc temu #340203 przez iwonaNAVI
Mgielka dacie rade :) juz powoli do przodu no i na swoim sami :) ach ach :)

dziewczyny ponawiam pytanie z tym budyniem ...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia